Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

1650-ig megy a game+mongolok pápai...játszható törököket kiegyensúlyozza++++....help
Robez84
mit ad ez amod???

\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com

viszont leszedtem máshonnan MTW2_Regnum_Dei_All_Factions_v1.8.0a_Iron.zip verziót errõl mit lehet tudni?miben más és egy ini fájlt tartalmaz!vélemények?köszi!!!
+hogy kell e ezen modnak a régebbi verziója is?magyarul kéne egy kis gyorstalpaló nekem!az az oldal,ahová bedob a link valami problémát ir!
Sziasztok!szerettem volna leszedni a MTW2 Regnum Dei All Factions 1.7.5
modot tw hn-ról,az a gondom h átdob a link egy oldalra ahonnan valamiért nem tudom leszedni,pedig regeltem,és bejelentkeztem---fontos lenne mert ezt a modot szedték legtöbben help kéne h hogyan szedjem!köszi elõre is és ha leszedném máshonnan?hogy ilesztem be a játékba?ha használja vk kérem irjon thx
Azt már sajna próbáltam... 😞.Akkor megvárom,míg megtudom venni eredetiben.Azért thx a helpet.

ÜDv

Az unspecified error-al még nem találkoztam így arra nem tudok mit mondani.
Viszont a "fenn van a kieg és nem megy az alap" problémára igen:
Új, 1.3-as verziójú cracket kell felrakni az alapjátékra.
Ez a crackek szokásos beszerzõhelyén, a gamecopyworld.com-on tudod beszerezni.

Ötlet?

Azért kérdezem,mert sok helyen utánaolvastam,de sehol nem találtam megoldást arra,hogy ha felrakom a Kingdom-ot,akkor mit lehet tenni az unspecified error ellen,és természetesen amióta fenn van a kieg(nagyon szuper,1-2 hónapon belûl biztos megveszem 😊 )nem indul az alap.

Miért kérded?

Sziasztok!

Van aki nem az eredeti Kingdoms-al játszik?

Nem tudom volt-e már, de hátha van itt ugyanolyan GYU õrült mint én, hátha örül majd neki:
Third Age TW

Gondoltam ha már sikeresen lefordítottak eddig három és fél TW játékot, és ezekhez öt kiegészítõt, vélhetõen ezt is be fogják fejezni.

Scottt
Nem biztos az annyira...
Majd megkérdezem neked õket😊

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

thx
Lesz késõbb több hercegnõ is, ha a királyi családnak lesznek eladósorba kerülõ leánygyermekei. Csak arra vigyázz, hogy ne ajándékozd el õket rögtön feleségül. A számítógép fel szokta ajánlani, hogy összeházasítod e õket XY-al és akkor eltûnnek.

Ha viszont ebbe nem mész bele, tudod mozgatni õket a térképen.(az ügynökök fülre jobb gombot nyomsz, és ott megtalálod, pontosan hol van)
Sikeres diplomáciai mûveletekkel lehet fejleszteni a hercegnõt.

<#conf>
Bocsi, de a Medieval 2-öt a Timur lenk féle fordítócsapat fordítja, õk csinálják az összes Total War játék fordítását. Eddigi teljesítményük közé tartozik a Rome:TW és kiegészítõinek teljes magyarítása, valamint a Shogun:TW és az MTW1:TW teljes magyarítása.

Ha valakik, akkor õk tutira be fogják fejezni a magyarítást.
Az a 65% pedig, ami már elkészült, az szép teljesítmény. Ráadásul ez a 65 százalék a lényegi szövegek forítása, javarészt már csak a nem-túl-lényeges szövegek maradtak lefordítatlanul. Mindenképp megéri feltenni, a teljes kezelõfelület, a diplomácia, az egységek és épületek nevei, leírásai és még egy halom dolog magyrul van már.

sziasztok!az lenne a kérdésem,h 1db hercegnõ van ,azt elveszik feleségül és annyi,viszont más népeknél láttam 3-4-et.?javaslat?köszi
Prince23
Legalább a kommunális farmot érdemes megcsinálni, és plusz kikõtöt is, ahol lehet! és akkor rendben van a gazdaság... full hadsereged is lehet akár, 3 várossal az élen...

Nem szoktam annyira figyelni a gazdaságra, sosem számoltam utána, de úgy tünt, hogy a búzamezõk fejlesztésével érdemes kezdeni.
Ha az megvan és utána építesz pénzes épületeket, mintha jobban növekedne bevétel.

