63
  • Frozen Whispers
    #63
    Sziasztok!
    Most jutottam el odáig, hogy menézem az új verzióját A Ködnek, és nem nagyon nyerte el a tetszésemet. Az eredeti sokkal jobb. :)
  • Anteris
    #62
    amikor egy kamasztól azt hallod, hogy szétröhögte az agyát egy horrorfilmen akkor biztos lehetsz benne, hogy kellően összeszarta magát a film alatt.
  • Pulse
    #61
    Köszi LeoN0001! :) Én is olvastam róla, hogy lesz az Evil Dead-nak 4. része is, bár senki nem tud semmi biztosat. Lehet, hogy az-az, amiről beszélsz? :) Én még abban reménykedem, hogy Bruce Cambell lesz a főszereplő. Még egy dolgot sajnálok, hogy itthon nem kapható az 1. rész dvd-n. Annyit az Evil Dead-ról, hogy lehet, hogy műanyag bábus a film és 20 éves technikával készült, de a sztory és a helyszin (pl csapó ajtó alatt a pincében a haltt... hát, az asszony szereti az ilyen filmeket, de nagyon kirázta a hideg... és még sorolhatnám...) :)
  • LeoN0001
    #60
    Pulse: Teljes mértékben egyetértek veled, anno én is 8 éves lehettem amikor először láttam a filmet narrátoros kalózkiadásban, Lidércház címen!Természetesen manapság is bármikor előveszem, és szivesen megnézem újra! Jó hír, nemrég olvastam valahol, hogy Sam Raimi a film rendezője új filmet forgat, és a régi idők horror filmjeit próbálja meg újra a mozivászonra varázsolni!Én bízok abban hogy nem fogja elrontani!
  • Pulse
    #59
    Nahh végre, hogy valaki felhozta a Gonosz halottak részeket. Számomra az első rész nagyon félelmetes volt, mert kb 6-8 éves lehettem, amikor láttam. De megnéztem néhány hónappal ezelött is, és továbbra is lelkileg ütős. LeoN0001! Igazábol szerintem a 2,3 részt nem kellett volna említeni, mert elég sokan félreértik és leszídják ezeket a részeket, pedig aki Gonosz halottak ill 70-80-as évekbei horror rajongók, azok megértik, hogy miért lett vígjátékosabb. A másik, hogy egyesek olyan filmeken röhögnek, amin talán tényleg nem kellene. Ez mind csak azt bizonyítja, hogy egy olyan klasszikus horror sci-fi-t mint az Alien, aki nevetségesnek tartja, az húzzon a fejére egy fejhallgatót 120db-en és nézze meg vmi normálisabb nagyképernyős tévén. Ha továbbra is humoros, az ne nézzen ilyeneket, mert ez nem nekik való film. És még egy dolog: ha egyesek kicsit ellazúlnának egy filmen és nem a bakikat keresnék, hanem a filmet néznék, talán lelkileg is másképp hatna számukra.
  • Adam II
    #58
    A Massza a legjobbb
  • LeoN0001
    #57
    Sziasztok!
    Nekem nagyon nem jött be a film, de ha egy igazán jó filmet akartok nézni akkor nézzétek meg a THE JACKET címü filmet, nem horror, de a története nagyon jó!
    És ha igazi kult. horror-t akartok nézni akkor ajánlom a GONOSZ HALOTTAK 1/2/3-at a 2.rész a legjobb! Számomra itt kezdődik egy horror film!
  • Clava
    #56
    Sztem meg zsír film nekem tetszett lehet rajta röhögni.
  • schrank
    #55
    ki a ...szomat érdekel mit írnak az imdb-n ha nekem nem tetszik akkor nem tetszik
  • Dying Soul
    #54
    Az eredeti 6,6-ot kapott imdb-n, ez pedig 3-at. Most akkor lehet gondolkodni, hogy talán mégis gyökér film.
  • winnie
    #53
    1. szerintem igazán jó film az, amelyik időtálló

    2. inkább a rambo 2-őt említsd, szerintem. a rambo az teljesen más stílusú, inkább egy thriller, mint akció
  • HuAn82
    #52
    "The Descent - A barlang című horror biztosan jó lesz." Annyira nem rossz ha attól eltekintünk, hogy mennyit bénáznak a benne szereplők.
  • Matyóhímzés
    #51
    Mostani szemmel nem igen lehet megitélni egy régi filmet.
    Én is láttam nagyon régen az eredetit, bár már nem nagyon emlékszem rá, de akkor nekem teccet. :)
    Te is biztos oda voltál a ramboért (ha éltél akkor), most meg ha meg kéne nézni, körbe röhögnéd az egészet. :)
    schrank ne félj nem baszunk át, tényleg jó film. Ha teccet a schindler listája, akkor ez is fog tecceni. :)
  • hazsoo
    #50
    winnie én azt irtam hogy nekem tetszett.
  • rágógumi
    #49
    hát én megnéztem az elsőt mármint a Carpenteres kiadást a régit és hát elég uncsi meg sz*r..
  • winnie
    #48
    ne bántsd a filmkészítőket, nem saját ötlet volt, ez egy feldolgozás. és hiába tartják a legtöbben a ködöt nagyon gyenge filmnek, akadt akinek tetszett.
  • hazsoo
    #47
    Én nem láttam a korábbi verziót ez meg tetszett.
    Gyökér horror?? szerintem gyökér aki ilyet kitalál.
  • schrank
    #46
    na most már aztán nagyon felcsigáztatok ezzel a rwanda-val de ha át...sztatok ...csán lesztek rúgva
  • Matyóhímzés
    #45
    Sajnos......:(
    Látod ez a szomorú, jobban érdekli az embereket az, hogy egy szaros bálna felúszott a temzén, mint az, hogy kiirtottak 1 millió embert. :(
  • winnie
    #44
    ezzel én is egyetértek, csak épp, ha újság lennék, akkor arról írnék, ami érdekelheti az olvasót. nyilván többen olvasnak el egy tinihorrort, mint egy afrikai népirtásról szóló drámát.

