Horgászat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dragon11
gz.<#eljen>

Firerock
Salmo Sting 9cm Suspending Firetiger

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

L3vi
Ez megér egy kézfogás-t-->
Mivel fogtad?

Amikor a szeretet hatalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ meg fogja ismerni a békét. -Jimi Hendrix-

Firerock
most látom hogy megkéne borotvá'koznom😄
reggel óta nem néztem tükörbe,kinn voltunk 2ig délig aludtam,aztán délutáni alvás majd gémeltem és halatpucoltam😄

Landren
ez is szép 😊

sose nyomd fullba a kretént

Firerock
ha már itt tartunk 😄
a tegnap éjszakai teriték:

Landren
szép
gratta 😊

L3vi
A ma hajnali teríték:

Amikor a szeretet hatalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ meg fogja ismerni a békét. -Jimi Hendrix-

Mersant
suldo? azt max vadaszni szoktak, meg nem hallottam hogy pergetve fogtak volna 😄 azert grat 😊

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Firerock
háhhháá
tengap voltam pergetni az élõkörösön:3.82es süldõ😊
majd dobok képet is😄

Firerock
szivornya elõtt jóval ahol megy át a víz fölött a csomó vezeték,ott van mellette a telkünk és a vezeték alatt horgászunk a dzsindzsás elõtt,vágod?

Landren
ha a hal szájába marad a szerelék, akkor több eset lehetséges, függõen attól, hogy hova akadt.
ha lágyabb részbe, pl. a szájának az oldalsó része, akkor ha valahol elakad a magával vonszolt szereké, leszakítja magát róla, ilyenkor megszabadul a szereléktõl, de kiszakad a szája, viszont valószínûleg nem pusztul el.
a következõ esetben is elakad a szerelék, /mert az egészen biztosan elakad mindenképpen/ leszakítja az elakadt részt és a horog marad a szájában, esetleg kis zsinórral, ilyenkor egy idõ után kilökõdik, nem marad benne. ez abban az esetben lehet problémás, ha nem tud táplálkozni tõle, vagy elfertõzõdik, de ezek szerintem ritkán fordulnak elõ.
szóval nagy valószínûséggel nem pusztul el tõle a hal.

JackSparrow88
márcsak azér is gondolom mivel ott elég sok nád volt, szal táplálékot is talál és nem sok értelme lenne onnan nagy távolságra elmennie, így van esély h ugyanott legközelebb megint horogra csalhatok egyet.
Ja és mivel elszakadt, bizonyos h a szájában maradt minden (horog, zsinór, stb.) Így meddig képes életben maradni vagy egy idõ után kijön a szájából és kész?

Q8300 2.5 Ghz, 4GB RAM, HD 5770 1 GB

JackSparrow88
a másik meg h még csak segítséget se tudtam volna kérni telón, mivel mindez a településen kívül, kb onnét 10-15 km-re lehetett, szal még kocsival sem 2 perc, mire odaért volna vki.
Egyébként elõfordulhat hogy még mindig ott lehet néhány társa, mer ha egy nagy van akkor többnek is lenni kéne, legközelebb megpróbálhatnám még de akkor már sokkal felkészültebb lennék...

JackSparrow88
De egyébként sem volt semmi esélyem h meglegyen, mivel egyedül voltam és pont akkor egy lélek sem jött arra, szal pech...

Az amur simán,ismétlem simán felveheti a csonticsokrot... és szerintem is amur, volt sõt 100% ... Egyébként én meg folyásban keszegezni szoktam, úszóval, kb. 2-3 szem csontival, ez még régebben volt, és akasztottam egy harcsát, méretes lehetett... elment. Onnan tudom hogy harcsa volt mert a zsinór tiszta nyálka volt, ilyenkor ez harcsára utal mindig. Szóval ez van... 1 szem kukoricával is foghatsz kapitális halat... 1 szem pufival is. Amurnak meg igen, minimum 30as zsinór kell sajnos, a többit úgy szaggatja mint a cérnát.

fifi
pontosan hol?