Nekem általában sok pénzem szokott lenni ezért annyi búzamezõt építek amennyit csak lehet, és csak utána építem fel a bgabor által javasolt épületeket. De ha kevés a lóvé mindíg a legolcsóbb hasznothozó épületet kell megépíteni.

Vannak tartományok ahol lehet bányát építen, az nagyon gyorsan visszahozza az árát. Bár egy sóbánya megtérülése nem hasonlítható össze egy aranybányáéval!

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

65%kész magyarítás amit lehet be sem fejeznek.<#szomoru1>

\"A jövő nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936

Piac, kereskedelmi rakpart, út és kikötõ, valamint ezek fejlesztései.
És oda kell figyelni a seregek fenntartási költségeire. Akkora sereget szabad csak tartani, amekkorának a fentartási költségeit a gazdaságod ki tudja termelni.

Amúgy van a játékhoz magyarítás, ITT.

Nekem mindig el fogy a pénzem mit kell benne épiteni ami pénzt hoz???
Prince23
Hamarosan kijön az 1.3... szépen megvárjuk... úgy már értelme lesz jácani velünk, magyarokkal😄

Scottt

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Végigjátszod a rövid hadjáratot valamelyik néppel, és akkor kinyílik a többi tizenakárhány nép, köztük a magyarok is.

Na nem mintha nem tizedakkora élmény lenne a magyarokkal játszani, mint az angolokkal, franciákkal vagy valamelyik fejlett nyugateutópai nemzettel.

Prince23
Lol hát persze. vagy magad átírod a data mappában lévõ descr stat filet vagy letöltesz modokat.
íme:
Sicilian Vespers 2.5
Ez 1.1 és 1.2 vmint 1.3-al is stabilis

Lands to Conquer Gold
ez pedig ha totál fanatikus vagy, itt lejátszhatod többek közt a 100 éve sháborút, vagy a spanyol requintista háborúkat, de megtalálod a teljes nagy kampányokat az összes néppel

na ennyit, ha érdekelnek fajintos mododk, többek közt SS mod, csak szóljatok, tökéletesen müködnek!

Hello!
Olvastam valahol, hogy lehet magyarokkal lenni. Azt szeretném megtudni, hogyan lehetséges ez.
Prince23
Na megoldódott a problémám: a cfg filet kellett átírnom miles 2d-re...

Ó hogy az a!

Ha van a C: rendszermeghajtón elég hely a játék installálásához, akkor engedi máshová is telepíteni.

Hogy lehet egy programot ennyire idiótán megírni?

Úgy rúgnám ki a programozót, meg aki hagyta neki, hogy így írja meg, hogy a lábuk nem éri a földet.

Szóval köszönöm, megoldottam. Többet feltételeztem errõl a cégrõl a története ismeretében nem ennyire gagyi munkát.
Sziasztok!

Akarom telepíteni a játékot (Gold Edition) és megdöbbenve tapasztalom, hogy nem engedi kiválasztani a telepítés helyét, mindenáron a C: meghajtóra akar települni.

Van rá valami mód máshová telepíteni?

Elég hihetetlen, hogy egy XXI. drága játék mindenáron az operációs rendszer meghajtójára akarjon települni.

Van valami ötletetek?
Kétlem hogy egy tök ismeretlen noname modhoz technikai segítséget fogsz kapni itt. Talán a mod hivatalos fórumán kellene érdeklõdni, ha egyáltalán van neki olyan.

Prince23
Feltettem a Broken Crescent megamodot (kiegészítõt). És minden indításkor a hang eltorzul, mert mindig CREATIVE EAX LAB 2-re állítja a progit... és ha azt használom, akkor a teljes hangrendszer creative eax 2-ben szól, mintha generic hanban lenne. Szal mindig mielõtt játszom bekell állítsam Miles 2d audio hangra, a minõségire. Mit tegyek, h mentse már el valahára azt a Miles 2D beállítást????
pls help...

Falconer
Jaja. Közben megvan egész sicily is 😊

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Falconer
Költségvetést a pénzes köcsögre kattintva tudod megnézni (jobb oldalt alul) Az egyes katonai egységeknél meg jobb klikk, aztán az adatoknál irja, hogy upkeep cost.
Fejlõdést nemtudom.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Sziasztok!
Azt tudom, hogy hol lehet megnézni, hogy mennyit kell költeni a seregre éves szinten, de azt hol lehet megnézni, hogy a páncélos sereg mennyit visz el, vagy a többi csapat?
A másik kérdésem az volna, hogy a "holy rome empaier"-rel mért olyan nehéz katonailag fejlõdni, mert a többi országgal sokkal hamarabb megtudom venni a gyalogos páncélos seregeket 😞
Elõre is kössz!
A leg zsírosabb terület<#finom>
Már a kifosztásnál is látszik, hogy nem lesz rossz város<#hehe>

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Jól tetted. Az északitáliai kereskedõvárosok megszerzése és felfejlesztése meghozza az anyagi biztonságot.

