CRYSIS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BiG G
komolyan goldoltad hogy 180 megás videón akarom látni hogy néz ki low-on a crysis? továbbmegyek szerintem rajtam kívül más se nagyon. najsz tray.

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

GamerAdams007
Elvileg a full valamivel jobban lesz optimalizálva, meg majd jönnek az új driverek is gondolom. Az, hogy egy kavicsra mindenféle shader map megy, az tényleg pazarlás, de amikor ökölnél nagyobb méretûre rakják (ami ugyebár már feltûnik, hogy hoppá van ott valami), az ha nem is teljesen, de szerintem inkább a minél realisztikusabb grafika érdekében van.

Config - Raidmax Sagitta | GB P35-DS3 | 2GB Kingston DDR2 800Mhz | C2D E6550 | Gainward GTX275 896MB

DarkSector
OK.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

DarkSector
Jogos.
Csalnak a játék(ok)ban ez tény.
De azé még az illúzió megvan.<#bee1>

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

lac coo
A textura és a shader nem ugyanaz 😉
Mikor egy kövön is diffuse-bump-reflektion van az szerintem értelmetlen pazarlás... Meg a karakter szemén cube-map tükrözõdés 😄DD Hát ki a fene látja azt, hogy a szemében nem csak egy fénypont van, hanem egy valódi kép ???Vagy minden foga külön objekt... LOL ....Persze ezen lehet ámuldozni de én inkább baleknak érzem magam ....

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

GamerAdams007
Hát akkor nem értem... 17 perc és fent a videó btw.

Config - Raidmax Sagitta | GB P35-DS3 | 2GB Kingston DDR2 800Mhz | C2D E6550 | Gainward GTX275 896MB

DarkSector
Megnéztem most direct-be és így áll a menüben a videó opsönsznél..
Ez gázos mi?
<#sir>

Tinman
"a leglényegtelenebb objekt is full shader,"

Amikor a tengerpartra kerülsz tõled nem messze van ugye az elsõ hordó, ne arra menj, hanem a parton menj el jobbra. Egyszercsak eltûnnek a sziklákról a HQ shaderek /mindegy mire állítod akkor is! / és átveszi a helyét az erõsen low textúra, persze még pár mp és a hadihajó kiiktat, de arra jó, hogy lásd, hogy van ahol ezerrel spórolnak a fejlesztõk. Ez számomra azért mínusz, mert Far Cryban ilyen nem volt. 10 percet úsztál a világ háta mögé és ha nem jött a helikopter ugyan olyan szép textúrákat láthattál, mint bárhol másutt.

Egyébként én szeretek mindent maxon tolni, hát a Crysis az nem ilyen lesz :-D
Sok órás tuning után sikerült csak belõnöm úgy, hogy helyenként koppanjon az állam, de a 30 FPS meglegyen /ergo sehol nincs very high, csak 2 kivétellel minden high/.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

DarkSector
<#vigyor3>

kill3r21
nah demo elejére betem az atombombás fenyát a teknöshöz....mig megtudakolom mit kell feltöltenem....hogy ti is használhassátok...addig töltök fel egy videot erröl 😊
jakewyler
lol, azt árnyéknak mi köze van hozzá...
Mind1 azt hagyom, mert az sok - fps

lac coo
LOL

DarkSector
Ja és thx a videóért.
Akkor reinstall lesz a vége valszeg, mert több fps kéne..

DarkSector
Ezt nem én javaslom, hanem egy cikkben olvastam, ott meg pont a grafikon szerint a 640-es felett volt és a GTX alatt...
Úgylátszik ez is ahhány grafikon, annyi változat.

lac coo
Mert valamit nagyon variál a játék a beálításokkal 😉 pl én hiába rakom fullra a texturákat, egyszerûen nem hajlandó megjelenni a játékban ...Valszeg te is így jártál hiába raktad mediumra, az nem teljes értékû medium ....
Vegyé 8800-at ! 😊
Szal úgynéz ki , hiába bírná a gépem a max texturákat, egyszerûen nem engedi a játék megjeleníteni, és van fölös 150 mb memoriám 😄 Gondolják szaladok a boltba ....

jakewyler
Nekem mediumon grafon nincsenek állatok(tyúk,teknõs stb...), melyik beállítást kell high-ra rakni?

DarkSector
Nem valami gáz van akkor, de az fix, hogy a menüben LOW-ra van állítva, mert megnéztem 2x is, hogy elfogadja-e a beállításokat...
Akkor max az lehet, hogy a progival van valami...
De mi?

