Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mert jó volt, be raktam aegy elfoglalt városba, nézem...és eltûntek, üres a városom nincsennek benne védõk, a litvánok meg arra tartnak egy nagyobb sereggel, nem kicsit meg lepõdtemXD
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Kár hogy nincs valami mod, ami negyedére csökkenti az induló egységek számát.
Volt benne egy érdekes eset, kaptam egy csapat angolt, meg hadvezért is. Hajóval jöttek. Meg valami küldetés is van hozzájuk..nem nagyom étem..mindegy jól jött a váratlan erõsítés csak nem értem miért?
Viszont kár, hogy nincs egy jó kis Rome mod medi2 alapokra.
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Például ha te támadsz. Az a húsz(harminc?) perc, ami ilyenkor a rendelkezésedre áll, mielõtt automatikusan vesztenél, bizonyos helyzentekben nagyon nem elég.
A minap történt, hogy a dánokkal egy ellenséges citadellát vettem be, és mivel kevés volt a seregem, manuálisan csatáztam. (általában manuálison szoktam, de a várostromokat ki nem állhatom, azokat autora szoktam nyomni) Egy nagyobb ellenséges sereg is érkezett, erõsítésként az ellenfélhez. Õk a térkép szélérõl kezdtek, és a csata kezdése után rögtön a várba indultak. Ha sikerült volna egyesülniük a várvédõkkel, vélhetõen nem tudtam volna bevenni a várat (vh/vh-n játszom).
A seregemmel sikerült elkapni õket útban a vár felé. Így volt esélyem ezután megkezdeni magának a citadellának az ostromát. Mivel a citadella három körkörös falrendszerfõl áll, három kapuval, egy domb tetején, eléggé elhúzódott a csata, 45-50 percig is eltartott. Na ez nem ment volna bekapcsolt idõlimit mellett, azon felül hogy az amúgy is halál irreális.
A másik eset, hogy tegnap a dán seregemmel három másik legyel sereget vertem le, az is eltartott vagy háromnegyed óráig, mert az ellenséges, a fõsereggel egyesülni akaró ostromgépeket egyesével szedegettem le a lovassággal. Enélkül ugyanis nem lett volna esélyem a túlerõvel szemben.
(vh-n nagyon nagy szerepe van a morálnak. A sereg felé repkedõ tûzgolyók ennek nagyon nem tesznek jót. Egy bekerített sereg, amikre katapultok tüzelnek, és a tieid már menekülnek is) Így is alig maradt emberem a végére, nem sokon múlt hogy gyõztem.
Azt meg, hogy az AI beragad a várfal tetején, letelik az idõ, te pedig gyõzöl, elég ócska megoldásnak tartom. Amúgy mi akadályozza meg a gépet ilyenkor, hogy a következõ körben újra támadjon?
A menürendszert meg majd megszokod. Minden hiányossága ellenére vitathatatlanul ez a játék a stílus királya.
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Valaki megírhatná ha tudja.
Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-
Viszont pár dolgot erõsen hiányolok a játékból, kevésbé felhasználóbarát. Elõször is, hogy nem jelzi, mekkora populációnál fejlõdik a településem, ami sztem elég fontos, ha a megfelelõ ütemben szeretnél építkezni.
A külöbözõ ablakokat nem lehet lekicsinyíteni, ha valamiért rá szeretnél sasolni a térképre. Ez engem leginkább a diplomáciánál zavar, fõleg miután ha bezárjuk, már eljátszottad az adott körödet. <#szomoru1>#szomoru1>
Ez az egész vár/város dolog nekem eléggé fura, az építési tervek ablaka meg nem épp a legátláthatóbb. Persze át lehet látni, de aztán 5 perc múlva jön a "most akkor hogy is van?".
Amit meg végképp hiányolok (habár a játék szempontjából ez nem sokat nyom latba), hogy nem tudom megnézni a városaimat. A Rome-ba szerettem nézegetni a településeimet, ebben a játékban meg még kidolgozottabb az egész, szívesebben sasolgatnám, de nem igazán találtam ilyen opciót...
Összességében nagyon bejön a játék, csak furcsállom, hogy ezeket a jól bevállt dolgokat miért nem rakták bele ebbe is, ha már ilyen részletesen ki van dolgozva.
Akkor szoktak behúzódni a piactérre, ha elképesztõ túlerõvel mész ostromolni.
Egyébként sokkal könnyeb ha kijönnek, mert úgy a menekülõket be elhet gyûjteni.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
De azt hiszem megtaláltam!
Satainles Steel 6.1 mód / de egy kicsit megbuheráltam-ötvöztem a sinuhet féle AI -vel /
Várostromban végre nem passzív az AI SÕÕÕT képzeljétek el az ellenség nem csak a fõutcán tör a piactér felé, hanem több irányból is megpróbál egyszerre rázúdulni (a többi utcán is nyomulnak tehát! )
aut viam inveniam aut faciam
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Eredeti, patcheltem 1.2, aztán 1.3, és nincs rajta magyarítás.
!!!HALA MADRID!!!
Hali !
Érdekelne néhány vélemény arról hogy melyik a legtutibb Battle-AI. Melyiknél a legizgalmasabb, legnehezebb stb.Melyiknél a legjobb az ostrom/alapgond a passzív AI, mert nem támadja a piacteret ha oda húzodtam vissza/
Tehát DArth mód?...vagy inkább SS 6.1 ? .. DLV mód ?...XAI mód ?
( Csak a battle AI érdekel nem az egész )
Köszi a segítséget !
#######################################################################
Szerintem bgabornak van igaza az ügyben.
Nekem is az alapjáték van fent, meg a kingdoms, és biztos, hogy 1.3-as.
(Elképzelhetõnek tartom, hogy egy régebbi verzió csak 1.2-re peccseli fel)
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Aztán jöhet az új patchez tartozó új crack.
Felraktam, raktam cracket is, elindítom, megy a homokóra (a játéké) és sötét a kép és nem csinál semmit.
Valaki tud erre esetleg gyógymódot? Az 1.3-as patchet fel sem engedi rakni.
Az, hogy azt töltötték le legtöbben az egy másik dolog.
Eredeti a játék.
!!!HALA MADRID!!!
Mi pontosan az ini neve?