2058
  • Firerock
    na elbaggyogtam gyurikához és megvettem az engedélyem
    mostmár csak az kéne hogy befaggyon a körös és mennék lékhorgászni:)
  • Taki29
    Csak szerintem jobb lenne , ha leírnák , hogy mik voltak azok a cselekedetek ami miatt ezek a büntetések lettek .
  • bendegúz69
    ÉMHE-ben is, van..mondjuk csak ettől az évtől...
    Pont ezét :)
  • Firerock
    popopopo:D
  • fifi
    közbejöttek dolgok.
    ha vissza tudom tenni a csónakot, kora tavasszal, rögtön jelentkezem nyugi :)
  • Taki29
    Felénk ez már évek óta van .
  • Mersant
    mashol is ki kell most tolteni az engedelyhez 1 nyilatkozatot hogy nem folyik ellened eljaras stb., vagy csak nalunk ujitottak? (Esztergom kornyeke)
  • Firerock
    elmentem megvettem
    Kákafok
    ugyanott ahol fifi
    már terveztünk közös horgászást de aztán megijedt:D
  • Taki29
    Egyébként ki milyen horgász módszert részesít előnyben ?

Én leginkább a feeder technikát alkalmazom több kevesebb sikerrel . Keszeg féléket zsákmányolok vele , hihetetlen mennyiségben , sajna ponty csak egy-kettő akadt , de még van mit tapasztalnom .
  • bendegúz69
    Na... Érdeklődhetek hogy az ország mely szegletében riogatod majd a halakat ? :)
  • Taki29
    Vastag pénztárcát hozzá .:)
  • Firerock
    én lehet ma megyek kiváltom az engedélyem:)
  • Taki29
    HA még kiadó akkor lehet idén összebeszélünk a cimborákkal és egy hétvégét eltöltenénk nálad .
  • fifi
    ja
  • Taki29
    De neked van ott házad ? Mármint a kákafoki partján ?
  • Taki29
    Talán húsvétra lesz valami belőle .
  • fifi
    Kákafokitól sokat ne remélj!
    Sirató, vagy Hármas-Körös...

mi most csináljuk a folyóra a csónakunkat :)
  • Taki29
    Hát ha így folytatódik akkor lehet jövő hó elején lemegyek pergetni a Dunára , hátha lesz valami .

Egyébként ma foglaltam le a szállást Békésszentandrásra húsvétkor .
  • fifi
    ja, nekünk meg is az élő...
    bár a Siratón a komámnak volt kapása twisterre hétvégén...
  • fifi
    MINDIG horgász szezon van... )
  • Taki29
    Már nagyon várom . Végignéztem két nap alatt a damil és csomó sorozatot .

Menni kellene nagyon , csak éppen árad a Tisza ahova járni szoktam .
  • hungary27
    szerintem ujra beindulhatna a topik:)minnyárt horgász szezon
  • kpeter13
    Hello!

Bocsánat a zavarásért, de láttam, hogy van ilyen horgászós topic.
    Ezért figyelmetekbe ajánlanék 3 oldalt:

zsibvasar.hu/?op=art_list&u=17814
    pergetotaska.atw.hu
    zsibvasar.hu/?op=art_list&u=65041

Remélem nem zavartam ezzel a kis szösszenettel, érdemes szétnézni egy kicsit.

Üdv

KóPé

• shaba23 #1275
    közben már tisztáztam magamban a dolgokat és közben lemaradtam mindenről, mivel 15.-e után már vizsgázni sem lehet:) Szóval marad a január 1.
  • MeTaL
    a ráckevei dunaágra ( RSD ) a felnőtt éves engedély ára 20 ezer forint. ez szinte biztos... másnéven területi engedélynek is hívják ezt, mivel ezzel "scak" az RSD-n hrogászhatsz. viszont van állami engedély is van minek hívják, azzal az ország bármely területén horgászhatsz, az nyílván sokkal drágább...
  • shaba23 #1273
    Annyira nem vastak az a könyv:) Meg aztán ahogy néztem, csupa olyan dolgot kell megtanulni, amit nem árt, ha tényleg tud az ember:)
  • Taki29
    Azt hiszem tudnak megoldást javasolni az egyesületek , de akkor ki kellene fizetni visszamenőleg a 10 éves tagságot .

