2058
  • Deer Hunter 05
    háát, én biciklivel járok ki, és nincs sok kedvem plusz hátizsákot vinni a halpucolós-belezős szerkónak...majd a plussz súllyal hazatekerni fel egy bazi nagy dombra, délben, a napon...am ilyen halakról van szó:
  • sovatalevi
    Helyben megpucolod :P
  • Deer Hunter 05
    sziasztok! segítséget szeretnék kérni. álltalában békéshalakra, azaz kárászra, pontyra, keszegre és amurra horgászok, konyhai célokra, azaz megenni :). na mármost, ha haza akarom vinni a horgászat alatt szákban tartott halakat, akkor meg kell hogy öljem őket, hogy ne szenvedjenek. régen amikor kisebb halakat fogtam, elég volt egy erélyes csapás a halántékra, és kész. De mostanában tavat meg szövetkezetet váltottam, és nagyobb halakat is fogok, főleg (számomra)szép kárászokat, 10-60 dekásokat, amiket nem bírok megölni úgy hogy ne esne szét a feje. próbáltam leszúrni, fejbe, hasba, meg minden, de hiába. tudna valaki vmi tipppet, hogyan lehet a szívósabb halakat gyorsan és kíméletesen megölni? ha igen, előre is köszi!!!
  • shaba23 #1455
    + ha vidéki vagy (mármint valami kissebb település, ahol vannak állatok (ööö, mármint olyan négylábú), akkor haverkodj össze valakivel, akinek a kert végében van pl disznószar, és ott lesz a trágyagiliszta kánaán
    Kevésbé egyszerű, de azán kifizetődő, ha kertes (vagy teraszos) házban laksz, egy ún. komposztáló összedobása. Ehhez kell egy vödör, esetleg egy faláda, föld, pár girnyó, meg konyhai hulladékok, amiből a giliszták komposztot gyártanak (anyu is boldog),miközben szétszaporodják magukat (horgász is boldog)
  • shaba23 #1454
    Nyár van, ha nem harcsázni akarsz, akkor inkább kukoricát vigyél magaddal. Olcsó, variációk száma végtelen (vaníliás, pálinkás, erjesztett stbstb). Egyik legfogósabb cucc nyáron! Ráadásul melegszenek a vizek, jönnek az amúrok, lehet nyomatni az erjesztett kukit ezerrel:D Ma is megtépett 2 is... 22-es előke kevés volt, a halat sem láttam, aztán meg 16-os fonott szarul lett megkötve és a merítő előtt kiugrott a csomóbol a horog füle :D De legalább szarrá égtem a napon...
  • Landren
    jól belocsolod a földet, aztán áramot neki
    egyből jönnek is ki a földből, csak össze kell szedni őket.

persze baleset és életveszélyes, de működik... (ne próbáld ki)

vagy belocsolás után, éjszaka lámpával kergeted őket.
  • joey094
    Sziasztok.Holnap elszereték meni horgászni. de egy gond van, h nincs gilisztám se , csontim se, mr régees rég bezárrt a bolt h vegyek.Gondolom ilyenkor hiába ások ugyse találok sok gilisztát ilyen meleg idöben, és száraz földben.Arra gondoltam h ha belocsolom a földet jó bö vizzzel, és reggel pedig ások ott gilisztát.Szerintetek lesznek holnap ott giliszták?
    Mert szerintem ha nedves, vizes a föld akkor oda mennek a giliszták.
  • sovatalevi
    Hat nalunk nem tom,de nem igy van az engedély.Oda ,mész a hivatalba,ess kivalthatod az engedelyt .Mondjuk sokat elkernek de megeri.Kulon van hegyi vizekre engedely,Csendes folyokra,stb...
  • shaba23 #1450
    Kell a vizsga és kell a tagság is. Javaslom a Keleti horgászboltot, kb 20-30 perc alatt meg lesz a papírod. A Duna fővárosi szakasza egész jó tud lenni, ha kitapasztalod.
  • f4ember
    Sziasztok
    Szeretnék újra belekezdeni a horgászatba. Kb 4 éve horgásztam utoljára akkor még Zalában, főleg tavakon. Mostmár Budapesten élek, annak is inkább az északi részén. Krédésem, hogy manapság, hogy működik? Le kell vizsgáznom, hogy megkapjam a horgászengedélyt és be kell lépnem egy egyesületbe? Gondolkodtam azon, hogy a Duna Szentendréhez közeli szakaszán horgásszak, de nem tudom, hogy egyáltalán érdemes-e.
  • Firerock
    Banax Iris-t vegyél
    nagyon jó kis orsó,én most vettem 1et
  • asdr
    Hello!

