Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Stainless Steel-hez egy mirror, ha másnak is iszonyat lassú lenne a FileFront:
Stainless Steel 6.0

Innen 600k-val szedem, FileFront-ról max 20k-val sikerült...

Szia mindenki!

Létezhet az, hogy a 3.2-es DLV nagyon belassítja a játékot?
Teljesen gyorsan futott a normál játék, de mióta felraktam, egy kör tök gáz ideig tart. Nem hulladék a gépem, igaz nem "duálkóros", de azért pörög szépen. Tipp? Ötlet?

DeZka

Scottt
Zotya ne pattogj!😄 A dlv jobb,de majd a two-n megvitathatjuk..

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

DLV ben a legalapabb paraszt ijásszal elképesztõen lehet darálni. Mellesleg DLV-ben mit lehet csinálni amikor jön pénzhaxxos gép? Hiába nyerem meg a csatákat,megállás nélkül küldi a fél vagy full stackes seregeket. 4 tartománya van, ehhez képest úgy kezdte a háborút, hogy 4 városomat vette ostrom alá + legalább 3 fél stack körüli serege kószált a területemen. Békét egyáltalán nem hajlandó kötni és szép lassan az egész gazdaságomat leépíti.
Eleve butaság a részetekrõl 'íjászok'-ról beszélni, hiszen a játékban baromira eltérõ képességû íjászok vannak. Tessék pontosan fogalmazni, mert baromira nem egy szinten van például egy paraszti ijász mondjuk egy angol longbowmannel vagy egy genovai számszeríjásszal.

Pofátlanul erõsek????Hm lehet nem egy játékkal játszunk.De mindegy inkább nem vitázom.Legyen igazad.Tölem mindenki azt és azzal játszik amivel akar.Én csak szóltam hogy van egy jó mód a medihez.És ennyi.
az ijászok már így is pofátlanul erõsek, nemtom hova lehet még õket erõsíteni. A lovasroham ugyszintén.
Nos haver ha volna egy kis eszed beírnád a googleba a mód cimét és megtalálnád.De itt a link hogy nehogy megeröltesd magad. twcenter Egyébként jó pár oldalon fent van már.
Zogu
Ha jól felment (mert kell hozzá az 1.2 pach), akkor kitesz egy külön ikont az asztalra.

Zogu King of the Albanians (1928–1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Zogu
Ne hülyíts haver!
Link nélkül ilyet írni, az a hülyítés kategória.A hivatalos oldalon egy nyikk sincs ilyenrõl.

Zogu King of the Albanians (1928–1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Az egyik legjobban sikerült mód a Staninless Steel 6.0.(kb 1200mb és most Áprilisban jött ki))Simán veri bármelyik módot.Probáltam a DLV-t is de a 6.0 nagyságrendekkel jobb.Mostanábban ezt nyomjuk multiban is.(most lesz 6.0-ás bajnokság is)Sok újitás is van a módban.Rengeteg új egység,új frakciók,nagyobb térkép,optimalizált csaták,ja és a megmaradt egységeknek új skinek.Ember ember elleni csatákban verhetetlen.Mondjuk az ai is végre jól nyomja és nem olyan béna mint eddig volt ami,valjuk be kurva idegesítö volt.Pár példa az egységekre.Az ágyúk lötávja és tûzereje kb 2 szeres lett.Az íjászok ugyanigy.A lovasrohamok kurva erösek lettek,és ez szerintem igy jó.Na mindegy ajánlom mindenkinek.D senkinek nem kötelezö<#smile>Ha valakit érdekel adok majd linket is vagy rakok képet.De van hama szobánk is jó pár ha valaki gamelni szeretne majd a móddal vagy sima medivel.Ja a módhoz kingdom is kell.Na sziasztok és jó medizést.<#integet2><#worship>
Sziasztok. Feltettem a m2tw-t aztán rányomtam a DLV 4.0-át, de nemtom h kell elinditani a gamet, hogy a DLV-vel fusson.<#zavart2>
Nem lenne kár értük.
Én nem szoktam ilyesmit írni, csak, ha rámszáll valaki.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Bucser
uwu, smusher és a többiek akik személyeskednek. törölve lesznek a HSZ-ek amikben személyeskedtek és nem érdekel, hogy esetleg játékról is lesz szó bennük.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
igen.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Zogu
Bucser!
Nekem a DLV 4.0 van fenn. Azt olvastam, hogy az nem kompatibilis a Kingdoms-al, azaz nem lehet feltenni rá. Tehát ezek szerint újra kell telepítenem az alapjátékot? Utána pedig az általad leírtakat?

