Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha ezt sikerül megcsinálni, még mindíg nem védted meg a várat, mert jönni fog újra, ez csak arra jó, hogy a felmemtõsereg megérkezhessen amivel megsemmisíted a támadókat.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Egyáltalán nem valóság szagú.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
"OK hogyha tudjátok tartani a várat 20 percig elmegyünk"...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Azóta az ellenség vagy beveszi a településedet, vagy elvonul miután legyõzted.
Egyedül város ostrománál szokott idõnként jelentkezni egy olyan bug, hogy egy-egy egység nem mozdul, csak kiabálnak egyfolytában. De ott sem a teljes ellenséges sereg csinálja, csak egy-egy egység.
A realitásról pedig ne ejtsünk szót. A valóságos ostromokhoz viszonyítva ez a húsz perces idõlimit egy vicc. Alesia ostroma meddig is tartott? Hónapokig?
Mert ügye õ nem tud támadni, nemtudja elfoglani váram, de én se tudom õt legyõzni...akkor most? Az örökké valóságig nézzük egymást?
És ha már realitás...a valóságban sem tarottak végtelen ideig acsaták...jobb az idõ limit. akkár te támadsz, akár a gép.
De azok akik nem jeleskednek a csatákban, bekapcsolhatják a menüben.
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
Úgylátszik akkor játszhatom majd ujra megint. Elõször minden katonai épületet lerombolni, mert ugyis az övék lesz, aztán meg bevédeni a várost és nagy veszteséget okozni nekik. A maradék embert meg kimenekiteni a tuloldalon, és exit battle + defeat...
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
Akkor még egy kis HELP pls!
Mostani kérdés:
Játszom megint az ostromot, és van még mindig kb 200emberem. A falakról visszavertem õket, és a ram egységeket is szétvertem. Már csak gyalogos íjászokkal lõdözgetik a falakon álló egységeket, de egyik sem akar az ostromtornyokon feljönni.
Még mindig van kb 3ram náluk, de nem akarják a kapu ellen küldeni. Az íjászokon kívül más gyalogos egységük nincs (de jó sok van abból), a genereljuk elesett. (Lovasságuk száma min. ezer még mindig)
Mikor van vége a csatának? Hogyan lehet ugy befejezni, hogy gyõztesen kerüljek ki? Mert ha rámegyek, hogy exit battle, akkor vszeg azt fogja kihozni, hogy defeat, és eszem ágában sincs kitörni a városból 😊
És nem képes elfogadni azt a tényt, hogy bizony õ emlékszik rosszul és nem mi tízen itt a topicban.
Az a baj, hogy hülye vagy, hazudsz, és még neked áll feljebb.
Mire a fellegvár kapuját bedöntik, jó, ha a negyede megvan az eredeti seregnek, hiszen olyan szûk helyen már nem lehet hová menni az íjászok és a tornyok lövedékei elõl. Ezt az erõt pedig már ujjgyakorlat hülyére verni. Hogy a dolog biztos legyen, egy-két gyalogosegységet a falakon át szoktam futtatni a bedöntött kapu elzárására, ha már mindenki bent van, nehogymár elmeneküljenek. Így maximális lõszerfelhasználással megúszható a dolog minimális veszteséggel. Ráadásul nemegyszer volt olyan, hogy a legendás, égig-csillagos hõs mongol hadvezért irgalmatlanul átlõtte egy dárda, mégcsak nem is kellett kimennem lemészárolni.
Bár hozzáteszem, "könnyû" volt nekem, mert a keleti határomon történtek ezek az ostromok, és én eleve kastélyokból is raktam oda vonalat, szépen felfejlesztett helyõrséggel. Ha egy kereskedõvárost kellett volna megvédenem, más lett volna a buli. De én városoknál viszont a falat a legritkább esetben alkalmazom. Sokszor van, hogy a fõtéren várom meg, míg bejönnek (így nincs veszteség a katapultoktól és ágyúktól), mégtöbbször, hogy kitörök, és nyílt színre viszem a dolgot. Ez utóbbi a mongoloknál persze értelemszerûen nehéz ügy lenne. (Bár mondom, éjszakai csatákkal vertem már hülyére hágóknál friss mongol fõseregeket szedett-vedett keresztes-maradvány sereggel, a dolog nem kivitelezhetetlen) A fõ gond, hogy hosszabb távon kell gondolkodni, mert az oké, hogy nyílt mezõn leöl az ember egy fõsereget úgy, hogy odalesz a hadereje 50%-a, de mögöttük ott a másik két sereg...
