2058
  • MeTaL
    Nincs mit, egyébként hol horgásznál?
  • Visitor
    köszi =)
  • MeTaL
    www.mohosz.hu, www.haldorado.hu ( itt nagyon sok információt szerezhetsz)
    Egyébként dióhéjban annyi hogy a tavakra elég megvenni a napijegyet, ami változó szokott lenni, hogy mennyibe kerül. És általában a fogott halakat ki kell fizetned. Tehát szerintem anyagilag elég lehúzós... Ellenben szinte biztos hogy fogsz nemeshalat. Ezzel ellentétben pl. a ksiduna, ami nyílt víz, éves engedélyre van szükséged, attól függ hány éves vagy, lehet ifjúsági, gyermek, felnőtt. Ezzel 3 db nemeshalat vihetsz haza illetve nemtom hány kg egyebet. Kezdő felszerelést tudsz nézni a haldorado.hu oldalon. Inkább ott kérdeződködj a fórumban, ott vannak az igazi szakik. :)
  • Visitor
    Sziasztok!
    Már nagyon régóta érdekel ez a sport, szinte mániámmá vált, habár még nem volt lehetőségem kipróbálni. Teljesen analfabéta vagyok, szeretnék segítséget kérni: milyen felszereléssel érdemes kezdeni?
    És vannak olyan vizek ahova elég a horgászengedély?
  • bendegúz69
    jah...csak horgászat szempontjából kissé lelakott ... egyre jobban...:S
    :D:D
  • dragon11
    Értem.. én egyszer voltam a holtágnál, de az nagyon fain hely..:)
  • bendegúz69
    Régen a tiszalúci holtágat nyúztam...most is amikor lent vagyok a telken :)
    amugy a 37es fűut mellet lévő ugyszint fizetősre járogatok ami a vízmű mellet van...
    de hirtelenfelindulásból másfelé is elnézegetek ... :)
  • dragon11
    Helló. Miskolctól kb 25km-re lakom Halmajon.. én egy fizetős tóra járok amikor alkalmam van, az a neve, hogy Csobádi-tó.:)

Te merre horgászol?:)

btw, Te az UPH-s vagy?:F
  • bendegúz69
    hellohello ....
    Miskolc környékén kiszokott horgászni ? :)
  • Firerock
    :)
  • Landren
    a Yozuri Hibryd annyira jó, hogy még bojlizni is azt használom
  • Firerock
    ja és milyen pergetőzsinórt ajánlotok?
    állíítólag Yozuri Hibryd a legjobb
  • Firerock
    Valaki tud valamit a FeHoVa-rol?tervezek menni
    menyni a belépő?van egyáltalán?
  • fifi
    Gyurka múltkor segített halat kiszedni, mert a kifárasztás után belekeveredett valami dróttal összefont betondarabba, hogy az anyját b@szná meg aki ilyet dobál be a Körösbe...
    ő pont arra jött, mondom engedjen már át a csónakba, és menjünk már fölé...
    segített, rendes volt.
  • Firerock
    nyugi nem mondom el Gyurkának,velem őszinte lehetsz
    akarsz róla beszélni?:D
  • Firerock
    hivatalosan:D
  • fifi
    nem...
    Technoplanktonnal fogtam a Gondán Bszentandráson...
  • Firerock
    beleakadat a súlyozott hármashorog fűzérbe amivel a kagylókat írtottad?
  • fifi

