Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
Alapjáték könnyû. a Kiegek sem túl nehezek. De mondom. DLV-t használj. Ott legalább 40 évig örülsz ha lyuk van a hátsódon hard/hardon...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Azért annyira nem nagy csoda ám, hogy így el lehet verni a gépet.
Igazából csak az elsõ csaták nehezek, késõbb a tábornokok félistenné fejlõdnek, mivel minden csata heroic victory-val zárul. Az egységek is igen kemény veteránok lesznek, még akkor is, ha nem annyira erõsek. Egy veterán csapat simán elkerget egy csilli-villi páncélba bújtatott újoncot, csak megfelelõen kell õket használni.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Egyébként én az Medieval I mongol inváziója alatt elég jól meg lehetett tanulni harcolni. Azt hiszem ott begyakoroltam hogyan kell túlerõ ellen gyõzni.

Ott nem ikyen szánalmas sereggel jöttewk a mongolok mint itt. 12000 fõs sereggel étkeztek Kazar-ba. Én mindíg beálltam eléjük, és mielõtt megjelentek volna ki is lettek írtva. Akkor még másképp mûködött, csak a tartományokból lehetett ki-be lépkedni. És a csata úgy folyt le, hogy kb. ezresével jöttek be a mongolok. Az volt ám a csata, 4-5 órán keresztül tartott. Azt hiszem abból a csatákból elég sokat tanultam...

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Nem szoktam a vár alatt ácsorogni.
És nem használok ki semmiféle bugot, egyszerûen elverem a gépet.

Az nem csalás, ha elõremész a lovassággal létrát csinálni.
Van, hogy a gyalogosok nem tudnak lépni már, mert lassabbak, és nem érnek oda. De ha kiveszed a lovasokat, azok tudnak csinálni ostrom állapotot, és közben simán lehet létrát gyártani. A következõ körben csatlakoznak a gyalogosok, és mehet az ostrom.
Néha a gép kitámad, azt hiszi, hogy gyõzhet csak azért mert túlerõben van.

A DVL-el meg nem tudok mit kezdeni, nem megy fel a gépemre. De ha azt hiszitek, hogy lehetetlen amit csinálok MTV-ban, akkor gyanítom, hogy a DVL sem lehet olyan nagy szám.

Bocs, hogy ennyire jó vagyok<#hehe>

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Nem azon, h. 10 kör alatt befejezed, hanem, h. közben cheat-eket használsz . Szerintem nem csak bennem merült fel a gondolat. Aztán jössz itt a nagy fegyvertényekkel, eh

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

Bucser
Szerintem ne is kezdjük elõlrõl ezt a témát.

És a Bugok kihasználása sem épp a "dicsõséges" megoldás szerintem... (ki hallott már arról, hgy drága lovasegységek építik a az ostromgépeket.

Ezért kellene neked DLV mert meg lenne kötve a kezed. Egyszerûen ott egy ostrom ami mondjuk már 2 körig tart drága. (mondjuk egy 1000 fõs sereget a falak alatt tartani idegen földön majdnem 5000 florin ha nincs benne general unit. ha van akkor + 2500 florin körönként és ahány general van benne annyiszor 2500)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Van hogy a gép, azt hiszi, hogy 5-szörös túlerõvel van esélye ellenem, és kitámad a várból. Aztán jön a pofára esés

Néha a lovasokkal elõre megyek létrát csinálni, hogy a köv. körven bevehessem, és néha ez történik<#hehe>

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

röhögjél
<#hawaii>

Videó nincs. Mentést emailen tudok küldeni, ha kell.
Az elején még nincsenek ekkora seregek, bár az tény hogy mindíg túlerõ ellen kell harcolni.

akkor kérnék arról videót, hogy hogyan vered meg novgorod 2000-2500 fõs cak lovasijászokból álló seregét, mert ellenem csak ilyeneket küld. Az más kérdés, hogy erõm sincs már harcolni vele, mert a litvánok egymás után küldik a 2e fõs seregeket, ami kb minden erõmet leköt.
röhöghetek ? 😊

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

10 kör alatt meg lehet csinálni, az az egyik legkönnyebb térkép.
Csak veszetül kell támadni, és könnyûvé válik. Persze minden csatát fölényesen meg kell nyerni hozzá. A legnehezebb eljutni Kijevig, épp, hogy oda lehet érni.