Jó ideje már, hogy rádöbbentem, város/vár védekezésnél nem szabad foglalkozni a falakkal. A durvább ellenfeleknek (pl:mongolok) amúgy sem akadály, mert hoznak vagy öt kost meg jónéhány ostomgépet. De az európai ellenlábasok is be szoktak állítani 3-4 egységnyi ostromgéppel(az összesen 8 katapultot jelent)(bár én vh/vh fokozaton játszom).
Szóval a lényeg: hagyni kell, hadd vegye be a falakat, annak nincs jelentõsége. A központi teret kell megtartani, tahát oda kell beállni védekezni. Elméletileg ez nem lenne jó ötlet, mert a központi tér négy utca felõl is megközelíthetõ, gyakorlatban azonban a gép szinte sosem kerül(ha igen, akkor is nevetséges erõkkel). A fõerõ, sõt általában a teljes hadsereg a fõkaput(amin bejöttek) és a fõteret összekötõ utcán áramlik a fõtér felé. Ott kell neked védekezned.
Én városvédelemre hat egység itáliai lándzsás milicistát szoktam tartani, nehézpáncélzattal felszerelkezve, plusz íjászokat(ezekbõl már a gyengébb minõségû vagy felfogadott is jó, de mégjobb a számszeríjász milicista, ha van, de már a sima paraszt íjászok/balkáni íjászok is elegek szoktak lenni) három négy egységet. Emellé érdemes még két egység ballisztát beállítani(hamar fel lehet építeni a ballitsztagyárat),plusz természetesen kell egy Családtag a városba, lehetõleg minél nagyobb command skillel.
Szóval: A kérdéses utcának, amin végigáramlik az ellenséges erõ, a végét lezárod a hat egység lándzsás milicistával(védekezõ módot aktiválni náluk, jobb alsó sarok, pajzsikon), a tér túlsó végében pedig felállítod az íjászokat, kétsoros vonalba kihúzva, amennyire csak a hely engedi.(az automata menekülés képességet kikapcsolni náluk, sárga kardikon jobb alul,tüzes nyílveszõ szintén kikapcs)(itt kell megjegyeznem, hogy minél fejlettebb egy város, annál nagyobb a fõtere, tehát annál kényelmesebben lehet elhelyezni a védõ erõket, a várost fejleszteni a városfal fejlesztésével lehet) A Családtagot és testõrségét valami félreesõ helyen kell felállítani a téren.
A ballisztákat pedig a szóban forgó utcával(amin az ellenség jön a fõtér felé) szemben lévõ utcába, tehát az íjászok mögé kell felállítani.
(automata tüzelésre, lángoló lövedékre beállítani õket)
Ezután márcsak vársz. A többit elvégzik a katonák. Ha a gép egy kis erõvel kerülni akar, a hat egység milicista közül a két hátrébb állóval nyugodtan eltorlaszolhatod a szélsõ, fõtérre vezetõ utcákat utcákat.
A lovasságot a nehézpáncélba bújtatott lándzsás milicisták minden esetben felmorzsolják, de ez a lándzsás sorfal még a brutálisabb gyalogos egységeket(pl:nyergeletlen normann lovag) is fel tudja fogni.
(én, mint mondtam, very hardon jétszom, és ott nagy jelentõsége van a morálnak és a fáradtságnak is. Szóval még a legpáncélozottabb gyalogosok is menekülõre szokták fogni a nehézpáncélos lánzsások fala, a süvítõ nyílvesszõesõ, illetve a balliszták lángoló lövedékei láttán)
Lovasíjászokkal rendelkezõ ellenség(pl:mongolok) ilyen városostromnál a lovasíjászokat általában ugyanúgy neki szokta hajtani a lándzsafalnak, mint a sima lovasokat. Miközben az ellenséget feltartják a lándzsások, az íjászok büntetlenül lõhetik a feltorlódott ellenséget.
Ha különösen brutális sereg közeleg, érdemes még 2-4 extra lándzsás milicistát legyártatni, minél több van belõlük, annál jobb.( a nehézpáncélzatot meg nem elfelejteni, nagyon fontos!)
