Horgászat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bérlünk egyet . Remélem sikerül valamit fognom . Sok szerencsét akkor neked is .

Firerock
én is ott fogok horgászni😊csak nekünk van telkünk
én most fogok elõször horgászni
tavaly egy titok volt:etetni,etetni,etetni
ha van lóvéd akkor bérelj ki egy nyaralót,van egy rakat

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Sziasztok !

Hosszú hétvégére megyek Békésszentandrásra a kákafoki holtágra horgászni .
Valaki van olyan aki ezen a helyen eredményesen horgászik ?

Tanácsokat tippeket szívesen elfogadok .

Mersant
praktikus lehet ez a pergetotaska, de draga. ezert en eszkabaltam egyet. ilyen szimatszatyor, gazalarctaska vagy mifenebe csinaltam muanyag lapokbol fakkokat, nem olyan dizajnos mint a bolti, de tok ingyen volt. eddig nekem is a horgaszladamban voltak a mucsalik, de pergetesnel ugye maszkalni kell, ugyhogy arra a lada nem jo, igy meg minden keznel van, ott log a vallamon.

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

én anno egy hátizsákot vittem, és abban voltak a cuccaim. igazából ez a táska azoknak való akik csak pergetnek, vagy csak pergetni mennek le valahova. és akkor csak ezt felkapják és kész.

Firerock
most néztem
konkrétan 2000Ft
asszem lemondok errõl a táskáról😄

nem kerülhet túl sokba, párszáz forint. és kell igen, hacsak nem csupaszon akarod belerakni a gumihalakat és horgokat. de az úgy nem jó.érdemes egy nagy tartót venni, vagy két nagy tartót ami éppenhogy belefér a táskába, és abba gyüjtögetni ezeket. és érdemes nagyobbtételben gyüjtögetni ezeket, mert egy horgászatnál elmehet akár 10-10 gumihal és horog ha akadós terepeken pergetsz, amire elég sok az esély. 😊

Firerock
ehhez kell még venni ilyen mûanyag dobozokat is?és ha igen akkor mennyibe kerül 1db?(ami akkora mint a táska belsõ zsebe)

Visitor
hátö, végül is akárhol Velencei-tó a legegyszerûbb mert azt már ismerem..

THE HUNTER coming soon ^^

További információkért keress fel msnen. <#crazya>

Nincs mit, egyébként hol horgásznál?

Visitor
köszi =)

www.mohosz.hu, www.haldorado.hu ( itt nagyon sok információt szerezhetsz)
Egyébként dióhéjban annyi hogy a tavakra elég megvenni a napijegyet, ami változó szokott lenni, hogy mennyibe kerül. És általában a fogott halakat ki kell fizetned. Tehát szerintem anyagilag elég lehúzós... Ellenben szinte biztos hogy fogsz nemeshalat. Ezzel ellentétben pl. a ksiduna, ami nyílt víz, éves engedélyre van szükséged, attól függ hány éves vagy, lehet ifjúsági, gyermek, felnõtt. Ezzel 3 db nemeshalat vihetsz haza illetve nemtom hány kg egyebet. Kezdõ felszerelést tudsz nézni a haldorado.hu oldalon. Inkább ott kérdezõdködj a fórumban, ott vannak az igazi szakik. 😊

Visitor
Sziasztok!
Már nagyon régóta érdekel ez a sport, szinte mániámmá vált, habár még nem volt lehetõségem kipróbálni. Teljesen analfabéta vagyok, szeretnék segítséget kérni: milyen felszereléssel érdemes kezdeni?
És vannak olyan vizek ahova elég a horgászengedély?

bendegúz69
jah...csak horgászat szempontjából kissé lelakott ... egyre jobban...:S
😄😄

dragon11
Értem.. én egyszer voltam a holtágnál, de az nagyon fain hely..😊

bendegúz69
Régen a tiszalúci holtágat nyúztam...most is amikor lent vagyok a telken 😊
amugy a 37es fûut mellet lévõ ugyszint fizetõsre járogatok ami a vízmû mellet van...
de hirtelenfelindulásból másfelé is elnézegetek ... 😊

dragon11
Helló. Miskolctól kb 25km-re lakom Halmajon.. én egy fizetõs tóra járok amikor alkalmam van, az a neve, hogy Csobádi-tó.😊

