Horgászat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sziasztok! én tavasszal szeretném megszerezni a horgászengedélyt. Nagyjából milyen kérdésekre számítsak és hogy készüljek rá?
Köszönöm szépen .

Mersant
hogy en miert mindig oreg, dagadt, szoros faszikkal futok oszse peca alatt...<#rinya> talan ros zhelyre jarnek...?<#help>

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

"minden ami horgászat"

fifi
vagy idejövet elõtt 2 nappal beírod ide, és én megnézem neked 😊

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

fifi
novemberben már lent szokott lenni, de mindig függ a Hármas Körös vízállástól is a téma...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

dragon11
Sima tón lesz a verseny? Amúgy az a baj, hogy Én akkor indulok a Zrínyi gólyatáborba..:-s (haladó angol tagozatos leszek õsztõl 4évesen, ugye miskolcon van az isi..😄)

Szóval sajnos nem tudok ott lenni.😞

elvileg szerdán megyek a fizetõsre..

L3vi
Dragon: Pénteken ott leszel a csobádi versenyen?

Amikor a szeretet hatalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ meg fogja ismerni a békét. -Jimi Hendrix-

Ha valaki tudja akkor elárulhatna , hogy a kákafoki holtágat télire mikor szokták leengedni ? Csak úgy nagyjából , mert ha minden igaz akkor novemberben megyünk arra , és nem tudom érdemes-e ?

dragon11
Köszönöm.😊 Elvileg már lehetne ifi engedélyem!😊 köszönöm megint ;-)

Vannak itt rendesek is ám😊

Gratulálok ! <#taps>

És jövõre ifi engedélyt kérj ajándékba . Ja és szép fogásokat .

dragon11
Nah, ma betöltöttem a 14et.😊

L3vi
Most veszem észre, hogy ismételtem magam... ajjj
Én csak arra szerettem volna kilyukadni hogy az úszózás és a fenekezés egyenlõ vetélytársak.
És egyik módszert sem kell erõltetni, mikor látod, hogy a másikkal nagyobb valószínûségû a halfogás.

Amikor a szeretet hatalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ meg fogja ismerni a békét. -Jimi Hendrix-

L3vi
Ebbe most ne kezdjünk bele...
De hidd el van hogy úszózni kifizetõdõbb mint fenekezni...
Ez mindig a helyzettõl függ.

dragon11
Hát figyelj, nem véletlenül vannak a csukázó meg pontyozó úszók..^^

Persze érdemes, de nem tudom, hogy nagy halat fogsz-e vele.. mert hát.😊 bár lehet.

L3vi
No azért ez mindig a helyzettõl függ...

dragon11
Persze, de értelmetlen. Fenekezni értelmes esetleg.:-D

Sziasztok,Fejér megyében vagy Pest megyében olyan horgász tavat keresek, amihez nem kell állami horgászengedély,csak napi jegyet kell rá vásárolni,köszi a válaszokat😊

SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic

L3vi
"csak úszósra -arra minek?"

Ezt a mondatodat kicsit jobban gondold át.

Az úszózás nem egyenlõ azzal, hogy kis halakat fogsz.
A gyerek engedélyben az van hogy 1db-úszós bot.
Nah most azzal az úszós bottal pontyozhatsz,csukázhatsz....
Amit akarsz.

dragon11
Aham.:-D Én Halmajon lakok.😄 Ez közeli tó, meg mivel még nem lehet engedélyem csak úszósra -arra minek?😄- (17-én betöltöm a 14et aztán már lehetne ifi😄) ezért marad a csobádi fizetõs.😊 ismerõsök nagy halakkal jönnek.

VIszont ha rablózok, akkor éjjelre kell menni, nem ? vlmi tanácsot adhatnátok Nekem, hogy hogy rablózzak.. esetleg mûhal, v. fogjak kicsiket elõtte..? egyáltalán mivel és mire?😊

köszi 😄

L3vi
Kapsz egy <#mf2>

Firerock
ha kifizeted😄

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

L3vi
Ja... Rablózz^^
Nem szeretem ezt az "elmegyek a tóra- befizetem a pénzt- kifogom a két tejeszacskó pontyot-örülök" horgászatot..

