Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Because fuck you. That\'s why.
A gyilkosság bûn, a hódítás meg dicsõség.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
25 kör alatt egy országot simán el lehet foglalni. Max két kör míg kés egy sereg, még egy kör míg oda ér, és kettõ kör míg elfogalod a várost, mondjuk 5 kör max egy városra.
RÁM FÉR A GYAKORLÁS AZ TUTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az a pár száz izé amit agyon lehet lõni, semmiség egy hadjárat során rendezhetõ vérengzéshez képest.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
A vérengzés mindenek elõtt<#violent>#violent>
a 16 kör alatt 45 tartomány elfoglalása pedig nem játék, hanem rombolás.
mielõtt megkapnám a "nem értem, miért fáj neked" meg "nem muszáj így játszani" gondolati képekkel kezdõdõ lecseszésemet: nekem ez egyáltalán nem fáj, csak ez egy fórum, és leírtam, mit gondolok <#vigyor1>#vigyor1>
Ez az egészséges hozzáállás.
szal mindenki úgy jáccon ahogy aki neki teccik! ezért jáccunk vagy mi...
aut viam inveniam aut faciam
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
<#hehe>#hehe>
aut viam inveniam aut faciam
Én most a 100. körben járok és 30 tartományom van ha jól tudom
Ha ilyen ütemben akarsz haladni, nagy gondot kell fordítani a haladás útvonalára, elõre meg kell tervezni, merre megy a hódítás, és bármi kerül az utadba azt le kell gyõzni. Néhány dolog ami ehhez szükséges:
- A kezdõseregekkel az utolsó emberig el kell indulni a legközelebbi célpont felé (minden seregnek kell tábornok)
- Minden zsoldost fel kell venni.
- Ha utadba kerül egy gyenge csapat, azt tábornok nélkül kell legyõzni, mert akkor kapsz egy csapat testõrséget, ami töltõdik, és lehet vele zúzni.
- A veszteségek pótlását lovasokkal kell megoldani, mert ha folyamatosan jönnek ki a várból, elõbb-utóbb beérik a sereget, és csatlakozhatnak.
- Helyõrséget nem szoktam hagyni, mivel a sereg után áramlanak a milíciák, meg a parasztok. Mindíg csak egy kört kell az elfoglalt helyen maradni, hogy a következõbe is legyen védõ, így sosem állnak egy helyen, de mindíg van bent valaki.
- Minden tartományt ki kell fosztani, hogy gazdag lehess.
- Az elején nem szabad építeni semmit, csak katonákat kell venni, amennyit csak lehet, késõbb bõségesen behozzák az árukat, és el sem tudod költeni a pénzt.
Nem muszály így játszani senkinek, de az vitathatatlan, hogy ez a leg hatékonyabb.
A flémet soha sem én kezdtem. Én a játékról írok. Ezzel a hsz-eddel megint megkezdted a szokásos körödet.
Nem értem miért kellett egyáltalán reagálnod a 7084-re. A fórum azért van, hogy a játékról írjunk, de te megint csak személyeskedsz, és piszkálsz. A kötekedés után, ne csodálkozz, ha megkapod ami jár...
Eddig kábé nyolc alkalommal próbáltad másokra ráerõltetni az aberrált játékstílusodat.
Szóval nyugodtan tartsd meg magadnak.
DE egyszerre csak egy nép ellen mindig. Most nyugaton a spanyolok és a portugálok következtek. Nekik végük.
Keleten a Németek északon a dánok, délen Szicília üzent hadat. Hát,mivel a németektõl egyszál katonát nem láttam vagy 30-40 éve, Szicília meg csal hajókat küld, kicsit tartalélkolok pénzt, és jöhetnek a dánok.
Csak az a baj, hogy közbemn jönnek a mongol turisták...velük mit kezdjek? A szentfldön két város, és két rongyos kis váram van csak
Azt is szeretem kifejteni, hogy miért így játszom.
Hátha valaki kedvet kap hozzá, és ráérez az ízére... nagyon jó ám.
Mivel ez egy fórum, nyugodtan leírhatom azt hiszem.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
De aki megtámad azt ki irtom. Egyszerre mindig egyet.
Meg van egy kis ikon, részletesen mutatja a növekedést, bevételt, vallásosságot stb. Ott lehet is látni mi éppen a város baja.
Van mikor a családtag nem megfelelõ a pozícóra és õ okozza a problémát.