még tavalyi, de most szedtem le a telefonról a képeket...
    ja 27 kilós volt
  • Landren
    Szerintem, de persze lehet nem így van, valahol szerepel ez, hogy te meg lettél büntetve, de 99%-ig biztos vagyok benne, hogy senki meg nem fogja azt nézni, vagy kérdezni. Abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán tudják, hogy hol vannak az ilyen dolgok regisztrálva.
    Ha meg netán mégis utánanéznek, akkor sem vesztesz semmit, nem fognak újra egy évre eltiltani, csak mert próbálkoztál. Egyébként a 2000Huf al, nagyon olcsón megúsztad, mert a legtöbb helyen ennél jóval több a büntetés, rosszabb esetben még a felszerelést is lefoglalják. Hallottam már ilyenekről is...
  • Pisti1026
    hy mindenkinek!
    Tavaly októberbe egy elég kellemetlen ügybe keveredtem.Nem szoktam horgászni de egy barátom unszolására megegyeztünk hogy kimegyünk horgászni, mentem oda hozzá h menjünk együtt de neki még volt egy kis dolga és azt mondta h jön utánam 20 percen belül én pakoljak ki a horgászzsákból és fogjak addig kishalat(rablóhalaztunk) meg is történt mindez pecázgattam kb 10 perce amikor begurult egy rendőr és kérte az engedélyemet, mivel nem horgászok nem si volt nálam, mondtam a csávónak h mindjárt jön haver neki van de nem hitte el és megbünettek. Mivel szerencsém volt még akkor em voltam 18 2000 Hufra büntettek ami még nem meglepő még keveslettem is, de a másik büntetéstől felháborodtam "egy évig az engedély kiváltásától eltiltom", na ez szerintem röhej még ha rabsickostam volna vagy
    rosszabbat akkor oké, de ha valakinek nincs engedély mért tiltják el tőle,a másik dolog szerintem jobban megérni neki ha kiváltom levizsgázok az nekik vagy 18ezer. Az lenne a kérdésem hogy elmegyek egy vizsgaidőpontra kiváltom a területi jegyet+engedélyt akkor le tudják ezt nyomozni vagy vmi ilyesmi, benne vagyok vmi listán? mert mondta egyik haverom h amikor ő váltott akkor semmi hece-huca nem volt, levizsgázott írták a papírt és kész. Szerintetek mi a helyzet ilyen téren?
  • Landren
    Akkor a 7-es hely nem akadós? A képen úgy néz ki, hogy a 7-es az egy egyedülálló hely, nincs körülötte stég. Meg aztán ha 3 napra megyek, nem igazán szerencsés más helyére ülni, szóval mindenképpen olyan helyre mennék, ami kijelölt bojlis hely.
  • hungary27
    a 7 es igen jó mert ott az öböl és mi is ott szoktunk horgészni(idén belépett az a törvény hogy a vendéghorgászok rámehetnek más stég jére de ha jön a tulaly vita nélkül el kell távozni)
  • Landren
    Így a képek és a leírás alapján nagyon szimpatikus ez a tó. Azt hiszem egy 3 napos horgászatra mindenképpen elnézek tavasszal.

A bojlis helyeket néztem, igazából a 7-es lenne a legszimpibb, de gondolom az lehet az akadós rész.
    Esetleg tudsz valamit mondani, hogy bojlizásra melyik a leginkább alkalmas?
  • darus
    Kösz az infot,az amber mindig tanul! Én már 40éve pecázok,de tanulnivalo mindig van,és én midenki véleményét szivesen meghalgatom! Már várom a joidőt nagyon mert imádok pecázni!a halat soha nem viszem el,fogd,és dobd vissza az elvem! természetesen eszek halat,de az ritka! Komáromi munkatársamis valami szlovák folyon horgászik,mert a duna nem jo.Ha indul a szezon és a Romaira megyek,majd kérek pár tanácsot tőled!

• Landren
    Ha Tbányról mész be Tatára, akkor el kell menni egészen a körforgalomig, majd ott jobbra Komárom fele fordulni. Itt ütközésik menni, aztán nem balra Komárom fele, hanem jobbra Agostyán fele fordulni. Ezen az úton kell menni kb. 3km-et, és ott már ki lesz írva az út mellé balra, hogy Római Tó, egy csónak is ki van téve. A tó egy völgyben van...

Sat kép

Római Tó

Napijegy árak:

Elvihető halak:
    12 órás 3 300 Ft 2 db nemeshal, 4 kg egyéb
    24 órás 4 900 Ft 3 db nemeshal, 6 kg egyéb
    48 órás 7 900 Ft 5 db nemeshal, 10 kg egyéb
    Ifjúsági (14 éves korig) 2 200 Ft1 db nemeshal, 2 kg egyéb
    Hetijegy 15 000 Ft 6 db nemeshal, max 3 db ponty
    Boilis jegy 15 000 Ft 3 bot hal nélkül

Nekem itt olyan nem volt még, hogy ne fogtam volna halat.

