Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen, csak én meg nem beszélni angol...így nem érteni. De ami poén hogy eltûntek, szerintem haza mentek, arra gondoltam lhet az angol faszi vezekelni jött ide, a teutonok közé, hogy pogányok ellen harcoljon.

Mert jó volt, be raktam aegy elfoglalt városba, nézem...és eltûntek, üres a városom nincsennek benne védõk, a litvánok meg arra tartnak egy nagyobb sereggel, nem kicsit meg lepõdtemXD

Erõsítésként jöttek angiából. Valami küldetés volt hozzájuk, amire már nem emlékxem.

No de k ivolt az az angol lovag és katonái akik be álltak hozzám? Aztán 15 kör után meg elmentek...nohát?

Bandew
Miért én talán nem ezt írtam? <#smile>

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Én nem szeretem a kingdomsot. Túl sok egységgel kezdesz az elején, tök kezelhetetlen és átláthatatlan. Pont most indítottam egy partit a Chicimek-törzsel az Americas kiegben. Alapból négy fullos sereggel kezdenek, mellette mindössze két várossal. Ki is léptem rögtön. Ennél még jobb a Crusades kiegészítõ, ahol a Jeruzsálemi királyság kábé 10 várossal, és száz egységgel kezd. Anno amikor azt játszottam, az elsõ körben harmincakárhány felesleges lovasegységet építettem le.
Kár hogy nincs valami mod, ami negyedére csökkenti az induló egységek számát.

El kezdtem a Kingdoms-ot tolni, egész jó, íyg elsõre a teuton-okkal.

Volt benne egy érdekes eset, kaptam egy csapat angolt, meg hadvezért is. Hajóval jöttek. Meg valami küldetés is van hozzájuk..nem nagyom étem..mindegy jól jött a váratlan erõsítés csak nem értem miért?

No igen. Kérdés hogy lesz e belõle valaha valami, és vajon az eredeti Rome játékmenetet reprodukálják majd, vagy teleszemetelik mindenfajta hülyeséggel, amikkel az ilyen modok szokták. Plusz 100 város meg hasonló baromságok.

Prince23
Pedig lesz! Europa Barbarorum II néven, már rég készül. És ezt a medi 2-re kell majd telepíteni!

Valóban. Nekem se volt sok kedvem Rome-ozni Medi2 után. Egyszerûen minõségi ugrás volt a Medieval 2.
Viszont kár, hogy nincs egy jó kis Rome mod medi2 alapokra.

OK!de számtalan dologban jobb,mint rome!én feltettem rome-ot med2 után és nem so kedvem volt hozzá,grafikában is sokkal jobb és már megszoktam a menürendszert.uh én med2-re szavaznék!jó gamet mindenkinek!
Bandew
Rome-hoz képest.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Az idõre menõ csata beállítás több szempontból sem szerencsés.
Például ha te támadsz. Az a húsz(harminc?) perc, ami ilyenkor a rendelkezésedre áll, mielõtt automatikusan vesztenél, bizonyos helyzentekben nagyon nem elég.

A minap történt, hogy a dánokkal egy ellenséges citadellát vettem be, és mivel kevés volt a seregem, manuálisan csatáztam. (általában manuálison szoktam, de a várostromokat ki nem állhatom, azokat autora szoktam nyomni) Egy nagyobb ellenséges sereg is érkezett, erõsítésként az ellenfélhez. Õk a térkép szélérõl kezdtek, és a csata kezdése után rögtön a várba indultak. Ha sikerült volna egyesülniük a várvédõkkel, vélhetõen nem tudtam volna bevenni a várat (vh/vh-n játszom).
A seregemmel sikerült elkapni õket útban a vár felé. Így volt esélyem ezután megkezdeni magának a citadellának az ostromát. Mivel a citadella három körkörös falrendszerfõl áll, három kapuval, egy domb tetején, eléggé elhúzódott a csata, 45-50 percig is eltartott. Na ez nem ment volna bekapcsolt idõlimit mellett, azon felül hogy az amúgy is halál irreális.