GamerAdams007
Ehhez képest a HD 2900XT-n a tesztek szerint rosszabbul megy, mint a 8800GTS (320M😎-n, ami elég érdekes, révén, hogy a 2900XT a 320as és a 640es GTS között kéne, hogy legyen.

lac coo
Én nem optimalizálatlanságról beszélnék, egyszerûen ilyen értelmetlen , brutál módon feltolni minden efektet, õrültség !Több száz árnyék adó és fogadó objektum, a leglényegtelenebb objekt is full shader, a legapróbb tárgynak is real-time fizika...
Ezt így kb akármelyik játékfejlesztõ meg tudná csinálni a saját motorjával, csak ugye ha ezalatt nincs valami hozzáillõ motor, ami ügyes trükkökel képes spórolni, úgy , hogy alig romoljon a grafika, akkor megette a fene ....

Eddig is volt árnyék ,ami eszi vasat, de nem minden gallyon...
Eddig is volt köd , füst ami megintcsak eszi a vasat , de nem a halálba feltolt minõséggel ....
Stb, stb ....

És van esze a Cryteknek: a Far Cry 1.1-ben még nagyon szép softshadow árnyékok hozhatók létre, a legujabb 1.4-ben érdekes modon annyira lerontották (holott az alap játék nem is használja...), hogy a földön az árnyék egy pixelje kb 30 cm 😊))Kiszedték a real time displace-t is, ami itt a víz hullámzását adja ...Stb...Mintha csak attól félnének , hogy valaki rájön, hogy ez csak egy foltozott Cryengine1 motor ....

skyli991
Én meg arra nem hogy 20-25 fps-el ment 8800 gts-el xp alatt very highon.
Frissített drivert 10-12 fps

azóta driver cleanerrel, akárhogy visszarakja a régit nem lett jobb. Azóta felhúzta a kártyáját és így meg jól, de milyen lett volna, ha marad alapból a 20 fps...

DarkSector
Tán ezé javasolnak hozzá ATI vga-t.

JAG1
Mint mindig. Akkora fasságokat beszél, hogy az eszméletlen. Semmi dolga, éjjel-nappal itt bassza a rezet és szemeteli tele a topikokat az sg-n a semmivel.

Egyszer már végre eltûnt, de csak visszajött...

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

GamerAdams007
Képpel most nem szórakozok, de videó 30 perc múlva fent van, azon majd látod. Szerintem te meg mindent levettél low-ra, aztán Apply helyett Back-re kattoltál és maradt minden a régi, aztán csodálkoztál, hogy hûde pro ez a low. <#vigyor3>

jakewyler
mai napig nem kaptam még rá választ😄

k3nGu
de hát mért???

MSI K9N-Neo, AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4200+, ASUS 8800GTX, 3GB 800 Mhz RAM, Samsung HD 300GB

jakewyler
A Crysis motorhoz, annyit fûznék hozzá, hogy számomra nagyon jó és érdekes...Amikor letöltöttem a demot alapból mindent low-ra raktam 1024-es felbontásban, mert a gépem elég gyenguska(2,8ghz@3,2 , x1600pro, 1gb ram) és átlag 15-20 fps-el ment...
Utána gondoltam poén kedvébõl felrakok mindent mediumra, rajzfilmet nézni, és hát néztem egy nagyot, mert az átlag fps-em 20-25 lett, 20 alá szinte sehol nem megy, sõt volt olyan rész a dzsungelben ahol 47 fps-em volt 😄
Szinte 2 éves configommal jobban megy, mint egyes újjabb gépeken(8600gt stb...)

lac coo
Ja, 100 HW hozzászóláshoz jut 2 Crysis 😄DD

Tinman
1280x1024 !MINDEN! más MAXON

Aki mást állít az hazudik.

Infóban dolgozom, napok óta izzítjuk a vasakat, tesztelünk amikor csak bírunk.
Very High beállítások mellett, ha mindent, mondom mindent maximumra teszel, akkor ez ennyi, mese nincs.

Persze már sokkal jobb a helyzet, ha 16xAA helyett csak 2xAA van, ekkor kapásból +8-10 FPS.
No meg ha engedsz az árnyékokból és médiumra teszed, akkor még 5-7 FPS hozzájöhet.
Így tényleg minimális látványbeli veszteséggel képes egy high end PC-n majdnem 30 FPS-re.

Soha nem láttam még ennyire optimalizálatlan játékot. Igen, tény, hogy ilyen látványt sem láttam még, de nagyon durva az nVidia és az Intel C2DUO logo után az alacsony FPS értékekkel szembesülni egy csúcs vason.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

DarkSector
Nemgond.
És mi nem Crysis téma itt?
A full-ról még nem tudunk beszélni, mert még nincs..
maradt a demo, meg a sandbox....

DarkSector
A szaggatást én gondoltam a proci gyengeségének, vagy a vga ramjának hiánya miatt.
Akkor nálam a LOW az nem a LOW grafika?
Tegyen be valaki low grafos képet. elõre thx.

lac coo
Azért nem töltök le 150 megát, hogy lássam azt amit tudok 😄
Nem rakok be képet, mert van itt annyi flém, hogy már vicc, aki idejön mindent talál csak Crysis témát nem .

