Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kábítószer ( hasis ) kereskedelemmel foglalkoztak, a gyilkolászás az mellékes volt. Eredetileg egy siíta szekta, a központjuk Khorasszán volt.

Most már nem kezdem újra egy másik néppel ,egyelõre.

Az ez egy ami egy picit nehezít a spanyolok dilgát, hogy se várak se nagy városok, ha lennének annyi ágyût meg modren katonát lehetne ki képzeni...de még szerncse hogy nem így van, mert akkor mr tényleg pofátlanul könnyû lenne.

Hát a spanyolok tényleg ilyenek voltak abban az idõben.

Játszál az apacsokkal, az nehezebb egy darabig.
Kicsit másképp kell harcolni velük.
Bár amikor puskés lovasaid lesznek akkor már az is könnyû.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

morreau
sziasztok!

szeretném ha valaki elárulná h lehet-e hálozatba küldeni "kampányt" és h miképpen!(gondolom hamachival..)

köszi elõre is

Érdekes lett az Amerikai kampány.
A spanyolokkal, egyszerûen szarrá verem az indiánokat. Hihetetlen az ágyúkkal, áltlába a seregük nagyrészét ki lövöm. Aztán közelharcba csak a felbérelt indián zsoldosokat vetem be.

Meg jöttek közben a franciák, gondoltam na õk végre kemények, volt két seregük...tényleg csak volt, mert egy csapat konkvisztádorral elsöpörtem õket.
Azt hittem azért kemény harc lesz vagy valami.
Ez így nem nagy kihívás, a teutonok kampánya nehezebb volt.

De azért élvezetes nagyon, klaszak városok, fõleg ami mellett tó van, meg úgy hangulatos azért

Csak idiótábbat még nem olvastam. Ez nyilván az újdonság varázsa. <#falbav>

total war online-ra fellépsz szépen,és nagyon sok modot találsz!megnézed a népszerüséget"és töltöd,ami kell!regnum dei-en kívül semmilyen mod nem érint!

Üdvözlet!

toysoldier
mibajod van az aláírásommal? -.-

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

toysoldier
<#gonosz3>

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

Inkább keressél vissza, akkor találsz nem egy modot.
Mellesleg semmi szüksége modokra az alapjátéknak, a legtöbb csak elszúrja.

Egyébként ilyen aláírással szerintem valami jóval egyszerûbb játékkal kellene játszanod.

Nelegyél már szerencsétlen.
Olvass vissza...ha nem ezerszer volt szó modok-ról egyszer sem!

toysoldier
inkább vmi modot mondjál.

Scottt
Vegyé kingdomsot

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

toysoldier
valaki?

Akkor asszem sima csata jön. De be szokott jönni.

bedlákk.
de többnyire bejön <#eplus2>

aut viam inveniam aut faciam

Fec papa
És ha nem sikerül a rajtaütés? 😊

Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-

"legugolóharcosok" <#nyes>
Már az alapjátékban is benne van az elrejtõzés, mint lehetõség.
Ha a csatatéren az embereidet fák közé állítod, leggugolnak, ezzel jelzik, hogy most õk el vannak rejtõzve. Ilyenkor az ellenség nem látja õket a csatatéren, csak ha nagyon közel megy. Bizonyos egységek (pl:katapult) nem tudnak elbújni.

Elrejtõzésre egyébként lehetõség van a taktikai térképen is.
Bizonyos fajta erdõségre ráálítva a seregedet, legugol a hadverzéred, és közli is, hogy 'ambush position'-be helyezkedett. Ilyenkor a környezetében elhaladó ellenséges egységet automatikusan meg fogja támadni, méghozzá ambush azaz rajtaütés formájában. A rajtaütés lehet sikeres vagy sikertelen. Ha sikeres a rajtaütés, az egységeid a csata indulásánál két oldalról fogják támadni a menetoszlopban haladó ellenséget, akinek így roppant kevés esélye/ideje lesz csatasorba állítani az egységeit. Továbbá õ lesz a vas a kalapács és az üllõ között.

Lehet neten játszani, egymás ellen, custom battlet. AI ellenfél nincs.

