Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha arab vagyok, hogy lehet "dzsihádot" indítani?
ez igaz <#merges3> <#worship>

Because fuck you. That\'s why.

Na itt van, szóval 120 kör alatt lett meg a 45 tartomány. Mostmár a gazdaságom is nagyon erõs. Seregemnek nincs párja.

Ez katonáknak való elfoglaltság, én inkáb kegyetlen uralkodó szeretek lenni<#vigyor3>
A gyilkosság bûn, a hódítás meg dicsõség.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Nem ló verseny sietni nem kell...de hogyhogy 25 kör alatt 2 tartományt?
25 kör alatt egy országot simán el lehet foglalni. Max két kör míg kés egy sereg, még egy kör míg oda ér, és kettõ kör míg elfogalod a várost, mondjuk 5 kör max egy városra.

na de azt mégis csak "saját kézzel"... vagy ott a manhunt, ahol szét lehet ütni az elkábított pasi fejét, méghozzá pöröllyel vagy kalapáccsal, ami már a középkorban is megvolt. sõt, van benne "sickle", vagyis nagyobbacska sarló is, pont olyan, amilyennel a középkorban is dolgoztak, azzal le tudod vágni bármelyik végtagját, sztem próbáld ki!

(7. lovasered) Kipróbáltam a "módszered" hááááát nem mondhatnám, hogy ugyan olyan jól megy mint neked! 25 év alatt el foglaltam 2 taretományt 😞
RÁM FÉR A GYAKORLÁS AZ TUTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De ezek közül egyik sem középkori gyaszat.
Az a pár száz izé amit agyon lehet lõni, semmiség egy hadjárat során rendezhetõ vérengzéshez képest.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

ismered a postalt? régi klasszikus. vagy ott van a painkiller, asszem most jelent meg a második része (?). a serious sam-rõl nem is beszélve, ezek csak tippek, ahol még jobban kiélheted magad.

Scottt

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Reészemrõl ez már csak ilyen rombolós, tömeggyilkolós játék.
A vérengzés mindenek elõtt<#violent>

hanem kúrásnak, ha jól tudom. netán kefélésnek?
a 16 kör alatt 45 tartomány elfoglalása pedig nem játék, hanem rombolás.

mielõtt megkapnám a "nem értem, miért fáj neked" meg "nem muszáj így játszani" gondolati képekkel kezdõdõ lecseszésemet: nekem ez egyáltalán nem fáj, csak ez egy fórum, és leírtam, mit gondolok <#vigyor1>

Jaaaa
Ez az egészséges hozzáállás.

jaj. nem, nem akartam ezt. ha visszaolvasol én vagyok aki mindig is mondta lehet így lehet úgy. engem nem zavar. csak nem hagyhattam ki a rossz poént.
szal mindenki úgy jáccon ahogy aki neki teccik! ezért jáccunk vagy mi...

aut viam inveniam aut faciam

Nem élrtem miért fáj az neked, hogy másképp is lehet játszani, mit ahogy te szoktál.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
olyan ez mint szeretkezni 3 perc alatt... csak azt sem annak hívják

<#hehe>

aut viam inveniam aut faciam

Az alap Med.II-ben? 16 kör 45 tartomány?
Én most a 100. körben járok és 30 tartományom van ha jól tudom

Kössz, kipróbálom és majd megírom hogysikerült!!!
Még annyi, hogy elsõ körben 3-4 irányba is el kell indulni, és minél hamarabb kell újabb seregeket felállítan, hogy körönként minél több tartományt foglalhass el.

