Sinking Island

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

4. Miért halt meg WJ?
Felhív minket Reeves, hogy el faxszolja a halottkém jelentését Hubert számára, és hogy hivatalosan is nyomozók vagyunk. Menjünk a könyvtárba, és olvassuk el a halottkém jelentését. WJ egy golyó által halt meg. PDA-nkba egyedül a halottkém jelentését kell beleraknunk.
3. Mi történt Baina és WJ között aznap este a szikláknál?

Beszéljünk Nolenttel a könyvtárban. Nemsokára hív Winnie, hogy elviszik a holttestet. Beszéljünk Lorenzoval. Nézzük meg a PDA-nkat és rakjuk be a következõ dolgokat a kérdések alá:
- Nyaklánc összehasonlítva a gyöngyszemekkel

- Keréknyomok
- Nolent láblenyomata a földön a keréknyomok mellett
- WJ arcában a köröm összehasonlítva Baina körmével

- Nolent látta ahogy Baina lelöki
- Lorenzo látta hogy durván viselkedett WJ Bainaval 
2. Kik voltak a szikláknál a gyilkosság estélyén?
Jack talál valamit a földön. Fényképezzük le :1. a tolókocsi keréknyomát, és a mellette levõ lábnyomokat, 2.Vegyük fel a nyaklánc darabjait. Induljunk el az úton. Addig menjünk amíg nem találunk egy kis elágazódást. Ne a keréknyom fele menjünk, tegyünk egy kis kitérõt. Találunk egy ruhadarabot a bokrokban. Menjünk vissza és folytassuk az utunkat a torony felé. A beton út elõtt szintén találunk lábnyomokat. Fényképezzük le majd menjünk tovább. Máris rátalálunk Baina-ra, aki éppen kihallgatja Lorenzo és Sonia beszélgetését, ám amikor észre vesz minket elfut. Menjünk oda ahol hallgatózott. Nemsokára mi is meghallhatjuk, mirõl beszélnek. Lorenzo építette a tornyot, Sonia pedig WJ unokája. Menjünk oda hozzájuk, és mutatkozzunk be. Kérdezzük ki õket majd vegyünk tõlük cipõlenyomatot és Sonia kezét fényképezzük le. Kövessük Bainat, aki a torony elõtt megy el. Ne menjünk be a toronyba még, hanem kövessük. Rátalálunk Baina és Kolio kabinjára. Beszélgessünk el Kolio-val, majd fényképezzük le az õ cipõjét is. Beszéljünk Baina-val, legalábbis próbáljuk meg, ámde õ néma egy baleset miatt. Mivel nem engedi lefényképezni a lábát, ezért a sarat fényképezzük le ahol állt az elõbb. Fényképezzük le a kezét is. Kukkantsunk bele a PDA-nkba, azon belül is a Clues Database-ba. Ott kattintsunk a compare-ra. Ott baloldalon válasszuk ki WJ arcát, jobboldalon Baina kezét. Hasonlítsuk össze, ugyanaz. Majd ugyanitt a beton elõtti lábnyomokat és Baina láblenyomatát a sárban, az eredmény egyezik. Most menjünk be a kabinba. Találunk két ládát, egyikbe egy levél másikba pedig egy gyémánt található. Találunk még egy nyakláncot is. Azt is hasonlítsuk össze a lánc darabkákkal. Kérdezzük ki Koliot ismét. Azután menjünk vissza a toronyba, és vegyük el a portán található két dolgot. Beszéljünk mindenkivel, és mindenkitõl vegyünk cipõlenyomatot, és a nõk kezét fényképezzük le. Miután Nolent-tõl is vettünk cipõlenyomatot hasonlítsuk össze a keréknyomok melletti cipõlenyomatokkal. Megegyezik, ezért beszéljünk vele ismét.Menjünk a 17-es szintre. A polcokról vegyük el a kesztyût,a lángvágót, a szemüveget, és a csavarhúzót. Menjünk fel a 22-es szintre. A jobb oldali szekrénybõl vegyük ki a szakadt kabátot. Hasonlítsuk össze a ruhadarabbal amit a bokrokban találtunk, az eredmény megegyezik. Menjünk az asztalhoz és vegyük el a ceruzát. Az asztalon levõ ceruzahegyezõvel hegyezzük ki a ceruzát. Vegyük el a papírt is. Menjünk vissza a sziklákhoz, a tolószékhez. Állapítsuk meg, hogy hiányzik valami. Rakjunk grafitot a tolószékre és fényképezzük le. Vegyük fel az arany nyakláncot. Menjünk vissza Baina-hoz, és kérjünk tõle ujjlenyomatot. Az ujjlenyomat egyezik a tolókocsin találttal. Beszéljünk Kolio-val. Menjünk bele a PDA-nkba, a Clues Databaseba. Helyezzük el a következõ dolgokat a kérdés alá:
- Lorenzo kabátja összehasonlítva a ruhadarabkával
- Baina nyaklánca összehasonlítva a nyaklánc darabkákkal