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Zogu
uwu és smusher.
Nem lehetne ezt priviben megoldani?

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Csak utánanéztem, és döbbenten láttam a számokat, mivel én elõtte másképp tudta.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Valójában? Eszedbe jutott? Ott voltál?

Because fuck you. That\'s why.

nem rossz ez a DLV, mindenképpen sokkal nehezebb így a játék. Ellenben kicsit zavaró, hogy jóval lassabb a game a huszonvalahány frakció miatt ^^
Egyébként meg ez az egész ellátási mechanizmus kb Napóleonig nem igazán létezett a hadviselésben.( és még õ sem használta teljeskörüen)
Bucser
Nem, csak a rebel fraction erõsre van hangolva. Ugyanis õk jelképezik a hadúrakat akik nem a király fennhatósága alatt vannak, de megerõsödtek és nem akarják adni a hatalmukat.

Bucser
?????

A Kingdoms az a medieval 2 kiegészítõje. Azt felteszed azzal felteszi a 4 új kampányt meg az 1.3-as patchet. azután felteszed a DLV 5.0-t és aerra a DLV5.5-öt és arra a hotfixet.

mi ezen a nem érthetõ?? A Kingdoms KELL a DLV futtatásához (az újhoz)

Zogu
Egyébként köszi a tanácsokat mindenkinek. Majd próbálkozom újra, meg újra, meg újra, meg újra. És így tovább, vagy ahogy a mûvelt francia mondja: "i tak dalse".

Zogu
Ja, én is valahogy így kezdtem. Gondolom nem mindegy, hogy kivel vagy. Én a jól véghetõ szigetországban kezdtem. Az elsõ merchantjaimat úgy lenyomták az oda özönlõ 5-6 csillagos idegen kereskedõk, hogy ihaj. Hogy honnan lett a skótoknak három kör alatt hatcsillagos kereskedõje azt nem igazán tudom. A rebellisek meg tele sereggel várnak, nekem meg van max. 10-12 talpasom. Szóval valami el van b.szva az A.I.-nél.

Zogu
Már végképp nem értelek. Mindkét modhoz kell az alapjáték, de a kétféle modot a Kindoms-ot és a DLV-t nem lehet egyszerre feltenni az alapjátékra. Legalább is ezt olvastam.

Scottt
Érdekes én m/h-on játszom a HRE-vel és ripsz-ropsz szép kis gazdaságot hoztam össze.De tényleg elõször töltsd fel a kincstárat építs utakat,kikötõt,kereskedõ izéket.

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Bucser
Igen tudom, hogy az 5.5 a kingdomshoz van, de ahhoz kell úgyis az alapjáték is és azért az 5.5-ben sokkal többminden van mint a 4.0-ban..

Bucser
Seregeket várban tartsd vagy valamilyen erõdben. Építs õrtornyokat hogy lásd ha a földeden lázadó sereg jár. (súlyos büntetéseket ad, szét kell õket verni minnél hamarabb.) Építsd a gazdaságot. A hódítás ész nélkül nem mûködik. Max számú merchantot használj és vannak nagyon értékes kereskedelmi javak amikkel egy-egy kereskedõ gyorsan felhúzható max szintre és akkor 700-800 florin körül termel, de már kezdetekben is 120-130 körül. Ja a kereskedõk számának kulcsa a zsinagóga és a marketek építése. Na meg hogy mekkora a zsidóság aránya adott területen.