Falconer
Nálam már Milan rég nincs <#vigyor> Német-Római birodalommal egyik elsõ dolgom volt, hogy eltüntessem õket. Már velence városa is az enyém, fontosnak tartottam az itáliai befolyást 😊

Amikor én ezt csináltam a Spanyolokkal voltam az Aztékok ellen.
Egy kis várost támadtak meg, amibe csak pár emberem volt akok retrain-elni mentek vissza.
Én mindíg veryhard-on játszok (így is túl könnyû) mégis csak egy kost kellett elvennem, és vége lett a csatának.
Szerintem nem a beállítástól függ, hogy mennyi kost csinál a gép, hanem az adott szituációtól. Az a tippem, hogy a védõk létszáma befolyásolja, mert nagyon kevesen voltunk, ezek után ez a logikus következtetés. Sajnos nincs több tapasztalatom kos elvétel ügyben, nem szoktam védekezni.

Ezzel a feltörõkor elvételével az a baj, hogy very hardon a gép nem szokott szíbajos lenni, ha ostromeszközökrõl van szó. Azaz minimum négy kost+ostromtornyokat csináltat. (de láttam már AI sereget nyolc kossal is támadni) Ezt már nem lehet büntetlenül lecsapi.
Valóban elõfordul olykor, hogy a gép serege várostromnál kilométerekkel arrébb várja meg, amíg a kosa betöri a falat, és ilyenkor nagyon könnyû a kos kezelõin rajtaütni lovassággal.

De ha mondjuk egy város ostroma zajlik, ott elég közel áll az ellenséges sereg a falhoz ahhoz, hogy szükség esetén közbeavatkozzon.
(éppen csak a fal tornyainak lõtávolságán kívül várakoznak)
Ha pedig mondjuk milánó vagy velence az ostromló, és van az ellenséges seregben 5-6 nagyhatótávolságú gyalog-számszeríjász csapat, akkor kész öngyilkosság kimenni a lovassággal a kost zargatni. A számszeríjászok koncentrált tüze ugyanis két sorozatból lenulláz egy hûbéri lovag egységet.

Egyetértek, mindíg elsõ dolgom a time limitet kikapcsolni. Remélem az Empire:TW-be már be se kerül.

Ezt nem tudom, nekem fent van a kingdoms és lehet ilyet...
Ha csinálsz egy cosztm battle-t, ki fog derülni, hogy lehet-e.

Falconer
Ez az elvevés csak a kingdomsban van nem? Én próbáltam már többször, de nem ment.

Falconer
A gáz az volt, hogy volt még neki három ramje a fösereg hátában, csak az íjjászokkal amik maradtak neki nem akarta használni. Oda meg a maradék emberemmel nem tudtam kimenni... Szóval szivás volt ez rendesen.

Falconer
Nekem nincs meg a kingdoms 😞

Ha nincs ostromeszköz vége a csatának.
Valamije biztos van még, ha neincs vége. (lehet, hogy még létra valahol)

Már leírtam, hogy én is védtem így meg várost. Akkor csak 1 faltörõvel jött az ellenség (aztékok voltak). Láttam, hogy nincs esélyem, ezért kirohantam, és elvettem a játékszerét. Be akartam vinni a városba, de amint megfogták az embereim a faltörõ kost, vége lett a csatának.

Olyan is volt, hogy én ostromoltam egy szál faltörõvel, persze azonnal kigyulladt és porrá égett a tüzes nyilaktól, és vége lett a csatának. (Ez már régen volt, azóta ilyet nem csinálok, annyi játékszert viszek amennyit csak lehet)

Hát igen, mi akik útáljuk ki szoktuk kapcsolni.

Bucser
ennyire hülyének ne nézz.

kössz.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Nem érted...ott a mongol sereg. Szét vertem az összes ostrom ezsközét. És ha nincs idõlimit, soha nem lesz vége a csatának!
Nem tudja elfoglalni a várost, mert nincs neki mivel!

És ez szerinted realisztikus, hogy ha elfogy az ostromlók ostrom felsterelése, akkor onnantól foga örökkön-örrké nézzék egymást a védõkkel...hát igazad va, ez tényleg kurva jõ.