Halőr van, szóval ha éjszaka 11 től akarsz horgászni, azt is lehet.
    Amit már írtam, hogy sajnos nagyon sok akadó van a vízben, mert az ostaba barmok elsüllysztettek rengeteg fát a horgászhelyek előtt. Azért persze vannak olyan helyek, ahol lehet normálisan horgászni, de ahhoz ismerni kell a tavat. 5kg feletti pontyot nem lehet elvinni, ebből adódóan, ilyen és ettől nagyobbak is gyakran foghatók, ezrét oda kell figyelni. Nem egy embert láttam már, hogy ugrott a vízbe a botja után. Ami mellesleg életveszélyes, de ez már más téma.
    Ha esetleg mész oda, akkor tájékozódj előtte, vagy írj nekem, pár tanácsot tudok adni helyválasztással kapcsolatba.
  • hungary27
    az én kedvenc tavam a székitó elég nagy sok a telepités akit érdekel itt a link (nem vmi jó oldald de jó): Széki-tó
  • darus
    A Komáromi Duna szakaszára több mint 10 évig volt engedélyem.
    De sajna a 10 év alatt két halászlére valót sem fogtam.
    Azért nem váltok oda engedélyt,hogy a vizet nézzem,és élvezzem a napsütést.
    Ahol te horgászol a VVF-en,oda már többször el akartam menni,de az tartott vissza,hogy mindentől messze van,mivel autom nincs.
    De valószínű,hogy az idén ki fogom próbálni,mert elég jókat írsz róla.
    Légyszi írd már meg hogy hol van az a Római tó,én a Cseke tavat,a Derítőt,és a Honvédségi tavat ismerem.A Római tavon napijegyes horgászat van? És mennyibe kerül a napijegy,és mit lehet elvinni?
    Ha ezeket tudnád,légyszíves írd le.
    Üdv darus!
  • Landren
    Régebben sokat jártam, de tavaly már csak egyszer voltam, akkor meg is fogadtam, hogy többet nem megyek. Ennek egyik oka, hogy akkor is barzasztó sokan voltak, és folyamatosan keresztbe dobáltak, ráadásul a szemből fenekezővel is oda dobált ahol én úszóztam. A másik ok pedig, hogy kb.3 éve elkezdtem bojlizni, arra meg ugye a bocska tó teljesen alkalmatlan.

Én Komáromban lakom, a Dunára is volt enegdélyem, bár oda leginkább csak pergetni jártam, megelehetősen sokat, de annál kissebb eredménnyel. Tulajdonképen soha nem fogtam semmi, ezért idén már oda nem is váltok.

Kedvenc tavam a tatai Római tó, csak az is elég körülményes víz a sok akadó miatt, meg ott is előfordul, hogy nyomorgás van, viszont legalább lehet éjszaka is horgászni. Évente 2x egy hetet, meg alkalmanént még párszor megfordulok ott. Igazi nagyhalas víz...

Egyébként meg leggyakrabban a komáromi WF tóra szoktam járni, mert az van legközelebb, oda is éves engedélyem volt/meg lesz idén is. Mivel ez egy szabadidőpark, ahol étterem, strand, és egyéb szórakozási lehetőségek is vannak, ezért kimondottan jó hely az egész cslád számára. Nyáron hétvégén itt is sokan vannak, de a méretéből adódóan mégsem egymás nyakában ülnek az emberek. Halakat is lehet fogni minden fajtát amit az ilyen helyeken szokás. Ami negatívum, hogy éjszakai horgászatra itt nincs lehetőség.

WF park
  • darus
    Landren!
    Örülök,hogy hozzászóltál.
    Hétvégén tényleg nagyon sokan vannak,de nappal elviselhető a tömeg.
    Nyitásra szoktam odaérkezni,és bőven találok helyet,ahol nem ülnek szorosan egymás mellett az emberek.
    Ezek szerint te is oda jársz horgászni.
    Tudsz-e valami ennél jobbat,tatabányához közel?
    Szép napot!
    Darus
  • Landren
    Az igaz, hogy üres kézzel nem mész haza, de aki nyugod horgászatra vágyik az oda nem menjen. Mert területileg nagyon kicsi a tó, és egymás szájába ülnek az emberek. Ugyan a kialakított helyek kellő távolságra lennének egymástól, de annyira sokan járnak oda, hogy a helyek közé is beülnek, ami már nem mindenki számára élmény...

Bocska tó
  • darus
    Ajánlom horgásztársaimnak a szőnyi bocska tavat ,olcso ,jo a büfé ,és a to jo fogást biztosit! üreskézzel nem méssz haza tuti!
    én T,bányárol járok ,egésznapos kirándulásnak is kitünő!
    azért ,merem ajánlani mert én még nem csalodtam,rendszeresen látogatom ha időm engedi.

• realp
    Az én kérdésem, egy 20-60 g-os karbon pergetőbothoz, milyen "vastag" fonott zsinórt ajánlotok?
  • realp
    Sztem ragasztóanyagnál sokkal jobb megoldás a PVA háló, szerintem még környezetkímélőbb is.
  • Pistike 007
    szépen kéred ott is odaadják a merítőszákot:D
    :P
  • sovatalevi
    jo de itt te halaszhatod ki
  • Pistike 007
    az a teszkóban is van:D
  • fifi
    nem használtam még, de :

pölö
  • kekesi
    Kedves Horgásztársak!

Tudnátok-e segíteni abban, hogy hogyan lehet készíteni kukoricagránátot, konkrétan mivel ragasszák össze az etetőanyagot. Mi lehet a kötőanyag?
    Előre is köszönöm a segítséget!

János
  • sovatalevi
    Gyertek varmezobe Pisztrang es Ponty