16 kör alatt 45 tartományt foglaltam el<#wink>
Ha ilyen ütemben akarsz haladni, nagy gondot kell fordítani a haladás útvonalára, elõre meg kell tervezni, merre megy a hódítás, és bármi kerül az utadba azt le kell gyõzni. Néhány dolog ami ehhez szükséges:
- A kezdõseregekkel az utolsó emberig el kell indulni a legközelebbi célpont felé (minden seregnek kell tábornok)
- Minden zsoldost fel kell venni.
- Ha utadba kerül egy gyenge csapat, azt tábornok nélkül kell legyõzni, mert akkor kapsz egy csapat testõrséget, ami töltõdik, és lehet vele zúzni.
- A veszteségek pótlását lovasokkal kell megoldani, mert ha folyamatosan jönnek ki a várból, elõbb-utóbb beérik a sereget, és csatlakozhatnak.
- Helyõrséget nem szoktam hagyni, mivel a sereg után áramlanak a milíciák, meg a parasztok. Mindíg csak egy kört kell az elfoglalt helyen maradni, hogy a következõbe is legyen védõ, így sosem állnak egy helyen, de mindíg van bent valaki.
- Minden tartományt ki kell fosztani, hogy gazdag lehess.
- Az elején nem szabad építeni semmit, csak katonákat kell venni, amennyit csak lehet, késõbb bõségesen behozzák az árukat, és el sem tudod költeni a pénzt.

Én úgy szoktam egy erõs ütõképes sereggel, amiben mindig van pár zsoldos is, elfoglalok egy várost/várat, hátrahagyok egy minimális helyõrséget, és még általában ugyanebben a körben ostrom alá veszem a következõ célpontot.

(7. lovasezred) Láttam, hogy egy képen a velenceiekkel 16 kör alatt elfoglaltál 8-9 tartományt talán többet, az ilyenek hogy csinálod? Én még felálítok egy sereget az vagy 8-9 év és még elfoglalok ennyi tartományt az még vagy 15 év + még vagy 3-4 sereg kell hozzá. Tudom mondani fogják, hogy béna vagyok de ez az elsõ total war amivel játszok, és nem vagyok benne túl jó. A nyílt terepi csatákat már egész jól meg tanultam lezavarni, bár még azonis elég sokat kell csiszolni, a városvédelemmel is ez a helyzet, de a városelfoglalás, és az egy sereggel nagy tartományokat elfoglalni, nem megy. Tudtok adni ezekre valami jó tanácsot?
Ez csak a te elképzelésed.
Nem muszály így játszani senkinek, de az vitathatatlan, hogy ez a leg hatékonyabb.

A flémet soha sem én kezdtem. Én a játékról írok. Ezzel a hsz-eddel megint megkezdted a szokásos körödet.

Nem értem miért kellett egyáltalán reagálnod a 7084-re. A fórum azért van, hogy a játékról írjunk, de te megint csak személyeskedsz, és piszkálsz. A kötekedés után, ne csodálkozz, ha megkapod ami jár...

Üres szavak. Mindig így kezdõdik a flém, és mindig miattad.
Eddig kábé nyolc alkalommal próbáltad másokra ráerõltetni az aberrált játékstílusodat.

Szóval nyugodtan tartsd meg magadnak.

Hát igen, terjeszkedk is.
DE egyszerre csak egy nép ellen mindig. Most nyugaton a spanyolok és a portugálok következtek. Nekik végük.

Keleten a Németek északon a dánok, délen Szicília üzent hadat. Hát,mivel a németektõl egyszál katonát nem láttam vagy 30-40 éve, Szicília meg csal hajókat küld, kicsit tartalélkolok pénzt, és jöhetnek a dánok.

Csak az a baj, hogy közbemn jönnek a mongol turisták...velük mit kezdjek? A szentfldön két város, és két rongyos kis váram van csak

Én szeretem leírni, hogy hogy játszom.
Azt is szeretem kifejteni, hogy miért így játszom.
Hátha valaki kedvet kap hozzá, és ráérez az ízére... nagyon jó ám.
Mivel ez egy fórum, nyugodtan leírhatom azt hiszem.

Bucser
Szerintem ne kezd elõlrõl.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Az jobban meglátszik a birodalmon, ha mindíg mindenkit megtámadsz akivel összeér a határ<#eplus2>

He-he a kiátkozás elõtt is hadban álltam velük XD Ezért hullámzik biztos gazdaságom.
De aki megtámad azt ki irtom. Egyszerre mindig egyet.

jaja, ahogy TomDantes mondja.
Meg van egy kis ikon, részletesen mutatja a növekedést, bevételt, vallásosságot stb. Ott lehet is látni mi éppen a város baja.
Van mikor a családtag nem megfelelõ a pozícóra és õ okozza a problémát.