Te merre horgászol?😊

btw, Te az UPH-s vagy?:F

bendegúz69
hellohello ....
Miskolc környékén kiszokott horgászni ? 😊

Firerock
😊

Landren
a Yozuri Hibryd annyira jó, hogy még bojlizni is azt használom

sose nyomd fullba a kretént

Firerock
ja és milyen pergetõzsinórt ajánlotok?
állíítólag Yozuri Hibryd a legjobb

Firerock
Valaki tud valamit a FeHoVa-rol?tervezek menni
menyni a belépõ?van egyáltalán?

fifi
Gyurka múltkor segített halat kiszedni, mert a kifárasztás után belekeveredett valami dróttal összefont betondarabba, hogy az anyját b@szná meg aki ilyet dobál be a Körösbe...
õ pont arra jött, mondom engedjen már át a csónakba, és menjünk már fölé...
segített, rendes volt.

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Firerock
nyugi nem mondom el Gyurkának,velem õszinte lehetsz
akarsz róla beszélni?😄

Firerock
hivatalosan😄

fifi
nem...
Technoplanktonnal fogtam a Gondán Bszentandráson...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Firerock
beleakadat a súlyozott hármashorog fûzérbe amivel a kagylókat írtottad?<#hehe>

fifi

még tavalyi, de most szedtem le a telefonról a képeket...
ja 27 kilós volt

Landren
Szerintem, de persze lehet nem így van, valahol szerepel ez, hogy te meg lettél büntetve, de 99%-ig biztos vagyok benne, hogy senki meg nem fogja azt nézni, vagy kérdezni. Abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán tudják, hogy hol vannak az ilyen dolgok regisztrálva.
Ha meg netán mégis utánanéznek, akkor sem vesztesz semmit, nem fognak újra egy évre eltiltani, csak mert próbálkoztál. Egyébként a 2000Huf al, nagyon olcsón megúsztad, mert a legtöbb helyen ennél jóval több a büntetés, rosszabb esetben még a felszerelést is lefoglalják. Hallottam már ilyenekrõl is...

Pisti1026
hy mindenkinek!
Tavaly októberbe egy elég kellemetlen ügybe keveredtem.Nem szoktam horgászni de egy barátom unszolására megegyeztünk hogy kimegyünk horgászni, mentem oda hozzá h menjünk együtt de neki még volt egy kis dolga és azt mondta h jön utánam 20 percen belül én pakoljak ki a horgászzsákból és fogjak addig kishalat(rablóhalaztunk) meg is történt mindez pecázgattam kb 10 perce amikor begurult egy rendõr és kérte az engedélyemet, mivel nem horgászok nem si volt nálam, mondtam a csávónak h mindjárt jön haver neki van de nem hitte el és megbünettek. Mivel szerencsém volt még akkor em voltam 18 2000 Hufra büntettek ami még nem meglepõ még keveslettem is, de a másik büntetéstõl felháborodtam "egy évig az engedély kiváltásától eltiltom", na ez szerintem röhej még ha rabsickostam volna vagy
rosszabbat akkor oké, de ha valakinek nincs engedély mért tiltják el tõle,a másik dolog szerintem jobban megérni neki ha kiváltom levizsgázok az nekik vagy 18ezer. Az lenne a kérdésem hogy elmegyek egy vizsgaidõpontra kiváltom a területi jegyet+engedélyt akkor le tudják ezt nyomozni vagy vmi ilyesmi, benne vagyok vmi listán? mert mondta egyik haverom h amikor õ váltott akkor semmi hece-huca nem volt, levizsgázott írták a papírt és kész. Szerintetek mi a helyzet ilyen téren?

I&#8217;m Forever Blowing Bubbles...