Match botra szeretnék orsót venni. Találtam egy Sert Oracle 3005 match névre hallgató orsót. Jónak tűnik, de még életemben nem hallottam erről a cégről. Valaki tudna mondani erről az orsóról valamit? Egyébként a fenti orsó mellet egy DAM Quick SLR-t és egy Daiwa Crossfire X-et nézegettem, árban kb mindhárom ugyanannyi.

Előre is köszönöm!
    Üdv!
  • Forrest Gump
    Itt lehet böngészgetni, hogyan lehet rekordlistára kerülni.
  • Forrest Gump
    Nincs külön ifi rekordlista sztem.
  • fifi
    sztem kisgyerekeknél máshogy van...
  • Firerock
    aha,hat erre nem gondoltam,koszi
  • Forrest Gump
    Szép hal, de a Magyar Horgász rekordlistájára 10kg feletti pontyokkal lehet felkerülni asszem, ez meg nincs annyi gondolom.
    Sőt, lehet 15kg az alsó határ, nem tom biztosan.
    Ha viszont nem a rekordlistára gondoltál, akkor nem vágom.:)
  • fifi
    vicceltem...
  • Firerock
    micsoda?:)
  • fifi
    fake
  • Firerock

ezt fogta unokatesóm és ezt a képet szeretném eljuttatni a horgászújságba:D
  • fifi
    nem kell mindig variálni bojlival meg ilyen túlárazott sz@rokkal.
    ahol kis szoktatás után csemege, vagy nagy szemes kukoricával fenéken nem fogsz pontyot, ott nincs is. ha nagyon iszapos akkor meg lehet lebegtetni pufival.
    [tegnap fogott]
  • Loki Ferrais
    És még azt akarom megkérdezni hogy ti milyen ( nem bojli) izesítésű horogravalókat ajánlatok?
  • Loki Ferrais
    Mosella a termék neve, de olyan helyen horgászok ahol tényleg nem ismerik a halak, sima kisebb vízű horgásztavon horgászok, de van minden szuper felszerelésem , bojliztam a tavon esőben közben meg fújt a szél akkor egy ponty nagyon megrántotta a bojlit... kicsit etettem csak be. De amúgy nem szokás a tavon bojlizni meg az öreg 60 éves horgászok nem is ajánlják:D
    de viszont az a bajom, hogy az egy öreg mellettem ült a csütörtöki napon és tiszta régimódi rozsdás horoggal és kb 35 ös zsinórral fogdosta sorba a 2 kilós és annál súlyosabb pontyokat... csonti+kis sárga hungarocellt és mellé főtt kukit használt .. én meg jó cucokkal 20 as damillal, minden extra etetőkajákkal, bojlival(sok bojlis etetéssel) horgásztam. Egy nagyon szép szilvaorrút fogtam aztis kiflivelXD. Nem tudok már mit tenni a horogra, tettem már ráé gyöngykukit, pufit minden izű hungarocellt, drága kimondottan pontyos kukoricát de egyiksem jött be, kivéve a sárga és fehér hungarocell azzal már fogtam termetes amúrt... de ti mivel jártok sikerrel legtöbbször?
  • Landren
    Ha olyan vízen horgászol, ahol nem ismerik a halak a bojlit, vagy csak ritkán horgásznak ilyen módszerrel, ott min. 1, de inkább 2 hét szoktató etetésre van szükség. Ehhez pedig nagy mennyiségű bojlira van szükség, és még ez sem garancia a sikerre. Ha pedig olyan a víz, ahol már fogtak vagy fogják így a halakat, ott is szükség van etetésre, csak koncentráltabban. Annak, hogy te scopex ízesítésű bojlival nem fogtál halat több oka is lehet. Maga a scopex íz nem rossz, semmiképpen nem lehet azt mondani rá, hogy kaki. Viszont nem mindegy, hogy melyik gyártó terméke, mert nagy különbségek tudnak lenni minőségben. Ha tényleg bojlizni akarsz, akkor 3 fajta bojli mindig legyen nálad: édes, fűszeres, halas(büdös). Változó, hogy a halaknak éppen melyik lesz szimpatikus. Az édest mint a scopex, inkább felmelegedő vizekben szokták használni, de nekem az a tapasztalatom, hogy ha jó minőségű, akkor mindhárom jellegűvel lehet szinte bármikor eredményes az ember. Vagy ha nem eszik a hal, akkor meg teljesen mindegy, hogy milyen van a horgon.