Zogu
BUCSER
Én ezt nem értem.
DLV-ben hard/hard-ról beszéltek. Nekem az easi-ben is lenullázódik a gazdaságom öt-hat kör alatt. 1187-ben már -6.000 a pénzem. Próbáltam már mindent. Lassan, fokozatosan fejleszteni. Gyorsan hódítani, elfoglalni városokat. Mindegy. Ha nincs a "ö" akkor nem is tudom tovább játszani. Általában 5-6 körönként kell vételeznem 10-20.000-es ellátmányt, mert bármit teszek, illetve ha nem teszek semmit sem, akkor is elfogy a suska. Egyszerûen nem értem.

Zogu
No meg ugye a magyarok által felégetett, elpusztított termés. 30000 ember zabál ám rendesen. Éhesen, hidegben a lelkesedés = 0. Na ezért takarodtak el.

Zogu
Bocsi, de ha jól tudom DLV-bõl csak 4.0-ig van. Hol találtál 5.5-t? Az tudomásom szerint a Kingdoms-hoz van. És egy helyen olvastam, hogy a két mod nem kompatibilis egymással. Próbálni ugyan még nem próbáltam, csak olvastam Talán itt, csak lejjebb.

Zogu
Rentadarnak! A DLV-ben is lehet világtérképen játszani.

Egyébként SEGÍTSÉG!!!
1198 ban egyszer csak megjelent egy egységem Amerikában ??? Ki tette oda ??? És megtámadta a sziukat. Hogy miért???
Szóval tud valaki rá valamit mondani?
Ja DLV 4.0

Én úgy tudtam elfogyott a kaja. Nem tartom kizártnak, hogy mindkettõ igaz.
Egyébként rosz számokat írtam valójában 2100 védõ harcolt 80000 ellen.

kösz! <#smile>
Igen, ha ez tényleg így volt, akkor ez mindent ûberel. <#smile>

Prince23
Valaki felvilágosítana?

Van ez a net frame work 1.1, amit a patch fel rak. Mi van ha letörlöm? mert nekem már van net fram work service pack csomagom és nagyobb verzió számú. (2.1)
meg ez a Microsoft visual net redistrutabe package 1.1 ez is kell a játékhoz?
ezeket le akarnám törölni, mert minek legyen felesleges dolgok a gépemen, ha már van nagyobb verziójú fram csomagom...

Scottt
Hát a nép az eldugja amit eltud..

Egerrõl meg annyit, hogy a törököknek valami vallási ünnep után nem volt szabad hadakozniuk szóval, ha nincs az az ünnep akkor elfoglalhatták volna.

PrasCo
Át. Karavellával. Szívesen.
hello. lehet hogy hülye kérdés de a sima medieval 2 tw-ben át lehet menni amerikába vagy csak a kiegészitõben? aki tudja irjon. kösz
Számtalan tényezõ hatott közre: nehezen ostromolható vár (mikor visszafoglaltuk a törököktõl az kiéheztetéssel sikerült), törökök számára rideggé váló idõjárás, járványok a török seregben, Dobóék seregében a rendkívül magas harci morál, és a "nincs más választásunk" érzésébõl fakadó magas motiváció a védõkben...stb. A sok tényezõ együttesen eredményezte azt, hogy nem tudták bevenni a törökök.
Az a 39 napos csata megismételhetetlennek is bizonyult.

De egyáltalán nem a fenntartási költségek miatt vesztettek a törökök. Akkoriban a fegyver a kard volt többnyire, és aránytalanul kisebb utánpótlás kellett nekik, mint a modern hadviseléshez, még az ágyúzáshoz szükséges muníció ellenére is.
A modern hadviselés esetében tényleg baromi nagy fenntartási költsége van egy hadseregnek, mert a mai világban egy frankó szabjával nem sokra mész. <#ravasz1> Minden egyes golyó és gránát, amit bevetsz, azt pótolni kell. Az ágyúzás az egri csata idejében elsõsorban várak ostromához használták, hogy rést üssenek a várfalon, ahol be tudja verekedni magát a gyalogság. Manapság meg az egyszerû sorkatona is el tud dobálni néhány óra alatt 200kg-nyi muníciót az ellenségre. Nem beszélve a légi, vizi, és a komolyabb páncélos ütközetek anyagi vonzatára.
Az egri csata idejében ezek a költségek közel sem így alakultak. Ráadásul a törököknek ott volt Buda is, és a supply nem lehetett gond. Mégis bebukták azt a csatát.

