Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Semmi értelme a csalásak, ez egy könnyû játék, minden probléma megoldható benne, csak csinálni kell, errõl szól az egész.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Jah, és köszi!<#worship>

Csak így látod a csapatmozgásokat. Európa térképet ismerem egyébként.<#mf1>

,,Ö" betû. Csalni egyébként csúnya dolog....bár én is használtam a térképfeledést régebben. Aztán kémet kereskedõt papot küldtem arra..és fel van fedve a térkép

<#mf2>

Sziasztok!

Valaki segítsen nekem abban, hogy a konzolt ahová a csítet tudom beírni, hogyan kell elõhívni? Mert elvileg a ~ gomb az (AltGr + 1) de nekem ez nem megy. Nem vagyok csíter a gém eredeti (Gold Pack) csak egyszerûen zavar, hogy a térkép fekete és szeretném látni egyben az egészet.
Elõre is köszönöm!

Üdv.

Ryleh
MTW2 Kingdoms-ot vennék.....ha vkinek volna eladó példánya,akkor priviben a többi részletet...thx

<#law>

uwu, bgabor:
köszi nektek, este gep elött leszek kiprobälom

antigua

a kezit csokolom megteszi<#eplus2>..nekem mindegy kinek hänyszor välaszol a häzigazda, amig birja cernäval, több forumon mär azert is üvöltenek, ha egyältalän felteszik a 2x 3 x feltett kerdest, de igazad van mivel nem en vagyok a häzigazda nem pofäzok bele, peace..a jätek valoban jo, söt az egyik legjobb<#integet2>

Én úgy próbáltam, hogy városban állomásozott két családtag. Az egyiknek felhoztam a kíséretét. Majd az egyik kísérõt drag&drop módszerrel áthúztam alulra a másik családtag fejére/képére.

1. Berontok ????
Csak feltettem egy kérdést ! Miért, hogy kellett volna belépnem ? Kiskezét csókolom az megfelel ?
2. Elvárom hogy 100 is válaszoljanak ugyan arra a kérdésre ???? Jelenleg ez a fórum a #7797 es hozzászólásnál tart, de vannak játék fórumok ahol pl. 15000 körül. Szerinted ki az aki mind ezt végig nyálazza egy fórumban, hogy megkeresse a kérdést a válaszára ? ( Én kb 4-5 oldalig mentem vissza ebben a fórumban ill. az elsõ pár oldalt szintén végig néztem mielõtt feltettem volna a kérdésem. )
Természetes ezért, hogy újra meg újra megkérdezik az újak az alap dolgokat, és képzeld el hogy akadnak olyanok akik újra meg újra választ adnak rá. Igaz nem mindig írják le ugyan azt ez természetes is, de legalább utalnak rá, hogy pl. mikor eset szó az adott kérdésrõl a fórumban.
Én ehhez szoktam hozzá és ezért bátorkodtam utalni rá .Lehet, hogy ez neked furcsa,és felháborító, de hát mindenki másképpen szocializálódott ebben a világban .( Nos ennyit egy kis kiigazításul. )
Köszönöm a segítséged, valószínûleg az általad említett okok miatt nem voltak a csapatok kiegészítve .

Ui: Isten óvja a királyt ! Jó ez a játék !

külön ablakba kell megnyitni, és a kísérõ képét kell a tábornok képére húzni.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Abban is ilyen volt.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

én csináltam rosszul?<#fejvakaras>..az egyik karakter ikonját ráhúzod a másikéra és automatikusan kíséretet cserélnek?..mert ugye két családtagot nem lehet egybevonni..csak katonákat, azonos típusból ugye..a tw rome forumon is ajánlotta valamelyik kollega, de evvel a módszerrel nem mûködött
antigua

az kizárt hogy még nem találkoztál létszámpótlással, csak abban a 2 esetben nem tudja a létszámot visszaállítani eredeti létszámra, ha:

a, nincs olyan épület ami alkalmas az adott típus képzésére, értelmszerûen pótlására

b, ha az adott városban, erõdben nincs annyi hadra fogható férfiember, pl járvány lévén csökken, kvázi meghal a lakosság része

de PrasCo tábornoknak is igaza van, és bgabor hadvezérnek is..PrasCo:

orvos kísérõt csak egyszer láttam, de valószínû hogy 200 körönként dob egyet a gép, én megnézem mindig melyik nemesember milyen kísérettel bõvül, de ritka madár szerintem tábori sebész titulussal futott ...viszont a komplett kíséret drag and drop módszerrel már a tw rome óta próbálkozom, nekem sosem mûködött<#nemtudom>..ez a healed dolog randomszerûen mûködik, vagy a sebesült egység képzettségétõl függ?

