Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PrasCo
Azért a mongolok még nem akkora probléma; nekem Bizáncot vezetve sem volt különösebb bajom velük. Tény, hogy pörgetni kell a gyártást, és folyamatosan küldeni kell az utánpótlást. A családfõket kell ölni, a vezéred rendelkezzen "Night fighter"-rel, vagy mi a rák az, már nem emlékszem pontosan: így egymás mellett álló fõerõket is nyakon lehet csapni egyenként.
A végére ugyanannyi csillagos legendás hadvezérem volt, mint amilyenekkel a mongolok jöttek, csak õ éppen sorra ölte le õket. =)
Az íjászaikra kell odafigyelni, a kopjásokat ha már megfékezted valamivel (pl. ellenroham nehézlovassággal), lándzsásokkal olcsón lebökhetõek. Ha meg minden kötél szakad, kastélyokkal NAGYON jól megfoghatóak. Mivel tüzérségük nincs, ezért ostromgépekkel jönnek. Védekezni unalmas, de röhejes veszteségekkel le lehet ölni komplett mongol hadseregeket. A tornyokat ne fejleszd ágyútornyokká, a ballistatornyok pontosabbak és gyorsabbak is.
Falconer
Megnéztem, teljesen esélytelen bármit is csinálni. Olyan nehézlovasságuk van, hogy hihetetlen. És több ezren vannak, ha esetleg az egyik fõsereget megállítom vhogy, marad néhány egységem, aztán egybõl utána jön a másik.
No chance.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Falconer
Most a határ mellett vannak, de már van vagy nyolc fõsereg, egyre szaparodonak...

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Fec papa
jakuza, az ss-hez is kell kingdoms.

Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-

Szerintem megtámadnak egy idõ után, bár azt én még sohasem vártam meg.
Nem szabad elaprózni, jó erõs sereget kell ellenük küldeni a legjobb hadvezérrel az élen, a városvédõ sereg semmit sem ér ellenük.
Utánpótlás is kell, mert kell pár csata mire elfogynak, ráadásul több hullámba szoktak jönni.
(ha még nincs ágyú nem árt katapultot is bevetni)

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Falconer
Nálam most kerültek elõ a tatárok Keleten Antioch régióban négy fullos hadsereggel. Pár kör ota ott lófrálnak, de még nem támadtak meg.
Mire lehet számítani? Egyáltalán hogy lehet elinténzni õket?
Néhány városból evac, csapatösszevonás, aztán egyenként lerohanni õket?

a descr_strat file-ban van egy sor, end_date 1530 winter. ezt buherálhatod.

Because fuck you. That\'s why.

[Jakuza]
A Kingdoms kieget nem akarom feltenni igy a DLV maris kiesett a pixisbol 😄

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Bucser
szerintem meg DLV legfrissebbet😊 (már ha szereted a mikromanagementet meg a változatos és rohadt nehéz játékot)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

[Jakuza]
Melyik a legjobb mod az M2TWhez amivel erdemes jatszani ?
Mert azon gondolkozom, hogy a Reality vagy a SS6.1 modot tegyem e fel.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Sziasztok!

Melyik mappa tartalmába kell belepiszkálni ahhoz,hogy végtelen kör lehessen és az összes nemzettel lehessen kezdeni?

