Horgászat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sztem igen. aroma záró csomagolásban vannak, nem véletlenül. az illatából nem nagoyn fog veszíteni de ha kap egy kis nedvességet bepenészedhet.. meg veszít az aromaértékébõl stb.

Firerock
gyakorolni szeretném a pellet fúrást,fûzést.
szerintetek ha felbontok egy epres Van den Eyde szacskót akkor nyár áprilisig veszít valami az illatából?

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Firerock
szivesen😊

Király vagy !Kösz a segítséget továbbítottam az infót.
Firerock
ennyi pénzért nincs olyan amilyet te keresel
de a SPRO Super Long Cast Pro 460 jó választás lehet,viszont ha még gyûjtögetsz egy kicsit akkor a SPRO Incognito LCS 855 egy nagyon jó orsó!

pontositok távdobó orsó kellene!
Hali,nyeletõfékes orsók közül melyik amit érdemes megvenni 12000ft környékén?Pontyozásra kellene Zsinórkapacitás:0,30/3-350m?ha tudtok nagyon jó vételt légyszives irjatok!
Firerock
gratz😊

Firerock
heles!
jövõhéten peca?

fifi
Összes KHEZz vízen

fõleg Hármas Körös Daru-kanyar - Aranyosi, illetve Sirató

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

egyébként hol lettél az? melyik részen

grat, írtsd a rapsicokat!

fifi
hivatásos /kék igazolványos/ halõr lettem...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Jó napot!
Van valakinek valamilyen tapasztalata a Nevis promaxx spin botokkal kapcsolatban? Fõleg a 3 méteres 30-60 g dobósúlyú érdekelne. Mennyire gerinces, milyen halak horgászatához használható? 10 kg alatti harcsák fogásához megfelel?
fifi
de nekem nem... 😊

Nekem ilyen az átlag horgász napom . 😊

fifi
ma nulláztunk...

fifi
ma csináltam párat 2g-s twister fejre is, aminek habszivacs lett a teste.
sztem holnap kipróbálom...

fifi
ma
balin
2.8

ha a könnyû botommal vagyok, sztem eltöri, sosem éreztem még ilyen õserõt...

hungary27
ismerõs érzés<#sir>
fifi
az alvízen...

Firerock
hol?
sajnálom😞

fifi
tegnap leakadt életem hala egy brutál harcsa formájában... 😞

firetree
Hasonló itt is.

fifi
itt rövidgatya+póló idõ volt...

fifi
ilyet még nem láttam pedig kb 15 éve vagyok vízen...

a balinok õrjöngve verték a vizet, volt olyan, hogy egy rablás állt kb 6-8 ütésbõl, sok hosszú másodpercig.../láttam halat/
mégsem kellett sem a mûlégy, sem a Salmo Thrill, sem körforgó sem semmi egyéb...
egyet sikerült becsapnom másfél óra alatt, pedig mondom, egyszerûen forrt a víz az õrjöngõ balinoktól, én ilyet még sosem láttam basszus...

ja meg sikerült egy Frenzy wobblert egy fáról levernem, ez már az enyém jó lesz süllõzni/ cserébe egy Mepps körforgó fent maradt 😊/

firetree
Tegnap egy kis csatornai pecára kimentünk. Eredmény: 6 db 25 cm körüli sügér és egy 42 cm-es csukesz. Tapogatva és pergetve.

hungary27
ya a semmiért
hungary27
ma 5óránát ültem kint versenyen esöben
fifi
én egyedül szeretek 😊
lent van a csónak amúgy a Siratón, ha gondolod...
bár ott nem nagyon van mit pergetni, viszont akkora amurok, vannak, hogy jajj

Firerock
és megint eltelt egy nyár hoyg nem mentünk ki közösen horgászni😄

Frank99
tegnap a Balatonon Vonyarcon fagyasztott küsszel süllõ helyett 4 balint fogtam, egy visszament 1 kg-os, 3-at elhoztam 5 kg volt a 3 db....

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

fifi
hosszú idõ óta ma nulláztam egy kurva nagyot...
bár jókora áradás van az élõn...
Ladányi is gatya, fürdenek a balinok, de nem akarnak megzabálni semmit.
Majd talán vasárnap.

fifi
az alapja egy 4-5 grammos cseppólom.
áthúzok rajta egy kis drótot/lehet citerahúr, de nekem éppen 0.7-es CO pálca volt, ez mind1/ tetejére-aljára fület hajlítók, és visszatekerem 2-2 menettel. úgy osztom el, hogy a tetejénél legyen egy 3-4miliméteres szabad hely. befogom az egészet satuba, és erre az üres drótdarabra cseppentek egy kis ragasztót és elkezdek rá tekerni cérnát. amikor van egy kis "vastagsága" akkor odaillesztem a toll "szárát, egy kis ragasztó és tekerem jó feszesen tovább a cérnát. ha van rajta már pár menet, akkor mehet a másik toll is, így lesz az egésznek "szárnya"végén elvágom a cérnát és ragasztóban elnyomom.
lehet még tunningolni "rasel" hálóból kioperált szállal, én fehér toll+piros "csáp" /2db/ nekem nagyon bejött, de ezt most hétvégén beszakítottam...

