2058
  • Firerock
    szivornya előtt jóval ahol megy át a víz fölött a csomó vezeték,ott van mellette a telkünk és a vezeték alatt horgászunk a dzsindzsás előtt,vágod?
  • Landren
    ha a hal szájába marad a szerelék, akkor több eset lehetséges, függően attól, hogy hova akadt.
    ha lágyabb részbe, pl. a szájának az oldalsó része, akkor ha valahol elakad a magával vonszolt szereké, leszakítja magát róla, ilyenkor megszabadul a szereléktől, de kiszakad a szája, viszont valószínűleg nem pusztul el.
    a következő esetben is elakad a szerelék, /mert az egészen biztosan elakad mindenképpen/ leszakítja az elakadt részt és a horog marad a szájában, esetleg kis zsinórral, ilyenkor egy idő után kilökődik, nem marad benne. ez abban az esetben lehet problémás, ha nem tud táplálkozni tőle, vagy elfertőződik, de ezek szerintem ritkán fordulnak elő.
    szóval nagy valószínűséggel nem pusztul el tőle a hal.
  • JackSparrow88
    márcsak azér is gondolom mivel ott elég sok nád volt, szal táplálékot is talál és nem sok értelme lenne onnan nagy távolságra elmennie, így van esély h ugyanott legközelebb megint horogra csalhatok egyet.
    Ja és mivel elszakadt, bizonyos h a szájában maradt minden (horog, zsinór, stb.) Így meddig képes életben maradni vagy egy idő után kijön a szájából és kész?
  • JackSparrow88
    a másik meg h még csak segítséget se tudtam volna kérni telón, mivel mindez a településen kívül, kb onnét 10-15 km-re lehetett, szal még kocsival sem 2 perc, mire odaért volna vki.
    Egyébként előfordulhat hogy még mindig ott lehet néhány társa, mer ha egy nagy van akkor többnek is lenni kéne, legközelebb megpróbálhatnám még de akkor már sokkal felkészültebb lennék...
  • JackSparrow88
    De egyébként sem volt semmi esélyem h meglegyen, mivel egyedül voltam és pont akkor egy lélek sem jött arra, szal pech...
  • MeTaL
    Az amur simán,ismétlem simán felveheti a csonticsokrot... és szerintem is amur, volt sőt 100% ... Egyébként én meg folyásban keszegezni szoktam, úszóval, kb. 2-3 szem csontival, ez még régebben volt, és akasztottam egy harcsát, méretes lehetett... elment. Onnan tudom hogy harcsa volt mert a zsinór tiszta nyálka volt, ilyenkor ez harcsára utal mindig. Szóval ez van... 1 szem kukoricával is foghatsz kapitális halat... 1 szem pufival is. Amurnak meg igen, minimum 30as zsinór kell sajnos, a többit úgy szaggatja mint a cérnát.
  • fifi
    pontosan hol?
  • Firerock
    mi meg a szomszéddal kimentünk tegnap előtt este sörözni és persze pergetni csónakkal a holtágra
    új bot,új zsinór,régi bevált műcsali(Rapala Jointed GFR 9cm-es)
    első dobás elkezdem tekerni,csatt 1,5ös balin,második dobás csatt 2-es balin mondtam a szomszédnak hogy mennyünk a fényre fotózzunk és eresszük útjukra őket:)megtörtént(közbe amíg én fotóztam ő felpakolta a sört:))meginn vízreszáltunk dobtam vagy 2-t meginn csat 2,5-ös balin aztán még volt vagy 3rcsapásom de elbasztam:Dezután én még serényen dobáltam de kézzel fogható eredmény nélkül,aztán jött el az ő ideje fél óra alatt ő is kikapott 3 hasonló méretű balint aztán jöttünk haza életem legnagyobb horgászélményemmel a tarsolyomban:D
  • JackSparrow88
    Ma egy olyan dologban volt részem, amiben eddigi horgászatom során még egyszer sem. Csatornán horgásztam egy 3 m-es bottal, 30-as zsinóron, gondoltam ez ilyen helyre bőven elég is lesz, mivel a halak nem túl nagyok és zömében úgyis csak törpék akadnak a horogra. De ez ma mégsem így történt. Egyszer csak arra leszek figyelmes hogy felcsapódik a jelző és erre logikusan berántok, a zsinór feszül, a bot görbül. Ám ami ezután történt az egy igazi és felejthetetlen horgászélmény volt. Ugyanis egy hihehetlen erős hal akadt a horogra, amivel kb negyed órán keresztül küzdöttem és persze h szakadás lett a vége, így még a hal személyére sem derült fény, de mivel nagyon agresszívan védekezett, amurra gondolok. (Igaz a csali csonticsokor volt, tehát nem épp az amur kedvenc csemegéje) Sajnos még a súlyát sem tudtam megsaccolni, de mivel nagyon kifárasztott és már kicsit húzott is a bottal együtt, talán olyan 5 és 10 kiló közé tenném. Életem legnagyobb halát vesztettem el így és lehet, h soha többé nem lesz ekkora szerencsém.(mivel eddig sem volt nagyon, úgyhogy ez most ajándék volt nekem...)
    Na ennyi volt a mesém röviden...
  • sovatalevi
    koszi.
  • dragon11
    Gratulálok és sok sikert.