Igen hallottam felperzselt területekrõl, és mérgezett kutakról. Az elõbbit egyedül szinte kizárólag csak az oroszok alkalmazták, mert õket nem érdekelte, hogy a háború után a lakosság hogy fog megélni.

Európán belül ez nem volt jellemzõ. Még a tatárok égettek fel mindent, de ezt a 2 népet leszámítva nem volt jellemzõ.

Eger
Ahol kevés volt a 30000 a 2500 ellen. Miért is?

hallottál már mérgezett kutakról és felperzselt mezõkrõl?

aut viam inveniam aut faciam

<#hehe> émmegmondtam <#hehe>

aut viam inveniam aut faciam

Nem sikerült<#szomoru1>
Kell valami trükköt alkalmazni közbe, vagy elég abban a sorrendben felpakolni a dolgokat, hogy leírtad?

A DLV-ben ilyen bazi sokba kerül az idegen földön ostromló seregek? Ez azért nem igazán reális. Belföldön még megérteném, mert a hadseregnek csak korlátozott jogai vannak a civilekkel szemben. De külföldön ez ökörség. Az ottani környezõ falvakat kisebb városokat gyakorlatilag kirámolják az ellenséges katonák. Fenntartási költségeik eléggé minimálisra redukálódnak.

Mikor az 1VH végén a románok megszállták BP-et, akkor azok bukarestbõl nem hoztak semmit, mert ott egyáltalán nem volt semmi. Azok a szõröstalpúak csak ámultak az akkori fõvárosunk gazdagságán, és nekiálltak elvinni mindent, amit csak tudtak.
Az oroszok a 2VH alatt mikor meglátták a spájzot, ámulva mondták hogy "magazin" (akkoriban úgy mondták az oroszok az áruházat). Eléggé gyér fejadagokat kaptak az államtól, és azt sem tudták, hogy mi az hogy magad gondoskodsz az élelmezésedrõl, és spájzba gyûjtöd a kaját, hogy télen is legyen mit enned. <#smile>

Scottt
Közbeszólt geci közbeszólt.Nagyba masírozok, hogy namost aztán ennyit a csigazabálásból majd a varjak esznek a frankokból.Erre 7körig kusspicsába vagy exkommunikálnak😞 Bár az ostromot lehet nem bírta volna ki a sereg mert fáradtak voltak és csak 25% volt meg az utánpótlásnak..

Teutonokról nem akarok írni hisz itt a wiki

DLV-ben egy ostrom tegyük fel, hogy Párizst ostromlom.Van benne 10egység.Mivel fõváros kap még plusz 9egységet.(Nem kis fing milicistákat hanem feudális gyalogosokat szvl tökös csávókat).Mivel ellenséges területen vagyok ezért 2000 arany a sereg fenntartása.8Kör mulva elfog fogyni az élelmed.De körülbelül 4-5kör után a katonák elfáradnak gyakorlatilag a morál nagyon leül a táborban.Mire az ellenség megtépázódik az éheztetéstõl a mieink is szintén elfogynak.Szóval minket visszavernek kárba vész majd 20000aranyunk és még a foglyokról nem is szoltunk..

köszi
megpróbálom még egyszer

Bucser
telepít MIITW

Telepít kingdoms
felrak DLV 5.0
aztán DLV5.5
aztán Hotfix felrakása
aztán crakkelt kingdoms exe (megh van mind az alap mind a kieg eredetiben de nincs kedvem pörgetni a lemezt)

majd a DLV battal indítod.

Mondtam már, hogy nem tudom felrakni<#rinya>
Biztos valamit rosszul csinálok. Olvastam az ezzel kapcsolatos hozzászólásokt és aszerint csináltam, de akkor sem ment.
Le tudnád írni, hogy kell felrakni-lépésrõl lépsre?
Tudom, hogy macerás így leírni, meg hosszadalmas, de azt hiszem nem fog másképp menni.