bgabor:

.." Ez azért van mert az átképzéskor létszám helyreállítás mellett a páncélzatot is fejlesztik az egységnél, ha még nem rendelkeznek az adott városban elérhetõ páncéllal..."

igen, van olyan amikor egyszerre pótol létszámot és fejleszt páncélt is, valamint olyan is ha jól figyeltem meg, nem csak csata közben lép rangfokozatot egy pl íjjász egység, hanem retrain után a stratégiai térképen is, így elõfordulhat hogy három dolgot fejleszt egy retrain után

antigua

az viszont pofátlan elvárás tõled hogy ha berontasz egy fórumba, és te mint vendég elvárod hogy századszor is leírja valaki azt amit már elõtted 99 szer leírt, mindezt szóvá se merje tenni..ez egy kicsit egyoldalú
"Mindenesetre a hadvezér/családtag kísérõi csak a hadverzér tulajdonságait módosítják, más hadvezérhez NEM rendelhetõk."
Drag&Drop. Így volt nekem mindig legalább 5-ös szintû kezdõ bérgyilkosom, ha kiöregedett a fõcsóka.

Kipróbáltam, igazad volt. Tényleg át lehet húzni a kísérõket egyik karakterrõl a másikra. Poén hogy még mindíg tud újat mutatni a medieval2, ennyi játék után is. Romeban is így volt ez már?

"Aki meghal csata közben, az meghal. Gyógyítani nem lehet."
...helyett, Battle results-nál kicsit körül kéne nézni. Nem túl nehéz elcseszni, lévén, kampányban a pipán kívül egyetlen gomb van. Csúnya lesz szembesülni a táblázat "healed" oszlopával... Hja, ha a kacsa nem tud úszni...

Olvasd el a következõ mondatot is, ami a kiragadott idézet után következik. Rájössz, hogy ugyanazt írtam, mint te.

Ennyit az úszásképtelen kacsáról. <#wink>

normálisan is lehet adni, akkor sem fog sérülni a baromi fontos SG-s renoméd...

Pontosan mit értesz SG-s renomé alatt? De igazad van, legközelebb udvarias leszek.

PrasCo
Érdekes. Tudod, helyreigazítást egy jóhiszemû segítségadásra - mégha az téves is - normálisan is lehet adni, akkor sem fog sérülni a baromi fontos SG-s renoméd... nem mintha zavarna a dolog, ha jól esik, ne tartsd vissza, nehogy abból legyen valami problémád, csak meglepett. ^^ Szinte már mellékesen:

"Aki meghal csata közben, az meghal. Gyógyítani nem lehet."
...helyett, Battle results-nál kicsit körül kéne nézni. Nem túl nehéz elcseszni, lévén, kampányban a pipán kívül egyetlen gomb van. Csúnya lesz szembesülni a táblázat "healed" oszlopával... Hja, ha a kacsa nem tud úszni...

"Orvos kísérõvel én eddig még nem találkoztam, lehet hogy csak valami modban van."
Vanilla M2. Mondhatnék mást is ennek kapcsán a végigjátszott kiegészítõkrõl, fokozatokról, meg a "majdnem minden néprõl", de sok kedvem már nincsen visszafröcsögni.

"Mindenesetre a hadvezér/családtag kísérõi csak a hadverzér tulajdonságait módosítják, más hadvezérhez NEM rendelhetõk."
Drag&Drop. Így volt nekem mindig legalább 5-ös szintû kezdõ bérgyilkosom, ha kiöregedett a fõcsóka.

"A pap hiába vonul a hadsereggel, arra semmiféle hatása sincs."
Ez jogos, kevertem a BI-vel, ahol viszont van.
Értem , köszönöm a választ ! 😊)

Ez azért van mert az átképzéskor létszámhelyreállítás mellett a páncélzatot is fejlesztik az egységnél, ha még nem rendelkeznek az adott városban elérhetõ páncéllal.

Tehát nem továbbképzést kapnak, hanem fejlesztik a páncélzatukat.

Egy példa:Csinálsz egy íjászegységet 'A' városban, ahol nincs páncélkészítõ. 'B' városban felhúzol egy Tímármûhelyt(legalacsonyabb fokú páncélkészítõ). Átviszed az íjászegységet 'B' városba. És itt megveheted nekik a bõrpáncélzatot a tímármûhely miatt.(a pajzsikon az egységnél a fejlesztett páncélzatot jelzi) Bár fullos az egység létszáma, mégis lehet majd retrainelni, méghozzá így kapják majd meg a bõrpáncélt.

