Horgászat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mivel a kárász a ponty "rokona" ezért ugyanazt eszi mint a ponty. kukorica, giliszta, csonti, esetleg pufi. ezekkel a csalikkal érdemes pecázni. szerintem a kárásznak érdemesebb puhább, finomabb csalit használni, mivel kisebb termetû hal mint a ponty. attól függ milyen módszerrel horgászol. mondd meg milyen módszerrel horgászol és akkor tudok többet segiteni.

dragon11

Meg bele egy ember egy horgászbottal.. és akk úszózik, mint a jackcsabi által készített banneron.😄

sok sikert😊

hungary27
ha raktok jó képeket bárhonnan akár horgászbolok internetes oldalukon én csinálok nekte jó csak google n nincsenek jó képek. de ha jackcsabi é tetszik akkor az legyen.
sovatalevi
hat én 4orakor felkeltem,hogy felmenjek a közeli tóhoz kárászra.Kukaccal mentem,és úgy fel hatig nem volt húzás,utána kifogtam 5db miniatûr kárászt,és 11 órakor szomorúan hazamentem.

mivel lehet kárászra menni,hogy jó legyen?mivel kéne etetni?stb.?

Kamion szív, kamion lélek, kamionos leszek amíg élek. http://neverwinter.picturepush.com/---Kicsim Szeretlek!--

sovatalevi
nagyon jo mind2.a Jackcsabie talan jobb.grat.

Kamion szív, kamion lélek, kamionos leszek amíg élek. http://neverwinter.picturepush.com/---Kicsim Szeretlek!--

dragon11
jackcsabi által csinált banner.

Nekem nagyon bejön.😊

Mit szóltok..?😊

hungary27
hát nem igazán let jó de ha nincs kép hozzá...
ilyen lett a banner:
Nagyon gratulálok . 😊

Én viszont legalább 2 hónapja nem voltam horgászni . Remélem a jövõ héten sikerül .

tegnap sneciztem, és fogtam egy 100 kilós amúrt. 10-es zsinórral.

Forrest Gump
Izé, megyek Tatára hétvégén 48 órára, majd beszámolok, ha lesz mit.😊
Forrest Gump
Senki nem fog mostanság semmit?
Dobjatok már vmi jó sztorit, az se baj , ha nem igaz.😄
sovatalevi
az jó lenne.hátha többen jönnének😊

dragon11
bannermûhely*

dragon11
Megcsináltatom a banner mûhely topikban.😊

sovatalevi
az jó lenne.de ki csinálja meg?

fifi
ennyiért senki nem fogja megvenni, ezt elõre megmondom neked...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

dragon11
jó utat a BANamákra.

Mit szólnátok, ha lenne 1 fsza banner? Hátha feldobná a topik életét!

Eladó üdülési csekk!

70000 Ft értékû 60000 Ft-ért.

e-mail: [email protected]
Úgy jobban tudok horgászni. pl egy kishalazó szereléssel. Attól függetlenûl hogy elég vastag a békalencse (és vizinövény sincs alatta) hal még lehet benne? pl kárász vagy más

http://tesztgep.blogspot.co.at/

dragon11
Neve..?😄

akyyy
Halmajon lakott egy osztárásam, asszem<#wilting>

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

minek akarod leszedni. jó az úyg

dragon11
Csobádon laksz..?😄 mondd má meg hol laksz..😄 én már írtam, hogy Halmaj.😄

#1035: nem tudok segíteni, Én nem megyek olyan helyekre horgászni.:S sajnálom..:\

Szia mindenkinek. Aza gondom hogy adott egy kanális tele békalencsével.Ennek egyik módja hogy leszedem hálóval. Más módszer van még erre hogy le tudjam irtani a lencsét? Elég sok van rajta.

http://tesztgep.blogspot.co.at/

L3vi
A csobádi tótól egyköpésnyire... <#finom>

Amikor a szeretet hatalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ meg fogja ismerni a békét. -Jimi Hendrix-

dragon11
Látom letörölték a bannert, amit csináltattam.. esetleg csináltassak újat?

dragon11
Merre laksz pontosan Miskolc mellett..? Majd számolj be és sok sikert!😊

Neked is sok sikert MeTaL😊

holnap lehte hogy én is leugrom ide a holtágba 😊 fenekezni kicsit nád mellett..