Landren
Akkor a 7-es hely nem akadós? A képen úgy néz ki, hogy a 7-es az egy egyedülálló hely, nincs körülötte stég. Meg aztán ha 3 napra megyek, nem igazán szerencsés más helyére ülni, szóval mindenképpen olyan helyre mennék, ami kijelölt bojlis hely.

hungary27
a 7 es igen jó mert ott az öböl és mi is ott szoktunk horgészni(idén belépett az a törvény hogy a vendéghorgászok rámehetnek más stég jére de ha jön a tulaly vita nélkül el kell távozni)
Landren
Így a képek és a leírás alapján nagyon szimpatikus ez a tó. Azt hiszem egy 3 napos horgászatra mindenképpen elnézek tavasszal.

A bojlis helyeket néztem, igazából a 7-es lenne a legszimpibb, de gondolom az lehet az akadós rész.
Esetleg tudsz valamit mondani, hogy bojlizásra melyik a leginkább alkalmas?

Kösz az infot,az amber mindig tanul! Én már 40éve pecázok,de tanulnivalo mindig van,és én midenki véleményét szivesen meghalgatom! Már várom a joidõt nagyon mert imádok pecázni!a halat soha nem viszem el,fogd,és dobd vissza az elvem! természetesen eszek halat,de az ritka! Komáromi munkatársamis valami szlovák folyon horgászik,mert a duna nem jo.Ha indul a szezon és a Romaira megyek,majd kérek pár tanácsot tõled!

Landren
Ha Tbányról mész be Tatára, akkor el kell menni egészen a körforgalomig, majd ott jobbra Komárom fele fordulni. Itt ütközésik menni, aztán nem balra Komárom fele, hanem jobbra Agostyán fele fordulni. Ezen az úton kell menni kb. 3km-et, és ott már ki lesz írva az út mellé balra, hogy Római Tó, egy csónak is ki van téve. A tó egy völgyben van...

Sat kép

Római Tó

Napijegy árak:

Elvihetõ halak:
12 órás 3 300 Ft 2 db nemeshal, 4 kg egyéb
24 órás 4 900 Ft 3 db nemeshal, 6 kg egyéb
48 órás 7 900 Ft 5 db nemeshal, 10 kg egyéb
Ifjúsági (14 éves korig) 2 200 Ft1 db nemeshal, 2 kg egyéb
Hetijegy 15 000 Ft 6 db nemeshal, max 3 db ponty
Boilis jegy 15 000 Ft 3 bot hal nélkül

Nekem itt olyan nem volt még, hogy ne fogtam volna halat.

Halõr van, szóval ha éjszaka 11 tõl akarsz horgászni, azt is lehet.
Amit már írtam, hogy sajnos nagyon sok akadó van a vízben, mert az ostaba barmok elsüllysztettek rengeteg fát a horgászhelyek elõtt. Azért persze vannak olyan helyek, ahol lehet normálisan horgászni, de ahhoz ismerni kell a tavat. 5kg feletti pontyot nem lehet elvinni, ebbõl adódóan, ilyen és ettõl nagyobbak is gyakran foghatók, ezrét oda kell figyelni. Nem egy embert láttam már, hogy ugrott a vízbe a botja után. Ami mellesleg életveszélyes, de ez már más téma.
Ha esetleg mész oda, akkor tájékozódj elõtte, vagy írj nekem, pár tanácsot tudok adni helyválasztással kapcsolatba.

hungary27
az én kedvenc tavam a székitó elég nagy sok a telepités akit érdekel itt a link (nem vmi jó oldald de jó): Széki-tó
A Komáromi Duna szakaszára több mint 10 évig volt engedélyem.
De sajna a 10 év alatt két halászlére valót sem fogtam.
Azért nem váltok oda engedélyt,hogy a vizet nézzem,és élvezzem a napsütést.
Ahol te horgászol a VVF-en,oda már többször el akartam menni,de az tartott vissza,hogy mindentõl messze van,mivel autom nincs.
De valószínû,hogy az idén ki fogom próbálni,mert elég jókat írsz róla.
Légyszi írd már meg hogy hol van az a Római tó,én a Cseke tavat,a Derítõt,és a Honvédségi tavat ismerem.A Római tavon napijegyes horgászat van? És mennyibe kerül a napijegy,és mit lehet elvinni?
Ha ezeket tudnád,légyszíves írd le.
Üdv darus!
Landren
Régebben sokat jártam, de tavaly már csak egyszer voltam, akkor meg is fogadtam, hogy többet nem megyek. Ennek egyik oka, hogy akkor is barzasztó sokan voltak, és folyamatosan keresztbe dobáltak, ráadásul a szembõl fenekezõvel is oda dobált ahol én úszóztam. A másik ok pedig, hogy kb.3 éve elkezdtem bojlizni, arra meg ugye a bocska tó teljesen alkalmatlan.

