CRYSIS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DarkSector
a cfg-t szívessen.
elõször a textúrák. azokat feljebb nyomtam, látvány nem nagyon ment feljebb, de viszont a gép beszaggatott.

Tudom ez túl JÁTÉKSZERÛ a látvány, mert nem ilyen szines azért élõben, de ez jobban mutat!!! 😄

Amugy ma is megpróbálok még trükközni. Viszont az effectek érdekelnek engem is, de azt hun lehet állítani.
például a port?

Mert annyit elértem, ha nézted a videót, hogy a robbanások iszonyat magassak!!!!
Nagyobbak, mint alapban!!!!

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Nah kipróbáltam!
Köszi szépen hogy felraktad!

Sztem túlzottak benne az effektek.Törekedni kéne inkább arra hogy valóságosabbá tegyük a grafikát.
Volt/van az a natural mod nah az elég jókis mód.Hasomlót kéne csinálni nekünk is cfg írogatással ha meglehet oldani.

Ha meg annyira High End-elni akarsz akkor meg ilyeneket hogy textúra felbontás növelés, jobb fizikai effektek (robbanás,növényzet mozgása), a levegõ részeskéinek babrálása, por, füst stb.
Egyszer kipróbáltam egy ilyen maszek mapot ahol az ilyen pára,köd, füst jobban megvolt csinálva és légkörösebbnek hatott az egész.

Én ehez az átírogatáshoz nem nagyon értek.Nagyából értem mivan oda írva de hogy milyen értékek adhatók nekik azt nemtudom!

DarkSector
oksa
amugy a crysis wars-al asszem lehet hamachizni.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

kösz csá
DarkSector
nete ba+ jah eredétive...jah...😄

császtok lehet ezzel a crysis el játszani nete?:S
DarkSector
Felelõsséget semmiért nem vállalok!!!!
Elõtte mindenki csináljon biztonsági mentéseket!!!

Ha valaki még szebb beállítást tudna csinálni, az küldje vissza feltétlen nekem is 😄 ....THX ez fontos!!!! 😄

darkSector's cfg

DarkSector
Jah szar konfigommal.
de már ezt itt egyszer vagy sokszor elmondtam, hogy ez engem is ugyanigy meglepett....hogy ennyi fps-t hogy tud ilyen beállitások mellett lehozni 1920x1200ban :S

DarkSector
hát mozgás közben szebb mint a régi ultra high cfg, amit leszedtem a netrõl:
itt élénkebbek a szinek, árnyék szebbek, fényerõ szebb, texturákon van változtatva....stb....robbanások nagyobbak, effectek is jobbak.
minnya felteszem.

Nem azt mondom, hogy nem lehet ettõl szebb....pont ellenkezõleg...ezt keresem erre vagyok kíváncsi!!!!!
Azért is örülök, hogy kérted a configokat, és azért is adom szívessen, mert kellene állítgatni, amihez más jobban ért. ki szeretném hozni a játék HIGH END beállításait, de egyedül nem értek minden parancshoz...van amihez nem mertem hozzányúlni....:S
figy addig nézd meg mozgásban:

A legutcsó csak ami az én saját beállításommal megy. a jobbra lévõk a netes ultra high-al.

bertino
fps 12...

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Sztem ez már irreális!
Sok ez a HDR!
Csináltál már valami nagyon maxos cfg-t?
Feltölthetnéd valahová én is probálgatnám... <#rolleyes>

DarkSector
Még 1 az uj beállítással:

DarkSector
Régi grafika:

Új változat:

grebber
És itt mit kell nézni?

Next PC upgrade: 2022

Peetboy
Igen így jártam már én is a fizikával. A Penumbra játékban amikor a szörnyet beszoritottam egy helyre, ahonnét nem tudott kijönni, azon a részen, de az egész pályán is nagyon beszaggatott a játék, talán volt 15 FPS-em, és amikor kiszabaditottam, utána egybõl megszünt a szaggatás.

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

DarkSector
LOOOOLLLL
A kurvaéletbe.
Tesztelgetem a crysis cfg-ket, és állitgatom.

Háát ahol most tartok az valami iszonyat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

EEEE mien lett :::::::::

kifli
pedig számol olyat ami nincs a képernyõn :/
régi gépel tapasztaltam azon nagyon észrevehetõ volt
1,5gb ram celeron proci 3ghz-n ment és ati 9600. Az egyik pályán volt olyan hogy beakadt egy fa a hegyoldalba (fingomnincshogy) és volt vagy 15 fps-em. Am meg 23 volt folyamat. elsõ pályán volt mert ott sokat szórakoztam a fák döntögetésével és többször megcsináltam azt a pályát 😊
Aztán rakétavetõvel kilõttem vagy tacal leesett és normalizálódott az fps, pedig addigra eléggé bejártam a szigetet.
grebber
Van olyan ember aki a Stalker Clear Skyra azt mondja fotorealisztikus szóval ki hogy viszonyul a dolgokhoz!