- Nolent lábnyoma összehasonlítva a keréknyomok mellett talált lábnyomokkal.
- Baina lábnyoma összehasonlítva a beton elõtti lábnyomokkal
- Baina ujjlenyomata összehasonlítva a tolószéken talált ujjlenyomatokkal.

- Nolent látta Lorenzot elfutni.
- Lorenzo azt mondja hogy látott mindent
- Lorenzo látta Nolentet
- Nolent látta Lorenzot és Bainat
Az elsõ két kérdésre megcsináltam a végigjátszást, remélem nincs benne hiba. Ha van szóljatok. A többi nem tudom mikorra lesz kész, de lehet hogy hamar meglesznek azok is.

1. Walter Jones halála baleset volt?

Nézzük meg a holttestet. Fényképezzük le WJ arcát, letört köröm van benne. Kérdezzük meg Hubert De Nolent-tõl, hogy mi történt. Azt állítja, hogy az egyik õslakos a szigeten, Baina, lökte le a sziklákról. Nézzük meg a PDA-nkat. Menjünk a Clues Database-be. Nolent állítását, miszerint Baina lökte le, húzzuk a DEC-be. A fényképet WJ arcáról pedig a másikba. Kattintsunk ezután az OK gombra. Az elsõ kérdés meg van fejtve: WJ-t megölték. Jack felhívja Reevest és beszámol neki. Ekkor automatikusan ment a játék.
Most menjünk fel a létrán. Nolent ad egy listát, azokról a személyekrõl, akik a szigeten tartózkodnak.
A láncos itt is le van írva. 😊 Párszor már leirtuk. 😊 Illetve a széfeshez a DEC-eket leirtuk ide is.

Ex-WoW-os, Ex-Silkroados, Kalandjáték és fantasy mániákus.

már nem kell,megvan
azóta is várom a linket<#szomoru1>
Hol a link?
visszaolvastam és a széfesra/nyakláncosra nincs válasz...
hol van angol nyelvû végigjátszás, nekem google nem talált
MerlinW
Ha visszaolvasol az utolsó két puzzle-t leszámítva mndenre volt már válasz. Ill van egy link egy "majdnem" angol nyelvû végigjátszásra.

[merlinw.org]

Szia
A széfes kérdésre , ill. a nyakláncosra nem tudod a választ? nem tudok addig továbbmenni..
Sziasztok
Elakadtam én is, aki végigvitte segítsen már.. angol végigjátszás sincs még.Konkrétan a nyakláncos és a széfes kérdés kellene, végig piros a csík, de annyi kombinációs lehetõség van, hogy egy hónap lenne míg végig sakkoznám.Amit én gondoltam megoldásnak, az meg nem jó..😞
Nah, csak sikerült. Annyit rontottam, hogy mindkét DEC-be Lorenzos kell. Az egyik hogy Simbi Laktar ki volt, a másik meg hogy kirúgták (?).
Itt van angolul is:
What is Sambi Laktar still doing in the island?
DEC: Lorenzo believes he misplaced the cards.
DEC: Martin say, Lorenzo must have made him touch the keycard, without him noticing.
D: The movement of Simbi Laktar's keycard......
P: Martin's prints's on ex-employee......
Nem mûködik így, de szerintem ez a legjobb próbálkozásom..
k3nGu
ha condomra gondolsz, már rég megvolt, minden szobát átjártam, de vmi még kéne bizonyítéknak:S

MSI K9N-Neo, AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4200+, ASUS 8800GTX, 3GB 800 Mhz RAM, Samsung HD 300GB

Menj be az orosz nõ szobájába és az azzal szemben lévõbe...ott találsz egy-két dolgot még.