Én Komáromban lakom, a Dunára is volt enegdélyem, bár oda leginkább csak pergetni jártam, megelehetõsen sokat, de annál kissebb eredménnyel. Tulajdonképen soha nem fogtam semmi, ezért idén már oda nem is váltok.

Kedvenc tavam a tatai Római tó, csak az is elég körülményes víz a sok akadó miatt, meg ott is elõfordul, hogy nyomorgás van, viszont legalább lehet éjszaka is horgászni. Évente 2x egy hetet, meg alkalmanént még párszor megfordulok ott. Igazi nagyhalas víz...

Egyébként meg leggyakrabban a komáromi WF tóra szoktam járni, mert az van legközelebb, oda is éves engedélyem volt/meg lesz idén is. Mivel ez egy szabadidõpark, ahol étterem, strand, és egyéb szórakozási lehetõségek is vannak, ezért kimondottan jó hely az egész cslád számára. Nyáron hétvégén itt is sokan vannak, de a méretébõl adódóan mégsem egymás nyakában ülnek az emberek. Halakat is lehet fogni minden fajtát amit az ilyen helyeken szokás. Ami negatívum, hogy éjszakai horgászatra itt nincs lehetõség.

WF park

Landren!
Örülök,hogy hozzászóltál.
Hétvégén tényleg nagyon sokan vannak,de nappal elviselhetõ a tömeg.
Nyitásra szoktam odaérkezni,és bõven találok helyet,ahol nem ülnek szorosan egymás mellett az emberek.
Ezek szerint te is oda jársz horgászni.
Tudsz-e valami ennél jobbat,tatabányához közel?
Szép napot!
Darus
Landren
Az igaz, hogy üres kézzel nem mész haza, de aki nyugod horgászatra vágyik az oda nem menjen. Mert területileg nagyon kicsi a tó, és egymás szájába ülnek az emberek. Ugyan a kialakított helyek kellõ távolságra lennének egymástól, de annyira sokan járnak oda, hogy a helyek közé is beülnek, ami már nem mindenki számára élmény...

Bocska tó

Ajánlom horgásztársaimnak a szõnyi bocska tavat ,olcso ,jo a büfé ,és a to jo fogást biztosit! üreskézzel nem méssz haza tuti!
én T,bányárol járok ,egésznapos kirándulásnak is kitünõ!
azért ,merem ajánlani mert én még nem csalodtam,rendszeresen látogatom ha idõm engedi.

Az én kérdésem, egy 20-60 g-os karbon pergetõbothoz, milyen "vastag" fonott zsinórt ajánlotok?
Sztem ragasztóanyagnál sokkal jobb megoldás a PVA háló, szerintem még környezetkímélõbb is.
Pistike 007
szépen kéred ott is odaadják a merítõszákot😄
😛

sovatalevi
jo de itt te halaszhatod ki

Kamion szív, kamion lélek, kamionos leszek amíg élek. http://neverwinter.picturepush.com/---Kicsim Szeretlek!--

Pistike 007
az a teszkóban is van😄

fifi
nem használtam még, de :

pölö

Kedves Horgásztársak!

Tudnátok-e segíteni abban, hogy hogyan lehet készíteni kukoricagránátot, konkrétan mivel ragasszák össze az etetõanyagot. Mi lehet a kötõanyag?
Elõre is köszönöm a segítséget!

János
sovatalevi
Gyertek varmezobe Pisztrang es Ponty

Kamion szív, kamion lélek, kamionos leszek amíg élek. http://neverwinter.picturepush.com/---Kicsim Szeretlek!--