Egyébként nem kell megijedni , mert felénk is van több hely és valahol komoly a vizsga , valahol meg biztos sikerül (ha érted mire gondolok ;) )
  • shaba23 #1271
    Sajna ez már vagy 10 éve lejárt:)
  • Taki29
    Ha évente megújítod akkor nem kell újra vizsgázni .

Az éves jegyárak pedig január 1-től dec.31-ig szólnak , úgyhogy jövőre vedd meg szerintem .
  • shaba23 #1269
    Köszi, asszem kissé félreértelmeztem az árakat:)
    Jövő héten ha már megvan az engedély, elbeszélgetek a horgászboltban az eladóval.
    Még 1 kérdés: ha már volt valakinek engedélye, annak is le kell viszgáznia mégegyszer, vagy elég megújítani?
  • Taki29
    Szia Neked egy kicsit böngészned kellene a MOHOSZ honlapján található leirásokat .

Na de a kérdésre a válasz :

1 : Ahogy nézem az egyik egyesület nem "dunaági egyesület " ezért csak az országos éves területit (általános területi engedély) tud adni ami érvényes a ráckeveire , míg a másik tud adni csak a ráckeveire azért 14 ezer forint .

Szerintem ha ott akarsz jelentősen többet horgászni akkor érdemes ehhez az egyesülethez menni .

2 : Hirtelen én sem találom mennyi a napijegy , de igen csak vizsga , felszerelés , és napijegy kell és mehetsz horgászni .
  • shaba23 #1267
    Hali
    Lenne pár kérdésem, mint annyira kezdő horgász, hogy még csak a vizsga van tervbe véve.

1. Lakhely: Dunaharaszti
    Melyik horgászegyesülethez érdemes tartozni?
    Találtam párat ami erre a környékre vonatkozik (Ráckevei dunaág), de nem teljesen világos, hogy miért van az, hogy az egyiknél 74.000Ft az éves bérlet, addig a másiknál 25.000Ft.
    2.
    Részemről a Duna-Tisza csatornán és a Ráckevei dunaágon szeretnék horgászni. De a Duna-Tisza csatornához semmilyen infót nem találtam, hogy mennyi a napijegy. Elég ha megvan a vizsga és a felszerelés, aztán már csak napijegy kell és lehet menni?
  • fifi
    már lement belőle olyan 40centi...
    én tegnap vettem ki a csónakokat.

érdemes amúgy
  • Taki29
    Sziasztok . Rég irtunk ide .

Most is érdeklődnék : A kákafoki holtágon érdemes horgászni akkor is mikor már leengedték a vizet téli szintre .

Úgy néz ki a hónap végén le tudnák menni .
  • Firerock
    megfőzöd a disznóknak kitalált kukoricát,az kb 1 óra,majd ledarálod,ebbe raksz Bolero-s italport,vaniliáscukrot és hasonló dolgokat, és készen is vagynuk:D
  • hungary27
    nekem a papám is igy szokta régebben
  • kszaten
    Mifelénk Pl. ha nem irod be a halat a kifogás után közvetlenül akkor következö évben nem kapsz engedélyt persze ha eszt látja is valaki. Ja és ha nem adod le idöben akkor sem kapsz emgedély a következö éveben szóval már elmultak azok az idök hogy figylmesztet legalábbis nálunk.
    (Györ-Moson-Sopron megye)
  • MeTaL
    vagy ha nem napijegyet veszel hanem éves engedélyt váltasz ki, akkor azzal úgyis csak ott horgászhatsz ahová szól az engedélyed. és akkor értelemszerűen ki is kell ott tölteni.. ha nem adod le a fogási naplót akkor úgy tudom hogy annak nem nagyon van súlyos következménye, de ennek utána kéne még kérdezni. és annak sincs ha nem vezeted normálisan a naplót, pl. elfelejted beirni a halat.. ez akkor ciki ha jön a halőr de általában nem szokott büntetni, figyelmeztet.
  • Taki29
    Azokon a magán tavakon nem kell ahol nem is kérik az állami engedélyt .
    A többi helyen vezetni kell . (a többi hely az ahova a horgászboltban veszed a napijegyet . )
  • cash888
    na akkor még egy buta kérdés: ha levizsgáztam és ideadták a fogási naplót, azt minden az egész országban minden vízterületen vezetnem kell, vagy csak a vizsgáztató szervezet területén?