Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
Akkor meg lehet, hogy törölném szó nélkül a warezos bénázásról szõtt üzijeidet...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Ha 18 lennék és már keresnék, még lehet h akkor se venném meg.. pláne meg így...
...ööö, már leirtam , ez az enyém, az a tied...nemtom h hány éves vagy, de én 13 évesen nem fogok odaálni a szüleim elé h : anya adjá má pénzt h megvegyem a medievalt. Inkább felnézek egy torrentoldalra és letöltöm ingyen.
Bucser
Igazad van.

HA meg valaki nem képes warezolni normálisan akkor vegye meg. Ha meg képes legalább ne kürtölje világgá és legyen arra büszke, hogy lop.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

kicsit el vagy kényeztetve, mi?
Scottt
Á-á.Igazad van

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

más dolgokban is ekkora paraszt vagy? ha nem vagy hajlandó megvenni, ne játssz vele - vagy általában semmiért sem fizetsz, nálad ez a hagyomány? tipikus mai magyar mentalitás, okádok az ilyenektõl. ez megint csak egy vélemény, gondolom, el leszek küldve a picsába, de már megszoktam úgyis.

Because fuck you. That\'s why.

Köszi a helpet.Bucser hsz-ára meg annyit h hagy döntsem már én el, hogy mit veszek meg, vagy mit nem...<#duhos2> Én egy játékért sem fogok "pénzt kidobni"...
Alapvetõ, hogy crackre nem telepítünk patchet. A patchek csak eredeti exefilera mennek fel. Gyakorlatilag minden játéknál így van ez.
A patch felrakása után pedig a patchhez készült új cracket is fel kell rakni.

Tehát rosszul csináltad. Helyesen:
1:Játék felrak
2:1.02-es patch
3:1.02-es crack
4:opcionálisan magyarítás feltelepítése

Bucser
mondjuk hogy ne crackelés után telepítsd a csoffadt patchet hanem elõtte és jó verziójú tört exe-t használj???

Gamecopyworld.com

egyébként pedig:
VEDD MEG

Bucser
de 5.6-hoz kell a kingdoms. (IMO sokkal jobban megéri az 5.6 mint a 4.0)

Áh itt valami baj van...felrakom a:
1:Sima game
2:Crack(eddig fut csont nélkül a game)
3:1.02-es patch
4: inditanám a gamet erre . net framework hiva h 1.1-es van fennt, közbe meg fentnvan a 3.0.ás is:S ienkor mit kell tenni?
Zogu
A DLV 4.0-hoz csak az 1.3-as pach kell, és a Kingdos-al nem kompatibilis, azaz csak az egyik lehet fenn.

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Fec papa
Az SS-hez biztos, de a DLV ben nem vagyok biztos hogy kell e hozzá.

Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-

Épp most rakom fel ismét amedievalt. De most szeretném valamelyik modot is feltenni. De nemtom h mékhez kell a kingdoms, a DLV-hez vagy az ss-hez?
Medieval 2 Total War és KINGDOMS belövése LAN módba!

1. Szükséged van az 1.05 Kingdoms patchre.
2. Ha ez megvan, telepítsd a hamachit! (FONTOS! 1.0.1.5-nél korábbi legyen)
3. Menj a Medieval 2 mappádba, ami alapból: "C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War", keresd meg azt a fájlt aminek ez a neve: "medieval2.preference.cfg" nyisd meg notepaddal. Görgess le a NETWORK kategóriáig, ott keresd meg a "use_ip =" sort. Másold be az = után a TE hamachi IPdet. PL: "use_ip = 5.57.972.139".
4. Ha ez megvan, lépj ki és mentsd el a file módosításait.
5. Ha van tûzfalad kapcsold ki.
6. Ha van ROUTERed, a következõ portokat forwardold: (többet láss: portforward.com) 27750 UDP és TPC is.
7. Indíthatod a Medieval 2-t, MULTIPLAYER > Details, player name: HAMACHIS_NEVED
8. Ha beírtad a HAMACHIs nevedet, menj fel a LAN BATTLES-re, és innentõl mehet.

JÓ JÁTÉKOT!

LAN játékhoz csináltam Hamachi szobát, aki gondolja jöjjön.
M2TW_HUN
jelszo: hun

ozzz
jó énis bírom azt a mod-ot, sõt jóformán csak azzal játszok mert a simát már unom, de azért néha nemártana, ha rendesen eltudnám olvasni azokat a krónikákat vagy mik azok.

