Horgászat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát látom nem dobott fel titeket ez a kihívás,talán nincs is ilyen horgászbot.....<#rinya>
Tavaknál szerintem nagyjából édes mindegy hogy milyen front van. Kiszámíthatatlanak hogy hogyan táplálkoznak. Te se eszel rendszeresen mindennap pont reggel 8kor. 😊

Forrest Gump
Nah, holnaptól 3 nap Tata Derítõ-tó.
Várom már , mint a gyerekek a karácsonyt.😄
Remélem fog menni valamennyire a hal, eléggé össze-vissza idõjárást jeleznek elõre. Gyenge melegfront, utána hideg... :S
SEGÍTSETEK LÉGYSZÍVES!!!!!
2 Napja vettem egy Persicva Elephant 50 es telematch botot 4.50 .A Shimano és a Trabucco elenében mert ezt könnyebbnek és gerincesebbnek találtam.
Hazajöttem és semmit sem találok róla a neten még azt sem tudom melyik ország szülötte.Aki hallott róla kérem segítsen!!!Nem volt olcsó remélem jót vettem.....<#pardon1>
fifi
na pénteken megvolt egy 4-es busa, tegnap késõ este meg egy 70dekás törpeharcsa...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

hungary27
megkérdezhetem h jövõ héten ki jön a széki tora nemzeti bojlis kupára?
aki lemaradt volna:KUPA
Landren
holnap végre vízpart egy hétre, remélem a halak is enni fognak.

sose nyomd fullba a kretént

az a helyzet hogy kiszámíthatatlanok. Van hogy felszippantják, van hogy megszagolják és otthagyják.. 😊

odipus
érdekes videó

Landren

Doog
Na újra itt Hali!
Jövõ héten lesz az idei elsõ pecázásom. 😄
Úgy néz ki egy kisebb tavon de azt mondják jó a kapás.
Hát majd elválik. 😊

...::::::...

az jó lesz.

odipus
Ok akkor 20-ast rakok.

hát én azért ehhez fûznék némi kétséget 😊 nem való feeder/picker botra vastag zsinór. hogy miért? mert úgynevezett finomszerelékes horgászatra való, a nevében is benne van, finom horgászatra lett kitalálva, tehát nem drótkötél és harcsázó horog ajánlott hozzá, hanem mindenbõl kicsi. Pl. ha raksz rá 25ös zsinórt és megküldöd hogy repüljön 100 métert a cucc, akkor nem kell csodálkozni ha ketté törik a bot. Úgyhogy én se tennék rá 22esnél nagyobbat. Szerintem a 20as ideális egy kezdõ horgász számára is. Szóval szerintem nyugodtan horgássz vékonyzsinórral 😊 sokkal feelingesebb egyrészt, másrészt meg hát amit az elõbb írtam..

Firerock
én is 20asat használok,felesleges vastagabb,de a botnak nem lesz baja tõle

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

odipus
Hát mert nekem azt mondták,hogy nem ajánlják a 20-22-esnél nagyobbat.És azért kérdeztem,hogy hátha van valaki,aki már nagyobb zsinórral is pecázott ezzel a bottal.

Firerock
már miért lenne baja?😊

odipus
Lenne egy kérdésem.Ha 23-as zsinórral horgászok,akkor nem lesz baja a Eurostar Master Class M/H Feederemnek?

Landren
nem én vagyok a témaindító, meg aztán biztos van nálam erre alkalmasabb személy is.

hungary27
te nem akarrsz itt házigazda lenni?
hungary27
nem tom akkor pakoltak meg beetettek(elvitték a szomszéd stég csónalját😊)
Landren
aztán halat fogtak-e?

hungary27
ja meg jöttek bojlizni az ausztriaikak(jó kis sátruk volt)
hungary27
tegnap délután kimentünk a székire és 2 pontyot és 2 kárászt fogtunk(30 perc allat)
Forrest Gump
Ezek jók!

Köszi!😊
Landren
www.haldorado.hu, www.google.hu , keress rá...

Forrest Gump
Tapasztalt bojlizó pecást szeretnék megkérni, ha nem nagy fáradság neki, hogy tegyen fel egy komplett bojlis végszerelékrõl képet.
Nem csak a horogelõke érdekelne, hanem ólmostól, mindenestõl.😊

Köszi!
hungary27
kedden,szerdán voltunk a Széki-tavon pecázni és 2db amurt 2db ponty-ot ás 7db kárászt fogtunk
Attilának is sikerült 2db 6kg-os pontyot fognia<#worship><#worship><#worship><#worship>
el irtam nem 8 rendelésre hanem rendelésre csinalnak😄
Attilával elhatároztuk hogy lemegyünk hétvégére egy kicsit (lógatni) ígyistörtént felszereltünk es már dobtuk is ber a botokat éjszaka 3 nagyob pontyot sikerült fogni a (monster-carpteamtõl kapott text bojlikal)köztük egy 6,5 kilosat is..8rendelésre csinalnak is it lehet tõlük kérni....http://www.sokoldal.hu/lap.php?oldal=galeria&azonosito=monstercarpteam
Közvetlen a szomszédunkban horgásztak fiatalok vagy 4-en éjjel nappal különbözõ csalikkal pontyra , de még kapásuk se volt .
Cimborám is próbálkozott különbözõ módszerekkel , de neki sem volt semmi .