Származtasd a hasish szóból angolul, úgy könnyû leírni.
Azok az ürgék ugyanis sok hasist szivtak, és bérgyilkosság volt a foglalkozásuk, innen van a nevük.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

toysoldier
hali

tudnátok ajánlani egy jó modot a játékhoz? (lehetõleg olyat, amihez nem kell a Kingdoms)

köszi

((de ha a hashashinokra gondolsz akkor ahhoz elsõnek építs hashashin guildet, aztán meg már vannak is. hude sok a H. lehet ennyi nem kell bele de most lusta vagyok leellenõrizni, bocs scottt))

izé, tedd a török harcosaidat a fák közé vagy a fûbe. s láss csodát... <#hehe>

A másik kérdésem az volna, hogy lehet ezzel (medieval, vagy kindoms)-al neten játszani és ha igen akkor hogy?
Sziasztok!
Nekem az volna a kérdésem, hogy a kingdoms-ban is vannak olyan emberek akiket nem lehet megcsinálni mint a sima medieval-ban? Mert én még nem nagyon tudtam vele játszani, de a neten néztem róla intro-kat és hasonlókat, és ott láttam, hogy vannak török "legugolóharcosok" Azt például a sima medievalban nem lehet megcsinálni. (én legalábbis nemtudtam). Ha felrakom a kindoms-ot akkor a medieval mennifog ha újra meg crack-elem?
Elõre is köszi!
köszi

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Néha én is szoktam hasonlót, csak én nem egységet disbandolok, hanem lebontok 1-2 barakot ahol úgysem gyártanék semmit.
Cak én a pénzbõl katonákat veszek, és megyek hódítani<#vigyor2>
Mikor oroszokkal kezdtem, akkor kellett ilyet csinálni, nem volt mivel pótolni a veszteséget az elsõ körökben, persze aztán beindult...

Bucser

mer béna vagy😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Én is saját galériából próbáltam, eddig mûködött...
Mindegy akit érdekel, megnézheti a galériban a képeket.

De cseles, na jól van köszi.

Az azért van, mert a gyári exe-ben vannak tárolva az ikonok... amit felülírtál a crackelt exe-vel. <#wink>

Megoldás: a cd-rõl átmásolod valahová(bárhová) a wincsóra az eredeti kingdoms exet, és az abban lévõ ikonokat használod fel a kiegészítõ ikonjaihoz.
(az asztalon lévõ ikonon jobblikk, tulajdonságok, ikoncsere)

Ja igen...amúgyolyan miért van hogy ilyen furák lettek a Kingdoms ikonjai? Ilyen hülyén néznek ki...nem zavaró végül is...csak fura.

Na igen..de miért a Rome-ban is kell csinálni nem? Szinte. Szerintem nem találom el soha jól a sereg méretét, az lehet baj. De a kiegben rá éreztem, úgy tûnik.

Amúgy egészen tetszik, ki irottam a litván elvtársakat, és jelenleg meg támoadott Dánia, a lengyelek ,és csak úgy viccbõl a mongol vendégmunkások.

De felaprítom õket,azt már látom <#mf1>

Pedig baromira egyszerû a recept. 5-6, lehetõleg partmenti város, minél magasabb szintre fejleszetett piaccal, úttal, kikötõvel, kikötõi raktárépülettel és bányával. Emellett mindenkivel köss kereskedelmi szerzõdést. És ami a legfontosabb, a sereg mérete. Figyelj oda a katonáid fenntartási költségeire. Amíg a birodalmad kicsi, nem engedhetsz meg magadnak nagy sereget.(egy fullosat is alig) Ha már lesz pénzed, akkor engedheted meg magadnak a nagy fenntartási költségû egységek alkalmazását(nehézlovasság minden formája, nyergeletlen hûbéri lovagok, modern ágyúk stb). A kezdetekben pedig maradnak a lándzsások, meg az íjászok. Azért nehézpáncéllal felszerelt lándzsás milicistákból és számszeríjász milicistákból álló sereggel már el lehet érni nagyobb dolgokat.
Várból pedig az elsõ száz körben bõven elég egy is. Ha pedig valaki békét akar kötni veled, kérj pénzt a tûzszüntért és a kereskedelmi szerzõdésért cserébe.
Hirtelen ennyi tanács jutott az eszembe. <#smile>

Nem tudom. Sokat toltam mér de az alap Med-ben mindig szar a gazdaságom. A Rome-ban meg annyi pénzem szokott lenni hogy nem tudom mire költeni.