jackcsabinak grat a bannerért.:P
  • sovatalevi
    Szep a banner,Grat!
    Tegnap voltam a Kis-Kukullore,2 orat halaswztam es nem fogtam semmit.Ma elmentem a tora ,ahol karaszt szoktam fogni,8kor mentem,fogtam 25 db tenyeresnel kicsit kisebb karaszt.holnap is megyek!
  • dragon11
    Nagyon szép lett a banner, nem?:)
  • dragon11
    Írtam a moderátoroknak levő topikban itt az Általános eszmecserében.:P majd lesz vlmi.:D
  • dragon11
    okok.:P
  • hungary27
    mondom rakd be most nincs ötlen de van kép:)
  • dragon11
    Banner hogy áll..? mert már télleg jó lenne..
  • MeTaL
    passz...
  • Taki29
    Élő Tiszára tudtok valamit javasolni ? Még sose horgásztam ott és ha van valami tippetek .....
  • MeTaL
    hát ja az túró, főleg tavon.. kevés benne a hal :P lehet.
  • Taki29
    Lehet köze volt a mai semmilyen időjárásnak is . Eddig dög meleg , tegnap eső , ma meg....
  • odipus
    Én most jöttem meg a horgászatról.Hajnal 5:30-kor már lent voltam a tavon.12 órát pecáztam ebből 11 óra unalom volt.Egyszerűen semmire sem jött a hal.Még a kárász is alig evett.És nem csak én nem fogtam,hanem más se nagyon.Aztán az utolsó órában jött 2 ponty.Az egyik 4 kg,a másik 2,5-3 kg(ezt nem mértem le).Úgyhogy azért meg lett mentve a nap:)és nem hiába égtem le.:D De azért ez is elég kevés 12 óra alatt :(
  • EA
    ha gondoljátok csatlakozhatnátok a horgászklubomhoz.
    MSn:[email protected]
  • EA
    ha tőlm kérdezed kkor én erre veszprém megyében,pápa környékén.
  • Taki29
    Szia !
    Merre szoktál horgászni?

Én valószínűleg a héten leszaladok Tiszaug környékére az élő Tiszán horgászni .
  • EA
    Sziasztok
    Ha lehetséges akkkor én is bekapcsolodnék a beszélgetésebe.
  • dragon11
    Hogy állsz a bannerral? Mert már jó lenne 1..
  • MeTaL
    kb. tökmind1 mivel fogsz etetni akkor.. ha úszóval nyomod rakjál bele csontit is az etetőkajába, kb. két dobozzal. sőt, csináld atz hogy kukoricát ne rakj bele, csak csontit, és a horgon is legyen csonti.
  • sovatalevi
    hat az a gond,hogy a tóba csak kárász van.úszóval fogom.koszi a segítséget.
  • MeTaL
    az hogy keszeges etetőanyag, meg pontyos.. ezt felejtsd el. A keszeg ugyanúgy megeheti a pontyos etetőkaját is. Meg a döme gábor filmjében is mondja hogy " szelektív nagyhalas horgászat ". Hogy ez hogyan müködik? Úgy hogy marketing az egész. Van egy tó, ami tele van baszva 10 kilós pontyokkal, és kisebbségben vannak a 3 kilós pontyok. Na most legnagyobb eséllyel kapitális méretűt fog. És ennyi.. bemutatja a csaliját és azt reklámozza hogy az milyen jó. Most hiába mondom azt hogy a kárász szereti a gilisztát, ez igy van. De a keszeg is szereti.. szóval... éted.
  • MeTaL
    így: fenekezővel szeretnél kárászt fogni, vagy úszóval?

egyébként nem lehet szelektálni a halakat úgy hogy csak kárászt fogjál vagy csak törpét csak pontyot stb.
    Itt is pár napja az volt hogy kukoricával pontyoztak, és valószinüleg körülötte keringtek a kishalak, és az ember harcsát fogott, nem is kicsit.
    Mivel a kárász a ponty rokona, ugyanazt eszi mind a két hal. Tehát simán foghatsz pontyot is mellette. Sőt, dévérkeszeget is foghatsz, az is szereti a kukoricát, gilisztát, csontit...
    Mindenesetre etess csemegekukoricával is. Az is jó, ha csak szemes kajával etetsz, tehát etetőanyaggal nem. Viszont ha nem tudok bejuttatni oda a szemes kaját, akkor kevés etetőanyag, és rakjál bele rengeteg szemes takarmányt. Én a helyedben csak főtt búzát, és csemegekukoricát raknék a kajába. És ez legyen a horgon is ( csemegekukorica) Semmmi más.. ez a fenekezővel való horgászatra volt értendő amit most mondtam. Ha úszózól, akkor egyértelműen megtudod dobálni az úszó környékét szemessel. Egyébként ha teheted, főzzél kukoricadarát. Veszel kukoricadarát a boltban, mondjuk 5 bögrével beleraksz a fazékba, és 6 bögre vizet. Forráskor belerakod a darát, és kevergeted. Ennyi. A lényeg hogy kevés etetőkaja, sok szemes. Csali is szemes.
  • sovatalevi
    hogyerted azt h milyen módszerrel?legyszi magyarázd meg mert nem értem.
  • akyyy
    Én meg egyáltalán nem szoktam pecázni:D
  • Karmen
    én is szoktem pecázni és ha kell akkor én is adok képeket...csak a bp-m miatt nem tudok irni gyorsan csak 3percenként
  • Karmen
    mindent fotozzatok:D meg a videot is küld:D
  • akyyy
    majd ha megyünk csinálni a filmet, akkor viszem havert, gfényképezze, ő félprofi fotós:D
    bár ugy néz ki maga a film nem lesz meg, de a riportosat azért megcsinálom ahoz nem kellenek szereplők, max 3-an kellünk bele:D
  • dragon11
    Épp ezért, megvárjuk míg lesz ihleted.;-)
  • hungary27
    majd máglátjuk:):D
  • dragon11
    Nem tudom, szerintem nem kéne olyan sűrűn válogatni.:D:D:D
  • hungary27
    áhh most nem megy majd ha lesz vmi ihletem akkor csinálok addigis rakjátok be jackcsabiélt