A másik eset, hogy tegnap a dán seregemmel három másik legyel sereget vertem le, az is eltartott vagy háromnegyed óráig, mert az ellenséges, a fõsereggel egyesülni akaró ostromgépeket egyesével szedegettem le a lovassággal. Enélkül ugyanis nem lett volna esélyem a túlerõvel szemben.
(vh-n nagyon nagy szerepe van a morálnak. A sereg felé repkedõ tûzgolyók ennek nagyon nem tesznek jót. Egy bekerített sereg, amikre katapultok tüzelnek, és a tieid már menekülnek is) Így is alig maradt emberem a végére, nem sokon múlt hogy gyõztem.

Azt meg, hogy az AI beragad a várfal tetején, letelik az idõ, te pedig gyõzöl, elég ócska megoldásnak tartom. Amúgy mi akadályozza meg a gépet ilyenkor, hogy a következõ körben újra támadjon?

Ezt a funkciót mi is hiányoljuk belõle. Egyébként már téren is történt visszalépés a rome-hoz képest, például multipayerben nem lehet gépi ellenfelet berakni, csak egymás ellen csatázni. Ennek a változásnak sincs semmi ésszerû oka.

A menürendszert meg majd megszokod. Minden hiányossága ellenére vitathatatlanul ez a játék a stílus királya.

mihez képest?
Scottt
Bonyulult hagyjuk,van akinél nem is megy..

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Fec papa
Van olyan mod amivel meg lehet nézni, csak a nevét nemtudom.
Valaki megírhatná ha tudja.

Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-

Bandew
Na végre sikerült mûködésre bírnom a drágát.
Viszont pár dolgot erõsen hiányolok a játékból, kevésbé felhasználóbarát. Elõször is, hogy nem jelzi, mekkora populációnál fejlõdik a településem, ami sztem elég fontos, ha a megfelelõ ütemben szeretnél építkezni.
A külöbözõ ablakokat nem lehet lekicsinyíteni, ha valamiért rá szeretnél sasolni a térképre. Ez engem leginkább a diplomáciánál zavar, fõleg miután ha bezárjuk, már eljátszottad az adott körödet. <#szomoru1>
Ez az egész vár/város dolog nekem eléggé fura, az építési tervek ablaka meg nem épp a legátláthatóbb. Persze át lehet látni, de aztán 5 perc múlva jön a "most akkor hogy is van?".
Amit meg végképp hiányolok (habár a játék szempontjából ez nem sokat nyom latba), hogy nem tudom megnézni a városaimat. A Rome-ba szerettem nézegetni a településeimet, ebben a játékban meg még kidolgozottabb az egész, szívesebben sasolgatnám, de nem igazán találtam ilyen opciót...

Összességében nagyon bejön a játék, csak furcsállom, hogy ezeket a jól bevállt dolgokat miért nem rakták bele ebbe is, ha már ilyen részletesen ki van dolgozva.

volt rá példa
Prince23
És vh/vh-n csinálta ezt.

nemtom,de very hardon elég kemény a gép!
Prince23
Hát nekem basszus, azt csinálja, h betámad meg minden, és egyszer csak a vár falon dekkolnak, míg le nem jár az ídõ, és nem támad be. Még jóhogy ídõre állítottam be. Ilyet szokottt néha csinálni, érthetetlen.

Fec papa
Hunor szerintem úgy értette, hogy ha a gép támad akkor tör több felõl a térre.

Az alapban is nyomulnak, ha õk vannak túlerõben.
Akkor szoktak behúzódni a piactérre, ha elképesztõ túlerõvel mész ostromolni.
Egyébként sokkal könnyeb ha kijönnek, mert úgy a menekülõket be elhet gyûjteni.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Ok köszi a tippeket.
De azt hiszem megtaláltam!