Nos a házasságra. Lehet, hogy éppen nincs szabad "préda" a családban. 😊
De javítsatok ki ha tévedek...az is közrejátszhat, hogy pl Velence köztársaság(persze a dózse gyakorolja a hatalmat).
Milánó meg hercegség.

Inkvizítort feletsd el, ha jóban vagy a pápával, nemnagyon bántanak. Jóban lenni a pápával pedig mindennél egyszerûbb: Cash-t kell ajándékozni az öregnek.

Na ja, nyolcas-tízes szintû kereskedõt kábé 8%-os eséllyel tudja kinyírni a bérgyilkos. Olyan, aminek hatos körül van a képzettsége.

Magasszintû papnál dettó ez a helyzet. Szóval papot, kereskedõt addig kell leöletni amíg alacsony szintû, utánamár túl nagya kockázat.

A gond az, hogyha kiátkoz a pápa, érezhetõen megváltozik veled szemben a többi európai nép viselkedése. És ha emiatt már fél európával háborúban állsz majd, azt a kereskedelmed és a bevételed is megsínyli.

Talán mert a másik ország királyának és trónörökösének is van már felesége?

Legyen benne család tag, templom, alacsony adó...

Hát nem tom, én az elején nagy ívben teszek a pápára, csak szövetkezem vele és kereskedelmet ajálokk neki térképbeli információért cserébe (mindegyik népnek ezt ajállom) Egyépként mért van az, hogy néhány néppel nem tudok házasodni? pl.: a római birodalommal szoktam menni és a velenceiekkel, milánóiakkal nem tudok házasodni, (pedíg jó lenne mert mikor az eggyikel harcolok akkor a másik mindíg megtámad, hiába kötöttem vele elõtte szövetséget) A másik kérdésem az volna, hogy-hogy lehet megtartani könnyen a városoktam mert nálam mindíg egy idõ után lázong az összes, hiába veszem az olyan épületeket amiknek nagy a "publicik szintje" és tartok benn max sereget, ez az õrülrtbe tud kergetni.
Jah, valami olyasmi.
De a lényeg, hogy a Velenceieket nem zavarta túlzottan a kiátkozás

Az az eset valami eltévedt keresztes háború miatt volt, ha jól tudom.

Tudom, régebben mindig úgy is csináltam...de most átkozzon ki! Teszek a fejére. Igaz a gazdaságom hullám vonat szerû, de ha megtámadnának bármilyen támadót le verek.
Akkor meg mit izguljak?

Olvastam, hogy anno Velencét (a valóságban) kiátkozta az egyik pápa...nos, egy jó tanács: kereskedõket ne átkozz ki. Pénz beszél a kutya ugat, a pápa kiátkoz.
Vagyis, ügye a valóságban ha kiátkoztak egyországot ott nem lehetett, temetni, esketni, stb. Velencében ennek ellenére tovább csinálták a papok,hiába gazdag volt nagyon a város.

Na mindegy, csak eszembe jutott, és tetszik ez a történet.

Ki kell irtani a pápát, és folyton leölni, amíg a saját kardinálisod lesz a pápa.
Ha ez megvan, egy kitagadott senkibõl te válsz a legnagyobb keresztény uralkoróvá<#eplus2>

Hát ilyen kisebb váram kettõ van, a Szentföldön, hát inkább fejlesztem õket erõddé, kell ha jönnek a mongol vendég munkások .
A többi vára meg már eleve rendes anyg vár, nem érné meg vissza alakítani.

Amúgy ki irtottam a Milánóiakat, és Spanyolokat...ki is lettem átkozva...de nem baj,

Hát ja, az elején nem is éri meg.
Késõbb viszont kis várakat szerintem felesleges megtartani, mer nagyon lasan fejlõdnek, a nagy várak simán termelnek elég katonát.

Én viszont várakat meg városokat nem alakítok át, ahogy elfoglaltam olyan marad.