Teuton lovagrenddel van valami ésszerû taktika az elején? a lehetõ legszarabb helyen van, a tartományai elképesztõen elmaradottak, és körbe van véve lovasijász népekkel. Ugyan nagyon izom egységei és vezetõi vannak, de még ígyis rendkívül nehéz
Mellesleg szerintetek a Medieval 2-ben és kingdomsban megvan még a kém városlázító képessége? Mintha a RTW-ben tudott volna ilyet. Itt viszont mintha nem. A múltkor beküldtem a Brittania kiegben 5 darab 8-10 es szintû kéet egy családtag nélküli ellenséges városba, de csak nem akart lázadás kitörni.

Az alap medieval 2-ben lehet csak a világtérképen játszani, ha erre gondolsz. A kingdoms négy modulja mind egy egy helyi konfliktust elevenít fel, emiatt az adott területen játszható.

Mellesleg pont wzért bírjuk sokan jobban az alapjátékot, mert ott (szinte) a világtérképen folyik a harc.

lehet, hogy hülye kérdes, de kingdomsot nem lehet nyomni sima grand campaign modban, mint medieval 2t ? mert nekem csak ezek a campaign reszek mennek, a main kingdoms.exe el sem indul
Dragooon
most elkezdtem utálni a mongolokat<#smile>

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

Prince23
Erre nem tudtok reagálni? thx

Bucser
Én még anno gimiben tanultam. De a teutonokat tudtommal szétverték anno a lengyel/ magyar seregek miután bele akartak szólni a belpolitikába..

Prince23
Sõt, Németország szinte Poroszország... nem hiába a német lovagrend blabla

Én döbbenten olvastam a múltkor a vikipedián, hogy Poroszország részben a Teuton Lovagrend jóvoltából jött létre, és gondolom akkor a teuton lovagrendre visszavezethetõk a híres porosz katonai hagyományok.

Bucser
Itt a pápa nem szól bele ilyen mértékben a hadakozásba ha jól tudom.

ilyenkor szokott a pápa 'megállj!'-t kiáltani <#hehe>

aut viam inveniam aut faciam

Scottt
Bucsi én most DLV-zek.Azon kívül,hogy 15perc egy kör nagyon tetszik.Tényleg elõre kell tervezni.Én Francia ország invázióját vagy 8körig szerveztem.Melyik egység hova menjek,kik fogják vezetni.Közben megbeszéltem az Angolokkal és a Flamandokkal is, hogy tüntetjük el a Frankokat.Most egy vára maradt.Meg Cordoba ami a keresztes hadjárat miatt került a kezébe.

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Scottt
Biza Biza.Sõt a johanniták["Hospitallers,Ispotályosok"]szintén megvannak.Sõt nagyon is aktívak csak úgyhívják õket, hogy Máltai szeretet szolgálat.Mert a Szentföldrõl Máltára tették át a kecójukat,utánna ott maradtak.A teutonok Grünwald után gyakorlatilag megszüntek csak névleg vannak..A templomosokról nem mondok semmit szvsz mindenki biztos ismeri a sztorit..

A sárkány rend volt még egy érdekes kompánia azután keress infokat😉

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Bucser
5.2 még a síma kingdomsal ment. nem hiszem hogy az 5.5-höz kellene a patch.

Dragooon
lehet kicsit off, de...

utánanéztem a Crusades kieg. miatt egy-két dolognak és meglepve láttam, hogy a Teuton Lovagrend 1199 óta még nem bomlott fel, máig vannak tagjai. :-oo
jó, ma már nem katonai lovagrend, de akkor is érdekes..

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

Nagyon helyes, én azt a stílust úgysem támogatom.

De idõközben a kingdmshoz is kijött egy patch, gondolom nem kompatibilis vele a DLV 5.5

Bucser
Úgy tudom nem.

Egyébként szerintem baromira érdemes feltenni kingdomsot 5.0 DLV+5.5 patchet. már ha szereted a kihívásokat. Jahh és ey long kampány valóban long lesz... nem lesz 12 kör alatt végigrohanhatóan egyszerûen a kidolgozott felperzselt föld és supply rendszer miatt + a hirtelen toborzott várvédelem miatt (ami akkoriban általános volt)

Jól értem, hogy az alapjáték 1.3-as verziójához nem készült DLV mód? Nem is kompatibilisek?

Én szívesen kipróbálnám, de nem akarom újratelepíteni miatta a medievalt+kingdomsot.