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Firerock
mi meg a szomszéddal kimentünk tegnap elõtt este sörözni és persze pergetni csónakkal a holtágra
új bot,új zsinór,régi bevált mûcsali(Rapala Jointed GFR 9cm-es)
elsõ dobás elkezdem tekerni,csatt 1,5ös balin,második dobás csatt 2-es balin mondtam a szomszédnak hogy mennyünk a fényre fotózzunk és eresszük útjukra õket😊megtörtént(közbe amíg én fotóztam õ felpakolta a sört😊)meginn vízreszáltunk dobtam vagy 2-t meginn csat 2,5-ös balin aztán még volt vagy 3rcsapásom de elbasztam😄ezután én még serényen dobáltam de kézzel fogható eredmény nélkül,aztán jött el az õ ideje fél óra alatt õ is kikapott 3 hasonló méretû balint aztán jöttünk haza életem legnagyobb horgászélményemmel a tarsolyomban😄

JackSparrow88
Ma egy olyan dologban volt részem, amiben eddigi horgászatom során még egyszer sem. Csatornán horgásztam egy 3 m-es bottal, 30-as zsinóron, gondoltam ez ilyen helyre bõven elég is lesz, mivel a halak nem túl nagyok és zömében úgyis csak törpék akadnak a horogra. De ez ma mégsem így történt. Egyszer csak arra leszek figyelmes hogy felcsapódik a jelzõ és erre logikusan berántok, a zsinór feszül, a bot görbül. Ám ami ezután történt az egy igazi és felejthetetlen horgászélmény volt. Ugyanis egy hihehetlen erõs hal akadt a horogra, amivel kb negyed órán keresztül küzdöttem és persze h szakadás lett a vége, így még a hal személyére sem derült fény, de mivel nagyon agresszívan védekezett, amurra gondolok. (Igaz a csali csonticsokor volt, tehát nem épp az amur kedvenc csemegéje) Sajnos még a súlyát sem tudtam megsaccolni, de mivel nagyon kifárasztott és már kicsit húzott is a bottal együtt, talán olyan 5 és 10 kiló közé tenném. Életem legnagyobb halát vesztettem el így és lehet, h soha többé nem lesz ekkora szerencsém.(mivel eddig sem volt nagyon, úgyhogy ez most ajándék volt nekem...)
Na ennyi volt a mesém röviden...

sovatalevi
koszi.

Kamion szív, kamion lélek, kamionos leszek amíg élek. http://neverwinter.picturepush.com/---Kicsim Szeretlek!--

dragon11
Gratulálok és sok sikert.

jackcsabinak grat a bannerért.😛

sovatalevi
Szep a banner,Grat!
Tegnap voltam a Kis-Kukullore,2 orat halaswztam es nem fogtam semmit.Ma elmentem a tora ,ahol karaszt szoktam fogni,8kor mentem,fogtam 25 db tenyeresnel kicsit kisebb karaszt.holnap is megyek!

Kamion szív, kamion lélek, kamionos leszek amíg élek. http://neverwinter.picturepush.com/---Kicsim Szeretlek!--

dragon11
Nagyon szép lett a banner, nem?😊

dragon11
Írtam a moderátoroknak levõ topikban itt az Általános eszmecserében.😛 majd lesz vlmi.😄

dragon11
okok.😛

hungary27
mondom rakd be most nincs ötlen de van kép😊
dragon11
Banner hogy áll..? mert már télleg jó lenne..

passz...

Élõ Tiszára tudtok valamit javasolni ? Még sose horgásztam ott és ha van valami tippetek .....

hát ja az túró, fõleg tavon.. kevés benne a hal 😛 lehet.

Lehet köze volt a mai semmilyen idõjárásnak is . Eddig dög meleg , tegnap esõ , ma meg....

odipus
Én most jöttem meg a horgászatról.Hajnal 5:30-kor már lent voltam a tavon.12 órát pecáztam ebbõl 11 óra unalom volt.Egyszerûen semmire sem jött a hal.Még a kárász is alig evett.És nem csak én nem fogtam,hanem más se nagyon.Aztán az utolsó órában jött 2 ponty.Az egyik 4 kg,a másik 2,5-3 kg(ezt nem mértem le).Úgyhogy azért meg lett mentve a nap😊és nem hiába égtem le.😄 De azért ez is elég kevés 12 óra alatt 😞

ha gondoljátok csatlakozhatnátok a horgászklubomhoz.
MSn:[email protected]
ha tõlm kérdezed kkor én erre veszprém megyében,pápa környékén.
Szia !
Merre szoktál horgászni?

