Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hopp, elfelejtettem megnézni, sorry

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

honnan lehetne letölteni a kingdomsot?mennyivel másabb mint a sima medieval II?
Ugyanis a melóhelyrõl ugattam az okost <#csodalk><#guluszem1>

1.4 lesz az alap Total War, 1.5 pedig bármelyik Kingdoms campaign.
De most elbizonytalanítottál, este meg kell néznem 😊

nem 1.4?:S
öh... a Kingdoms alapból 1.5-re patchelt játékverzió... miért kell feltenni rá eu patch-t ?

#7597-re pls
nem tudom felrakni a magyarítást!
letöltöttem az 1.2 patch-et utána a magyarítást,az asztalon kijött egy "magyarított medieval 2" ikon ráklikkelek de a játék még mindig angolul megy!!(pedig egy másik patch-el is megpróbáltam)<#falbav><#fejvakaras>

baurtwell haver

Legyártod a kereskedõt, ráállítod a cuccra. Õ kereskedik. Közben fejlõdik. Hoz némi pénzt, de a fontosabb tulajdonsága, hogy élénkíti a kereskedelmet a tartományban, ahol áll. Egy idõ után másik kereskedõ megpróbálja majd kivásárolni, ha elég fejlett, megússza.

Bocs igy nem egyertelmu tehat ha van egy nyersanyag arra ra kell allni es ott bandazni?😊 vagy ha elfoglalom a teruletet az automatan az enyem ?
vagy akkro is rajta kell allni ha az en teruletem de eleg ott allni vele es semmit se kell vele csianalni vagy neha meg kell jaratni az oreget ?
szoval ilyen mindenfele infokra kivancsi lennek mert nekem se tiszta ez a resz 😛
Hi valaki el tudna nekem reszletesen magyarazni hogy is mukodnek a kereskedok ?
uwu: igen, beletelt egy idöbe mire en is räjöttem hogy kell egy assassin kiserönek😊

bgabor:
igazad van, kifelejtettem, volt olyan kereskedöm mire odaert megmurdelt😊
hali! az 1.5-ös eu patcheel lenne problémám. amikro megpróbálmo felrakni tört, eu, de még nem crackelt ja és frissen telepitett kingdomsra akkor minden egyes kapmánynál azzal jön h nem találja a localized.packot márpedig ott van a helyén:S nemtom mér csinálja de help pls! elõre is köszi
(egyébként igen.)

aut viam inveniam aut faciam

ne felejtsd el az afrikai arany és elefántcsont kereskedelmet. szerintem messze a legjobb nyersanyagok és persze a legmegközelíthetetlenebbek (hú, de hosszú ez a szó).

Én útálom, ha megveszik a kereskedõmet, ezért a következõket szoktam csinálni:
- viszek vele kémet, hogy lássam ki ólálkodik a környéken
- viszek bérgyilkost, hogy ne ólálkodjon a kereskedõm körül másik

Nagy hordákban érdemes elindulni a zsíros területek felé (mindegyik egységbõl kell 4-5 darab, kámbõl elég kevesebb)

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

lehett volna egy kommentben is.. SPOJLER féle !!!a legtöbbet hozó források/nyersanyagok sztem: ausztria területén 2 ezüstbánya..a boszporuszi szorosnál 4 igen sokat hozó selyen forrás egymáshoz közel, de ez nagyon mozgalmas hely, sec perc alatt lefizetik a tapasztalatlan merchantodat..izrael pertjainál, és alexdandria is bõvelkedik egzotikus, sokat hozó nyersanygokkal ...bagdad felé a selyem út szépen hoz..3-4 tapasztalt kereskedõ 2000-3000 florint fialhat körönként, az kb egy teljes sereg fenntartását fedezi
felderíteni, meg más kereskedõket lefizetni/megvenni..de az 1000-2000 florinos bevétel felejtsd el, tapasztalatom szerint kb 740 felé nekem sosem ment, vagy megvették, vagy elhalálozott, vagy kimerült (van ilyen?..elkezdett csökkeni a forrás bevétele, ugyanazzal a merchant-al)
Köszi valahogy sejtettem 😛 akkor pusztuljon a fergese 😄
Hú ez eszembe se jutott, köszi!Amúgy a kereskedõvõvel mit lehet csinálni azon kívül, hogy ülök a nyersanyagokon?Ezt a részt nem értettem egészen.Csak mert jól jönne 1-2000 plusz bevétel
ejej srácok, buta kis kérdésemen kár összekülönbözni, de látom mindketten császári erényekkel rendelkeztek: beismerés😊..köszi szépen mindkettõtõknek a segítséget<#eljen>..már tegnap szétromboltam a st john guild-et notthingam-ben
Igaz, bocsi, túlreagáltam. Életet átható cinizmus? Akkor te is nagy Dr.House rajongó lehetsz, mint én. <#nyes>

ez meg itt egy gyengére sikerült megkövetési kísérlet
(második olvasatra gyenge <#szomoru1>)

a sértés szándéka sem merült fel bennem. szimplán alapvetõen a cinizmus itatja át az életem. ezért is írtam: szal óvatosan azzal a rombolással. inkább ne építs semmit és várd ki amíg az jön ami.
de ha már megvan neki akkor nincs mit tenni, csak rombolni. ebben igazad van.

