Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok
Nem tudtok olyan oldalt ahol gyorsan le lehet tölteni mert én torrentben tölteném de mind tetû lassú
Nem baj ha fizetõs
(hmmm, szombat óta nem tudtam elérni az ezSGét... fura)

aut viam inveniam aut faciam

Azért vicces, hogy a gép mennyire ostoba döntéseket tud hozni!
Vegyük alapul a mostani játékom: A Jeruzsálemi királyággal vagyok 1275körül. Hadbanállok a törökökkel, a mongolok és a velenceiek már betörtek a térképre. Éppen foglalom el a területeket az egyiptomiaktól, mikor a városom alá jön egy török követ, és azt követeli, hogy fizessek neki 200 aranyat vagy hadatüzen!!
Pénzbõl persze nekem nincs hiány, de akkor is, a törököknek még 120.000 fõs seregük sincs, nekem olyan 240.000 fõs a seregem. De, hogy tovább tetézzem a hangulatot, a törökök mindenkivel hadban álnak kivéve a velenceieket meg az egyiptomiakat! De fenyeget, hogy fezessek neki "védelmipénzt" miez ha nem vicc!
Igaz, boccs! <#vigyor>
Baromság. Ha a kezdéskor elérhetõ 5 nép közül bármelyikkel végigviszed a hadjáratot (akár a rövidhadjáratot), akkor azonnal kinyílik az összes nép. Tehát utána már bárkivel játszhatsz. (kivéve a nem-játszható népekkel: pápai állam, aztékok, mongolok, timuridák)

Magyarmód nem hiszem, hogy van mert még a simához sem nagyon csináltak!
(A www.magyaritasok.hu-n én nem találtam eggyikhez sem)
A sima MED2TW-ban a magyarokkal úgy lehetsz a kiírtod õket (az összes néppel ez a helyzet kivéve a mondolok, timurisok, és az aztékok). Bár nekem csak a nehézpáncélos lovasok tetszettek onnan! Annyira nem jók, sokkal jobbak a franciák, vagy a "szent római birodalom"!
A kingdoms-hoz nincs ilyen magyar mod?
Magyarokkal hogyan tudok lenni? Kell hozzá vmilyen patch?
Igazadvolt sikerült megcsinálni köszönöm!
Azt vettem észre, hogy a crusaderben vannak királyok meg szultánaok... Ezek jók is valamire vagy csak úgy vannak? És lehet újjat választani, vagy ha meghal autómatikusan kapok egy újjat?
kiegnek kell az 1.3-patch ami az alapon van/
vagy az alapon az 1.2 aztán a kieg.Nem tudom milyen frissítések vannak ,de konkrétan ez a baja.

Felraktam a sima medieval és most a kieget akarom de nem tudom mert azt írja, hogy:
This 1.03.000 update cannot be aplied to the 1.000.000 nersion of the game. És ezt csak leokézni lehet, ha leokézom akkor meg azt írja ki:
Failed to apply updates to medieval 2 total war aborting installation.
Valaki tudja mint kell csinálni?
Na végre megvan a medieval 2 total war, és a kingdoms is, de mind a kettõhöz kaptam patches-et, akkor neten is lehet vele játszani? De, hogy?
nekem sikerült. szimplán indításnál rákérdett mit akarok indítani.

De úgy, hogy a kingdoms-al is lehessen játszani (úgyhogy a törlés kizárva) 😄
Egyépként még mindíg nem válaszolt nekem senki ha felrakom a kingdoms-ot akkor valahogy még lehet játszani a sima medievallal?
hajaj. de még milyenek... nem mertem nagy falat ostromolni mert többnyire beragadtak.

Bucser
ott is voltak ilyen gondok huge egységméreten.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Az az érdekes, hogy a Rome-ban ezzel a résszel semmi gond nem volt....

szóval a válasz a kérdésedre: azt hiszem az 'options' menüben a 'gameplay' részen lesz egy 'unit scale' cucc. na az ami ezt szabályozza. ha ez segített akkor jó.

sziasztok!hogy tudom átírni a játék vége évszámot?amugy hol mutatja h hányat írunk?ezt a descr txt-t megnyitottam de ott nem láttam end of game funkciót,csak h melyik nép mikor lép be.help+thx-ja és ha átírom a dátumot akkor new game?

Üdvözlet!

Pontosan. Nem is értem, erre a problémára miért nem fordítottak figyelmet a számtalan megjelent patchnél. Nem hiszem hogy nem vették észre tesztelésnél. Gyakorlatilag az egyetlen hibája a játéknak, viszont brutálisan idegesítõ tud lenni.