Nekem már csak a utolsó elõtti puzzle-nak ,a mit csinál Larken a szigeten-nek a megfejtése kéne. Betettem a DEC-be a Lorenzo vallomását hogy elkavarhatta a kártyát, Marconak meg hogy véletlenül fogta meg a kártyát. Printbe a pisztolyt. És Dokumentumnak a mozgását a kártyának.
k3nGu
ha az elsõ válasz nekem jött, én már azon túl vagyok, megvolt az olajos kendõs téma is...de utánna...

MSI K9N-Neo, AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4200+, ASUS 8800GTX, 3GB 800 Mhz RAM, Samsung HD 300GB

SPOILER:

wolfi0 kérdésére a válasz, a kesztyût a mosókonyhában (17. emelet) levõ darálóban lehet megtalálni. Ott lesz a kamu alkalmazotti kártya is. Kinyitni pediglen a csavarkulccsal lehet, amit Lorenzó irodájában találsz (22. emelet), a hõlégballont szerelgetik éppen, ott lesz a földön.

Tudom, hogy Te már túl vagy rajta, de hátha másnak segít majd. 😊 Ezt a Still Lifeot meg majd megnézzük vizsgaidõszak után. 😊

Az elkövetkezendõ hónapban ugyanis ilyen játékokkal lehet csak játszani:
Szabtech ZH

😊

Vak vagyok.... megvan.
Meg tudná valaki mondani, hogy hol találom a kesztyût? Már csak ez hiányzik. Elõre is thx.
k3nGu
az összehasonlított kesztyût már mutattam marconak, tudtam vele beszélni 1 mondatot, de christine-vel most nem tok beszélni, de ezelõtt neki is mutattam már a kesztyût, és még a 3/4-énél van a csík...

MerlinW
Kérdezd meg christina-t felismeri-e a kesztyût, utána menj Marco-hoz és dörgöld az olajjal összehasonlított kesztyût az orra alá.

[merlinw.org]

k3nGu
röstellem, hogy megint nem tudom mit kell csinálni:'(
minden végignézek, de semmit se találok, összeraktam a rongyot a kesztyûvel, szóval most fingom sincs mit lehetne méég csinálnom<#falbav><#fejvakaras>

Fegyvereknél a fiókban.

k3nGu
sose nézem Monk-ot, számomra csak egy dilis😄
amúgy hol találok vmi olaj félét, amit majd a kesztyûvel kell összehasonlítani?!vagy vmi ilyesfélét, és a könyvekkel kell majd akciózni?😊

Errõl beszéltem. 😊 Szerintem ez tök logikus, ha nincs kesztyûnk. 😊 gondolj Monk-ra. 😄

k3nGu
ááá pont ilyenekre nem gondolok thx😄

Ott a toll, vedd el, és a tollal vedd ki a fegyvert a kezébõl...

k3nGu
igen az kell, h megölte-e magát, de a fegyót nem tom elvenni, se ujjlenyomatot nem tok venni az is 7szentség😄

Na kész...végigvittem. Nagyon jó kis játék volt. Mindössze az zavar hogy néha olyan dolgok kellettek a kérdés megválaszolásához aminél lett volna más is ami fontosabb. De a pár logikátlanságtól eltekintve nagyon jó kis történet volt és befejezés is nagyon jó lett!

SPOILER

Mert ha az, akkor kell a fecni ami nolennél volt, a fecni amit a virágnál találtál, ezeket összehasonlitva beteszed D-be, kell Lorenzo vallomása, hogy nem volt öngyilkos hajlam nolen, kell az ujjlenyomat nélküli pisztoly. És nemtom mi a 4., de csak rájössz igy már, ez tényleg nem volt nehéz szerintem. 😊

2 DEC kell, 1 doksi, és 1 M, nem? Az a kérdés, hogy Nolent öngyilkos lett-e, nem?

k3nGu
köszi megvan, de ezután hívott a feleség, Lorenzo leült a hát bállonjának székébe😄, és még hiányzik a piros csíkból 1/4-ed rész, tárgyat szerintem már mindent felvettem(bár mintha keeroy mentései között az inventoryába lett volna egy szike féleség, de lehet keverem), 1 szóval megint tanácstalan vagyok:'(

18. emeleten ahogy feljössz a liftbõl nézz a virágcserépre. Többit találd ki. 😊

k3nGu
nah most járok az utolsó elõtti puzzlenál, de itt már nem tudok bizonyítékot keresni, megvan a házassági papír is a kápolnából, azután ettem, nolent kis centlijének másik darabját nemtom h hol van, Bania-t nem találom, senkivel se tok dumálni, condomos rész is abba maradt😄

MerlinW
Végére értem én is. Nem volt meglepõ, de jópofa volt a vége. Utolsó puzzle nem is volt nehéz, mondjuk hajnalban én is lassabb vagyok😊 Várjuk Still Life 2-õt.

