2058
  • Taki29
    Cimborán vaterán vett ennyiért két feeder botot orsóval , még nem láttam , biztos nem nagy minőség , de egy kezdőnek szerintem kiváló .

A feeder botok alapvetőleg finom szerelékes fenekező horgászatra valók , de nem egyszer láttam már , hogy úszóznak velük .

Szegény ember kézzel nőz .
  • cash888
    jah és kb. 10-15 ezret szánnék rá!
  • cash888
    épp ezeket kérdeztem én is! :D

mondjuk láttam a haldorado.hu-n komplett szetteket (1-2 bot, orsóval, mindennel) 15 ezer Ft körül.

a lényeg: egy bot kellene mindennel, főleg kisebb halakra (főleg kárászok), de néha pontyozni is szeretnék. meg lehet oldani, hogy ha fel van szerelve a bot úszóval, utána ha gondolok egyet, át tudom szerelni fenekezéshez?
  • Firerock
    pedig ha normálisat szeretnél az egy vagyon:)
    mond meg mit szeretnél és ajnálok neked valamit:)
    milyen célra szeretnéd használni,mi kell és mennyiért:D
  • Firerock
    szerintem örökre
  • cash888
    és a horgászvizsga örökre szól, vagy néha érvényesíteni kell vagy újra vizsgázni?

van már egy felszerelt pecabotom, de szeretnék egy horgászbotot is, amivel lehet fenekezni, meg úszóval horgászni is (bocsi, nem ismerem annyira a szakszavakat). mennyiért érdemes venni kezdőként egy komplett horgászfelszerelést (bot, orsó, úszó, stb.), mert nem akarok egy vagyont kiadni érte, de nagyon rosszat sem szeretnék venni...
  • MeTaL
    vagy rákeresel neten, hogy horgászvizsga, googleben...
  • Firerock
    bemész a legközelbbi horgászboltba és megkérdezed:)
  • cash888
    sajnos eddig csak 1-2-szer horgásztam (csak sima pecabottal). hol tudok utánanézni, hogy hol csinálnak vizsgákat?
  • Firerock
    kérdések nagyon könnyek,uánanézés nélkül is megtudod csinálni,ha meg eddigis horgásztál akkor mégkönnyebb
  • cash888
    sziasztok! én tavasszal szeretném megszerezni a horgászengedélyt. Nagyjából milyen kérdésekre számítsak és hogy készüljek rá?
  • Taki29
    Köszönöm szépen .
  • Mersant
    hogy en miert mindig oreg, dagadt, szoros faszikkal futok oszse peca alatt... talan ros zhelyre jarnek...?
  • noti83
    "minden ami horgászat"

• fifi
    vagy idejövet előtt 2 nappal beírod ide, és én megnézem neked :)
  • fifi
    novemberben már lent szokott lenni, de mindig függ a Hármas Körös vízállástól is a téma...
  • dragon11
    Sima tón lesz a verseny? Amúgy az a baj, hogy Én akkor indulok a Zrínyi gólyatáborba..:-s (haladó angol tagozatos leszek ősztől 4évesen, ugye miskolcon van az isi..:D)

Szóval sajnos nem tudok ott lenni.:(

elvileg szerdán megyek a fizetősre..
  • L3vi
    Dragon: Pénteken ott leszel a csobádi versenyen?
  • Taki29
    Ha valaki tudja akkor elárulhatna , hogy a kákafoki holtágat télire mikor szokták leengedni ? Csak úgy nagyjából , mert ha minden igaz akkor novemberben megyünk arra , és nem tudom érdemes-e ?
  • dragon11
    Köszönöm.:) Elvileg már lehetne ifi engedélyem!:) köszönöm megint ;-)

Vannak itt rendesek is ám:)
  • Taki29
    Gratulálok !

És jövőre ifi engedélyt kérj ajándékba . Ja és szép fogásokat .
  • dragon11
    Nah, ma betöltöttem a 14et.:)
  • L3vi
    Most veszem észre, hogy ismételtem magam... ajjj
    Én csak arra szerettem volna kilyukadni hogy az úszózás és a fenekezés egyenlő vetélytársak.
    És egyik módszert sem kell erőltetni, mikor látod, hogy a másikkal nagyobb valószínűségű a halfogás.
  • L3vi
    Ebbe most ne kezdjünk bele...
    De hidd el van hogy úszózni kifizetődőbb mint fenekezni...
    Ez mindig a helyzettől függ.