Ez a védekezési mód mindíg beválik, egy esetet kivéve:
Akkor szokott baj lenni, ha a gép gyalogosíjászokat hoz, ezekkel ugyanis távolról szokta lövetni a lándzsások falát. Ilyen esetben az ellenséges gyalogosíjász egységek száma és minõsége alapján dönteni kell, elviseljük e a nyilakat(mert mondjuk csak két egység paraszi íjásza van), vagy kitámadunk a lándzsásokkal (vagy a hadvezéri testõrséggel, ha az íjászokat nem védi semmi).
Fõleg milánóval szembekerülve szokott az elõfordulni, hogy a milánói hoz 6-8 egység milánói számszeríjász milicistát(a legjobb számszeríjász a játékban, bármelyik milánói városban képezhetõ), és akkor azokkal távolról durrogtat. Ilyenkor sajnos azonnal meg kell támadni az íjászokat a gyalogsággal, nem szabad hagyni õket büntetlenül lõdözni.
Ennek általában egy szûk utcánm zajló véres kézitusa szokott lenni a vége, de szerencsére ilyen helyzet elég ritkán áll elõ.
<#hehe>#hehe>
\"A jövő nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936
Az igazság az, hogyha lakatlan az erõd, néhány körön belül eltûnik.
Van pár köre az embernek a megfelelõ helyre irányítani a csapatösszevonást.Fõleg akkor ha az az egy út járható és nem tudja az ellen kikerülni és muszáj betámadnia ha át akar menni.
<#vigyor3>#vigyor3>
\"A jövő nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936
A lakatlan erõd pedig néhány kör múlva megszûnik létezni.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Because fuck you. That\'s why.
Szóval még midig nem tudom, mi a frász az az elõörs, de hogy az alap romeban nem volt ilyen, az hótziher. Valami modban lehetett. Én csak tudom, mert soha nem használtam egyetlen modot sem se a Romehoz, se a medieval2-höz.
Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-
Raadasul mint emlitettem nekem mar alakult at, szoval valoban ne akarj mast allitani, mint ami masnal megtortent.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Ahova raktad(pl. nekem D:\Felrakott game\Medieval Total war\Data\world maps\Campaing\Imperial Campaing)és azon belül a descr_strat txt fájlt keresd meg és abban a tetején a timescale-t állitsd 1-re 2-rõl.Készits másolatot az eredetirõl,és ugyan itt rakhatod át a játszható népeket is...
Üdv,remélem segithettem.
A lényeg az, hogy soha nem volt olyan, hogy új városok alakultak volna egyik részben sem.
Fölösleges az ellenkezõjét bizonygatni. A térkép adott, és nem osztódnak a tartományok.
Valoszinuleg azt irta le, hogy a M2TW-ben jatek kozben o is tapasztalta uj varosok alakulnak meg.
S mint en leirtam a Romeban nalam is elofordult, hogy a kihelyezett eloors faluva alakult at, amit onnantol kezdve fejleszteni lehetett.
S abban is biztos vagyok, hogy nalam mod nelkul tortent ez meg, meg kifejezetten arra is emlekszem, hogy utana keresgeltem, hogy hol adhatom meg neki a varosnevet, ami szimplan a varosnev rakattintasaval elerheto volt, amikor az kijelolesre kerult.
Ha a kapun nem jönnek be, a falakat könnyebb tartani.
Alapjátéknál láttam,nem én csináltam,hanem Venice!
Üdv
Az alapjátékban nem, volt ilyen.
Már párszor játszottam a Romeval,és csináltam pár elõõrsöt(fõleg mikor Numidiával nyomúltam,akkor ott kellett a Egyiptomiak miatt)de nekem sose fejlõdött egy elõõrsöm sem.
Vagy csak lehet én lámáztam?
<#zavart1>#zavart1>
Mintha remlene hogy a Romeban az eloorsok egy ido mulva fejlodni kezdtek volna.
Nem tudjátok,hogy a magyarosítást csinálja valaki Timur Lenk és NisMaster-en kívül?Mert az oldalukon a forumban beírták,hogy lehet nem tudják lefordítani a maradékot(65%-osan van kész a magyarosítás),mert nincs rá idejük.
Én meg nixt angol.Nagyon jól jönne a magyarosítás de már több mint 1 éve kezdték el és eddig jutottak.
Valszeg nem állítottad be még a csata elején, hogy a lovasságod egy sorban vonuljon (El kell õket rendezni majd be kell õket tenni valamely szám alá (ctrl+1 mondjuk)) így amikor roham után kiadod az újraigazodás parancsot az eredeti felállás szerint próbálnak megint rendezõdni.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF