Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ryleh
sziasztok,Roma az eset,de sztem ebben mind1,,,,,,,feltettem a BI-t,erre ugy széthuzza a kélpernyöt,már a bejelenkezö logonál,hogy a bal felét láétom csak a képnek,igy el sem jutok a beállitásokig,,,,preferencben probáltam átirni a felbontást de nem segit,,,,,,reinstall is volt,,igy is kaki,,,,ilyet még egy elkurt mod sem etett eddig,nemhogyx egy hiv,hieg,,,mi a fax lehet ez?,,es thx😊)

Most vettem észre, hogy 10M-ig privátban is el lehet küldeni, így nem is kell emailezni.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

válasz ere...ezt biztos használtad már
mellette vaan, hogy privát, arra kell klikkelni

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Mért privátban, hogy lehet megadni az e-mail címet? Vagy bármilyen üzenetet?
Nehézlovasságra visszatérve, megígértem, hogy kikeresek pár értéket maximális fegyverrel és páncéllal trapasztalat nélkül (tmadás/védekezés/roham):

oroszok: tsars guard 15/20/5 very good stamina
törökök: quapukulu 14/19/6 very good stamina
franciák: noble knights 14/18/8 good stamina, may charge without orders
magyarok: royal banderium 14/17/8 very good stamina
ispotályos lovag: 14/18/8 good stamina
templomos lovag: 14/17/8 good stamina, may charge without orders
teuton lovag: 14/18/8 good stamina, may charge without orders
knights of santiago: 14/18/8 good stamina

bgabornak igaza volt abban, hogy a keresztes lovagok nem egyformák, csak az alapértékeik
A may charge without orders tulajdonságokat is kimásoltam, bár nem sok értelmát látom, én sohasem várom meg míg maguktól rohamoznak, a nekézlovassággal folyton rohamozni, meg visszavonulni kell.

Ha valakinek kell a replay, agja meg az emailjét privátban, és alküldöm, talán ez a leg egyszerûbb.

Van egy jó replay-em, ha érdekel valakit szívesen elküldöm valahogy.
Ez újra is játszható egy kis szerencsével. Játszottam qick battle-t a Skótokkal, nagyon szép csata lett.

Az tényleg kemény, és jobb értékei vannak mint a longbowmeneknek.
Nem tudnak leverni olyan karókat csata elõtt, ezt leszámítva mindenben jobbak.

scots guard az egység neve
Páncélos íjászok? Pontosan melyikre is gondolsz? Ugyebár íjászokról volt szó, tehát a számszeríjászok nem jönnek szóba.

Egyépként megnéztem az adatokat és a francia páncélos íjászok adatai jobbak, mint az angol hosszúíjászok-é!<#fejvakaras>
Én azt javaslom neked, hogy a legjobb pénzszerzési mód az, ha akivel csak tudsz elkezdesz kereskedni, és fejleszted a kikötõket, a mezõgazdaságot, és a céheket.
én a med 2-re értettem a pénzszerzést<#nevetes2>

baurtwell haver

Az angol hosszúíjász, mert õ lõ a legmesszebbre, és átviszi a páncélt. Magyarul komoly páncéloslovagokat is le lehet szedni vele.

Az íjászok amúgy sem arra valók hogy másik íjászokra lövöldözzünk vele.

Bányát ott lehet építeni ahol van....ennyi, ahol engedi a gép ott lehet.
A vár katonáskodni jó a város meg a gazdaságnak jó.

Pénzt meg úgy a legegyszerûbb keresni , ha dolgoznol, bár vannak akik lopnak vagy munkanélküli segélybõl élnek.

Hy!!lenne egy..vagy kettõ kérdésem<#vigyor>
azt szeretném kérdezni hogy hogyan lehet bányákat építeni és hogy velencének mi a gyengesége??
ja és melyik a jobb az erõd vagy a város,mert feljebb akarom emelni az adókat
És nem tudtok mondani olyan "trükköket" amivel pénzt lehetne szerezni??

baurtwell haver

Nem mindegy a terep, aki magasabban van jöbban szedi az ellent.
Elképzelhetõ, hogy a törökök gyorsabban lõnek újra?