    gondolom.
  • Matyóhímzés
    #43
    Hát igen ezt ugye mondtam én is, köbö 10 filmből 9 szar manapság. :(
    Inkább úgy gondolotam, hogy ha van 1 jó film arról mindenképp írjanak kritikát. :)
    Monnyuk a Hotel Ruanda-ról sem írtak, pedig az tényleg jó film. :)
  • schrank
    #42
    a horror az "llátványosan véres" de 99%-ban sablonos és unalmas a thriller az izgalmas és ilyesztő csak sokan a horrortól várják el ezeket a tulajdonságokat
    a TCM-ekről meg annyit hogy a 73-as elég régimódi se vér se szívinfarktus a 86-os 2. rész nnna az horror de az a bolond pléfejű erősen komikus figura de legalább egyedi meg láttam valami 91 vagy 94-est az meg már lapos akciófilmnek illett be látványban izgalomban az új verzió messze veri a többit csak nemtudom hogy volt pofályuk 70 perces filmet csinálni egy ilyen klasszikus sztoriból legalább egy fél órás háttér történetet kellett volna beleszőni na de eső után köpönyeg
  • duke
    #41
    "De esetleg azon lehetne változtatni, hogy ne csak a szar filmekről irjanak kritikát, lehet hogy jobb lenne az a hozzáállás, hogy nem azt monnyák mit ne nézz meg, hanem azt hogy mit igen. :)"
    Jo otlet csak az baj,hogy akkor evente max 1 kritikat lehetne irni,mert manapsag ennel gyakrabban nem keszul hasznalhato film.
  • Evil Merodak
    #40
    "semmit sem veszít az, aki mozi helyett inkább videón vagy DVD-n tekinti meg a filmet."

    Vagy letölti.
  • oszi1113
    #39
    Wes vagy Ves Craven világ életében tinihorrort csinált, de le a kalappal előtte, ezekből mind a rémálom, mind a sikoly az akkori tinik-fiatalok körében kult statuszt tudott elérni! Azaz azoknál, akik vevők erre a műfajra!
    A sikolyról csak annyit, hogy a twinn peaks-et is félreértették, mert az pl. a szappanoperák szatírájának készült, de aztán nagyon befutott!
    Ha jó film, akkor Sin City - talán az egyetlen comic adaptáció, amely hangulatában vissza tudta adni a képregények hangulatát! Mert a pókember nekem, mint annó fanatikus képregény olvasójának totális katasztrófával ért fel!
    Ha horror, akkor halloowen - carpenter rendezésében!!!
  • winnie
    #38
    de kezdem megszokni SG-n szokás az összes filmet lehúzni de mind1:)

    hehe, ezen mindig is csodálkozom, mert múltkor azt írta valaki, hogy az sg-n minden filmet felistenítenek.

    kíváncsiságból már utánanéztem. az utóbbi 7 kritikából 5 pozitív volt, 2 negatív. (szóval ismét csak bebizonyosodott, hogy egyesek a levegőbe beszélnek:)

    Sztem keccsoljátok meg nem gáz a film.

    és, ha tévedsz? ha tényleg gáz?
  • Skyline
    #37
    ŐŐŐ egyesek itt elvannak tájolva a horror még véletlenül sem jelenti azt hogy a filmnek feltétlenül ijesztőnek kell lenni...
    Az hogy az alieneket ki röhögi végig kii nem tökmind1 mindenesetre nevetséges lehúzni mivel az egyik legnagyobb scifihorror....
    Ezt a filmet meg megnéztem hát azért erősen vicc ez a kritika róla,de kezdem megszokni SG-n szokás az összes filmet lehúzni de mind1:)
    Sztem keccsoljátok meg nem gáz a film.
  • Alexease
    #36
    "Gyökér horror" - ez valami trendi dolog, az ilyen cim?! Valszeg konzervativ vagyok...
  • klastrom
    #35
    Remélem ma estére meglesz...
    Haver aszonata hozza
  • winnie
    #34
    lehet, passz. csak műfaji felsorolást tartottam:)