Egyébként Ti ,hogy vagytok vele ? Az éjszakai horgászat még mindig megéri a fáradtságot , vagy csak a nyári kánikulában érdemes próbálkozni ?

fifi
nálam fogtak a mókusok... 😛

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Landren
Én eddig úgy tapasztaltam, hogy 1010Hpa légnyomás alatt eléggé megritkulnak a kapások. Illetve felette is ha beáll, vagy leszálló ágban van, akkor szintén alig esznek a halak. Viszont ha a stagnálás, vagy a kisebb ingadozások után megindul tartósan felfelé, akkor a halak is elkezdenek enni.
Ezt a mesterséges tavakon jól meg lehet figyelni, mert ilyenkor rövid idõn belül a legtöbb horgásznak lesz kapása. És ilyenkor az is majdnem mindegy, hogy milyen ízesítésû csali van a horgon.
Persze a természetes, és a kisebb halsûrûségû vizeken ilyenkor sem garantált a fogás.
Én fel szoktam írni, hogy mikor és mire fogok halat, majd megnézem, hogy akkor kb. mik voltak idõjárási viszonyok.

Akit esetleg érdekel, az itt talál mérõállomásokat országszerte. Biztos van mindekinek a viszonylagos közelébe... Rákattintva a lágnyomás értékre elõjön még néhány érdekes adat. Szélirány, szélsebesség, stb...

Hazaértem a kákafoki holtágról . Az eredmény 9,5 kg keszeg 5 nap alatt . Éjszaka egyáltalán nem volt kapás , a környéken sem fogtak "értelmes" halat . Talán majd legközelebb .

hungary27
szerinte menjetek ki borsosgyörbe mert haveromék csütörtökön voltak kinn 11 keszeget 5 ponytot fogtat az agyik 56cm volt
Firerock
milyen kötelet ajánlotok wobblerszabadítóhoz,5-600Ft körül
mert néztem perlonzsínórt de az 1500Ft:S

úúúúúhhh de jól hangzik !!! 😊😊

Firerock
holnap megyek is pergetni😊

fifi
amúgy ha valakit érdekel fasza nyaraló a Kákafoki mellett Békésszentandráson, az kereshet...
13ember elfér benne/4szoba+2fürdõszoba+konyha/+biliárdasztal+kerti sütõhely+tv/dvd.
etetett hely nincs két éve,csak akadó, de egy méteres alu csónakot ingyen és bérmentve tudok hozzá adni...

fifi
most voltam kint kora reggel, még 25 centi.
viszont láttam elég sok rablást, meg pár fordulást/talán amúr/

ki mint vet, úgy arat. mindenki máshogy csinálja igazságszerint... rengeteg varciációt hallottam már. szal tök8 hogy édes vagy büdös. télen vagy nyáron. de az okosabbak azt szokták mindani hogy nem mindegy de nem tom hogy erre van e esszerü magyarazat.

fifi
kb. 40-50 centi.
de sztem addig nem fogják engedni, amíg az élõ-víz ennyira zavaros-sáros.
majd ha az kitisztul, akkor kezdik hergelni a szivornyát.

Szia !

Mennyi hiányzik még a nyári vízszinthez ? Voltunk lent 3-4 hete akkor kb 1 méter hiányzott .

fifi
lehet hogy hozzám jöttök... 😊
elég zagyos még a víz, én azt mondom inkább édes, mert a víz még hideg, meg el sem érte még a holtág a nyári vízszintet...

Landren
Csak a bojlizásból kiindulva... Ilyenkor, felmelegedõ vízben inkább az édes mint a büdös, mert a bûdös dolgoknak általában magasabb az oljatartalmuk, ami a hideg vízben nagyon lassan oldódik, és ezért a csalogató hatását is lassabban fejti ki. Természetesen ilyenkor is mûködhet a büdös, vize válogatja, de az mégis inkább a már meleg vizekre való. Ez a bojlira értendõ, de azért van némi köze az etetéshez is.

Ha van rá lehetõséged, akkor az etetõanyag bekeveréséhez használj valamilyen etil alkoholos aromát, az terjed a legjobban hideg vízben.

Azt hiszem a büdöskés etetõanyag jöhet számításba ilyenkor, melegvízben szoktak édeset használni. De szerintem túl sok jelentõsége nincs. Legyen a kajában csemegekukorica, meg élõanyag ( giliszta, csonti ). Ha pontyra mész.

Még annyi kérdésem lenne , hogy ilyenkor az édes etetõanyagokkal kell még próbálkozni , vagy esetleg más is szóba jöhet ?

dragon11
Nekem nincs róla infóm, sry.

Sok sikert kívánok..😊