Prince23
Én mindig így telepítettem fel, még anno...
1. alapjáték fel, és nem piszkapeti, meg minden (crack)
2. rá a Kingdoms fairlight, és ez a verzió már alapból petcheli az alapjátékot 1.2-re, és utána pedig egyenként telepíti a kiegészítõket... és végezetül a crack/ek.

ui: amúgy ha levenném a Microsoft net framwork 1.1 meg 1.0-ás progikat futna agém? mert nekem már van egy frisebb és jobb net framework a mic. net frame work service pack 1. és inkább ezt, utóbbit tartanám a gépemen

kiváncsian várom válaszatokat

Zogu
Na végre siker.
1. Az alapjáték fel,
2. az 1.2 patch fel,
3. a DLV 4.0 fel.
És indul a játék csont nélkül.

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

hát igen, a mongol az ugye egy törzsszövetség volt, nem voltak kevesen... ha belegondolok, hogy hazánk területén Batuék csupán egy törzs volt a szövetségen belül, akik jól érezték magukat, nem irigylem pl. a kijevi ruszt, ahol 100-150 ezres seregek ostromoltak városokat, majd "szublimálták" a lakosságot, hogy psze aztán "privatizálják" a fellelhetõ javakat... szal még egy kicsit keményebb volt, mint a játékbeni jelenlétük.

Because fuck you. That\'s why.

"mondol"... kezd jojózni a szemem. Szal "mongol". <#wow3>

Azért arra kiváncsi leszek, hogy még hányszor jelennek meg a mondolok... Háromszor kellett kiiktatnom õket. Harmadjára már eljutottak az én területemre Kisázsiába. Érdekes dolog 3x látni, hogy "faction destroyed: mongols". Az is igaz, hogy nem bruteforce-al kaszálom õket, hanem intellektuálisan 4-5 tápos assassin vadászik a generálokra. <#ravasz1> Ha az úccsó faction heir is kivérzik, akkor szublimál a teljes mondol sereg. <#eplus2>

Mongóliába lassan azt fogják hinni, hogy európában egy fekete lyuk van, ami beszippantja a hadjáratra küldött seregeket... <#zavart1>

nem akarlak elkeseriteni..közel egy évig kifogástalanul mûködött a game, egyszer ujraraktam hardvercsere miatt, ugyanugy betölti aképernyõt, azt szevasz..utána reinstall-install, mindezt 6 x kb, de semmi..minden más megy müködik azóta is, ez sajna azóta sem<#rinya>
Zogu
Valahol elõkerült egy txt fájl, hogy a 4.0 nem jó a 2.0-val. Most megpróbálom feltenni újra. Majd mondom, hogy mi lett. Ja azt is írták, hogy a 5.5 kingdoms-hoz kell az 1.3-as patch ami a hivatalos oldalon megvan.

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Bucser
Nekem is csinált már ilyet. Csak a reinstall oldotta meg sajnos.

De arra nem tudok garanciát adni, hogy másnál megoldja-e az ilyen gondokat.

Zogu
Nekem élbõl felment és el is indul (a lemezt is megpörgeti), csak utána kilép.

Zogu
Próbáltad, vagy szivatni szeretnél?

nope. csúnya, erkölcstelen dolog a bribe. inkább örülj, hogy nem húzatik karócskába a diplomatád.

Because fuck you. That\'s why.

Van ugye a diplomatáknál a bribe opc. azt meg lehet változtatni vhogyan pl. hogy nem csak a tábornok kell hanem a sereg vagy konkrétan meik egység??

kösz

Bucser
próbáld a Kingomsra az 5.0-át, majd arra rá az 5.5-öt.

Nekem sem megy fel.
A reinstall nem segít.

Bucser
reinstall az egész.

Zogu
Feltettem a DLV 4.0-t. Sajnos a kezdõ képernyõ után kilép. Persze már az eredeti sem megy. Ugyanazt csinálja.
Tud valaki valamilyen szentenciát rá?

Elég késõn lehet elefántot szerezni.
De mikor timur megétkezik, addigra már szokott lenni.
A térkáp keleti szélén a fekete tenger alatt lévõ hegyek között van 3 tó, azok mellett van egy út É-D irányban, én ott fogadtam fel õket.

Bucser
Az egyetlen gáz, hogy mindig újra kell kezdeni a játékot.