2058
  • fifi
    viszont kérdezek én is: pergetéshez mi lenne a jó fonott zsinór? jelenleg 22-es monofillal nyomom, azt szeretném kiváltani, de ne ilyen 7000/150m variációkat mondjatok, mert annyiért nem kell :)
  • Firerock
    de megfőzöd előtte!?
    mivel lebegteted?
    hajszálelőkére fűzöd?
  • fifi
    2.7-el már miért ne tudna nagyot dobni?
    mondjuk mihez képest nagyot, de pl én a Mosella GEOS-al /balinólommal/ úgy dobok 100-120métert, min a szél
  • fifi

én nem pöcsölök ennyi pénzért ilyenekkel, maradok a tuti száraz kukoricánál, lebegtetéssel. Adrián is azzal fogta a 17-est...
  • Firerock
    én is rajtavagyok a témán,most vettem egy zsák kukoricát,fonott előkezsinórt,új horgokat,új orsót,Haldorádós oldódó lebegő pelletet,Carp Expertes pelletet és egy kis Juharszirupos pelletszirupot és most tervezek venni kolbászosat is
  • Firerock
    amit írtál,arról egy nem rég olvasott cikk ugrott be. És a cikk az energoteam egyik új botjáról szólt.
    igaz,elsőre az ára kicsit riasztó lehet,de amilyen bojlis botot linkeltél az is ott van árban,és ez igazából 2az 1ben bot,és két jó bot
    ET RUBIN MATCH-FEEDER
    ehhez én vennék valami elsőfékes pergetőorsót,nem shimanót,mondjuk ezt vagy kicsit drágábban ezt.

Zsinórnak ezt:)

Remélem tudtam segíteni!
  • zmeor
    nekem nem igazán jön össze miért rakták ezt egy szettbe..

2,7-es bottal nagyot dobni nem tudsz.. hiába távdobós orsó, dobbal.

úszózáshoz túl kemény bot, pergetéshez túl kemény bot, fenekezésre meg sztem alkalmatlan hossza miatt.

Én is inkább egy feeder cuccot vennék. Jól görbül amikor fárasztod a halat. Annál nagyobb élvezet nincs a pecába.. legalább is az én részemről.. ( a természet mellett)
    Nézzél valami 3,6M es feederbotot
  • Firerock
    arra is van alternatíva!

ezeket H típusjelzéssel látják el:)
  • trident
    Jó hogy felvetetted ezt a kérdést is, mert én is sokat gondolkodtam rajta.:)

A gyomai sirató holtágon stégről horgászunk. Rengeteg a törpe, sok a horgász, kevés a rablóhal. A porták is vékonyak, sok a horgász is. Marad a ponty és amúr.
    Nagyon szeretek amúgy a stégen is ücsörögni, belazít, nézem a kapásjelzőket, szóval nagyon ki tud kapcsolni.

A víz, a környezet, halak miatt gondoltam fenekezős technikára,ez lenne az elsődleges.

Tisztult még annyit a kép, hogy kezdek lemondani a nagy dobósúlyos, hosszú botokról. Sőt, azon gondolkodom, hogy nagyon célszerű lenne olyan botot választani, amivel több technikát, több variációt, lehetőséget megjátszani.

Após pajtással pont erről diskuráltunk, szigorúan "olcsó" felszerelés kell, a horgászhelyen a fenekezés az eredményes, de ne zárjuk ki azt, hogy csónakból is fogunk tudni horgászni, esetleg úszósra is válthassak.

Ezért elkezdtem szemezni:
    Alligator spin 2,7m.-es, 40-80g-os , kétrészes, carbon erősítéses bot
    - Pantera 3csapágyas 35-ös, nyeletőfékes orsó, távdobó dobbal, pótdobbal
    - botra szerelhető elektromos kapásjelző
    - 100m zsinór

szettel, ami 6990 forint a helyi pecaboltban. 2,7 méteres, amit kezdőként könnyebben kezelek, ha jól tudom elég erős is, a nyeletőfékes orsó is jó és arra gondoltam, hogy forgókapcsos, előre elkészített végszerelékekkel bojlizhatok, hagyományos fenekezőzhetek sőt akár még úszózhatok a nádas közelében.