A kiegben pedig aketõ között. Van pénzem de azért nem olyan nagyon sok ,de van.

Csak hogy az ellenfél is hasonló erõvel indul ám. Mindegyik frakció.

Prince23
Akkor vmit elrontottál az alapban, mert semmit sem változott, ez olyan játék, h akár egy várossal is gazdag állam lehetsz...

Kapásból negyven nehéz lovas egység? Azzal le lehet a fél térképet radírozni,

Amúgy meg jobb a kieg. Az alapban soha nem jó a gazdaságom...most itt jó.

Nem, a félmillió darab Knights of Jerusalem nagy részét disbandoltam.
A játékstílusunk különbözõsége miatt volr rá szükség. Én a gazdaság kiépítésével kezdem a játékot: Pozitív pénzügyi mérleget pedig csak úgy lehet csinálni, ha a hadsereg nagysága arányos a gazdaság fejlettségével. A 250-es körönkénti fenntartási költségû nehézlovassági egységek ennek nemigazán tesznek jót. Ezért butaság negyvenakárhány nehézlovas egységet a játékosra kényszeríteni rögtön az elején.

Az americas kiegben ugyanez van. Chicimekekel kezdtem egy hadjáratot. Két faluval kezdenek, hozzá négy fullos hadsereggel. Nevetséges.

Szerintem saját galériába töltsd fel. Elvileg VIP tagság kell hozzá, de az vagy, ha van egyéni userbarod, nem?

Neuman
gondoltam már a video kártyára is, hamarosan újra rakom az egész rendszert aztán meglátjuk.
Uwu akkor a kieget érdemes megvenni? most néztem éppen csak 7500 a kettõ együtt.

!!!HALA MADRID!!!

Nem értem mi a god.

Már egy csomó képet sikerült ide linkelnem...most meg nem megy.

Valaki tud nekem segíteni?

ez nem jött össze
az ellenség
gyõzelem

Ezért írtam, hogy nincs felesleges lovas csapat:
(itt egy utánpótlás szállítmányom botlott bele egy kisebb seregbe 7gyalo+1lovas vs 3 lovas)
Ez pici csata volt, de ez is kingdoms.

Szerintem nincs olyan, hogy felesleges lovas sereg, és nagyon jok a kiegek, a crsades a kedvencem.<#wink>
Nyugtass meg, hogy nem a templomosok speckó lovasságait disbandoltad<#hehe>

Iszonyat nagy és kemény csaták vannak, teljesen másképp kell harcolni mint az alapban. Szerintem inkáb az alapjáték a gagyi a pár száz fõs csatákkal.

A kedvencem richard király az oroszlánüvöltéses specialitása.
A legemlékezetesebb csatákat a kieggel nyomtam, szóval szerintem nem kéne leírni, mert aki szeret csatázni, annak ez nagyon élvezetes.

sok oka lehet:hardver probéma,telepítés-másolgatásos gond(már ha modolsz)...pl nekem volt olyan h egyszer csak kidobált+vezérlõpultban nem engedte leszedni...csak a format c segített!
Neuman
Nekem csak ki fagy a játék, de miért azt nem tudom.

!!!HALA MADRID!!!

Öcsém, két éve tolom ezt a gamet, egy éve már very hardon, minden nagyobb néppel legalább három hadjáratot játszottam, de ezt nemtudtam! Köszi! <#smile>

A népeséggel kapcsolatban ha ráviszed az egeret az ép aktuális népességre akkor ki irja hogy a következõ szint pld 8000 fõ 10000 fõ emlékeim szerint.

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

Akkor játsz az alapjátékkal, ahhoz elérhetõ már a hatvanöt százalékos magyarítás.