L3vi
Holnap ismét horgásznap! 😄
Én is Miskolc mellett lakom...
Alapjáraton az élõvizeket részesítem elõnyben, de holnap a Sellõ tóra megyek (Felsõzsolca felé), mivel ott rendszeresen van telepítve egy remek sporthal az afrikai harcsa...
Reszkessetek halak <#gun><#vigyor1>

Amikor a szeretet hatalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ meg fogja ismerni a békét. -Jimi Hendrix-

hungary27
hát igen vannak ott olyan emberek sajnos meg sok a r_ma származású is a devecseri oldalon és ezért inkább az ajkai oldalon horgászok. ott segitenek ha kapásvan meg minden
dragon11
Nm.😊

akyyy
huh köszi szépen 😊

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Landren
-legnagyobb fogott hal
-kedvenc horgászvíz, miért az
-a fogott halat visszaengedi, vagy megeszi
-mióta horgászik
-mi a véleménye a rendszeresen telepített magántavakról, ill. vadvizekrõl

egyelõre... 😊

sose nyomd fullba a kretént

dragon11
-Mire horgászik..
-Milyen szereléssel..
-Tapasztalata, hogy mikor érdemes kimenni arra a halfajra, amire Õ horgászik akkor..
-Milyen méretû halak vannak a helyen
-S milyen halfajok?(ilyenkor melyikbõl van a legtöbb..)
-A szerelék mellett milyen etetõanyagot használ, hogyan etet be -ha szokott-, milyen aromát használ -ha használ-..

Egyelõre ennyi.^^

good luck.

akyyy
Kaptam egy feladatot, hogy horgászos riportfilmet kell készítenem. Már ki is néztem vagy 4 különbözõ helyet, ahova majd elmegyünk, és néhány horgászost meginterjúzunk. Milyen kérdéseket tudtok esetleg javasolni, mikre érdemes rákérdezni, hogy más horgászosokat érdekeljen?😊

dragon11
Szeva.

Én Miskolc mellett lakom.😊

Csobádi fizetõs tón szoktam horgászni, kisebb sikerekkel, mert a rendszeresen telepített pontyok nem kapnak.:'(

Van honlapja is a fizetõs tónak!Link.

Évente 3x horgászok komolyabban.. de ez év Augusztus 17-én betöltöm a 14et és lehet ifis engedélyem fenekezõre.😊

bendegúz69
Hello mindenkinek.
Szokott valaki Miskolc környékén horgászni? 😊

dragon11
köszönjük és sok sikert, de most járj sikerrel😊, de igaz, h elkésve írok :S

L3vi
Az elsõ hal akasztás utáni viselkedésébõl egyértelmûen ponty volt.
Az biztos , hogy nem a 2-3 kg-os szériaponty volt.
Korábban ezen a helyen fogtam már több nagyobb nyurgát(5-8kg)
De azoknál a halaknál nem találtam magam szemben ekkora erõvel.

Holnap is horgásznap x) ha megint történik valami izgalmas megosztom...

dragon11
gz

Landren
Ezt a részt nem igazán értem: "Sajnálom a hozzászólás terjedelmét"

Mit sajnálsz rajta? A magam nevében, de szerintem a többiekében is nyugodtan mondhatom, hogy szívesen olvasunk itt bármekkora terjedelmû írást, ami a horgászélményekkel kapcsolatos.
Azt persze sajnálom, hogy lemaradtak a halaid, de a horgászat már csak ilyen. Legközelebb nagyobb szerencséd lesz.

Egyébként az elsõ halat kb. hova sorolnád? Mekkora lehetett szerinted?

L3vi
A mai napon pár horgászattal eltöltött óra alatt annyi esemény történ velem, hogy úgy gondoltam megosztom a fórumozó közönséggel...

A helyszínre érve szomorúan tapasztaltam az elõzõ napi vízállás változását. ( a vízszint emelkedett, a víz jóval zavarosabb lett)

Úgy döntöttem, hogy a amíg elfoglalom magam a keszegekre, paducokra való úsztatással berakok egy finom fenekezõ szerelést sajttal, a márnákat célozva.Fél óra horgászás után a sajtra kapás jött amit akasztottam is. És ekkor hatalmas erõvel találtam magam szemben.
Az elsõ és egyben utolsó kirohanásból egybõl éreztem hogy nem a célhal vette fel a csalit.
A hal egy lendülettel körülbelül 30-40 métert úszott folyással szemben egyhuzamban, fékezhetetlenül. Szerencsére akadók csak az ellenkezõ irányban voltak így nyugodtan elkezdhettem dolgozni a hal visszafordításán. Sajnos nem az akadóktól kellett volna félnem....
Az elsõ visszafordítási kísérletre a hal lemaradt...
Mikor a szerelék partra került, a horog feletti szakadást megvizsgálva találtam egy zsinórhibát, aminek a szakadást köszönhettem.(Ilyenkor jön rá az ember , hogy jobb ha rászánja azt a pár percet horgászat elõtt a zsinór megvizsgálására.