• dragon11
    Hát figyelj, nem véletlenül vannak a csukázó meg pontyozó úszók..^^

Persze érdemes, de nem tudom, hogy nagy halat fogsz-e vele.. mert hát.:) bár lehet.
  • L3vi
    No azért ez mindig a helyzettől függ...
  • dragon11
    Persze, de értelmetlen. Fenekezni értelmes esetleg.:-D
  • Amigoss
    Sziasztok,Fejér megyében vagy Pest megyében olyan horgász tavat keresek, amihez nem kell állami horgászengedély,csak napi jegyet kell rá vásárolni,köszi a válaszokat:)
  • L3vi
    "csak úszósra -arra minek?"

Ezt a mondatodat kicsit jobban gondold át.

Az úszózás nem egyenlő azzal, hogy kis halakat fogsz.
    A gyerek engedélyben az van hogy 1db-úszós bot.
    Nah most azzal az úszós bottal pontyozhatsz,csukázhatsz....
    Amit akarsz.
  • dragon11
    Aham.:-D Én Halmajon lakok.:D Ez közeli tó, meg mivel még nem lehet engedélyem csak úszósra -arra minek?:D- (17-én betöltöm a 14et aztán már lehetne ifi:D) ezért marad a csobádi fizetős.:) ismerősök nagy halakkal jönnek.

VIszont ha rablózok, akkor éjjelre kell menni, nem ? vlmi tanácsot adhatnátok Nekem, hogy hogy rablózzak.. esetleg műhal, v. fogjak kicsiket előtte..? egyáltalán mivel és mire?:)

köszi :D
  • L3vi
    Kapsz egy [online vállveregetést]
  • Firerock
    ha kifizeted:D
  • L3vi
    Ja... Rablózz^^
    Nem szeretem ezt az "elmegyek a tóra- befizetem a pénzt- kifogom a két tejeszacskó pontyot-örülök" horgászatot..

Az ilyen tavakra tanácsot se lehet adni... :D

Amúgy én Encsen lakok, de a csobádi tavat kimondottan nem szeretem :D

Ha jól tudom van egy köves szakasz... ami mellé ha be tudsz férkőzni akkor már nyert ügyed van :D

Firerock: Mikor kezdődik a "hogyanfényképezzükahalat" tanfolyam?
  • dragon11
    hát, pontyra horgásztam egy csomót, de nem sikerült.:D:D ragadozóhoz meg pergetni kéne, meg kishalat fogni.:S fenekezés és kukorica pontyra talán jól jönne megint a 4.éven?:D
  • Firerock
    pergesséé'
    bojli az szarfos:Desetleg intenzív eetetőanyag,pufi,kukorica,ha nemkel la legebtettett cumó akkor csak sima kukorica,abból is a kagylós vagy a csemege:D
  • dragon11
    Nah, itt sok maistro van.. én még nem vagyok pro..:) imádtam horgászni, de mivel nem fogtam 3évig semmi küllt, igaz nem volt engedélyem és fizetősre jártam 3x..:D ergó 1évben 1x..::D:D:D ezé elment a kedvem kb.:D

talán elmegyek ez éven is valakivel, aki tud horgászni.. a csobádi fizetős tóra.. telepítenek, meg minden.. segítenétek hogy hogyan fogjak vlmit?:\

me elég rossz csalódottan hazajönni.:D
  • Firerock
    nyem
  • L3vi
    Én még a Balzer woblereket is szeretem.
    Azokat ismered?
  • Firerock
    szerintem az enyém se:D
    de ha nem rakják be akkor madj nemlessz benne:D
  • Firerock
    még nemtudom
    a faszt egy előtte még fel nem avatott Salmo Sting Firetigerrel fogtam,volt vagy 9centis,nagyon nehéz,ja és ami uniqe benne az hogy suspendinges azaz ha húzod akkor ott is marad ha megállítod:D
    am aki pergetni akar és nincs sok feleseleges pénze annak ajánlom a Salmo wobblereket,majdnem a rapalával versenyez minőségben