Hát ez az, én is a normál egységméretméret mellett vagyok.

Egyszer játszottam egy hadjáratot óriás méretre állított egységmérettel, hát halál frusztráló volt.

Bucser
meg gyönyörûen akadnak el a unitok várfalban esetleg kis falusi házban mert az útvonalkeresése a játéknak horror..

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

A normál fokozat játszható, és jól is néz ki.
A kis seregméret szerintem túl kevés.
A nagy és óriás méret már komoly gond tud lenni városban.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Fõmenü/Options/Game Settings/Unit Scale.

Szerintem nem feltétlenül jó nagyobbra állítani. A városkák szûkös utcái ugyanakkorák maradnak akkor is, ha többezer emberrel mászkálsz rajtuk. Csak a tumultus lesz jóval nagyobb, és átláni is nehezebb lesz.

sziasztok!
szeretnék segítséget kérni mégpedig abban,hogy azt hiszem valahogy lehet az egyes egységek létszámát változtatni.hogyan???mert már láttam különbözõ screenshotokat és ott akár 100fõ szerepelt egy egységnél.itt egy példa: http://cybergames.hu/files/aug14tw2.jpg
elõre is köszi
Amúgy mi ez a bárói liga? Igaz nem ismerem jól a kort de nem tudom mi akar ez lenni.
Most ez Oroszlánszívû Richárd után János király meg a Magna Charta és az akkor ,,morgolódó" nemesek ..szóval ez ez lenne?

hibáztam, bocs 😊
nekem valahogy nagyon összefüggõnek tünt a két esemény.
Bár be kell valljam fél éve sajnos nem játszottam a game-mel 😞

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

Valahogy nagyon unalmasnak és vontatottnak találtam, és a hadszíntér se tetszett.

Nincs összefüggés a két esemény között. Akkor alakul meg a bárói liga, ha valamelyik városod fellázad, ez pedig elkerülhetõ. És négynél több városa sosincs kezdéskor.

Szrintem mindegyik kampány jó.
Az alapjátékhoz képest különleges helyzetek vannak, különleges egységekkel lehet harcolni...

Az indiánok mészárlása se munalmas szélmalomharc, ha elég jó tempóban tudja valaki csinálni. Látni az eredményt, csak nyomulni kell nagyon.

A szentföldön meg a legnagyobb, és legkeményebb csaták vannak. Jó sok sereg van benne, ezért jobban kijön a taktikázás a stratégiai térképen, mint bármelyik más részben. A speciális egységek is nagyon jók...
Szerintem a szentföld a legjobb része a játéknak.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Érdekes, egész érdekes így már az angol kampány. Meg fogom nézni.

Tényleg? És akkor a fele terület kié lesz? Lázadó?

hello !
az, h. megalakul valami bárói liga, amint Ricsi elhagyja Angliát, és azonnal felére csökken a területed. pl ez érdekes benne 😊

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

A crusadesben ténylegvannak mongolok?
Az amerikában pedíg csak nekem nem látszik a térkép?
bgabor neked mibajod a teutonik-kal?
Tovább nehezíti a helyzetet az angolokkal, hogy a norvégokon kívül mindenki természetes ellensége az angoloknak. Egyedül skóciával lehet még jóban lenni, mert õ sokáig kizárólag a norvégokkal való ellenségeskedéssel van elfoglalva. Ezért érdemes rögtön az elején egy angol skót szövetséget keresztülvinni, a norvégok szövetséggel kapcsolatos ajánlatait pedig udvariasan elutasítani. Az angolokkal játszva nagyban megkönnyíti a helyzetet, ha a játék elsõ felében nem kell a skótokkal harcolni. Így az angolok tudnak kizárólag a walesiekre, majd pedig az írekre koncentrálni.

Más nemzettel játszva pedig a legfontosabb egy nagy angolellenes szövetség felállítása(az angolokkal harcoló államok közti szövetség), hogy mindenki az angolok lenyomására fordítsa az energiáit.

A kereszteseket jól látod. Rögtön az elején óriási sereggel kezdesz(40+ nehézlovas egység) stb. Egyedül az jó benne, hogy nagyon szép vidékeken játszódik.

Meglepõ módon nekem a Britannia kiegészítõ jött be a legjobban, pedig sokáig ez érdekelt a legkevésbé.

