Horgászat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
sose nyomd fullba a kretént
itt szeretnék horgászniSzéki-tó
hungary27
Ha olyan helyre mész horgászni, ahol kapitális egyedek is várhatóak, nem árt ha van nálad (sõt egyes helyeken megkövetelik a bojlisoktól)pontymatrac, szájfertõtlenítõ, nagyméretû kímélõ merítõszák ill pontyzsák.
Nem egy olcsó mulatság a bojlis peca.😊
Etetni is illik, ha eredményes szeretnél lenni, ráadásul nem mindenféle szemes dologgal, hanem azzal a bojlival amivel csalizni is fogsz, persze módjával.
Ez attól is függ mennyi ídõt töltesz a parton.Ilyen 1 napos kiruccanás alatt ne várj csodákat a bojlitól. Több napos-hetes túrákon tudja igazán beváltani a hozzá fûzött reményeket.😊
Görbüljön! 😊
Valójában ez nem ennyire egyszerû. Elsõ kérdés, és legfontosabb, hogy mennyit szánsz rá?
Aztán jönnek azok a kérdések, hogy milyen vizen akarsz horgászni? Akadós nem akadós? A csalit behúzod, vagy dobással akarod bejuttatni? Ha dobod, akkor milyen távolságra szeretnél horgászni?
Amit én javasolnék így látatlanban, ha nem akarsz 100m feletti távolságban horgászni, akkor elég a 3,60-as bot is, ha viszont 110-120m-re is elszeretnél dobni, akkor kell a 3,90-es bot. A 2 részes botoknak jobb a karakterisztikája, viszont szállítás szempontjából problémásak tudnak lenni. Ha nem párban veszed, csak ki szeretnéd próbálni a bojlizást, akkor lehet 3 részes is, azok is jók azért. 12k környékén, már lehet használhatókat kapni. Én 2,75lbs - 3,5lbs dobósúlyú botok küzül választanék függõen, hogy milyen helyen akarsz horgászni, de kezdetnek lehet egy 3lbs -s, az a középút. Nem túl lágy, és még nem is túl kemény. 80-90g súlyal, 30-as zsinórral lehet 100m felettieket dobni vele gond nélkül.
Orsóknál a távdobó, vagy a nyeletõfékes verziókban kell gondolkodni. A legtöbb távdobó egyben nyeletõfékes is, de vannak kivételek. Nem kötelezõ a nyeletõfék, de kényelmi szempontból mindenképpen elõnyösebb. A lényeg, hogy jó fékrendszere legyen, és azért 50-es méretnél általában nagyobbat szoktak erre a célra használni, de itt is elõjön, hogy milyen vízre kell... Az olcsób, 8-15k-s orsókat vásárláskor nézd át alaposan, mert nagyon sok hibás van köztük. Itt az olyan hibákra gondolok, mint pl. hogy a tengely el van hajolva picit, ilyenkor nem egyenletesen forog a dob, hanem vannak pontok ahol megszorul. Ezt felsõ, és alsó dobállásnál is nézd meg mindeképpen. Ha szorul kérj másikat, van hogy csak a 3.-4. lesz jó. 😞
Damilak: 28-35 ig, attól vastagabb felesleges szerintem.
Súly: 70-90g semmiképpen ne legyen ólom színû. 50m felett már célszerû önakasztósra csinálni a szereléket.
Horog: 4-6 os, max. 2-es. hajszálelõkével kötve...
A Bojlira nem lehet tökéletes tippet adni, egyrészt mert lehet 3 napig megy az egyik íz, utána meg csak a másik íz. De ha olyan helyen akarsz horgászni, ahol a halak nem, vagy csak alig ismerik a bojlit, ott nehéz dolgod lesz, bármennyire jó is egyébként a bojli.
Általánosságban elmondható azért, hogy a hidegebb és a felelegedõ vízben az édes, a már meleg víznél pedig a bûdösebb(halas) bojlik mûködnek, és vannak a fûszeres jellegûek, azokkal is lehet próbálkozni. Persze ez is szinte vizenként változik.
Annyit hozzátennék még, hogy ha rövidebb idõ alatt szeretnél eredményt elérni, és nem cél, hogy rekordlistás pontyokat fogj, akkor érdemesebb pelletet használni. Gyorsabban oldódig, hamarabb fejti ki a csalogató hatását. Létezik már az is sokféle ízben és méretben.
Ha konkrét gyártóról van szó, akkor én a Dynamite Baits termékeit ajánlanám, igaz nem olcsó, de nagyon jó minõségû, én jó eredményeket értem már el velük.
Egy dolog viszont tény, csodacsali nincs, ezért ha minnél több félét ki tudsz próbálni egy horgászat során, annál nagyob esélyed lesz, hogy megtaláld az éppen akkor nekik tetszõ csalit.
A tájékoztatás nem teljeskörû, de remélem azért segítettem valamit. 😊
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
az ÖKI felõli pillér a város felõli oldalon. rádobni a partvédelemre...
fasza hely, csak néha vannak patkányok, én meg attól kurvára félek 😊
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
én egy híd lábánál rendszeresen fogtam régebben a süllyedõ csontira rávágó balinokat.
ott volt olyan faszi aki ilyen mûlégy szerû szõrös kis mûcsalival fogott.
http://tesztgep.blogspot.co.at/
nekem úgy sokkal tovább bírja...
A cserebogár dolgot meg hagyjuk már ... lol
Azt tudja valaki hogy kicsi kb.7cm nagyságú naphalat fel lehet tenni csukázni?(úszós szerelés) Azt tudom hogy küsz, kárász,keszeg ezeket fel lehet tenni.Vajon a naphalat lehet?
egész hétvégén ívtak a küszök,ma egész délelõtt horgásztam(leiségtem mint a disznó)
2balin mászkált a víz tetején egész délelõtt
amikor megláttam elõ a pergetõbot rajta a Salmo Thrill,mindig elhúztam elõttük,egyszer a nagyobbik megkoppintotta de semmi
milyen módszereket ajánlotok balinra?
\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"
Kamion szív, kamion lélek, kamionos leszek amíg élek. http://neverwinter.picturepush.com/---Kicsim Szeretlek!--
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.
Nagyon jó horgásztó gyönyörû nyugodt környezet www.horgasztobokros.atw.hu
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.