A cél az, hogy egy-egy néhány napos(1-4) szabadság során pihenhessek egy gyönyörű környezetben a leendő családtagjaimmal, fogjak ki olyan szép halakat, amik tudnak a konyhára menni.:)

Szebbnél szebb és élvezetesebb horgásztechnikák vannak, le a kalappal a művelőik előtt, nekem viszont be kell határolnom azt a területet, amiben tanulni, gyakorolni és sikeres szeretnék lenni.:)

Nagyon jó, hogy írtatok, nekem ezzel is tágasabb a kép. Görbüljön!:)

• fifi
    helyes amit mondasz, de írja a kolléga az amurokat, megnézem egy finom feederrel hogy szedsz ki egy 5-öst mondjuk a Siratón... :)
  • Firerock
    miért nem inkább egy finom feeder cuccot veszel?
    egy fárasztás jóval izgalmasabb mint a bojlis bottal és mivel aztmondtad nincs sok időd,ezért valószínűleg nem sok nagytestű hallal fogsz találkozni,kistestűkhez meg mindenképp a feeder a nyerő.
    Ha aztmondod oké akkor majd keresünk valami cuccot:)
  • trident
    Sziasztok!:)

Nagyon ritkán van lehetőségem horgászni, de megunva hogy más szerelésével piszkáljam a vizet, arra gondoltam, hogy beszerezhetnék én is egyet.

Szóval mivel ritkán horgászom és nem erre szeretném a pénzemet költeni egy relatív olcsó felszerelésre van szükségem. Egy holtágat szoktunk meghorgászni, pontyra, amúrra szeretnék menni, fenekezős, kukoricás/hungarocelles/pelletes csalival.

Körbenézve a lehetőségeim elég behatároltak. Botok közül mit lenne érdemes választanom: Nevis promaxx carp? X2 pro sweeper? Nevis winner carp?
    Nevis promaxx carp
    X2 pro
    Nevis winner carp

S hozzá kell egy szintén olcsó orsó: Nevis carp runner x? link.

Tudom, ez csak két részlet, még számos dolog kell a sikeres horgászathoz, sőt, biztos meglepő, hogy a belépő szegmenst céloztam meg, de nem akarok több tízezret költeni.
  • fifi
    a cimborám ma hajnalban csípett egy 17-es amurt, egy olyan cuccal, hogy ha azt mondaná vegyem meg kétezeré' lehet nem kéne...
  • MeTaL
    az ige
  • öregember
    óriásharcsa
  • Firerock
    aha,értem!
  • fifi
    KHESZ halőr KHESZ vízen /folyó Darutól Aranyosig és gáton belül minden/ illetve Sírató
    Kákafoki az külön cég, azok nevében nem nyilatkozom, de nincs is közöm hozzá...
  • Firerock
    nem ismerem:/
    te figyumár! Hogy van felosztva nálatok hogy ki hol ellenőriz?
  • fifi
    másik halőr /piros mosolygós Passat/
  • Firerock
    milyen Zoli?
  • Firerock
    hm,akkor holnap beugrok megnézem,annyiért azonnal megveszem:D
  • fifi
    Gyurikánál van bent 17-ért valami Energo, mert Zoli majdnem megvette szombaton, éppen harcsázni...
  • Firerock

vélemény?Fake vagy nem fake?
  • Firerock
    Most ezen gondolkodom!
    Ezzel fogta a Magyar srác a világrekordot a Pó-n(135kg)
  • Firerock
    Csáó!
    Ti milyen harcsapergető botot vennétek 2,70m és 25-30ezer forint körül?
    lehetőleg osztott eva nyeles,mert a parafát utálom:)
    köszi
  • guriga30
    Üdv,mindenkinek! Egy kis infó kellene ha valakinek van. taktaközi öntöző főcsatornával kapcsolatosan hol tudok venni rá napijegyet? milyen halakra lehet számítani? milyen szerelék és csali? melyik részére érdemes leülni? válaszokat előre is köszönöm!!
  • zmeor
    A kukoricás dolgot én is hallottam már.
    Viszont, pont múltkor cáfoltam én rá azzal, hogy egy pár napja telepített tavon voltam, és kukoricára az istenért se jött semmi, aztán utána pelletre meg 10 perc alatt 2..
  • dmx
    Üdv! Engem az érdekelne hogy mivel én nem vad vizekre járok hanem telepített magántavakra ahol ugye elég sűrűn ülnek az emberek, hogy hogyan lehetne az etetést vonzóbbá tenni a pontyoknak és akár elcsalni más etetésről őket? Fontos szempont lehet ugye hogy a telepített tenyésztett halakat kemény kukoricával etették sokáig hogy ahhoz szoktak hozzá. Érdemes ilyen tavakon alapozó etetést csinálni vagy elég az éppen kosárba helyezett etetőanyag bedobni tetszőleges helyre? Osszatok meg velem pár tapasztalatot hátha beválik 1-2 tipp. Kössz előre is!
  • Bercy #1590
    Match úszós horgászatnál az úszó mérete nem feltétlenül a zsákmány méretétől függ hanem inkább a dobási távolságától, ugyanis ha jól ki van súlyozva az úszó akkor a halnak nem kell nagy erőt kifejteni, hogy megmozdítsa.

