Horgászat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord
Szeretnék érdeklõdni , hogy esetleg valaki otthon kever hagyományos anyagokból etetõ anyagok az mibõl hogyan csinálja ?
Személy szerint úgy gondolom , hogy nagyon drágák a bolti keverékek , és mivel a feeder horgászat híve vagyok , így elég sok kaja elfogy egy-egy alkalommal . ennek a költségét szeretném csökkenteni , ha tudtok valami tanácsot adni akkor várom a tippeket .
1,) Ha nem adod le idõben , és van errõl nyilvántartása a szervezetnek akkor jövõ év májusáig , vagy valahogy az év közepéig nem kaphatsz új engedélyt . (de mivel nincs országos névsor , ha jövõre egy másik egyesülethez mész akkor ott csak azt kell mondani , hogy persze te leadtad . (ilyet nem is ismerek ))
2,) ott szokás leadni ahol tag vagy . Itt Kecskeméten van legalább 2 egyesület ahol kiváltom ott kéne leadni , (január 5-ig ha jól emlékszem )de utána mehetek a másik egyesülethez ha annak jobban tetszik az ajánlata .
3,) Vizsga után az állami horgászkezelésû vizeken horgászhatsz napi (heti, éves ) jegy megváltása után . mivel te tagja vagy valamelyik egyesületnek ezért jogosult vagy horgászni , ezen vizsga nélkül nem is horgászhatsz .
Ezeken kívül vannak a magán "fizetõs "tavak ahol nem kérik tõled az állami engedélyt , ott csak a napijegy megvásárlásával horgászhatsz (ezen tavak töbségén sajnos ki kell fizetni a megfogott és hazahordani kívánt halat . De vannak olyanok is ahol kiba..ott magas áron lehet horgászni , de a halért már nem kell fizetni . pl: Tatai derítõ tó .
Összeségében : Elmész egy egyesülethez levizsgázol (1000-1500 forint )
utánna kiválthatod az állami jegyed a tagságid ahoz az egyesülethez meg egy két filléres tétel +napi , heti , éves jegy (ezek a területi engedélyek ) és irány a peca .
Bizonyos egyesületeknek van saját vize . Oda az egyesület tagjai olcsóbban vehetnek területi jegyet , más egyesületnek boltja van ott ad a saját tagoknak kedvezményt . Valamely egyesületnek semmije nincs ezért náluk a tagsági díj olcsóbb mint a többinél .
Szerintem ha idén már nem akarsz nagyon sokat szaladgálni horgászni akkor már csak jövõre vizsgázz , mert az éves költségek erre felénk 5-6 ezer forint és ebbe a területi engedély ára nincs benne .
Na jó hosszú lett írj hanem értesz valamit .
1. Mi történik, ha elfelejtem határidõre leadni?
2. Más szervezethez nem adhatom le, csak akinél vizsgáztam?
3. Amelyik szervezetnél vizsgáztam, annak a vizein napijegy megváltása mellett horgászhatok? Akkor más szervezetk vizein milyen feltételekkel lehet horgásznom? A napijegyen kívül mi kell még hozzá?
Bocsi, de még kicsit kusza nekem ez az egész és sehol sem írnak érthetõen. Elmagyaráznátok ezeket nekem?
Régen volt is egy kabaré szám errõl .
Idén kezdtem el járni a Tiszára , nem igazán számított az idõjárás , mert ismerõs délután 2-3 körül fogta a szép pontyot , mikor forróság volt . Igaz ott a nagyja kapás véget ér 11-12 körül .
sose nyomd fullba a kretént
Mint már javasoltam olvasgatni itt tudsz . Szerintem kezdetnek ennyi is elég .
Ha teheted , és még nem fogtál nagyobb halat (akár 2-3 kilós is nagyobb halnak számít egy kezdõnek . ) akkor menj el egy olyan helyre horgászni , ahol fizetni kellene az elhozott halért . Egész nap gyakorolsz , és a végén nem hozol el halat , és egy átlag napijegy áráért megtanulsz fárasztani , nagyobb hallal bánni .
A bot meg MEDIUM-HEAVY feeder erõsségû .
botból egy medium-hard rezgõspicces feeder lesz
orsóból mel meg egy 40-es nyeletõfékes, bár még a típusokat illetõen lövésem sincs
melyik webáruházban lehet a legolcsóbban megvenni a cuccot? mert azért a haldorado is drága picit...
Cimborámnak volt még egy szakítása valószínû egy nagyobb márna lehetett .
Találsz még áruházat is , de én azt javaslom , hogy menj be egy horgász üzletbe , és ott mond el , hogy szeretnél ilyen botot venni , ennyit szánsz rá , akkor a kezedbe fog adni pár botot az eladó , és amelyik legjobban passzol a kezedhez azt vedd meg .
Ha esetleg torrentezel akkor ajánlom figyelmedbe Döme Gábor filmjeit ezek után kezdtem bele én is a feederezés világába . (azóta sem bántam meg , sõt az ismerõseim is mind feederezni kezdtek . )
én este kiültem horgászni,pedobáltam
baszott nagy kapás benyestem neki
és jött ki a viziszörny😄
mentem is be ott aludni😄
\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"
ez 3 kiló 12-es köracél+szög+pengék. erre tettem egy kötélszívet+karabinert, meg 15 méter csónakkötõ kötelet.
ezzel egy úszó embert is ki lehet húzni 😊

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
nem tudom hova lövik el a telepítésre/vízfrissítésre szánt lóvét, nem is érdekel, de ahogy hallom pár ember nem fog megállni a panaszos leveleknél és a telefonálgatásnál.
amúgymeg gratz😄
mekkora?
csak átszoktunk a komámmal a Siratóra, mivel az Élõ engedély oda is szól. nagyságrendekkel több a hal és jó eloszlásban. Van egy fasza eldugott hely, azt etetjük kétnaponta és lecsapunk hetente kétszer "fagyival"...
amúgy nem szoktam gereblyézni. vagyis régen volt amikor nyomtam az ipart...

A feeder botok alapvetõleg finom szerelékes fenekezõ horgászatra valók , de nem egyszer láttam már , hogy úszóznak velük .
Szegény ember kézzel nõz .
mondjuk láttam a haldorado.hu-n komplett szetteket (1-2 bot, orsóval, mindennel) 15 ezer Ft körül.
a lényeg: egy bot kellene mindennel, fõleg kisebb halakra (fõleg kárászok), de néha pontyozni is szeretnék. meg lehet oldani, hogy ha fel van szerelve a bot úszóval, utána ha gondolok egyet, át tudom szerelni fenekezéshez?
mond meg mit szeretnél és ajnálok neked valamit😊
milyen célra szeretnéd használni,mi kell és mennyiért😄
van már egy felszerelt pecabotom, de szeretnék egy horgászbotot is, amivel lehet fenekezni, meg úszóval horgászni is (bocsi, nem ismerem annyira a szakszavakat). mennyiért érdemes venni kezdõként egy komplett horgászfelszerelést (bot, orsó, úszó, stb.), mert nem akarok egy vagyont kiadni érte, de nagyon rosszat sem szeretnék venni...