Next PC upgrade: 2022

lac coo
Én úgy vagyok vele, hogy valóságot soha nem fogja megközelíteni egy játék (mi legalábbis már nem éljük meg ), akkor meg legyen inkább egyedi, mûvészi .... ez mára már sajnos a kutyának sem kell, mindenki az élethûséget akarja kénytelenek ebbe az irányba menni a fejlesztõk is, odalettek a jó régi hangulatos, megtervezett grafikák.
Talán mostanság a Mirrors Edge ( vagy mi ...) lett valami hasonló a maga négyszínû pályáival, na az nagyon bejön nekem ! Öröm a szemnek ha ránéz !

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

lac coo
Szinte tuti biztos hogy ugyanilyen szarul ! 😊
Ez sok, irdatlan adathalmaz.Választás van: ami nem olyan fontos azt kicsit butítjuk, vagy mint a Crytek mindentbele alapon a légy szárnyát is megcsinálja! 😊 Érthetõ okból a legtöbben azelõbbit választják .

Amúgy az meg régen rossz volna , ha olyan dolgokat számolna ami nincs képernyõn ....

kifli
igen, arra kíváncsi lennék hogy egy másik engine hogy bírkózna meg a crysis textúráival és modelljeivel, illetve hogy közbe hogy jelenítené meg azt a sok efektet.
kifli
te se értelmezel szöveget 😉
ez csak egy megállapítás, ezek miatt megy szarul low-on is, mert ugye nemcsak a graf miatt lassú, ugyanakkor sok fölös dolgot is számol, már rég nem vagy egy pályarészen, de ha pl kidölt egy fa és rádõlt egy házra, akkor azt úgyveszi nem ért földet szal számolja tovább a fizikát.
source szerintem legjobb engine...
Ability
Válaszoltál is, annyit mondtam, hogy nem az engine miatt szép, hanem mert elszálltak a részletességgel. Sebesség és hatékonyság engem nem érdekel, csak zavar amikor mindenki annyira átszellemült, hogy az egine miatt szép, feltételezve, hogy ha már egy másik játék is készülne azzal a motorral, akkor az is hasonlóan durva lenne, pedig ugye részletes textúrát bármi alá be lehet tenni és ugyan így készíthetõ hagyományos látványvilág ugyan azzal a "brutál" motorral is. Azt meg hogy hasonlóan részletes játékot milyen sebességgel futtatna egy pl. UT3 motor.... senki sem tudja.

Source: nekem a Left4Dead nagyon tetszett. Teljesen más világ, de jól nézett ki. Ma is megállja a helyét, ma is tudnak vele olyat alkotni ami modern, de jól fut. Team Fortress 2 is eléggé zseniális és nagyon nagyon gyenge gépeken is jól fut. Persze nem olyan részletes mint egy Crysis, de éritek ti...
lac coo
És gondolod, hogy egy Source motornak és a benne lévõ Havok-nak gondja lenne egy ilyen omlással ? 😊
Vagy inkább a Valve és a Steam folyamatosan követi a PC piacot és nem vállalja fel azt amibe a Crysis belebukott ? 😉

Veletek még mindig az a baj, hogy nem tudtok szöveget értelmezni és lövésetek sincs mirõl van megint szó !

kifli
monjuk más játékba nem dõl ki a fa ha ellövöm meg nem omlik rám az épület 😊
lac coo
Ilyen szinten nem értek hozzá, de azt tudom, hogy az igazán profi játékstudiók milyen profin csalnak mindenhol ahol tudnak.
Ergo engine ide vagy oda az semmit nem jelent, spórolni kell ahol csak lehet...A Cry-engine-t én egy átlagosnak mondanám, csak kissé elszálltak a részletességgel ( tuti valami egyezkedés volt DX10-el, MS-el NV-vel aztán a végén koppantak ...) Amúgy a Source valóban zseniális cucc, fizikában lazán ver mindent, és gyanítom, hogy látunk még az alatt mindent verõ grafikát is ( bár a Valve kényesen figyel a mindenkori átlag pc teljesítményére és ahoz szabja a játékait ...)

Amúgy azért az engine sem teljesen mindegy, van polygon limit mindenhol, Crytek ezzel villantott évekkel ezelõtt, rohadt sok objectumot képes kezelni.... Aztán persze lehet, hogy ettõl lassúcska egy kicsit, ehhez már programozó kéne aki ért hozzá ...