GamerAdams007
Igen ez a másik, amit még hozzá akartam tenni csak elfelejtettem. Meglepõ volt, hogy full low, és akkor szaggat a cutscene az elején. Nekem így megy 100 Fps környékén, és azért 8600GT nem atomerõmû, de még ezen sem szaggat highon sem (shadow mediumon). Ezen igazából csak azért lepõdtem meg, mert a korábbi videóid alapján úgy tûnt jobb géped van.

DarkSector
Háát nem assziszem 30-40-et....
de valszeg mert élsimítás rajtamaradt.

DarkSector
Tõccsed gyors..<#vigyor3>

skyli991
Akkor csak a water quality-t tedd fel. Ettõl nem fog nagyon csökkeni az fps.

Miért nem támogatja a Physx-et?

és igy lowon gondolom sok fps-t kapol.....hm?

DarkSector
Háát én a menüben mindent low-ra tettem...
Azé lepõdtem meg én is...
Tán a gépemmel van gáz?

DarkSector
Én mondtam.
THX

GamerAdams007
Hát te valamit elcsesztél öregem. Ha mindent leveszel low-ra, és a legkisebb beállításokon játszol, akkor egyrészt egyáltalán nincs torkolattûz, nem úgy mint a te videódon, de még a nap sem látszik! Arról nem is beszélve, hogy a víz felszínén sem tükrözõdnek a hegyek, és a levelek sem mozdulnak meg a lövésektõl. Csináltam egy low videót, amin ingame látszanak a beállítások, nem csak úgy oda van írva, hogy akkor ez most low, aztán nézd meg azt, ég és föld a különbség. Nemsokára kirendereli a Vegas, aztán elindítom a feltöltést és adok linket.

KILLER2
LOW is nagyon fasza a játékban, csak nekem a víz nem tetszik. Nagyin hiányzik, hogy nem átlátszó.

Töltsük le az internetet!

KILLER2
Stratégia... fú. el lehetne adni, csak nem tudom mire, mert azt már semmi nem bírná el.

Optimizálásról meg (nem neked darksector): ki tudja, lehet, hogy a demo alatt is egy régi, fos engine fut. De azt én is írtam, hogy néha indokolatlan a gépigény, ezzel konkrétan az ilyen iszonyat gépekre gondoltam, mint amit Tinman is írt. Bár az a 8 FPS én se értem, hogy lett. Nekem 19 alá nem ment az elején a videót leszámítva highon 1280x1024-ben 640 mb-s GTSel.
4 magos procikat meg tényleg nem használja, én C2Dm is 50-50 %-on van játék közben, pedig ezt pont nagyon ígérgették.

kill3r21
nah megcsintam teknös tályékára pakoltam fegyvereket....ha jo feltöltöm nektek
hy,low? most néztem meg,tiszta jó a graf,fõleg a kövek😊 én highon néztem meg 1-2 dolog medium..max 25-fps

DarkSector
Ez az fps milyen körülmények között jött ki?
2560-as felbontáson?

DarkSector
Addig nem, amígert a Cry motorját nem használják más játékoknál is...
Azé egy stratéga játékot el lehetne adni ezzel a motorral.

kill3r21
bakker kösz killer kemény ez a feny....berakom demo elejére asszem 😄
Tinman
"az "optimalizálatlanság" duma, értelmetlen.."

A játék motorja jól skálázható.
Az optimalizációhoz ennek a játéknak semmi köze.

Gondolom láttad a logout tesztet ahol 4 magos, 4 GB ram, 8800GTX meg 8 FPS.
Ez a játék az optimalizálatlanság mintapéldája...

A másik fura dolog, hogy 4 mag esetén 2 mag nem nagyon dolgozik... aztán hol marad az Ageia kártya támogatás? SLI támogatásról sem tudok...

3 nagy ziccer. 3 kihagyás.

Nem értem az alapgondolatot a játékkal kapcsolatban, hiszen ha a 8800 széria eladását akarták ezzel emelni, akkor kijelenthetõ, hogy eddig nagyon nem sikerült, mert minek vegyen az ember TOP kártyát, ha max grafon az is csak 8, ultrával 12 FPS.
4 magost sem érdemes emiatt venni.

KILLER2
Ezt mondtam már párszor. Bár néha indokolatlan a rendszerigény, de az esetek nagy részében viszont teljesen igaz, hogy ettõl nem lehet várni, hogy P3as gépeken fusson very highon 50000 FPSel. Ahogy mondtad, ez nem mindennapos játék. Ilyet szerintem még egy ideig nem fogunk többet látni.

DarkSector
Csak hogy a sok nyavajgás meg az "optimalizálatlanság" duma, értelmetlen..
Mert ebbõl is látszik, hogy ez nem átlagos játék.

DarkSector
Háát jobb lenne ha ránéznél a videóra, mert ez enyhén nem DX7-es.