Horgászat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
szerintetek ha felbontok egy epres Van den Eyde szacskót akkor nyár áprilisig veszít valami az illatából?
\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"
de a SPRO Super Long Cast Pro 460 jó választás lehet,viszont ha még gyûjtögetsz egy kicsit akkor a SPRO Incognito LCS 855 egy nagyon jó orsó!
fõleg Hármas Körös Daru-kanyar - Aranyosi, illetve Sirató
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Van valakinek valamilyen tapasztalata a Nevis promaxx spin botokkal kapcsolatban? Fõleg a 3 méteres 30-60 g dobósúlyú érdekelne. Mennyire gerinces, milyen halak horgászatához használható? 10 kg alatti harcsák fogásához megfelel?
sztem holnap kipróbálom...
balin
2.8
ha a könnyû botommal vagyok, sztem eltöri, sosem éreztem még ilyen õserõt...
a balinok õrjöngve verték a vizet, volt olyan, hogy egy rablás állt kb 6-8 ütésbõl, sok hosszú másodpercig.../láttam halat/
mégsem kellett sem a mûlégy, sem a Salmo Thrill, sem körforgó sem semmi egyéb...
egyet sikerült becsapnom másfél óra alatt, pedig mondom, egyszerûen forrt a víz az õrjöngõ balinoktól, én ilyet még sosem láttam basszus...
ja meg sikerült egy Frenzy wobblert egy fáról levernem, ez már az enyém jó lesz süllõzni/ cserébe egy Mepps körforgó fent maradt 😊/
lent van a csónak amúgy a Siratón, ha gondolod...
bár ott nem nagyon van mit pergetni, viszont akkora amurok, vannak, hogy jajj
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
bár jókora áradás van az élõn...
Ladányi is gatya, fürdenek a balinok, de nem akarnak megzabálni semmit.
Majd talán vasárnap.
áthúzok rajta egy kis drótot/lehet citerahúr, de nekem éppen 0.7-es CO pálca volt, ez mind1/ tetejére-aljára fület hajlítók, és visszatekerem 2-2 menettel. úgy osztom el, hogy a tetejénél legyen egy 3-4miliméteres szabad hely. befogom az egészet satuba, és erre az üres drótdarabra cseppentek egy kis ragasztót és elkezdek rá tekerni cérnát. amikor van egy kis "vastagsága" akkor odaillesztem a toll "szárát, egy kis ragasztó és tekerem jó feszesen tovább a cérnát. ha van rajta már pár menet, akkor mehet a másik toll is, így lesz az egésznek "szárnya"végén elvágom a cérnát és ragasztóban elnyomom.
lehet még tunningolni "rasel" hálóból kioperált szállal, én fehér toll+piros "csáp" /2db/ nekem nagyon bejött, de ezt most hétvégén beszakítottam...
még annyi, hogy mindenféle szárazvirág asztaldíszekbõl is marha jó színes kötözõket lehet lenyúlni.
találtam itthon ilyen köcsög karányonyi díszt piros gyöngyökkel, abból pl fasza szemet lehet csinálni/ idei legnagyobb csuka erre jött/
http://videa.hu/videok/kreativ/peca-mulegy-keszitese-balin-balinozas-kapas-a0MuBunHsnGviTIA
ez is korrekt videó bár én nem ilyen nagy dúró tollból csináltam, hanem finom "pihébõl" ha végszóra elkened körömlakkal, vizesen is szép tartása lesz...
Elõre is köszi!
az alvízen
az megállt
három nap alatt nem fogtam egy balint sem, csak csukákat.
túlságosan lent van már a zúgóban is a víz.
mindet visszaengedtem, de már konyhára is kéne hozni valamit, mert itthon lassan azt hiszik, hogy kurvázni járok, mert halat sose hozok... .)
azt is meg lehet enni, tök jó ropogós!
és mitnemondjak így nemkell vet gyázni hogy meg akad a szálka
és finom is volt
jó étvágyat hzzá aki megcsinálja
A maximum tenyérméretû keszeget éles késsel nagyon sûrûn be kell irdalni mélyen (mm-enként szinte), fokhagymás, pirospaprikás, borsos lisztbe forgatva forró olajban piros ropogósra sütni.
Az irdalás miatt vékony szálkák úgy átsülnek, hogy simán meg lehet enni, a kisebb keszegeknek a gerincét is meg lehet enni!
itt egy kép:
THX
a tyúktollból készített cseppólmos mûlegyeimre ma egy óra alatt fogtam kilenc balint meg egy csukát/ebbõl egy balin legalább két kilós volt/ez idõ alatt a fiúk szemben teljes Rapala holdraszálló felszerelésben nulláztak egy hatalmasat. láttam az arcukon, hogy nagyon anyáznak, szóval stílszerûen a 10. hal után leléptem... nem értem fel a gátra szinte, a csávók szembõl már át is nyomultak a helyebre, és rendületlenül dobáltak valami faszom wobblert, csak nem tudom minek...
szóval,ma voltunk kinn unokatesómmal
szarrá fogtuk magunkat
én 9db halat fogtam 3tól 6ig õ 7-t
3balin és 13 csukát
nagyon vicces volt😊
tényleg megérte kimenni,köszi a tippet
és télleg csak a körforgóra mentek,az egész rapala készletet dobáltam nekik,de nem zabálták egyiket se