Nos a házasságra. Lehet, hogy éppen nincs szabad "préda" a családban. 😊
De javítsatok ki ha tévedek...az is közrejátszhat, hogy pl Velence köztársaság(persze a dózse gyakorolja a hatalmat).
Milánó meg hercegség.
Magasszintû papnál dettó ez a helyzet. Szóval papot, kereskedõt addig kell leöletni amíg alacsony szintû, utánamár túl nagya kockázat.
De a lényeg, hogy a Velenceieket nem zavarta túlzottan a kiátkozás
Akkor meg mit izguljak?
Olvastam, hogy anno Velencét (a valóságban) kiátkozta az egyik pápa...nos, egy jó tanács: kereskedõket ne átkozz ki. Pénz beszél a kutya ugat, a pápa kiátkoz.
Vagyis, ügye a valóságban ha kiátkoztak egyországot ott nem lehetett, temetni, esketni, stb. Velencében ennek ellenére tovább csinálták a papok,hiába gazdag volt nagyon a város.
Na mindegy, csak eszembe jutott, és tetszik ez a történet.
Ha ez megvan, egy kitagadott senkibõl te válsz a legnagyobb keresztény uralkoróvá<#eplus2>#eplus2>
A többi vára meg már eleve rendes anyg vár, nem érné meg vissza alakítani.
Amúgy ki irtottam a Milánóiakat, és Spanyolokat...ki is lettem átkozva...de nem baj,
Késõbb viszont kis várakat szerintem felesleges megtartani, mer nagyon lasan fejlõdnek, a nagy várak simán termelnek elég katonát.
Ha már van vagy 30 tarományom, az újonnan foglalt várakat legtöbbbször várossá alakítom, ha már van sok pénz, kivéve amelyik legalább fortress méretû, azokat fel szoktam fejleszteni. Akkor is kivételt teszek, ha a legközelebbi vár már nagyon messze van.
Kereskedõkkel nekem sincs sok szerencsém. Lehet, hogy nem az elején kéne velük próbálkozni, hanem mikor már 1 tepelülésen elég fejlett lett a kereskedõ céh.
Ha ráküldesz 10-et egy inkvizítorra, biztos, hogy megdoglik.
A kereskedõket is bérgyilkossal kell kísérni, de oda elég 1 is, a kereskedõt mindíg meg tudja ölni.
Orgyilkos? Nem tudo, én midnig be fürdök velük. Hiába ölök vele sokat, és lesz magas képzettségû, mindig elbukja az inkvizítor ellen
Úgyvagyok vele mint a kereskedõkkel, mindig a gép kinyírja az én kereskedõimet.
A pápával jóba kell lenni, templomok építése, papok képzése..és menjenek térítsék a népet. XD Ha már nálad mindenki katolikus, akkor menjenek pogány, ortodox, muszlim földre. Fejlõdnek a papok is, így több bíborosod is lesz majd . Ami pápaválasztásnál nem rossz dolog. Na meg az eretkenek és a boszorkányok ellen is kellenek.
Én próbálok úgy hadakozni, hogy az ellenségem húzza a rövidebbet a pápánál. Kapjon aztán egy kiátkozást és akkor letámadom. XD
Na meg egyszerre lehtõleg egy ellenségem legyen. Legyen 2 erõsebb szomszéd szövetséges házassággal megerõsítve az sokkal tartósabb. Így nem kell tartanom attól, hogy 6 felõl betámadnak.
Inkvizítor ellen meg orgyilkos. Ahogy meglátok egyet megpróbálom kinyírni. Folyamatosan fejlesztgetem az orgyilkosokat és kémeket. Mindig kapnak megbízást, csak a fejlõdés miatt. Na meg olyan helyen képzem ki õket ahol a megfelelõ céh megtalálható, így sokkal rátermettebbek lesznek.
Itt is így próbálom csinálni, mde nehéz lovasság meg kell...biztosítja az abszolút fölényt a csatábanXD. De amúgy csak annyim van szinte ami harcol, lovagokat vár õrzése nem használok .
A násik amit szintén nem tudok meg szokni azok az inkvizítorok. Hiába tolom már egy ideje, ezt se fogom fel...épp ostromlok egy várat, oda jön az mocsok és ki nyírja a hadvezérem! ÁhhGRRRR!
Na meg ügye apápa...a spanyolok támadnak meg engem, én elpáholom a spanyokat és én leszek ki átkozva ha hadakozok ellenük...jó erre meg van a megoldás,meg kenem pénzzel a pápát, oszt csõ.