Üdv

Robez84
THX<#zavart1>

\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com

Stainless Steel 6.1 LINK

Robez84
mods????
Tud valaki linket?<#pias><#pias><#pias>

\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com

Miért hagytad, hogy várost foglaljon magának?
Én mindíg kicsinálom õket, mikor bejönnek a térképre.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Jo csak az a poén hogy várost ostomoltam és közelharc volt !
És volt a városban vagy 5 Timurid elefántos alakulat !
Épp most írtam le hogy a gyalogos katonák semmire sem jók.
Timuridák ellen ágyú nélkül még sohasem álltam ki, de gondolom nem egyszerû... neked is ágyút kéne használnod, meg lovasokat.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Ennél a programnál miért van az hogy a hosszu lándzsával felszerelt pikásokat ha falanx-ba ( lándzsafal ) állitom vádekezve a Timurid harci szembõl is átgyalogolnak és megbontják a sort ? Azért beleraghatták volna a programozok hogy egy pár elefánt elhulhatna ! Egyedül a számszerijászaim lötték széjel öket . Most mit használjak ellenük alabárdost ? A sima lándzsás és kardos gyalogos semmit nem ér ellene ! Egyedül a löfegyveresek hatékonyak ; puskás , számszerij stb . De öket viszont eltaposhatják ha megindulnak !
A gyalogos közelharci egységek csak arrta jók, hogy valahogy kinyissák a kaput a lovasoknak.
A gyalogos íjász egy fokkal jobb, mindegy milyen mert lelõni bármit le lehet. Persze vannak elég jól használhatóíjászok is, de nem kell belõle sok, ha van lovasság.

Nyílt terepen olyan katonával harcolni aminek még lova sincs alig lehet.
Mindegy milyen katona, csak legyen alatta ló. A lovas seregek vesztesége mindíg sokkal kiseebb mint a gyalogos seregeké.
Egy lovas sereggel 10-szeres túlerõ ellen is lehet gyõzni minimális veszteséggel, gyalogosokkal meg ha már csak 2-szeres túlerõ ellen kell harcolni akkor is hullanak mint a legyek, még a gyõzelem is kétséges lehet.

olyan épületeket is kell építeni, amik lóvét hoznak. a városokra rá kell gyúrni, és a lehetõ legmagasabban tartani az adót. a nagy népességû városokba pedig jó kormányzati képességû csávót kell ültetni.

Scottt
Egy hétig nemleszek gépnél ti már elkezdtek helytelenül írni<#eplus2>
Úgy általában mindenkinél.1egy tábornok 4nehézlovas,1-2könnyûlovas kellõ mennyiségû gyalogos meg íjászok.Ezekkel nagyon sok felállást végre lehet hajtani szóval lehet variálgatni..

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Robez84
Én úgy tapasztaltam hogy baromira nem költekezhetsz minden körbe...tehát nem vehetsz csomó épitményt+egységet csak nagyon fokozatosan...a városokban pedig nem lehet lázadás meg ilyenek,kellenek farmok meg ami a lóvét hozza. egyébként k..va nehéz elérni hogy folyamatosan pozitiv irányba menj pézügyileg...én ennyit tudok segíteni bár már régen játszottam ezzel a játékkal...jah és próbáld meg hogy nem szerzel nyakra fõre városokat és nem rúgod össze a port minden második néppel,legyes sok-sok szövetségesed! és kevés ellenséged. üdv FLK

Sziasztok!egy idõ után állandó anyagi problémáim vlesznek,ha nem hódítok egyfolytában!mit csinálok rosszul,nem szállásolok nagy seregeket sem,csak a végvárakban,kereskedelem megvan mindenkivel,kereskedõk a nyersanyagon!miért megyek minuszba?mi a titka a vagyonosodásnak?kéne egy kis gyorstalpaló!köszöntem
ez minden népnél beválik: 15 nehézlovs + 5 bármilyen íjász

Fec papa
Szicíliaikkal tudnátok írni egy jó és hatásos seregösszeállítást ami kijön 20000 florinból? <#help>

Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-

tudod jól, hogy igazábol nbem is tudok írni, nem illik ezzel viccelõdni

hülyéskedtem csak. de komolyra fordítva a szót: nacianalistaság nem létezik, bár a naci igen, és az anal is, de hát egyszerre...

Én nem asszociáltam ilyesmire, és nem is szimpatizálok velük.
Nacianalista vagyok, ezért nem is tartom semmire azokat akik úgy szereztek hatalmat, hogy alávetették magukt náci uralomnak.
Azért írtam, mert szerintem viccesen hangzik.

még kiderül hogy lovas szálasista vagyol <#hehe>

Az a lovas nyilasság egyébként jól hangzik<#hehe>

Zsoldos harci elefánt + ágyú + nehézlovasság.
Ilyen csapattal szoktam a Timuridákat elverni.
De sokféle lehetõség van....