Scottt
Egy kukkot se tanultam világ életemben angolul,mégis vígan elvagyok a DLV5.6al is.

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Jah, hogy mod ok.

Jah errõl a zsinagógákról most hallok elõször. Ez engem is érdekel.

Zogu
Én a DLV 4.0-val nyomom. A kingdoms-ra még nem tudtam rábeszélni magam.

Zogu King of the Albanians (1928&#8211;1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.

Bucser
Amirõl én beszélek az a DLV 5.6-os mod. Valóban olyan mintha másik játékkal játszanál az eredetihez képest.

Zogu
Komolyan mondom, néha azt hiszem, hogy nem egy játékkal játszunk. Nálam a városokban kápolna, kistemplom, templom, kstedrális építhetõ. De mások is olyanokat írnak, csak nézek, pedig sok-sok hétvégét végig játszottam a megjelenése óta a játékkal. Igaz 1205-ön túl még egyszer sem jutottam, mert addigra a töménytelen adósság mellett nem tudtam megvédeni magam. Mindig tönkrevertek. A skótok pl. már 1190 körül páncélos lovagokkal jönnek (tucatszám), nekem még lovasom is alig van (easy!). Lehet, hogy nekem rossz példányt adtak el <#rolleyes>.

ozzz
a DLV mod-hoz is csinálhatnának magyarítást, mert ott olyan részletek is vannak, amit még töri órákon se nagyon tanulhat(ott) az embör😊 és eléggé nehéz szöveg, még azoknak is akik valamennyire tudnak angolul.

Zogu
Melyik mod-hoz van a magyarítás?

Bucser
Városban építhetõ, de csak bizonyos szint felett. Ha jól emlékszem angolokkal Lononban alapból építhetõ volt elsõ körtõl kezdve.

Zogu
BUCSER
Bocsi! Régen jártam itt.
Zsinagóga? Én angolokkal vagyok. Keresztények. Honnan lesz ott zsinagóga?

Én meg bgaborral értek egyet. Nagyon szinvonalas a fordítás, remélem minél hamarabb befejezik és a kieg is sorra kerül. No meg majd az Empire is. <#wink>

Tényleg hatlamasat dob a játékélményen! Hiába érteném többé-kevésbé(a leírásokat kevésbé) angolul a játékot az "idegen" hatása miatt nem jön át.

Na de az a jó benne, hogy mindenki megválaszthatja, amilyenre akarja.

Scottt
Bucsival értek egyet.Nem akarom lebecsülni Nismasterék munkáját,de nekem nem tetszik<#pardon1>

Bucser
kinek a pap kinek a paplan. nekem herótom van a magyarításoktól legyen az bármilyen.

Ha van lóversenypálya, megjelenik majd a városnál az adóbeállító rész alatt, hogy milyen sûrûn szeretnél versenyeket rendezni(évente,havonta,naponta). Értelemszerûen minél gyakrabban rendezel, annál jobb.

És ajánlott a legutóbbi magyarítás letöltése, sokat dob a játékon.
(És nem, nem azért mert nem tudok angolul)

Na már leírták elõttem, nem baj. 😊
Ha a tulajdonságokra mozgatod az egeret akkor megjelenik sárga betûkkel számszerûsítve, hogy milyen mértékbe is befolyásolják a tulajdonságok a várost, vagy egy sereg vezetését. Illetve még a családtag kisérete is befolyással van. Azt meg a tulajdonságok mellett lehet látni.

A várost befolyásoló tényezõket meg alul a tanácsadó ikonja mellett lévõ
gombot kell megnyomni. A település részletezése. Oda fel van sorolva a növekedés, közrend, bevétel, vallás tételek. A közrendnél lehet látni, hogy mi teszem azt a lázadást kiváltó ok.

kormányzó: jobbklikk a képén és akkor látod milyen ember is õ valójában.
lóverseny: ha a város megnyitod, akkor ha elkezded pörgetni az adósávot, na akkor ott lesz egyszer csak (ha jól emlékszem)

aut viam inveniam aut faciam

uhh... eltartott egy darabig mire rájöttem.

hitpoint. szerintem életerõpont az inkább magyaros... <#buck>

Jaja igazad van megnéztem, de a fenntartási költségeik is lényegesen alacsonyabbak. Ennek ellenére elég szûkösek az anyagi lehetõségeim az Új vilában. Infrastruktúra nulla. Egy meghódított települést nagyon hosszú idõ megtéríteni, mert az adott feltételek hiányoznak, szûkösek. Nem lehet csak úgy ontani a misszionáriusokat. Mondjuk csak "belenéztem" majd késõbb elkezdem komolyan. 😊