Én valószínûleg a héten leszaladok Tiszaug környékére az élõ Tiszán horgászni .

Sziasztok
Ha lehetséges akkkor én is bekapcsolodnék a beszélgetésebe.
dragon11
Hogy állsz a bannerral? Mert már jó lenne 1..

kb. tökmind1 mivel fogsz etetni akkor.. ha úszóval nyomod rakjál bele csontit is az etetõkajába, kb. két dobozzal. sõt, csináld atz hogy kukoricát ne rakj bele, csak csontit, és a horgon is legyen csonti.

sovatalevi
hat az a gond,hogy a tóba csak kárász van.úszóval fogom.koszi a segítséget.

az hogy keszeges etetõanyag, meg pontyos.. ezt felejtsd el. A keszeg ugyanúgy megeheti a pontyos etetõkaját is. Meg a döme gábor filmjében is mondja hogy " szelektív nagyhalas horgászat ". Hogy ez hogyan müködik? Úgy hogy marketing az egész. Van egy tó, ami tele van baszva 10 kilós pontyokkal, és kisebbségben vannak a 3 kilós pontyok. Na most legnagyobb eséllyel kapitális méretût fog. És ennyi.. bemutatja a csaliját és azt reklámozza hogy az milyen jó. Most hiába mondom azt hogy a kárász szereti a gilisztát, ez igy van. De a keszeg is szereti.. szóval... éted.

így: fenekezõvel szeretnél kárászt fogni, vagy úszóval?

egyébként nem lehet szelektálni a halakat úgy hogy csak kárászt fogjál vagy csak törpét csak pontyot stb.
Itt is pár napja az volt hogy kukoricával pontyoztak, és valószinüleg körülötte keringtek a kishalak, és az ember harcsát fogott, nem is kicsit.
Mivel a kárász a ponty rokona, ugyanazt eszi mind a két hal. Tehát simán foghatsz pontyot is mellette. Sõt, dévérkeszeget is foghatsz, az is szereti a kukoricát, gilisztát, csontit...
Mindenesetre etess csemegekukoricával is. Az is jó, ha csak szemes kajával etetsz, tehát etetõanyaggal nem. Viszont ha nem tudok bejuttatni oda a szemes kaját, akkor kevés etetõanyag, és rakjál bele rengeteg szemes takarmányt. Én a helyedben csak fõtt búzát, és csemegekukoricát raknék a kajába. És ez legyen a horgon is ( csemegekukorica) Semmmi más.. ez a fenekezõvel való horgászatra volt értendõ amit most mondtam. Ha úszózól, akkor egyértelmûen megtudod dobálni az úszó környékét szemessel. Egyébként ha teheted, fõzzél kukoricadarát. Veszel kukoricadarát a boltban, mondjuk 5 bögrével beleraksz a fazékba, és 6 bögre vizet. Forráskor belerakod a darát, és kevergeted. Ennyi. A lényeg hogy kevés etetõkaja, sok szemes. Csali is szemes.

sovatalevi
hogyerted azt h milyen módszerrel?legyszi magyarázd meg mert nem értem.

akyyy
Én meg egyáltalán nem szoktam pecázni😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

én is szoktem pecázni és ha kell akkor én is adok képeket...csak a bp-m miatt nem tudok irni gyorsan csak 3percenként

mindent fotozzatok😄 meg a videot is küld😄

akyyy
majd ha megyünk csinálni a filmet, akkor viszem havert, gfényképezze, õ félprofi fotós😄
bár ugy néz ki maga a film nem lesz meg, de a riportosat azért megcsinálom ahoz nem kellenek szereplõk, max 3-an kellünk bele😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

dragon11
Épp ezért, megvárjuk míg lesz ihleted.;-)

hungary27
majd máglátjuk😊😄
dragon11
Nem tudom, szerintem nem kéne olyan sûrûn válogatni.😄😄😄

hungary27
áhh most nem megy majd ha lesz vmi ihletem akkor csinálok addigis rakjátok be jackcsabiélt