Az ilyen tavakra tanácsot se lehet adni... 😄

Amúgy én Encsen lakok, de a csobádi tavat kimondottan nem szeretem 😄

Ha jól tudom van egy köves szakasz... ami mellé ha be tudsz férkõzni akkor már nyert ügyed van 😄

Firerock: Mikor kezdõdik a "hogyanfényképezzükahalat" tanfolyam?

dragon11
hát, pontyra horgásztam egy csomót, de nem sikerült.😄😄 ragadozóhoz meg pergetni kéne, meg kishalat fogni.:S fenekezés és kukorica pontyra talán jól jönne megint a 4.éven?😄

Firerock
pergesséé'
bojli az szarfos😄esetleg intenzív eetetõanyag,pufi,kukorica,ha nemkel la legebtettett cumó akkor csak sima kukorica,abból is a kagylós vagy a csemege😄

dragon11
Nah, itt sok maistro van.. én még nem vagyok pro..😊 imádtam horgászni, de mivel nem fogtam 3évig semmi küllt, igaz nem volt engedélyem és fizetõsre jártam 3x..😄 ergó 1évben 1x..:😄😄😄 ezé elment a kedvem kb.😄

talán elmegyek ez éven is valakivel, aki tud horgászni.. a csobádi fizetõs tóra.. telepítenek, meg minden.. segítenétek hogy hogyan fogjak vlmit?:\

me elég rossz csalódottan hazajönni.😄

Firerock
nyem

L3vi
Én még a Balzer woblereket is szeretem.
Azokat ismered?

Firerock
szerintem az enyém se😄
de ha nem rakják be akkor madj nemlessz benne😄

Firerock
még nemtudom
a faszt egy elõtte még fel nem avatott Salmo Sting Firetigerrel fogtam,volt vagy 9centis,nagyon nehéz,ja és ami uniqe benne az hogy suspendinges azaz ha húzod akkor ott is marad ha megállítod😄
am aki pergetni akar és nincs sok feleseleges pénze annak ajánlom a Salmo wobblereket,majdnem a rapalával versenyez minõségben

L3vi
Én mostanában 3szor voltam kint süllõzni... sikerült is 3süllõt összeszedni /meg egyet ami nem volt méretes/
1,5kg
2,5kg
2,8kg Ezek még nem 'újságméretek 😞 '

Melyik újságban foglak viszontlátni?

P.S: A "faszt" mivel fogtad? <#wave>

dragon11
grat'z..:-D

Firerock
faszt😄
ez a süllõm is megy a horgászújságba:d

dragon11
😄😄

L3vi
Telefonnal van x) amiket géppel vannak azok jobbak...

De egyezzünk meg abban, hogy akkora halat fogunk hogy nem kell növelni a fényképezéssel x)

Pacsi

azért már ez is alakul . 😊

Firerock
el van rontva fényképezés😄
majd megtanítalak hogy hogykell fotózni úgy hoyg kb 2x akkorának tûnjön😄

L3vi
Nem... 😄
Azért ennyire nem kell lenézni...

Hanem a "49-es nyurga"

Mármint az egyenlõ távolságra dobás ? 😊

L3vi
Ez most csak nekem hihetetlen?

hungary27
ahha kösz minda 2öt
A zsinór jelölõ filc alkalmazása a legkíméletesebb megoldás . Túldobsz valamennyivel az etetett helyen , majd a jelölésig visszahúzod .

Amire te gondolsz az az lehet mikor a dobon található kis fülbe beakasztod a damilt mikor megfelelõ távolságra vagy dobva , ellenben ha megrántaná egy nagyobb hal , vagy nagyobbat dobsz következõre akkor tuti szakadás .

hungary27
el tudja vki magyarázni hogyan kell a zsinórt vagy mit kiakasztani h mindig egyenlõ távolságra tudjak bedobni?
hungary27
49-es nyurga
azt is megoszthatnád velünk hogy milyen hal volt..

hungary27
elvitte a hal a botomat de kihozta a csonakosxD
Mivel sikerült akasztani ?

L3vi
Megalakulhatna az Sg-süllõvadász team <#mf2>

L3vi
Mostanában megéri süllõzni... <#eljen>
Ma sikerült egy picivel szebbet akasztani mint múltkor.

Közös kép külön Firerock kérésére:

Két és feles volt...