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

olvass vissza !
sziasztok!olyan kerdesem lenne hol tudom atirni hogy korok helyet evszamot mutasson?😊 koszonom szepen a segitseget
Csak mert kipróbáltam, hogy egy osztag hosszúíjász megy osztak törökíjász, mindegyikbõl a legdrágább=legjobb legalábbis szerintem, és a törökök szétlõtték az angolokat!!!!!
az angol íjászok kilövik a gatyájából az embert még ha páncélozott is, a törökök meg egy kicsit tovább bírják közelharcban.

aut viam inveniam aut faciam

Egyépként melyik a jobb, az angol hosszúíjász, vagy a törökíjászok?
Értem kössz!
alapjátékban egy kör után eltûnik. modokkal pedig végleges és 2 egység fenntartását állja amíg be vannak kvártélyozva.

aut viam inveniam aut faciam

Tehát megéppítetem az erõdöt de nem haszálom akkor mikor fog eltünni?
Építettek egy erõdöt
A fõhõsöd tud venni épületet pl.:kilátótorony, és ERÕD. De ha építetek eggyi akkor az mikor fog eltûnni?
Huuu, ezt a kérdést még én sem értem. Fuss neki mégegyszer mert így nem tudunk segíteni.

Ha balról nem Te lősz akkor ki a f.szom az! ProStreet:BlacksheepHUN0 TDU:BlacksheepHUN GRID:SanyiHUN77

Ha építek egy bázist (csak a családtagok tudják, ott van a kilátó torony alatt 2500 arany) Akkor az mikor tûnik el, vagy hogy tudom eltüntetni?
Ezen kár vitázni a számok maguklért beszélnek.
A kedvedért kikeresek pár egységet, maximumra páncélozva, és fegyverezve tapasztalat nélkül.

Csak elõbb vissza kell raknom a játékot, új gépem van... majd vasárnap este kikeresem az értékeket, meg persze játszok egy jót max. grafikán végre.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Az értékeik ugyanolyanok, csak az Ispotályos, a Santiagói lovagokat és a Teutonokat eggyel nagyobb páncélszintre lehet fejleszteni, mint a templomosokat.

A Franciáknál a kései lovasok közül a Kopjás, a Nemesi lovag és a Lovagrendi lovag is jobb értékekkel rendelkezik, mint a keresztesek.

A magyaroknak pedig egyáltalán nincsenek olyan lovasaik, amelynek az értéktei meghaladnák a keresztesekét.

Semmiben nem múlják felül, a támadó/védõ értékük pont ugyan annyi lehet.
Védelemben tényleg van eltérés, de a kereszteslovagokra lehet rakni még egy szint páncélt, így ponosan ugyan olyan lesz mint a francia lovagoknak.
A rolyal banderium 1-el gyengébb védelemben, de az álóképressége egy fokkal jobb. A csataamezõn sokszor többet ér a very good stamina, a good-al szemben, mint a 17-es páncél a 16-oshoz képest, tehát akár jobbak is lehetnek, ha már nem frissek a csapatok.
A francia lovagoknak ezzel szemben egyformák az értékeik -chivarlic knights, noble knights- a többi francia nehézlovas meg gyengébb, mint ezek.

Mellesleg az Ispotályos és a Santiagói lovagok értékei ugyan olyanok mint a Templomosok és a Teutonok értékei.
De a német Gót Lovagok minden fejlesztéssel együtt elmaradnak mögöttük. Nekik teuton lovag van ami olyan erõs mint a többi keresztes lovag.

Nincs felrekva de eszembe juttot és ki is próbáltam és tényleg azt kell fejleszteni<#felkialtas>
Kovácsmûhely. (az elsõ fajtáját bõrösnek, azaz leather tannernek hívják) Lehet gyártani bármelyik várban és városban.

A magyarítás fel van telepítve nálad? Az sokat könnyít a kezdõk helyzetén.

A kovácsmûhelyek pontosan melyikek? <#szomoru1>
Franciáknak a játék vége felé van vagy öt (!) fajta nehézlovasságuk, érdekes módon olyan is, amit városban lehet kiképezni (katonai akadémián). Ezek azért felülmúlják a magyarok nehézlovas egységeit.