Ha nem tûnt volna fel, a Woodsman guildet akarja elõhozni a Sherwood archer miatt, úgy, hogy már van másik guldje Nottinghamban. Ha nem rombolja le a rossz guildet, soha az életbe nem lesz ott Woodsman guildje.

Vissza kéne olvasni egy keveset az ilyen hozzásuólások elõtt.

"ha már feltesszük az okos okulárét" Ez meg milyen baromság. Sértegetsz úgy hogy még igazad sincs. <#falbav>

Hajóval kell menni 😊

ha már feltesszük az okos okulárét <#hehe>

Destroy a guild building (huge penalty for that guild type, -100 settlement, -20 others)

obe: szal óvatosan azzal a rombolással. inkább ne építs semmit és várd ki amíg az jön ami.

Egyáltalán nem kötelezõ részt venni benne. Ha kihagyod a hadjáratokat, nem lesz semmi következménye. Lemegy a megítélésed a pápánál? Ajándékozz neki néhány ezer pénzt egy diplomatával, és már el is van felejtve.

Alap dolog egyébként szövetségben lenni a pápai állammal. Ha pedig már nagyon jóban vagy vele, sugalld inkább te neki a következõ ker. hadjárat célját. Minek irányulna a hadjárat a szentföldre? Amikor ellenfeleid(franciák) ellen is irányulhat? Angolként kellemes dolog, amikor egész európa nekiront mondjuk Párizsnak.

Az az idegesítõ, hogy angliával vok és a pápának a mániája a keresztesháborrú.És hát általában mire jeruzsálemhez érnék, vagyis inkább kb olaszországhoz már vége is van és az embereim fele dezertált XD
Nem gond, ha már van másik guild benne. Az egy sima épület, le lehet rombolni ugyanúgy, mint bármilyen más épületet. (klikk a városra, alul a megépült épületeknél jobbklikk az eltüntetedõ guildre, és alul ott a lerombolás gomb)

hi ! játsz végig egy short campaign-t valamelyik alapból feldobott néppel - pl angolok - és a következõ játékra nyitja a többi népet is.
pl így lehet...

Hello!
Valaki meg tudja mondani, hogyan lehet aktiválni a magyar kampányt?
Patch kell hozzá, vagy kieg? Elõre is köszi.
köszi, még mindig tudtok újat mondani nekem, lassan egy éve játszom😞..tényleg körülményes, notthingam már kapott egy guildet😞..fel lehet oszlatni?..yeoman archernél tartok, ráadásul notthingam vára - hálisten azt meghagytam várnak - messze esik a frontvonalaktól ráadásul, az íjászat egyáltalán nincs fejlesztve notthingamben😞
A swordsman guild a kováncsmûhely fejlesztésével, és kardos egységek gyártásával hozható elõ.

Sherwoodi íjászt speciális körülmények között lehet csak csinálni.
A módja az, hogy Nottingham várában (várnak kell lennie) maxra fejleszted az íjászlõtért, és rengeteg íjászt gyártasz ott. Eközben a várban olyan kormányzót kell állomásoztatni, akinek magas a lovagiassága. Kegyetlen kormányzó nem jó.

Egy idõ után fel fogja ajánlani a Favágó Céh (Woodsman guild) építését nottinghamban. Ezt fel kell építeni. Mivel településenként csak egy céh lehet, nem szabad más céh felépülését engedélyezni nottinghamban.
Ha megvan a woodsman guild, tovább gyártod az íjászokat. Egy idõ után fel fogja ajánlani a Woodsman Guild fejlesztését. Ezt meg kell tenni.

Ezekután fogsz csak tudni Sherwoodi Íjászt képezni Nottinghamban.
Egyértelmûen ezt a fajta egységet a legkörülményesebb elõhozni a játékban.

Forrás

Nem. Fejleszted az õket termelõ épületet, és veszel új, fejlettebb egységeket. A régi paraszti íjászokat megtartod várvédõnek, vagy feloszlatod.

én az angolokkal játszom, és látom hogy majd sok fejlesztés/fejlõdés után lehet sherwood-i íjászokkat is képezni, az milyen értékekkel bír?..nekem elküldhetnéd a replayt , küldöm a mail címem..köszi
fegyvereket csak swordsman guild-del tudod fejleszteni. azt meg úgy tudod a legegyszerûbben meghívni, ha minden egységedet egy várban regrouppolod. akkor be kell hogy adja egy idõ után.