A történtek után úgy döntöttem jobb lesz ha a pár száz méterrel messzebb található köves részt dobálom meg körforgóval.

A pergetés jól kezdõdött, pár kisebb domolykó után végre sikerült akasztanom már mérhetõ darabokat is. A szórakozást egyszer csak hirtelen egy hatalmas rávágás szakította meg. Apukámtól halottam , hogy ezen a részen van egy nagy önhal de nem számítottam rá hogy sikerül horogra csípnem, fõleg hogy rabolni sem láttam.

A hal úgy látszik nem akarta megvárni amíg én rá pályázok így megkezdõdhetett a nap második halának elvesztése.

Pár perces fárasztás után már úgy éreztem sikerrel szákolhatom a halat ,
mikor megláttam elõször el se hittem, hogy mekkora (4-5 kg-ra saccoltam)
De mikor még utolsó erejébõl fordult egyet, és elindult egy akadó felé az ellentámadásomra a villantó kipattant a szájából.

A mai nap két kapitálisnak tûnõ hal elvesztésével, és rengeteg tapasztalatszerzéssel telt.

Sajnálom a hozzászólás terjedelmét, de úgy éreztem meg kell osztanom.

Landren
Nyár végére tervbe van még egy 1 hetes túra, ezért mint lehetséges helyszínt leugrottam megnézni ezt a Széki tavat. Mivel én ide is bojlizni mennék, azért jó lett volna, ha találok valakit a bojlis helyeken, de nem volt szerencsém, épp nem bojlizott senki egyik helyen sem. Próbáltam beszélgetni a horgászó emberekkel, de valahogy nem voltak túl közlékenyek. A kérdéseimre adott egy szavas válaszaikkal tudomásomra hozták, hogy nem nagyon akarnak beszélni velem. Ez számomra kicsit furcsa volt, mert azért eddig azt tapasztaltam, hogy a horgászok többsége közvetlen, és szívesen beszélget, de itt ezek szerint nem így van. Sebaj. Beszélgettem a tógazdával, õ legalább segítõkész volt.

A tó felemás benyomást tett. Egyrészt szép környezetben található nagy víz, ez mindenképpen pozitívum, viszont ennek ellenére szinte az egész tó tele van egymáshoz nagyon közel stéggel és horgászhellyel. Ez már nem annyira tetszett, fõleg mert a legtöbb hely elõtt bóják is vannak letéve. "Merenyén jobbra 150 balra 80 méterre volt a legközelebbi hely, ez azért feledtette zsúfolt magántavak érzést." A halállományról nem sikerült túl sokat megtudnom, biztos vannak benne szép halak, de hogy mennyi, azt nem tudni. Sajnos az ilyen vizeken, nehezen lehet ellenõrizni a hallopást.

A helyek közül a 6-os hely volt a legszimpatikusabb. Valószínûleg nyár végén 1 hetet ott is el fogok tölteni.

Landren
Sajnos eltelt a 8 nap amit merenyén tölthettem. 😞 Az idõdjárás miatt 4 nap is volt amikor egyáltalán nem volt kapásom, de még így is sikerült 6 db 10+ osat fognom, köztük egy 16,10kg et is, ami új egyéni csúcsom pontyban. Szóval jó volt, jövõre ismét ellátogatok ha tehetem.

helló mindenkinek
akit érdekel egy jó magántó(fizetõs 1300)vagy egy jó horgászbolt (Matula) az szóljon
hungary27
köszi.
Firerock
akkor a mosella matchbotos😄

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

hungary27
terveim szerint spiccel fogok, úszós szerelékkel😄
Firerock
kárászra pontyos etetõanyag kell
én a Tímár mix féle ponty kárászt használom.Mivel fogsz horgászni?
hogyha federrel akkor a mosellának a feederes etetõanyaga a legjobb
én azt használom,bár picit drága(1000Ft) de nagyon intenzív ami egy 5órás horgászatnál jó lehet.én úgy szoktam hogy abba 3dl csonti+1konzerv kukorica
jó horgászatot😄

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

hungary27
még egy kis segítséget😄
Versenyre megyek és nem tok választani hogy milyen etetõanyagot használjak. 5 órás verseny és kárászokra mennék...Milyen fajta kellene?