A poén az benne, hogy bár valóban tiéd a fél sziget angliával, ez csak néhány körig marad így. Olyasmi a helyzet, mint anno a RTW:BI-ben a nyugat római birodalommal. Tehát hogy néhány kör alatt szétesik az egész, ha nem lépsz közbe.
Ha akár egyetlen városod is fellázad, a lázadó város saját nemzetet alakít az angol 'Bárók szövetsége' néven. Megalakulásakor a fellázadt város mellett néhány másik városod is átáll. Ha jól játszol, elkerülheted ezt, nekem sikerült vh/vh-n, szóval nem lehetetlen.
Jó menedzselés mellett nagyon jó az angolokkal játszani.
Érdekesség, hogy ebben a kiegben megéri néha családtag nélkül vinni az angol seregeket, ugyanis elég gyakran megesik, hogy a legnagyobb sereged élén álló családtag dezertál a Barons Alliance-be, és onnantól övék lesz a sereg. Nagyon idegesítõ tud lenni, nekem vagy négy alkalommal elõfordult, hogy a fõseregem az ellenfél oldalára állt.

Az angolok után a skótok a legerõsebbek. A walesiekkel és a norvégokkal már jóval nehezebb játszani, fõleg a norvégokkal. Az írek nemigazán jönnek figyelembe, miután az ír szigetet visszafoglalod az angoloktól, és teljesen ír kézre kerül, onnantól nagyon macerás a további terjeszkedés.

Szóval a rangsor szvsz:
1:Britannia kiegészítõ
2:Crusades kiegészítõ
3:Americas kiegészítõ
4:Teuton kiegészítõ

Igen, az elején érdekes volt, de utánna meg untam. Amúgy szerintem pofátlanul csal a gép...honnan jön annyi indián sereg? Áh...csal szerintem.

Megnéztem a kereszteseket...hát az se fogott meg.

A Britannia, na azt lehet megnézem a skótokkal. Angliával bele kezdtem..de áh...már eleve az enyém a fél sziget...sokkal nagyonn vagyok mint a többi ország, mins Skócia vagy Wales, ebbe így mi a poén?
De a skótokkal édekesebbnek tûnik.

Én pont ezért nem szeretem az americas kiegészítõt. Jönnek az indián hadseregek egymás után, ezrével. Lecsapsz ötöt, hatot, semmi hatása. A tizedik lenyomott indián sereg után elunja az ember.

Semmilyen program nem kell hozzá.Egyébként cracket a megagames oldalról is lehet lekapin.Olyan játékot még nem láttam amihez ne lenne fent crack.

\"A jövő nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936

A gamecopyworld-rõl hogy lehet leszedni az 1.3-as patch-ez a cracket melyik progival?

Jobb alul kék íj gomb. Akkor nem tüzelnek automatikusan, csak ha te jelölöd ki nekik a célt.

Van oylan opció vagy esetleg mod ami lehetõvé teszi hogy a ranged egységek ne hazsnálják el a municiójukat?A shogunban a medieval-ban ill a rome-ban volt iylen lehetõség de itt nem találom.
Most már egy napja irtom az indiánokat..és nem fogynak el? El foglaltam pár várost, és most folyamatosan verem szét a 2-3-5-szörös túlerõben lévõ hadait. És még midnig jönnek, és csak jönnek.
Ehhez képest a mongolok az alapjátékban kis senkik.

Igaz ezeket könnyû leverni, sokszor alig pár tíz fõs veszteséggel megsúszom míg neki a a ezres serehe megsemmisül...de nekem már vészesen fogy a pénzem, a katonáim és ez csak jön és jön...

Hát nem egyszerû dolog.

Nem, akkor már nem. A dolog úgy áll, hogy ha kiirtod a játszma nyertesét, akkor nem nyertes többé, hiszen nem létezik többé. A nyertesnek lenni feltétele a létezés <#falbav>

Because fuck you. That\'s why.

Na és ha kiirton õket? Akkor is nyertesek lesznek?

Rövid hadjáratot indítottál, és õk elõbb érték el a rövid hadjárat céljukat, mint te, ezért gyõztek.

Fec papa
Kicsorbítják.. <#eplus2>

Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-

Nagyon érdekes dolog történt ma. A spanyolokkal vagyok ügye a Kingdoms Amerikai kapmányában, és egyszer csak k iírta hogy nyert az egyik nép, valami tarascans, vagy kik. Mondom helló? Mi van?b Én szép lassan hódítgatok, harcolgatok ki építen az országom és erre más meg nyer? Mi az hogy nyert, a jó anyját...de ezért ki irtom õket...ja...csak hogy akkora seregük van hogyaz besz@rás...a statisztikai mutató szerint 300 ezer és növekszik...de még velem nem találkoztak, majd meglátjuk mit szólnak a spanyol acélhoz.