Én mondjuk 6+2 grammos úszókat javaslok. Itt ugye 2 gramm az ólom súlya ami beállítja az úszót. Ezen felül jelzőolmot(olmokat) is érdemes elhelyezni az előkénél, ami a fenékhez rögzíti az úszót, de ha a hal elemeli akkor látható, hogy az úszó kiemelkedik.
    Horogból egy 8,10-es méret megfelelő lehet.
    Zsinorból 12,14,16-ost ajánlok.
  • Örült kutya
    Hali,
    egy kis tapasztalati segítséget kérnék. Van egy fizetős tó, 2-4kg pontyok átlagban. Még ponytra nem horgásztam és most akarom kipróbálni.
    Milyen felszerelés kéne hozzá. Értem azt, hogy ekkora halakhoz hány gramm-os uszó, mekkora olóm, horog stb. Egyszerű dolgokra gondoltam. Az uszó egy waggler lenne.(pálca)
  • littletinprince
    Horgászbotok építése (bojlis, pergető, casting,legyező,feeder,match botok), javítása, felújítása, szaktanácsadása garanciával, sokéves tapasztalattal. Botépítő tanfolyamok szervezése. Horgászbot alkatrész eladás.
    Elérhetőségek:

horgaszbotepites.hu (ha nem működik, akkor rodbuildingstudio.com )
    tel.: 06-28-387-040
    mobil.: 06-20-472-4633
    fax: 06-28-387-040
  • ZaJanga
    Sziasztok. Rendelős társakat keresek Tigrismogyoró vásárlásához.
    A 8 - 12 mm -es Tigrismogyorót 25kg-os zsákokban tudnánk megvenni 660.-Ft./Kg -os áron. Budapesti szállítással lehetne megoldani itt lehetne személyesen átvenni vagy saját költségen szállítással. 7 embernek kéne összejönni a rendeléshez ehhez az árhoz. Akit érdekel írjon a free1eKUKACfreemail.hu címre.
  • Firerock
    fősulinál azzal csipkedem a csukákat!
  • Firerock
    én használtan vettem két salmo minnow-t 1400-ért:)
  • fifi
    tegnap vettem itthon a Tescoban egy kurva jó csalit, 650-ért... Fat rapra hasonlít, piros szem, és a test nagyon csillogó bronzos-pirosas... kíváncsi vagyok mit mutat majd :)
  • fifi
    érdekes, ezt pont mostanában tapasztaltam, hogy fehér Mepps 2-es bugra/fehér tollas/ nem üt rá a balin, pedig láttam a halakat, viszont ráüt a csuka, holott azt beszélik annak a piros, meg néha a sárga ami bejön...
  • Bercy #1582
    Hát tudom, hogy nem egyszerű, azért is kérdem :)

Én is már próbáltam rengeteg félét (szakítottam is be nagyon-nagyon sokat).
    A salmo minnow nekem is bejött, szinte mindíg alkalmazható de azt vettem észre hogy alkonyatkor és pirkadatkor inkább a kevésbé feltünő színek (egész olajzöld, sárgásbarnás) jobban mennek.
  • Firerock
    ez azért nem ilyen egyszerű,bár ilyen egyszerű lenne:)
    Én elmondom mikkel fogok csukákat manapság:
    -Salmo minnow 6cm(a mélyretörő fajta)
    -Rapala DT Flat
    -Rapala SR7
    -Rapala XRS-7

a szín valamelyik természetes,de az sem feltétlen szükséges!
    Éjszaka meg nem fogsz tudni csukát fogni wobblerrel!
  • Bercy #1580
    Sziasztok.

Wobblerekről kinek mi a tapasztalat? Elsősorban kisebb állóvizek esetén melyik évszak/napszakban milyen wobblert ajánltok csukára?
  • Firerock
    Mindenkinek ajánlom ezt a filmajánlót! Ha valaki tudna letöltési,esetleg megvételre lehetőséget az írjon!