Sziasztok az lenne akerdesem hogy atlehet kepezni az egysegeket fejlettem egysegge ? teszem azt sima paraszt ijjaszt --> ijjassza ---> fejeltt ijjasz stb..
Egyépként a fegyvereket is a kovácsmûhelyben kell fejleszteni mert én már a 89. évben járok és még mindíg csak a páncélzatot tudom fejleszteni?
Ryleh
thx.....utolagos elnézést,hogy széthuztam a topikot a lenti fájdalmaimmal,megoldodott,,,,driver😞((mondjuk gáz hogy a med2 nem aggodott,,mindegy😊))moderátorka,kérem törölje azokat😊)

Akkor ezt jól megmagyarították<#vigyor2>
De jogos a fordítás, az alapjátékban van a hiba.
Az ember azt gondolná, hogy a lovagrendi lovag valami lovagrendhez tartozik.
Ott van elrontva, hogy ha külön már vannak lovagrendi lovagok (keresztesek és hasonlók), fölösleges bele egy ilyen általánosított izé.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Félreértettél, a magyarítás miatt. Van egy olyan lovas egység, hogy Lovagrendi lovag. Ez a neve.

Ha már harcolnak, tök mindegy, hogy megvan-e ez a tulajdonságuk.
Mindegyiket nehéz visszahívni, klikkelni kell vagy 20-at, ha olyan a szitu.
Igazából attól függ mennyire nehéz õket kihozni, hogy mennyire mennek közéjük, van-e elég hely, és van-e útban valami (szikla, vagy fa).
Ehhez már nincs köze ennek a képességnek, csak indulásnál számít.

Egyébként a templomosoknak, és a teutonoknak is van ilyen tulajdonságuk, és azok lovagrendiek.

Én arra gondoltam, amikor már nekichargeoltak az ellenfélnek, és gyorsan el akarom hozni õket, de nem engedelmeskednek.
Pl: Feudális lovagnak van ilyen "parancs nélkül is támadhat" hajlama, lovagrendinek már nincs.

Passz. Nekem anno a rome-al az a problémám volt, hogy az új gépemen az egységek ikonjai kockások/szögletesek voltak. 😄 Igazából a Rome már nem mai darab, és ez sokszor meglátszik rajta.

Ha figyelsz rájuk nem mennek maguktól.
Mikor rájuk jön a rohamozhanék, megnyomod a stoppot, és megállnak, csak észere ekell vanni idõben. Ha jobban megnézed nincs köze a fejlettséghez ennek a tulajdonságnak, a francia elit lovasok mind ilyenek.

Az elõzõ részben a törökök futuwa-k voltak ilyen tulajgonsággal megáldva gyalogos íjász létükre, de nem csinálták rosszul. Lövöldöztek egy darabig, és ha közel jött az ellen nekimentek egybõl.

Egyébként szerintem a royal banderium a legjobb nehézlovas a tastõrség után.
8-as a rohama, és very good stamina-val rendelkezik, tehát ezzel lehet a legtöbb és legerõsebb rohamot indítani mielõtt elfáradna, és pihenni is lehet vele, nem kell vészaesen sokat vérni, mint a többivel. Igaz, hogy 1-el gyengébb mint a többi top lovas, de megéri.

A török, és orosz top lovasoknak szépek az értékei, de gyenge a rohamuk, ezért nem szeretemõket.

Ryleh
kérdem ujra,mi lehet a gáz,,,,,,elképzelhetö hogy vga driver a probléma??....reinstalloztam a Roma alapot,tiszta nyers,s ugyanazt produkálja mint alább irtam,ergo már itt megbukik,nem BI kavar be,,,,,
Fx 5500 kari van,de a FURCSA az: a Medieval 2 simán megy,nincsenek ilyen gondok,,,,,sosem volt még ilyen az elöbbi pusztulat Gef TI 3 as karimmal minden roma kieg mod ment,,,eccerüen nem érthem mi a fax lehet,,,

A "A may charge without orders" azaz a "parancs nélkül is támadhat" inkább negatív tulajdonság, olyami, mint az ostromgépeknél a "nem tud elrejtõzni". Tapasztalataim szerint az ilyen tulajdonsággal rendelkezõ egységeket nehezebb irányítani, sokszor hagyják figyelmek kívül a kapott utasítást. Ami ugyebár egy kizárólag rohamozásra-futásra-rohamozásra használható nehézlovas egységnél nagy gondokat okozhat, lévén hogy az életük múlik rajta, hogy idõben lelépnek egy egy sikeres roham után.

Nem véletlen, hogy a fejlettebb (tehát fegyelmezettebb) lovasoknak már nincs ilyen tulajdonságuk.

Scots Guardal az a baj, hogy csak a játék legvégén építhetõ(lévén hogy csak óriási, tehát a legnagyobb méretû városban lehet felhúzni az õt kiképzõ épületet)

A Longbowmanek legelsõ típusát már rögtön az elejétõl képezheted.