A Timurid harci elefántok ellen milyen harci egységeket ajánlotok ?
Pikásokat , alabárdosokat , puskásokat , számszerijászokat, ágyukat ?
A lovas nyilasság ellen mit ajánlotok ? Nehézlovasságot , vagy számszerijászokat ??
az a súlyos h eldöcögtem jeruzsálemig,persze vezért nem vittem!gondoltam ha betámadok,akkor rendbe lesz,de most ezt a missziót buktam!remélem késõbb ujra megkér h csatlakozzak,természetesen magyarokat viszem!
ohhhh köszönöm!
ha van elegendõ számú sereged akkor megnyitod a parancsnokod(aki a sereg élén van-a fejes😄) infó paneljét és a balsarokban lessz egy szines kereszt.Nah arra katt.

sziasztok!keresztes hadjárathoz hogy tudok csatlakozni?nem jövök rá jó régóta!köszönöm!
Bucser
www.cdgalaxis.hu meg lehet venni potom pénzért.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Robez84
tudsz címet adni ahonnan le lehetne tölteni?

Bucser
van Britannia kampány a kingdoms kiegészítõben.

Robez84
Jóféélle, jóféélle...Ez a játék angyon KER"O"ÁLY. Jó lenne ha lehet ne mondjuk csak Angliába nyomatni...mármint a kontinensen..Értõõ!?? <#nevetes2>

Ennyit tudnak az apacsok, és itt még viszonylag jók voltak:
így harcolnak ezek a szánalmas õsemberek

Bucser
Az erõdben lévõ katonákért fele annyi költséget kell számolnod. De a legjobb ha nem tartassz váron/városon kívül senkit.

Siciliakat próbálom. A Lázadókat már levertem. Papíron 2600 plussz nálam is, de csak a 600 csorog be a kincstárba.
Az erõdben lévõ katonákra is vonatkozik az extra fentartási költség?

Bucser
Azért mert teljes évre vannak megcsinálva a kimutatások. (4 körre asszem) és a kimutatás változik negyedévenként, hogy ha minden változatlan 4 kör múúlva hogy fogsz állni. viszont mikor vonogatja a pénzt azt csak körökre osztva teszi. ez egy eléggé jókora bug a játékban.

Papíron pluszos vagyok viszont símán alig van pénzem, hogy bármit is vegyek. ráadásul a rebvellek és enemy seregek a földeden kúrva sokat elvesznek a megtermelt adóból.

<#eljen> Király vagy!

Én próbálgatom a DLV 5.6ot, de marhár a nem értem h miért von le körönként 2000 aranyat, amikor mindenki várban v városban ücsörög.

Van egy tök jó szerviz, ami erre a problémára szakosodott. Címük: 1088 Budapest, Múzeum krt. 10. 6990 Ft-ért átadnak neked egy kék dobozt, és ha az abban lévõ lemezek tartalmát feltelepíted a pécédre, megszûnnek az ilyen jellegû nyavalyáid. www.galaxisnet.hu

És még annyit hogy feltettem az 1.2-es patcht,crakeltem és azt irja ki hibának hogy "MTW 2 encountered an unspecific error and will now exit".És bezáródik,esetleg vlmi ötlet?

Sziasztok!

Régen sokat játszottam és most megint felraktam.Sajna már nem emlékszem,de tudom hogy volt egy olyan funkció,hogy átlehetett irni vlhol,hogy ne csak 1580-ig tartson,meg hogy az elején minden népet lehessen választani?!

Üdv

Nem csodálom, hogy az Apache-ok ki lettek írtva. Ezek a leggyengébb katonák amikkel valaha dolgom volt.
Itt aztán lehet várni, hogy veterán katnákká váljanak, csak értelme nincs<#kuss>
Az elsõ csatánál meghalnak, de ha mégsem, akkor a másodiknál<#csodalk>
Még nem loptam technológiát egyenlõre dogsoldier özönlés van... remélem késõbb lesz lovasíjász, vagy ágyú vagy valami.