Satainles Steel 6.1 mód / de egy kicsit megbuheráltam-ötvöztem a sinuhet féle AI -vel /
Várostromban végre nem passzív az AI SÕÕÕT képzeljétek el az ellenség nem csak a fõutcán tör a piactér felé, hanem több irányból is megpróbál egyszerre rázúdulni (a többi utcán is nyomulnak tehát! )
Fec papa
Darth Mod

jujdejó. ezt is megértük. <#taps>

aut viam inveniam aut faciam

Scottt
DLV

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Neuman
Nekem kifagy a játék, de miért?
Eredeti, patcheltem 1.2, aztán 1.3, és nincs rajta magyarítás.

!!!HALA MADRID!!!

####################################################################
Hali !

Érdekelne néhány vélemény arról hogy melyik a legtutibb Battle-AI. Melyiknél a legizgalmasabb, legnehezebb stb.Melyiknél a legjobb az ostrom/alapgond a passzív AI, mert nem támadja a piacteret ha oda húzodtam vissza/
Tehát DArth mód?...vagy inkább SS 6.1 ? .. DLV mód ?...XAI mód ?
( Csak a battle AI érdekel nem az egész )
Köszi a segítséget !
#######################################################################
mod ügyben vk?
végül is kingdomot tedd fel!igazából mindegy h crack vagy nem c...,a lényeg h a végén legyen egy tuti crak amivel indul-gamecopyworld!
Bocsánat, de ez téveés.
Szerintem bgabornak van igaza az ügyben.
Nekem is az alapjáték van fent, meg a kingdoms, és biztos, hogy 1.3-as.
(Elképzelhetõnek tartom, hogy egy régebbi verzió csak 1.2-re peccseli fel)

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

7366-mithova másoljak?senki nem használja?
hogyan irtad át?
Fec papa
Szerintem a játékoddal lesz a baj akkor.

A kingdoms 1.3ra peccsel, a Gold meg lehet 1.4re (az utóbbi nem tuti)

Prince23
1.2-r epeccseli csak a kingdoms

Akkor rakd fel a kingdoms kiegészítõt. Az az alapjátékot automatikusan felpeccseli 1.3-ra.

Bandew
Természetesen elõször crack nélkül próbáltam, de úgy sem engedte feltenni. <#confused>

Patchet sohasem telepítünk crackelt játékra. Elõszerö visszamásolod az eredeti exe-t (amit anno a crackel felülírtál), majd azután patchelsz.
Aztán jöhet az új patchez tartozó új crack.

Fec papa
rakd fel az alapot utánna 1.2, 1.3 és csak az 1.3as patch után crackelj.

Bandew
No én már az 1.2-vel megszívtam. <#falbav>
Felraktam, raktam cracket is, elindítom, megy a homokóra (a játéké) és sötét a kép és nem csinál semmit.
Valaki tud erre esetleg gyógymódot? Az 1.3-as patchet fel sem engedi rakni.

Azt hiszem 1560-ig,de én átirtam 2560-ra,hogy legyen idõm mindenre.<#vigyor4>

MTW2_Regnum_Dei_All_Factions_v1.7.5.zip letöltve sikeresen,de med2-be még nem raktam mod-ot és nem szeretném elbaszni,kéne egy kis segítség,h mit hova másoljak,ha vk használja,v ha vk leszedi!köszi
meddig tart évszámban alapból a játék???és utána?game over?
Scottt
Igazából ez nemsok dolgot tud ez a mod szóval szerintem ugyan az mint az alapjáték csak unlockolja a pápát meg a mongolokat...
Az, hogy azt töltötték le legtöbben az egy másik dolog.

RDM 1.8.0a Iron - Install Note.ini a név,de nemtom mit kell csinálni,meg h miben különbözik tw online hun oldalon található 1 7 5 verziótól.de a fõ gondom h nem tom leszedni az oldalról ahova dob a link,lehet h gázos jelenleg az oldal.
Neuman
Ha felrakom a 1.3patchet, nem fog kilépni a játék, vagy csak magyarításnál csinálja? A mentések el fognak indúlni?
Eredeti a játék.

!!!HALA MADRID!!!

Scottt
Használj DLV-t
Mi pontosan az ini neve?

Robez84
tHX
<#integet2>

\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com