Hasonló a helyzet a kardkovács céhhel és a közelharci fegyverek fejlesztésével.

Orvost én sem találtam sehol !<#wow1>

Igazán nem vitatkozni akarok, de hidd el, hogy többször kipróbáltam a retain-t és SOHA nem egészítette ki az egységeket, csak egy kis pajzzsal jelezte a továbbképzést ( bronz, ezüst, arany ). Ismétlem a retain használata után változatlan létszámban maradtak az egységek !Én mindent elhiszek de a saját szememnek mindenfélekép !

Scottt
Nincs orvos modokban sem.Nem tudom ezt honnan szedték^^

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Hülyeségeket beszélsz. Én megjelenése óta jétszom a medieval2-õt és a kiegészítõit, majdnem minden néppel végigtoltam a rövid hadjáratot többször is, very hard/very hard fokozaton, úgyhogy tudom mit beszélek.
A retrainnek ilyen funkciója nincs. Maga a szó is újraképeztetést (Re-Train) jelent.

Hihetetlen hogy mekkora baromságokat olvasok itt! #7783, #7780
Szóval: Egységek gyógyítása mint olyan, nem értelmezhetõ a játékban.
Lévén hogy itt a csapatok sok fõbõl állnak. Aki meghal csata közben, az meghal. Gyógyítani nem lehet. A program úgy jeleníti meg a sebesülteket, hogy az egyes unitok nem minden csatában elesett tagja hal meg végérvényesen is, csata után néhányan megmaradnak.
Ez függ a páncél mértékétõl és a tapasztalattól is. Például ha egy legmagasabb páncélzatba öltöztetett lovasegységgel rohamozol, és a csatában elhullik a negyven fõbõl húsz, akkor könnyen lehet, hogy csata után újra 35 fõs lesz a csapat.

A megcsappant létszámú egységeket a várakban/városokban az egységeket újraképeztetni, azaz retraineltetni lehet, ennek eredményeképpen az egység újra maximális létszámú lesz. Retrain során az egység tapasztalati szintet NEM veszít. A Retrain nem ad semmiféle 'pluszkiképzést', csupán az egység látszámát állítja vissza.

Más kérdés, hogyha ÖSSZEVONSZ(a kártyáikat egymásra húzod) két megfogyatkozott számú egységet, (nem azonos a retrainnal) akkor egy egység lesz belõlük, és a kissebb tapasztalati szintel rendelkezõ lehúzza az így képzõdõ egység tapasztati szintjét. Két újonc egységnél ennek ugyebár nincs jelentõsége.

A pap hiába vonul a hadsereggel, arra semmiféle hatása sincs.
A pap az egyes régiókban való vallásterjesztésre való, csatában nincs funkciója. (ahogy a kereskedõnek,kémnek, hercegnõnek vagy az orgyilkosnak se) Annyi van hogy amennyiben egy kémet egy sereghez rendelsz, akkor megnõ a sereg látótávolsága a stratégiai térképen.
Csata közben azonban egyiknek sincs funkciója.

Orvos kísérõvel én eddig még nem találkoztam, lehet hogy csak valami modban van. Mindenesetre a hadvezér/családtag kísérõi csak a hadverzér tulajdonságait módosítják, más hadvezérhez NEM rendelhetõk.
A hadvezér halálával megszûnnek létezni.

Csatán kívül fejleszteni az egységeket csak korlátozottan lehet. Egyes épületek felhúzása után a városban egyes egységek alapból +1/+2 tapasztalati pontal jelennek meg. Leginkább a lovas egységekre jellemzõ ez.

Hmuda
1: Az Age of Empire egy olyan kommersz RTS ami még csak meg se próbált valósághû lenni. Nem kellene egy lapon emlegetni õket.

2: Pedig pontosan az az elsõdleges célja a retrain-nek, hogy az elhullott katonákat kipótold. Persze ehhez az is kell, hogy olyan városban/várban legyen a sereg ahol lehet az egységet képezni. Ha ilyenben vagy akkor minden további nélkül feltöltik a veszteségeket.