    A bojlizás elég költséges... De ha mégis ezt a módszert akarod alkalmazni, akkor próbálkozz pelletekkel, ami mellé akár tehetsz még egy szem kukoricát is. Sok szép halat fogtam már így. Viszont etetni azzal is kell, de a pellet legalább nem olyan drága.
  • fifi
    normál főzött kukoricát
    vagy bogáncshoz a közepes lebegő golyó-pufit...
  • Loki Ferrais
    Ti mit tesztek a horogra pontyozáshoz, amúrozáshoz?(fenekező)
  • Firerock
    skacok!
    unokatesóm(10éves) fogott egy szép pontyot. Meglepetésként be akarom küldeni a Magyar horgásznak a képet. Hogy működik ez?hogy kell beküldeni? ÉS ha bekerül akkor kb mikor kerülne be?kapnék róla valami visszaigazolást
  • Firerock
    nem szükséges ez a funkció,nem használok csak 1et mindhez
  • shaba23 #1429
    Szerintem nézz szét, hogy van-e olyan orsó abban a kategóriában, amihez 2 féle dobot adnak. Pl. normál orsóhoz match pótdob.
  • shaba23 #1428
    Milyen vízen horgászol? Etetni szoktál? Bojlizásánál etetni kell keményen, tehát ne 1-2 kiló bogyóval számolj! 2-3 nappal a horgászat előtt elkezdesz etetni, és akkor már esélyes. Ha nem etetsz, akkor mindegy, hogy bojlizol, vagy főtt kuki van a horgon. A csalinak felrakott bogyót dippeld/lebegtesd. Érdemes otthon gyártani, főleg az etetőt.
    Bojlizni nem olcsó mulatság :)
  • shaba23 #1427
    Teljesen jó a zsinór. A 18-as elég, tök mindegy, hogy nagy halat írnak mellé vagy sem:)
  • Firerock
    akkor szerintetek melyiket vegyem?
  • Firerock
    télleg
    nem is néztem
  • fifi
    élőből nem nagyon, mert árvíz van elég keményen...
  • Firerock
    én most jöttem haza,nálunk nem ződ hanem trutymákos:D
    gondolom nyomatják az élőből
  • fifi
    úgy bezöldült előttünk a Körös, hogy csak na...
    gusztustalan, pedig még csak május vége van :(
  • Loki Ferrais
    Hali én két éve horgászom mindig finomítom a szerelékeket de mégse akad 1 kilónál nagyobb hal a horgomra, fenekezek, bojlizok, úszózok de mind hiába... scopex 20 mm es bojlit vettem de nem mentek rá eddig a halak, ez azért van mert túl nagy a bojli vagy a scopex egy kaki?? ti milyen fajta bojlit vagy bármilyen horogravalót javasoltok ami bevált módszer nállatok?
  • Firerock
    ez a zsinór jóez?:D
    350M és ezek a haldorados cuccok jók szoktak lenni
    csak a leírás aztmondja hogy kapitális halak és gyakori
    hát és ritkán fogok és akkoris kicsit
    és pellet helyett kukoricával horgászom:D
  • Firerock
    az tényleg jól néz ki,de nem szeretem a hátsófékes orsókat és nekem nem kell távdobó orsó,meg mély dob,a holtág ahol horgászok kb 40méter széles és középen van az etetésem,és ahogy néztem erre a match dobra is ráfér 20asból 150m körül,az meg bőven elég és 2x feltudok használni egy tekercs zsinórt:)