Ability
Örülök, hogy megjöttél. Te is hozzáértõbb vagy. Csak úgy kíváncsiságból: jól képzelem el az engine szerepét? És jól gondolom, hogy ilyen "pazraló" módon más engine-nel is meg lehet építeni?

(Csak hogy támogasson már valaki...)
lac coo
Szerintem sokat nem lehet hozni még egy jó enginnel sem !
Ennyit biztos nem mint ahogy ezek elszálltak a modellekkel -texturákkal ...Sokal inkább az okos, ravasz pályaépítéssel, modellezéssel, texturázással . Szépet mindenki tud, az igazán profi úgy csinál gyengébb dolgot, hogy az valójában rohadt szépnek tûnjön .

A Cryengine mindig is "lassú" volt, hajlamos anomáliákra ( Far Cry mé ga mai gépeken is van hogy izzad...), Crysis meg nulla garfikán, ahol se polygon, se textura se effekt, még ott is rohadt lassú ...

Mer ha má flém van, csak beszálok ...! 😄

Ability
Én nem, nem is vagyok az a korosztály, de VRSDM azvaút. 😄 Na inkább maradjunk témánál, valakinek van szavazás ötlete amit ide kirakhatok felülre? Ha már most kicsit aktívabb a topik.
kifli
ha mindemelett emo is vagy akkor isgen 😊
Ability
VRSDM-mel csaptunk párszor flémdéjt a szavazós topikban, ahol mindent rózsaszínné változtattunk. Akkor ragadt ránk. Még õ készítette nekem. Egyébként meg tetszik is, most akkor divatbuzi vagyok? 😄
kifli
am miért ilyen buzis a logod? 😄
Ability
Vagy csak egy házigazda lassan két éve, aki nem felejti el, hogy Te anno milyen szép flémeket nyomtál itt le. Amúgy ja, szófosásom volt ezzel a 6 kommenttel, ritkán van, csakhát SG-n azért is fizetni kell, hogy szerkeszteni tudjak...
DarkSector
mirõl beszélsz te?
most jöttél, és irhatnéákod van, vagy vissza is olvastál elõtte?
Mert szerintem max az utcsót olvashattad... talán...vagy valakinek a pulija vagy.
válassz melyik volt?

Ability
Persze, idézem: "illetve hogy milyen sebességgel képes futtatni nagy gépigényû alkotásokat... "

Ez ideáig oké, én csak arról beszélek, hogy azért, mert a Crysis alá ilyen kidolgozott modelleket, textúrákat tettek be, attól még nem feltétlen lesz hatékony, jó engine. darkSector úgy nyilatkozik, hogy legjobb egine, csak azért, mert szerinte szép a játék, de a valóságban még senki sem próbált betenni mondjuk egy UT3 engine alá hasonló kidolgozottságú dolgokat. Ergó más engine-nel készült játékot is lehet ilyen szuper "széppé" (kidolgozottá) tenni, csak senki nem tudja, hogy milyen teljesménnyel futna. Ergó csak nekem van igazam, hogy az egine-nek semmi köze a látványhoz*, mert bármibõl lehet ilyen túlzóan pazarló, extrém módot kidolgozott valamit kihozni, a kérdés már csak a sebesség.