3: Leírtam a választ a kérdésedre, azzal nincs is gond szerintem...az hogy a játék szellemiségétõl homlokegyenest eltérõ elképzelést kicsit durván reagáltam le azért elnézést kérek.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

módosítás:
a Retrain-al pedig nem kipótolni, feltölteni 100%-ra lehet az egységet hanem plusz kiképzést tudsz adni neki, mely által kitartóbak !
( Retrain = továbbképzés )

Nos :
1. Egyáltalán nem magától értetõdõ a kérdés. Az Agee of empire 2 sem fantasy és ott is a pappal lehet gyógyítani !!!
2. a Retrain-al pedig nem javítani tudod az egységet hanem plusz kiképzést tudsz adni neki, mely által kitartóbak !
( Retrain = továbbképzés )
3. Úgy gondolom, hogy egy játék fórumnak az lenne a feladata, hogy segítséget nyújtson mindenkinek aki kérdést tesz fel az adott játékkal kapcsolatosan. Nem pedig a földbedöngölés ! Vegyetek példát pl. az x3 fórumról, ott is sokszor magától érthetõdõ dolgokra kérdeznek rá, és mégis ha kell 100szor mondják el a megoldás. ( megjegyzések nélkül )Egyszerûen csak azért mert segítõ szándékkal viszonyulnak a játékos társakhoz !!!!!!! A fórumozók egy közösséget alkotnak jobb helyen, és természetesnek veszik a segítséget, ha már a "szerencsétlen" gamer megtisztelte õket. hogy hozzájuk fordult kedvenc játékukkal kapcsolatosan !

arrol nem is beszelve hogy mekkora tek-et hagytäl figyelmen kivül<#ejnye1><#smile>
Ryleh
....és ,hogy a szanaszétszakadt csapatais ne foglaljanak el sok slotot...ugy csata végén a stratégiai térképen,városaidban,srb..nyomsz egy "M" (merge),gombot,s igy összerakja tömörebb,teli csapatokba...a maradékot vagy leszereled,vagy eltolod õket helyörségnek....(ugyanigy cspatösszevonásokkor is igy tégy..s tömörebb lesz az állomány😊)

PrasCo
Naa, azért õszintén, EKKORA baromságot nem kérdezett, hogy oltani kelljen. ...fõleg, hogy a _kérdésre_ a választ (egységek gyógyítása) nem is kapta meg...

Egységeket gyógyítani lehet, de "automata" azonnal a csaták végén, és nem pap csinálja. A hadvezér kísérõinél lehetséges olyan, hogy kap egy orvost, õ valamilyen százalékban a csaták után pár embert "megment", ezt a csata végén a veszteséglistán (AAR) lekérhetõ kirészletezésben lehet meglesni. Tehát csak annyit tehetsz, hogy ha van orvosod, azt hadvezér alá adod. Minden más automata, nem nyúlhatsz bele a dologba, a csatában sem, sehol. A papok csatában arra jók, hogy a morált fokozzák elvileg, de valójában értelmetlenek. Fejleszteni a Rome-ban a barbár oltároknál lehetett faszán, ezen kívül pedig a kovácsmûhelyekben. Az egységek újra teljes létszámra hozásához pedig a már említett Retrain lesz a parancs, de érdemes ezt a táposabb egységeknél gyakran elvégezni (azaz: csak pár embert tölteni utána egy alkalommal, de azt sokszor), ha lehetséges, mert ha mondjuk 80%-át kell kipótolni az egységnek, túl sok tapasztalatot veszít az újonc miatt, így lesz mondjuk az aranygerendás elit lovasságodból három bronzos.
A legbiztosabb módszer egyszerûen az, hogy a "muszáj-veszteségen" felül ne küldd be darálóba az embereidet.
MarkBlade
Nem bántásnak de ilyen életkorral utánaolvashatnál már hogy ne kérdezz butaságokat.Legalább az alap dolgokkal legyél tisztában pls.
Hmuda
Azért ugye tudod, hogy ez egy történelmi játék és nem fantasy varázsvilág ahol a papok elsütnek egy resurrect spellt oszt a halott katonák felélednek?

Az egységeket újra kell szervezni a megfelelõ városban/várban (Retrain), vagy összevonni õket ha erre nincs lehetõség.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Hi !
Hogy lehet az egységeket gyógyítani, feljavítani ? Próbáltam a pappal de
nem történt semmi.( Lehet hogy kihagyták a lovagjaim a reggeli misét ? )

Ez jó módszer, ha valaki nem játszani akar, hanem töltögetni.
Szerintem sok idõ megspórolható a bérgyilkosssal.
Sõt, jó ha van mellette kém is, mert messzire lát, és az arra járó kereskedõket könnyebb elkapni a bérgyilkossal.

Ryleh
Pici kiegészités.....
-kereskedõ....én ugy vettem észre (vanillában,ill több modban) ,hogy eléggé randomban kezeli a kereskedõ vs.kereskedõ ügyet a játék.
-azaz kiirja 90% ra hogy sikeresen lefizeted,"eltûnteted a riválists....aztán puff....viszont 30% os sikerességi rátánál meg siker van😊))..ergo gyorsmentés..aztán proba..(ez sztem nem cheat..😊

(Broken Crescent a legjobb mod😊...)