Épp az elõbb írtam le a megoldást, de nem árt kémet is vinni,m ivel az messzire lát. A kém meglátja a kereskedõt, a bérgyilkos megöli, a kereskedõ, meg kereskedik....

A játék elején mindent úgy kell hagyni ahogy elfoglalod, mert az átalakítás drága.

Ha már van vagy 30 tarományom, az újonnan foglalt várakat legtöbbbször várossá alakítom, ha már van sok pénz, kivéve amelyik legalább fortress méretû, azokat fel szoktam fejleszteni. Akkor is kivételt teszek, ha a legközelebbi vár már nagyon messze van.

Én néha csalok. XD Mentek egyet megbízás elõtt. Azt lehet, hogy 2-3* is megpróbálom. Az orgyilkos céhes településen kiképzett orgyilkos, azért jobb mnit az átlag. Volt, hogy sikerült velük a 30-40% esélyû küldetés.

Kereskedõkkel nekem sincs sok szerencsém. Lehet, hogy nem az elején kéne velük próbálkozni, hanem mikor már 1 tepelülésen elég fejlett lett a kereskedõ céh.

A megoldás rengeteg bérgyilkos.
Ha ráküldesz 10-et egy inkvizítorra, biztos, hogy megdoglik.
A kereskedõket is bérgyilkossal kell kísérni, de oda elég 1 is, a kereskedõt mindíg meg tudja ölni.

Aha igen, tudom a pápával tudom hogy legyek jóba, lefizetni akkor fizetem le ha kiátkoz, mondjuk.

Orgyilkos? Nem tudo, én midnig be fürdök velük. Hiába ölök vele sokat, és lesz magas képzettségû, mindig elbukja az inkvizítor ellen

Úgyvagyok vele mint a kereskedõkkel, mindig a gép kinyírja az én kereskedõimet.

A Rombe-ba még az is közre játszott, hogy az elején már volt 2 szövetséges római frakció velünk, kereskedelmi szövettséggel. És õk is folyamatosan fejlõdtek egyre bõvülõ kereskedelemmel.

A pápával jóba kell lenni, templomok építése, papok képzése..és menjenek térítsék a népet. XD Ha már nálad mindenki katolikus, akkor menjenek pogány, ortodox, muszlim földre. Fejlõdnek a papok is, így több bíborosod is lesz majd . Ami pápaválasztásnál nem rossz dolog. Na meg az eretkenek és a boszorkányok ellen is kellenek.

Én próbálok úgy hadakozni, hogy az ellenségem húzza a rövidebbet a pápánál. Kapjon aztán egy kiátkozást és akkor letámadom. XD
Na meg egyszerre lehtõleg egy ellenségem legyen. Legyen 2 erõsebb szomszéd szövetséges házassággal megerõsítve az sokkal tartósabb. Így nem kell tartanom attól, hogy 6 felõl betámadnak.

Inkvizítor ellen meg orgyilkos. Ahogy meglátok egyet megpróbálom kinyírni. Folyamatosan fejlesztgetem az orgyilkosokat és kémeket. Mindig kapnak megbízást, csak a fejlõdés miatt. Na meg olyan helyen képzem ki õket ahol a megfelelõ céh megtalálható, így sokkal rátermettebbek lesznek.

Igen, a Rome-ban pl: volt hogy tulajdonképpen egy sereggel vagy 8 várost elfoglaltam.

Itt is így próbálom csinálni, mde nehéz lovasság meg kell...biztosítja az abszolút fölényt a csatábanXD. De amúgy csak annyim van szinte ami harcol, lovagokat vár õrzése nem használok .

A násik amit szintén nem tudok meg szokni azok az inkvizítorok. Hiába tolom már egy ideje, ezt se fogom fel...épp ostromlok egy várat, oda jön az mocsok és ki nyírja a hadvezérem! ÁhhGRRRR!

Na meg ügye apápa...a spanyolok támadnak meg engem, én elpáholom a spanyokat és én leszek ki átkozva ha hadakozok ellenük...jó erre meg van a megoldás,meg kenem pénzzel a pápát, oszt csõ.