    igazából régen láttam ijesztő horror filmet, de ezt megint embere válogatja.
  • ebertek
    #33
    Hát, a Land of the Dead is elég vicces, a House of Wax sem mondható ijesztőnek (abban az volt a legjobb rész, amikor Paris Hilton kapott egy csövet a fejébe. Úgy sokkal jobban nézett ki). A Kört még nem néztem meg, csak ez első ~fél órát, talán még az volt a "legijesztőbb", amit néztem.
    Friday the 13th-ból csak a Jason X-et láttam, az sem durva, a Freddy vs. Jason meg megint leginkább vicces :]
  • winnie
    #32
    most akkor a sikoly az horror-paródia vagy mi van ha az volt annak is szar volt

    ez egyrészt lol, mert ugye ízlések és pofonok, másréstz meg überlol, mert te "azon többet röhögtem mint a horrorva akadva verzión". ennyi. (tudom, folytatódik a mondat.) (erre szokták mondani, hogy ha valaki nem ért egy filmet, attól még biztos, hogy a film a rossz)

    hiába utáltad (szíved joga, sokan teszik), attól még a műfajt feltámasztotta, hihetetlen sleeper hit volt a mozikban, a közönség imdáta és azóta sem volt olyan, hogy egy 6M-val nyitó film második része 30M-val nyisson.

    na meg az a tudod mit tettél izé az ugyanolyan gagyi mint a sikoly mondjuk azt sem méltattam a végignézésre mondjuk én thriller párti vagyok és az előbb
    említett filmek is inkább oda sorolandóak mert a horror az ott kezdődik hogy holtak hajnala meg az új texasi


    kevered a műfajokat. neked a slasherek, a tinihorrorok nem tetszenek. ezek a filmek a régi tinifilmek, a freddyk, a halloween, a péntek 13 nyomdokain mozognak. ha neked a zombifilm (dawn of the dead, 28 days later, land of the dead) vagy a texas chainsaw vonal (house of 1000 corpses, house of wax, wrong turn) jön be, akkor szerintem hagyd a tinivonalat.

    az új texasi a régi az csak thriller de annak is csengécske

    mondjuk ezen viszont tuti sokan fognak mosolyogni. akkor mégis csak a tinicuccok érdekelnek? mert az új tcm egy kis sikongatós-kergetőzésen kívül semmit nem hozott át a rági klasszikus hangulatából:)
  • schrank
    #31
    most akkor a sikoly az horror-paródia vagy mi van ha az volt annak is szar volt na meg az a tudod mit tettél izé az ugyanolyan gagyi mint a sikoly mondjuk azt sem méltattam a végignézésre mondjuk én thriller párti vagyok és az előbb említett filmek is inkább oda sorolandóak mert a horror az ott kezdődik hogy holtak hajnala meg az új texasi a régi az csak thriller de annak is csengécske
  • zsellerm
    #30
    Így van, sokan bántják a Sikolyt, és divat lett "etalonszarként" hívatkozni rá, pedig nagyon is életet pumpált a félholt horrorba + az első követők is nagyon ötletesek voltak. A gond utána kezdődött, amikor kb. 3 év alatt félszáz bőrt lenyúztak róla...
    Emlékszem mekkora volt a sírásrívás, hogy a Sikoly nem jött be, csak közvetlenül a 2. része előtt 2 évvel később, most meg...

    Aki szidja, ugyan mondjon már eredeti és ötletes (nem folytatás) slashert a Sikoly idejéből közeltávolról? (ugye 1996-ról beszélünk) Bár lehet hogy nekem maradt ki vmi, amiről nem tudok....
  • waterman
    #29
    ez nem tudom milyen lehet, de szerintem az eredeti(bb) köd is igen gyenge. pláne a hangja, mikor jön köd és a zene átmegy sípolásba.. ha erről még egy bőrt lehúztak..
  • winnie
    #28
    a sikoly-ból meg nem tudom hogy volt igény 3-4 részre mert amennyit én láttam belőle azon többet röhögtem mint a horrorva akadva verzión

    röhöftél? ezen miért csodálkozol? a sikoly az egy horror-paródia volt, rengeteg alapvető filmes utalással és egyéb belső poénokkal - kvázi a műfaj kifigurázásával felélesztette a több éve halott mozis horror műfaját. (aki ismeri a horrorfilmeket, arra percenként kacsintott vissza egy-egy filmes poén, amire lehetett maszturbálni:)
  • kev
    #27
    Az eredetit nem láttam, de így sem tetszett a 2005-ös változat. A "tini" horrorok közül a Sikoly és a Tudom mit tettél.. voltak jók szerintem.
  • schrank
    #26
    nem vagyunk már tizenévesek de azért az élient horror kategóriába sorolni túlzás sci-fi aztán ennyi a sikoly-ból meg nem tudom hogy volt igény 3-4 részre mert amennyit én láttam belőle azon többet röhögtem mint a horrorva akadva verzión olyan gagyi szar volt most hirtelen még 2 cím jut eszembe gagyi "horror" -ból H20 (nem hákettőó) meg az ördögűző a kezdet kb 20-30 percig vártam a csodára eme remekműveknél aztán feladtam és kikapcs
  • zaki
    #25
    ez=ezt
  • zaki
    #24
    gyökér horror :DDDD

    akkor ez asszem kihagyom :D