*Nyilván ha egy motor hatékonyabb az elõdjénél, akkor a felszabadult erõforrással kicsit részletesebb cuccokat lehet bepakolni. A hangsúly azon van, hogy nem maga az engine miatt szép, hanem max. azért, mert annyira hetékony, hogy megengedhetik maguknak a jobban kidolgozott textúrákat, modelleket.
kifli
összefüggésbe van a grafal 😊
hogy milyen sebességen képes renderelni egy adott poligonszámú modelt, vagy mennyi idõre van szüksége a textúrák betöltéséhez. Minél jobb a motor annál szebb grafikával lehet felruházni a játékot hogy élvezhetõen fusson.
Ability
Én mint programozó (csak erõsen más irányban) úgy tekintek egy engine-re, mint egyfajta keretrendszerre. Semmi köze hozzá a modelleknek, a textúráknak, meg úgy általában a látványvilágnak. Egyfajta fejlesztõi felület, egy API. Ami vezérli az erõforrásokat, összekötettetésben van a számítógép hardverével (gondolom a DirectX-en keresztül), kiaknázza a számítógép lehetõségeit, tartalmazza a rendereléshez szükséges algoritmusokat, menedzselni lehet vele a játékban levõ objektumokat. Nem tudom megfogalmazni, de a lényeg az az, hogy a kinézet nem az engine-tõl függ, az egine csak odáig játszik, hogy milyen képességekkel van felruházva (SM3 és társai), illetve hogy milyen sebességgel képes futtatni nagy gépigényû alkotásokat...
Ability
Amúgy meg nyilván én is senki vagyok a témában, de azért nem hiszem, hogy egy engine abból áll. hogy mekkora textúrákat és kidolgozottságú modelleket tesznek be a pályára, mert azt mindenhol máshol is meg lehetne játszani. Az már lényegesebb, hogy hogyan képes azt futtatni. Erre meg senki nem tudja a választ, mert még nem készült hasonló játék. Amúgy hívjátok át a Warhead topikból Timbert, mert õ talán tudna érdemben nyilatkozni. Illetve van itt nekünk egy Bordy-nk, aki meg modellezik, hátha a felszín alá lát.
Ability
Amúgy meg szerintem senki sem tudhatja, hogy mennyire jó engine ez. Max lemérni valahogy, hogy "átlagosra butítva" hasonló környülmények között hogyan fut. Mondjuk ha lenne két egyforma pálya azonos modellekkel és textúrákkal ... Most komolyan? DarkSector? Te is mirõl beszélsz? Bemész, látsz pár extrém kidolgozottságú textúrát, meg õrületes polygonszámot? Ez már engine? Ez a körítés, ez csak amit megjelenít. Más alá is be lehet vágni, csak még nem tette meg senki. Pont ezért nem tudjuk, hogy tényleg ennyi erõforrás kell-e egy Crysis-hoz... Amúgy a Source példa nem volt szar.
Ability
Ádámkám Te emelt fõvel intézd már, mert nem ilyen vagy. Legalábbis a gumin kívül nem. 😛
Ability
Moderált már magad, nincs erre itt szükség.
DarkSector
1.te teljessen másról beszéltél
2.a 2 éves reg hogy jön ide (ezért vagy láma mert ilyeneket keversz bele.)
3.nem szubjektív, mivel nekem ellenszenves a dzsungeles játék, de el kell ismernem, hogy a kedvencem, a darkSector sem ilyen szép.
(csak az nem látja a különbséget aki vak)
5.bazdmegozás nem volt...ezért kéne megtanulnod értelmezni, hogy mit irok.

VRSDM
igen te a grafikára gondoltál. akkor beszélj is arról mielõtt elezdesz LEBAZDMEGEZNI a szaros 2éves regeddel. nyaljál már körbe...

aztmondod ez a legjobb engine. akkor tévedsz ezt magyaráztam meg.
ha azt mondod ez néz ki a legszebben, az egy szubjektív vélemény és talán még igazad is lehet.

szóval kussolsz. utánanézel. aztán ugatsz ... ha van rá okod.

u dont have to listen anybody else but me

Nesu
A lényeg az hogy ezek a játékok nem a játékosok igényeirõl szolnak hanem a saját érdekeikrõl .
Szal ezek mind együtt egy célért vannak ,hogy te mint laikus költsd a pézed .
És még azokat is meg tudják bolondítani akik tökéletesen tisztában vannak ezekkel a tényekkel .

Mert igy szólt õ,hogy ne légy barom !!

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

DarkSector
Ne haragudj elõre.

De te ba+ egyszerûen hülye vagy. Te olvasni tudsz ba+???

kifli
én ati 9600-al <#zavart1>
Warton
Én toltam egy kicsit x700-assal. Nem volt benne sok köszönet, meg aztán nagyon hányadékul nézett ki. A CoD2 szebben nézett ki azzal a kártyával és jobban is futott. Jó tudom, ez nagyon extrém.

VRSDM
létezõ engine. SOURCE.
nemtudom ki hogy van vele, de mind a hl2-ben, és epizódjaiban, mind a portal-ban, mint a left4dead-ben bizonyította hogy a pisa gépemen is maximumon van, és emellé ahhoz hogy tökéletesen beleélje magát az ember perfekt a grafikája, az hogy a crysis ráfejel erre, mittomén hány millió polygonnal, meg effektel...

õszintén? leszarom, ha játszik úgyse azt nézem, ha meg nézni akarok valami nagyon über grafikát akkor keresek valami zsíros májas techdemo-t

ennyi a véleményem.

u dont have to listen anybody else but me

kifli
mondjuk crysis elõnye hogy nem kell neki sm3 unrealnak meg igen 😊
bár sm2-es kártyán crysis játszhatatlan 😊
DarkSector
miért nem csináltak?

unreal az sem fut mindenkinek jol.