[merlinw.org]

k3nGu
hûûha, már csak azt kell megfejtenem h Nolent mit vett ki a széfbõl, de utánna nincs több puzzle, gondolom kapok ha megoldom...

Hát de ez az, kevered a dolgokat, tényleg csak a kérdésre koncentrálj. 😊 Köze van a fegyverhez ahhoz, hogy honnan lõttek? 😊 Nem, ha igy megtanulsz gondolkodni, akkor sok bizonyitékot ki tudsz zárni.

k3nGu
nah sikerült, fegyó helyett a faforgács kellett, most meg megkell tudnom ki lehet profi snippa😊, a széfes ügy nálam leállt, az elõtte lévõ a 8-as az meg végképp😄
na a nyakláncost kell mostmár kiraknom, de asszem Billy 6. beszéde is kell hozzá, vele meg dumáltam, de semmi, a széfes téma meg kb. a 3/4-énél jár, annál meg nem tom h kitõl kérdezõsködjek😄

De mondjuk szerintem ez volt az egyik legkönnyebb puzzle.A széfes, illetve a nyakláncos sokkal, de sokkal nehezebb volt nekem.

Hát az 1D nemtom mi lehet, mert nem emléxem, a halottkém jelentésében nincs feljegyzés a távolságrol és a szögrõl, az a fegyverhez kell. 2 pic: egyik az ablakrészbõl, hogy belátható az egész, a másik a forgács+fegyver összehasonlitása, M pedig a faforgács.

k3nGu
ez a kérdés: Where was the shot fired from?
kell 1 D, 2 Pic, 1 M. ja bocs nem 5 kell, hanem 4😊

Milyen 5-öt? Mirõl beszélsz? én ugy emlékszem a fegyveresekhez csak 3-3 bizonyiték kell. Bár lehet rosszul...

k3nGu
az úgy nem lesz jó, csak 5-öt lehet behelyezni:szerintem kell a fegyó, a kendõ, az ablak összehasonlítva a forgáccsal, a fegyón található kis karcolások, meg a halottké jelentése, az az ami átjött FAX-on ugye?
ja és mégse fogadja el, vmi hiányzik, a széfesnek még kell bizonyíték, a másiknak meg már cska a decjeit kéne megcsinálni, az is kemény:S

Kicsit olyan, mint a CSI játékok, csak történeti szállal. Én pl ott se kértem segítséget, mert ugye annak pont ez a lényege.

MerlinW
Ok ok megvan😊

[merlinw.org]

PDA-ban az elsõ opcio charakters, ott van, hogy kinek mi a szobája, illetve, hogy ki hol tartozkodik éppen. Nagyon sokat segitett nekem ez a játék során.

SPOILER

Fegyvernél, és hogy honnan lõttek, nem kell az ujjlenyomat ha jol emléxem. Fegyvernél kell a fegyver, a lõporos kendõ, és a halottkémjelentése, mig helyszinnél az ablak képe, a forgács, és a forgács összehasonlitva a fegyveren látható sérüléssel.

De kicsit dolgozzál te is. 😄 Véleményem szerint EZ pont az a kalandjáték, ami nem azért jó, mert nagyon jo a történet, hanem, mert lényegében neked kell kinyomoznod a dolgokat. Mert más kalandjátékot leginkább a sztoriért szeretem játszani(persze jok a logikai játékok is, meg néha, hogy magad jössz rá a dolgokra).

17-es emeleten nézz körül, de elõtte Lorenzotol vedd el a szerszámot. 😊

k3nGu
nah gyerekek egy ksi segítséget kérnék ha nem baj😊
SPOILER!
Szóval:kinyitottam a széfjét WJ-nek, rájöttem h a puska ujjlenyomata Nolentõl van a fegyveres témával és a széfessel most nem tok tovább haladni.ide is jöhetne egy kis lökés😊

A másik meg amikor 8-at kell bepakolni, oda egy kép lenne jó😄meg még dumálnom kéne Billy-vel, de õt 1általán nem találtam😄