2058
  • shaba23 #1498
    Így van, erjesztett kukorica. Mondjuk nem kell, hogy kemény legyen, jó az ipari mennyiségű csemege is:)
  • Loki Ferrais
    köszy szépen , de a kukoricát szerinted lebegtessem hungarocellel?
  • fifi
    van most egy új CUkk kukorica az első komponensét nem tudom, de a második az kömény...
    megkóstoltam, édes is és keserű is.
    ez sztem jó lehet/én legalábbis mostanában fogdostam vele amurt/ és újabb cuccról van szó, szóval a halak méág nem ismerik valszeg annyira

amúgy meg amit már mondtam: alap kemény itthoni kukorica beáztatva-megerjesztve... ha iszapos az alja, lebegtesd meg.
  • Loki Ferrais
    Hali, most hétvégén megyek egy sima fizetős horgásztóra, és végre egy szép amúrt akarnák fogni, ti milyen csalit ajánlatok mert ez az ánizsos kukorica eddig nem jött be!?
  • Firerock
    hátazkár
    amúgy ne vedd komolyan,viccnek szántam az elejét:D
  • fifi
    nem terelek, én jövő héten délelőttös vagyok, délután meg annyi ott az ember, mint szaron a légy...
  • Firerock
    ne terelj!:D
    mikor megyünk ki jövőhéten?(péntektől horvátországban leszek!:))
  • fifi
    szivarólom+műlégy
    sosem gondoltam volna, hogy ilyen eredményes lehet ez az alapvetően tök egyszerű cucc...
    7végén kikísérletezem, hogyan lehet körforgóval összeapplikálni...
  • Firerock
    neviccelj már:D
    csak kiviszel majd valamikor
    mivel szeded őket?
    én kedden ráérnék:D
  • fifi
    pedig hajnalban fogom balinokat a duzzasztónál...
    múltkor reggel 7:20-ra már 20fölött jártam... :)
  • Deer Hunter 05
    ja am 14 éves vagyok
  • Deer Hunter 05
    xD Am négykor keltem :P és mot is megyek ki estére (nem éjszakára!)
  • Firerock
    és gratulálok az 5 órás keléshez is! nemvagytenormális:D
    én 8kor alig tudok felkelni,inkább este maradok fenn pecázni:D
  • Firerock
    hány éves vagy amúgy?
  • Landren
    gratula, szép hal!
  • Deer Hunter 05
    köszi! 5,6 kilós!
  • Firerock
    szép!
    gratz!
  • Deer Hunter 05
  • Deer Hunter 05
    *elteltével
  • Deer Hunter 05
    Sziasztok! Ma reggel ötre kimentem horgászni, 22 főzsinórral, 18-as előkével, 16os horoggal. negyed konzerv kukoricával és két gombóc ponty-kárász mixel előetettem, majd bedobtam egy, az árvízkor víz alá került rész mellé. Ezt fogtam kb. 10 perc elteltéig.(lásd fennt)
  • robi3
    nekem van egy régebbi 08-as kamasaki horgom
  • shaba23 #1477
    én még nem találkoztam 08-as horoggal.
  • robi3
    sziasztok lehet hogy ez ritka hülye kérdés de a 08-as horog az ugyanaz mint a 8-as vagy a 08-as kisebb?
  • shaba23 #1475
    Harcsának a fejét rakd bele a halászlébe max, a többit, mivel nem szálkás inkább süssed. A fej is csak azért kell, hogy minél többféle hal íze keveredjen.
    Halászlébe rakjad a szálkás halat, annál lehet szüttyögni, de a sült halat én pl utálom atomjaira bontani szálka miatt, így arra a nem szálkás a jó. (pl a nagyobbacska sült törpeharcsáktól kevés jobb sütnivaló hal van:)
  • Landren
    üdv,

Ha úgy készíted a halászlevet, hogy előbb az alaplé, azt leszűrőd, vagy átpaszírozod, akkor abba bele lehet tenni a fejet is, ad némi plusz ízt, de ehető nem sok minden van rajta. Belsőségekből az ikrát vagy a haltejet szokták még hozzátenni, esetleg a májat is, de azzal nem biztos, hogy érdemes vesződni.

Ha meg kész alaplével akarod csinálni, akkor szerintem a fejet felesleges beletenni, legalábbis harcsafejet még nem láttam sehol, hogy beletettek volna. Persze lehet van aki úgy szereti...
  • Deer Hunter 05
    azt nem tom hogyan leet megcsinálni, csak azt hogy finom a húsa és hogy nincs benne szálka csak a gerincoszlop
  • IstONE
    Sziasztok!

Sikerült fognom egy Afrikai Harcsát. Szeretnék belőle és némi pontyból halászlevet főzni. Lenne pár kérdésem hogy mit lehet ebből a halacskából főzni.

A pucolásnál levágtam a fejét és kivágtam a kopoltyú részt. Külön az állkapcsot meg a szemek nélküli fejet. Ezeket bele lehet, egyáltalán érdemes belefőzni a halászlébe?

Kivettem a belső szervek közül a máját és egy nagy fehér pacát. Az valami háj vagy mi? Azt érdemes belefőzni, egyáltalán lehet?

Segítségeteket előre is köszönöm...
  • Deer Hunter 05
    am sztem is csak azt kell beírni amit hazaviszel...
  • Megtörhetetlen
    Én a KisDunára, br már jópár hete nem sikerült kijutnom... Kezdek kételkedni benne hogy megérte-e kiváltani az engedélyt... :S
  • Mersant
    csak azt kell beirni amit hazaviszel
  • fifi
    de mivel nem viszed haza, nem fogyatkozik...
    nem tudom na, az biztos, hogy így mondták...
  • Firerock
    pedig az elvileg tájékoztatás miatt van,hoyg mennyi hal van a vízben
  • fifi
    na mert most nekem azt mondták, hogy amit rögtön elengedek, azt tképpen nem is kéne írni...
  • Firerock
    ezt nekem írtad?
  • Firerock
    be kell valljam őszintén csak a nagyobbakat
    pedig tudom hogy bekéne,de akkor a csónakban nem szoktam
  • fifi
    amit rögtön visszaengedsz, beírod a naplóba?
  • Deer Hunter 05
    nem kóstoltál még halat? sztem isteni húsa one... am ti hova jártok pecázni, milyen környékre?
  • Firerock
    én midnig visszaengedem
    ha pergetek akkor ki se kötöm meg semmi
    csak le a horogól és megy is vissza rögtön
  • Deer Hunter 05
    ja és még vmi...nem feltételezem h nem tudjátok h néz ki a kárász...:P
  • Deer Hunter 05
    vagy ti mindig visszaengeditek amit fogtok? sokszor én is de azért viszek a konyhára is...