még annyi, hogy mindenféle szárazvirág asztaldíszekbõl is marha jó színes kötözõket lehet lenyúlni.
találtam itthon ilyen köcsög karányonyi díszt piros gyöngyökkel, abból pl fasza szemet lehet csinálni/ idei legnagyobb csuka erre jött/

http://videa.hu/videok/kreativ/peca-mulegy-keszitese-balin-balinozas-kapas-a0MuBunHsnGviTIA

ez is korrekt videó bár én nem ilyen nagy dúró tollból csináltam, hanem finom "pihébõl" ha végszóra elkened körömlakkal, vizesen is szép tartása lesz...

fifi
na egy süllõ ismét, ezt most haza hoztam... 😊

firetree
A korábbikban említett tyúktollból készült legyedrõl, képet feltennél vagy leírnád hogy hogyan kell elkészíteni?!
Elõre is köszi!

Firerock
éétem
el kéne látogatni majd😄

fifi
élõn
az alvízen

Firerock
akkor hol?

fifi
nem...
az megállt
három nap alatt nem fogtam egy balint sem, csak csukákat.
túlságosan lent van már a zúgóban is a víz.

Firerock
😄
ladányi megy így még mindig?😄

fifi
ma beugrott 6csuka meg 2 süllõ...

mindet visszaengedtem, de már konyhára is kéne hozni valamit, mert itthon lassan azt hiszik, hogy kurvázni járok, mert halat sose hozok... .)

fifi
én már mondtam az erjesztett kukoricát...

Frank99
kis keszegnek még az uszonyát is vagdossam?
azt is meg lehet enni, tök jó ropogós!

hungary27
mi is igy csináljuk csak uszonyok nélkül
ripso7
ez igaz énsem ettem meg eddig a kárászt de most július elején elmentem nyaralni az alföldre és ott rokonaim fõnöke ugyan így csinálta meg a kárászokat és a keszegeket
és mitnemondjak így nemkell vet gyázni hogy meg akad a szálka
és finom is volt
jó étvágyat hzzá aki megcsinálja

Frank99
mert nem tudod (és sokan nem tudják) hogyan kell úgy elkészíteni, hogy meg lehessen enni!!!!

A maximum tenyérméretû keszeget éles késsel nagyon sûrûn be kell irdalni mélyen (mm-enként szinte), fokhagymás, pirospaprikás, borsos lisztbe forgatva forró olajban piros ropogósra sütni.
Az irdalás miatt vékony szálkák úgy átsülnek, hogy simán meg lehet enni, a kisebb keszegeknek a gerincét is meg lehet enni!

itt egy kép:

Hát nem tudom, hogy milyen ez a 2010-es év, de a nemes halak alig kapnak. A kukoricát bármilyen fullextráns ízesítésben kipróbáltam, a vaníliás meg az epres nem kell nekik, a sima csemegére sincs rándítás, az amúros kukoricára volt, de másra nem:S Amiket fogtam a nyáron halakat mind egytõl egyig csontira vagy gilisztára ment. Még úgy sem vették fel a halak a csontit ha lebegtettem mindenféle hungarocellel. Nem tudom ti, hogy vagytok vele de a kukoricás módszernek fújtak, az élõ csali kell nekik. Fogtam egy szép amúrt... a nagy növényevõ ráment a csontiraXD Pelletek úgy ahogy vannak nem érnek semmit még sok beetés után sem, bojliból meg rettenetes mennyiségût kell beetetni hogy fogj valamit, elmondanátok, hogy idén ki mivel fogott több pontyot, amúrt:? Mit ajánlatok?
THX
fifi
na ma megint beigazolódott, hogy lehet sokezer forintos cuccot dobálni, ha a hal le sem szarja...
a tyúktollból készített cseppólmos mûlegyeimre ma egy óra alatt fogtam kilenc balint meg egy csukát/ebbõl egy balin legalább két kilós volt/ez idõ alatt a fiúk szemben teljes Rapala holdraszálló felszerelésben nulláztak egy hatalmasat. láttam az arcukon, hogy nagyon anyáznak, szóval stílszerûen a 10. hal után leléptem... nem értem fel a gátra szinte, a csávók szembõl már át is nyomultak a helyebre, és rendületlenül dobáltak valami faszom wobblert, csak nem tudom minek...

Firerock
én meg ide írom a választ😊
szóval,ma voltunk kinn unokatesómmal
szarrá fogtuk magunkat
én 9db halat fogtam 3tól 6ig õ 7-t
3balin és 13 csukát
nagyon vicces volt😊
tényleg megérte kimenni,köszi a tippet
és télleg csak a körforgóra mentek,az egész rapala készletet dobáltam nekik,de nem zabálták egyiket se