1. ráállítod terepen olyan tárgyra, amivel lehet kereskedni, várható körönkénti hasznot úgy látod, h. kijelölöd a kereskedõd, majd az egeret ráhúzod az adott kereskelmi egységre - pl hal, búza, bánya - és kiírja jól
2. lefizeted vele a már poszton álló kereskedõt
Biztos van más is, rég játszottam vele, majd segítenek a többiek.
(orgyilkossal párosítva érdemes küldeni, amig nem túl tapasztalt, és kinyírni minden megjelenõ kereskedõt a környékérõl)

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

Meg fogsz lepõdni, de hajócsatánál a hajók száma az ami számít.

Köszi a segítséget ! 😊)
Lenne még valami : a Merchantal-el hogy lehet kereskedni ? ( sajnos nekem csak az angol verzió van meg és nem értem az infóját.
Beküldtem portba,ill. városba ahol van trade de nem csinál semmit.

wááááhhh

MarkBlade
Több hajót!! rakjál egybe.. ne katonákat mert az nem számít.
Hi !

Elkellene egy kis segítség !
Hogy lehet a rebel hajókat legyõzni ? Bármennyi katonát is rakok a hajómba
egyszerûen nem számolja a katonákat a csatánál hiába van 2x-3x túlerõm, mindig 26fõvel ( nem értem miért pedig a hajó televan katonákkal )számol a tengeri ütközeteknél és így mindig vesztek.
A segítséget elõre is köszi !

Hi, nembiztos hogy jó helyre írok, de légyszives ha már ide postoltam majd ide válaszoljatok, ha rossz helyre írok elõre bocsánat. Nah tehát, ma raktam fel a medieval 2 total warst és a kingdoms-ot. Elõször kipróbáltam a medieval 2-õt kieg. nélkül. Ott volt radarom, de amint felpeccseltem 1.3-ra eltünt a radar mintha kivágták volna. Ezt hogy lehet kiküszöbölni?
szombathelyi media markt, tegnap lättam meg pär gold edition-t, most hivd fel öket, felpostäzzäk tuti egyik pesti media marktba..6990 huf
Sziasztok! 1 év után rávettem magam hogy megvegyem az eredeti játékot, mert a crackelt verziók sehogy sem akarnak elindulni magyarítva. Érdekes, hogy tavaly pedig úgy nyomattam hónapokig, de most nem megy. Na de a lényeg!! Az EGÉSZ országban nem lehet megkapni!!!! Nyagykereknél is érdeklõdtem. Mindenhol!! Kérdésem. Valakinek nincs 1 eladó példánya itt Pesten. Második kérdésem. Mit csodálkoznak ha inkább letölt az ember?? Számomra szánalmas ezen játék promóciója és terjesztése. Remélem lesz valaki aki már szénné unta a játékot és eladná!!😊

Köszi!!

Csákoo
végigvittem a Magyarokkal,47tartomány!utána szarrá modoztam a gamet,meg is lett az eredménye...behalt,ugyhogy bucsuzom és találkozunk a tw következõ részénél-1600as évek---utána mi jön?elsõ vh-jó game

Üdvözlet!

Ryleh
Nekem a CAE 1.4 tetszik a legjobban,a RP mod is jo volt,a Road to jerusalem meg oly könnyü,mint egy kacsavadászat.....
Kérdésem: a patchekkel kapcsolatos,azaz 1.1,1.2 ok,...de az 1.3 már a kiegészitõhöz van,vagy nem?
pl a Broken Cresnent igényli ezt?vagy kell neki a Kingdoms is?...valamiért hibát jelez,,,noha a telepitö felment...a javitás is...(alap,1.1,és 1.2 van fenn.
és még egy kérdés: az 1.1 kell ha ugyis felltolom az 1.2 öt?...

Thx😊

rossz hirem van, nekem sem indult, hagytam a fenebe, pär honap mulva felrakom uyganaz a hiba (framework), de elindul, ennyi..eredetivel nem lesz gond<#nezze>
Scottt
Utolsó információim szerint abbahagyták Timur-ék^^ Belefáradtak(Egy bõ féléve voltam a TWO-n aktív szóval azóta lehet változott a szitu)

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

hi ! Megvettük eredetiben a játékot 😊

Akinek ez a hibája volt, feltette az 1.2-patchet, 1.2 cracket, és amikor indítaná a gamét, akkor bejött ez a framework+coninue aztán a play. Elindul a game és a betöltõ képernyõnél kidob ilyen hibával:
Mediavel 2: Total War encountered an unspecified error and will now exit.
Hogy csináltátok meg?