A templomosok/ispotályosok/santiagói/teuton lovagok pedig nem minden játékban lesznek elérhetõek. Az ezeken kívül elérhetõ magyar nehézlovasok rosszabbak a francia egységeknél. (nem véletlenül, hiszen a francia nehézlovasság világhírû volt akkoriban)

Mellesleg az Ispotályos és a Santiagói lovagok eggyel magasabb páncélszintre(full plate) fejleszthetõk, mint a Templomosok és a Teutonok.
De még így se ezek a legdurvább nehézlovasok, hanem a német Gót Lovagok, õk az utolsó páncélszintig(advanced plate armor) fejleszthetõk. Ráadásul õket ugye egyszerû elõhozni.

Scottt
Az nem az.
Épetessz kovács mûhelyeket és azok fejlesztik majd😉

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Értem, megfogom próbálni, kössz!
szerintem nem.. mondjuk hirtelen nem esik le mire gondolsz
Fejlesztés a következõ a városban építesz fegyver és páncélkovácsot armoury és weapon vagy sword smith aszem ezeken a neveken futnak.. ha fel van építve akkor a régi egységeidet ebbe a városba kell vinni és retrain mint ha az század létszámát töltenéd fel ép csak ezután a fejlettebb felszerelésük lesz

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

Megnéztem az a neve, hogy "sultán recing track"
Azt tudom, hogy az embereket lehet fejleszteni fegyverben, és páncélban eggyaránt, de azt pontosan nem hogy hogyan! Az a tippem hogy a katonai és a kereskedelmi városokban is van egy-egy olyan épület ami úgy néz ki, hogy a két oldalán sátrak vannak, és középen van egy elválasztófal (olyasmi mint a lovagi tornákon) 😄 Azzal lehet ezeket a fejlesztéseket megcsinálni?
sWbFII
á á á á és pont most sikerült wow 1.02.01 -et raktam fel és most jó

"Not Weaken.... Weeeaken"

sWbFII
Nem akarok lámáskodni ,de már tegnap este óta szarakszom azzal hogy vhogy felpacheljem 1.03-ra a játékot,de 1.2-rõl vmiért nem enged sehova pachelni
am. nem eredeti
már nem vágom az egészet...

"Not Weaken.... Weeeaken"

Bennem fel sem merült, hogy ezzel kapcsolatban valaki nem a kiegészítõre gondol.

Gondolom szó szerint érti.
Szerintem legtöbben azzal kezdik az ismerkedést a szent földdel a játékban.

A Jeruzsálemi Királyság a kiegészítõben van.

Az alap játékban most fejeztembe az Angolokkal egy rövid hadjáratot, de nem nyította meg a több játszható népet a játék.

Ha balról nem Te lősz akkor ki a f.szom az! ProStreet:BlacksheepHUN0 TDU:BlacksheepHUN GRID:SanyiHUN77

jeruzsálemi királysággal?ez alatt mit értesz?

Üdvözlet!

A hozzászólásod egy részérõl már leírták, hogy nem igaz, és szerintem a másik fele sem állja meg a helyét.
Minden európai népnek az ispotályos, illetve keresztes lovagja a legerõsebb, ezért nem igaz, hogy a Franciáknak jobb a nehézlovasságuk a Magyarokénál.
Alap támadó/védõ értékük ugyanaz mint más nehézlovasoknak, de ezeket egy szintel magasabban lehet páncélozni.
A magyar bandériumok kicsit gyangébbek mint a többi nehézlovasság, viszont jobb az állóképességük, ezért aztán végképp nem mondanám, hogy a Franciák lovasai jobbak.

Lehet.Beviszed õket egy városba ameik már tud olyan egységeket gyártani
és rámesz az építés ikonra ott vannak hogy mit tudsz építeni és afelett az ablak felett vannak fülecskék rámész az utolsóra és ott kiválasztod hogy meiket akarod felgyógyítan.

Remélem érthetõ
Valaki nem tudja, hogy egy csatában hogyna lehet pótolni az elvesztett egységeket?
pl.: egy csatában vesztettem 50 katonát akkor õket nem lehet valahogy 100%-osra felfejleszteni?