Ja meg 200 kör magyarán 1700-as évek elejéig tartana az Americans? Az egységeken viszont nem látszik (tetszõleges csata) a fejlõdés. Kicsit belógna az Empire Total War-ba. 😊

Honnan lehet tudni, hogy korrokt a kormányzó? És a lóverseny gyakori rendezése, elég csak megvenni a lóversenypályát, vagy valahogy belehet indítani a "szezont"?
Amúgy most vettem észre, hogy az Americas hadjáratban egyes spanyol egységeknek két ütéspontja van. Én nem a generális testõrségére gondolok, mert annak három van. A sima és nyergeletlen konkvisztádor, a buckleres kardforgató és a kardos milicista is két ütéspontal rendelkezik, viszont a létszámuk a szokásos, nincs lecsökkentve, mint az alapjáték Hasasin-jainak. Nyilván ezzel akarták a készítõk ellensúlyozni az indiánok nyomasztó számbeli fölényét.

Jaja, figyelni kell a kormányzó tulajdonságait is. Egy korrupt,igazságtalan és hasonló tulajdonságokkal megvert kormányzó csak még dühösebbé teszi majd az embereket. Ezenkívül a már említett sok pap és minimumra vett adó mellett segít a versenypályák építése is, és azokon való gyakori verenyrendezés. Emellett figyelj oda, hogy megfelelõ mennyiségû kajájuk legyen(fejlett farmok). Ismered a mondást, kenyeret és cirkuszt a népnek, és akkor befogja a pofáját.

Ilyen nagy lélekszámú városokhoz(mert gondolom az) idõ kell. Nagyon sok ott a keresztény, persze, hogy nem csípnek téged. Adócsökkentés, sok jólképzett pap, mecset építés stb. Ilyen városok élére elengedhetetlen egy karizmatikus, jólképzett kormányzó. Egy nem megfelelõ személy van mikor ront a helyzeten.

Tudtok adni valami tanácsot arra, hogyha arab vagyok, hogy tudom elérni, hogy ne lázadjanak a keresztény városok, fõleg az olyan radikálisok mint a franciák. Mert, hiába viszek be papot vagy építek mecseteket, az nem használ pl. Párizsban, vagy a többi ny-i városban 😞
az utolsó linket elcsesztem
ezt akartam

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Sokan úgy csinálják ahogy te, de hidd el ez is jó ám.
Pl. ezért:
az ellenséges sereg (sok és erõs)
ennyit tudnak
mert aminek 4 lába van azzal bármit ki lehet nyírni

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

ozzz
Én így nem tudnám élvezni a játékot ilyen ütemben, szeretem lasabban csinálni.<#nyes>
Általában kiépítek nyugiban egy erõs gazdaságot meg katonaságot, benyalom magamat a pápánál, a jó sok kereszténnyekkel teli településeimmel. A szomszéd kisebb királyságokat beolvasztom. Ezután már van akkora birodalmam amivel kényelmesen akár 2-3 fronton is darálhatok. Ez nem lóverseny, ki kell élvezni a játékot különben semmi értelme.<#wink>

12 kör alatt 50 tartomány? ez már annyira valószínûtlen, hogy kezd érdekelni.

Because fuck you. That\'s why.

Hát erre baromi kíváncsi lennék.
Nincs véletlenül egy youtube video róla? <#beka3>

legalább hármas szinten kell lennie a vallásosságának. jobbklikk, jobb alsó sarok kis ikon.

Egy haverom mondta, hogy Rome-ban sokkal hamarbb meg lehetett nyerni a játékot, mint az én szokásos módszeremmel.
Én 18 kör alatt szereztem meg 50 tartományt, õ meg 12 alatt.
Az õ módszere az volt, hogy betámadott egy népet, és amint lehetett a vazallusává tette.

Bár a abban a játékban volt 1-2 érdekes dolog... diplomaták, amik mindent megvesznek, halhatatlan harcikutya hadsereg, 1 paraszttal védhetõ városok, meg ilyesmi.

Arra lennék kíváncsi, hogy Med2-ben lehet-e úgy diplomáciázni, hogy hamarabb meglegyen a gyõzelem.
Nekem nincs kedvem hozzá, mert én harcolni szeretek, de ha valakinek van kedve kipróbálni, kíváncsi lennék az eredményre.

Egy fejlett arab pap kell hozzá.