Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Scouser
Ja kikapcsoltam az árnyékokat, úgyis gagyin néznek ki és máris 30 fps felett vagyok...

You\'ll Never Walk Alone

Scouser
Na játszottam egyet a demóval, és hát olyan 22-25 fps körül megy a játék amikor még nagyon sok katona van a pályán. De úgy vettem észre, hogy ilyen frame-rate mellett is azért folyamatosnak tûnik a játék. Másnál is így van?

You\'ll Never Walk Alone

Scottt
Ja lazán futni fog😊

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Scouser
X2 4800+ proci elég hozzá? a videokarim 4850HD

You\'ll Never Walk Alone

mi a kedvenc országod?
Scouser
Mert azt írják ott, hogy gazdaságilag nem olyan jó mint a Civ4... Namármost nekem a civ4 pont azért nem tetszik, mert annyi minden szarral kell babrálni...

You\'ll Never Walk Alone

Nekem is nagyon tetszik csak nincsmeg mert nincs jó gépem
Nekem ez a kedvenc játékom, a megjelenése óta tolom, és nem törlöm le.
Hiába játszom évek óta, újra és újra elõveszem.

Szóval bátran nevezhetjük jónak. 😄
Mellesleg az újságok értékeléseire nem szabad adni. Akik 80%-ra értékelik az új nfs undercovert (amikor a minõsége alapján kábé 30%-ot érdemelne, olyan szinten rossz minõségû), azok ne minõsítgessék nekem a Medieval2-t.

Ki hódítótameg a vílágot és mivel
Természetesen a magyarítás NEM kompatibilis a modokkal.

Scouser
Sziasztok! Milyen ez a játék? Most akadtam rá és tetszik a látottak alapján, viszont úgy érzem az itteni hozzászólások mennyiségébõl, hogy az újságok indokolatlanul húzták le 90% alá... Most töltöm a demót😊

You\'ll Never Walk Alone

Scottt
" A www.timurlenk.tvn.hu oldalon már kint van a fordítás frissítése!
Lehet tölteni. 72.1% "
Nismaster 11.29-dikén írta^^

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Hi, és akkor mit is kérdeztél v. írtál ?
Merthogy kérdõjel - ez: ? - sehol nem volt, de mintha kérdést akartál volna feltenni.. vagy nem ? 😊

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

Robez84
Üdv Hadurak!
Lenne egy olyan kérdésem hogy a Stainless Steel 3.0 mit változtat a játékon és hogy kompatibilis-e vele a magyarítás! Válaszotokat elõre is köszönöm!
Tisztelettel AIR

\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com

Van hozzá magyarítás
Nincs meg a játék nekem
MarkBlade
LOL
Ha elkezdjük bizáncal annak nagy területevan a korai idõben
Ha ez kérdés akkor nem értem.
Azt tudod, hogy mit jelent a neved?

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Szeretnék kérdezni valamit a bizánciak nagy országal kezd a legkoraib kampányban
Semmi különös, csak úgy látszik mintha 12 csillagja lenne, mert alatta a hajón is van pár.
Igazából akkor volt érdekes, mikor véletlenül megláttam, azt hittem csoda történt, és 10 fölé ment a tábornok. A tizet megszoktam már, és fura volt a 12 egy pillanatig, mikor elmozdítottam az egeret, rögtön kibújt a szög a zsákból. Persze a képet utólag csináltam.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

a harmadik generálisod nõ? vagy gyereket szült a pápa?

aut viam inveniam aut faciam

Ryleh
Én egy dolgot hiányolok..anno egy két RTW modban jo volt ez:
-nevezetesen,ha elfoglalok egy eltérõ kulturáju régiot,akkor az ottani cspatokat tudtam én is kiképezni,nem csak a sajátjaimat....nem tudom már mellikekben volt igy de jopofa,s reális...hogy a helyi lakosságbol toborzott emberek a helyi arculatu,regionális csapatokat adják...
a vanillában meg az a leggázabb,hogy mindenhol(a világ bármely részén)ugyanazok a zsoldosok....

Robez84
Hy!
Olyan módosítás létezik amivel meg tudom nézni a városomat 3d ben? mint mikor a harc? mintha hallottam volna ilyenrõl régebben. De sehol sem lelem?
Segítséget elõre is köszönöm!
ÜDV AirW

\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com

A furcsaságnak igazából semmi köze a játékhoz, csak "optokai csalódás".

szerintem valamit rosszul csinálsz
ez a legutolsó dolog amit meg kell lépni, ha nagyon lázadnak
az eserek 99,9%-ában máshogy is el lehet intézni

Semmi furcsát nem látok rajta, hacsak nem az angol nehéz csõröskampós(billmen) milíciára gondolsz az amúgy ír seregedben.
De a Britannia kieg egyedi kultúrális befolyás rendszere miatt lehetséges szert tenni más népek egységire.

Szerencse, hogy a Medievalban már nincs erre szükség. Nekem legalábbis egyszer se volt még ilyenre szükségem. Az is baromi ritkán forul elõ, hogy magától fellázad a város és kidobja az embereidet.

Ryleh
Igen...még a RTW ben szoktam rá erre....szinte mindig van 1 pont amikor már hiába épitesz bármit is,(vagy mutatsz be napi emberáldozatot...ez nagyon tetszett😊)...elöbb utobb a liberálisok(LOL)miatt ugyis akarotos lesz néped..igy seregekkel ki,adó az egekig...és pillanatok alatt rebellio lesz...be,leverni,opcionálisan execut,vagy sarc...és csend lesz....sokáig ne hagyd láézadni öket..max 1 kör..mivel a rongálás javitása is drága lesz...

mi a furcsa a képen???

végig lehet csinálni
csak akkor nem enged tovább játszani, ha minden tartományt elfoglalsz, az aztékokat is beleértve

Ilyen-olyan taktikákkal sikerült életben maradnom, és már lényegében csak a timuridok vannak európában. Elég meredek lesz, mert az övõké fél európa, meg egész afrika, tehát nem kicsi ellenség. Éppen ezért ötlött fel bennem a kérdés: Miután megcsináltuk a küldetést, és benn maradtunk a pályán gamézni akármeddig lehet játszani?
vagy majd hirtelen azt mondja: "hopp vége a középkornak, bye bye..."
jaaj.... azt akartam kérdezni, hogy pusztítod a saját városodat?

LOL
Musztítosód a saját városodat?
Nekem nagyon ritka, hogy ilyen eszközökkel kelljen megfékezni az elégedetlenséget, asszem 2 szer csináltam ilyet mióta játszok.

Középen a legjobb, de nekem is volt már olyan, hogy nagyon egy irányba kellett terjeszkedni, és nem érte meg messzire vinni a már jól kiépült városoktól.

Ryleh
Én a fõvárost felhizlalom a legjobban,amikor már nagyon nagy a nép szája,leverem,utána átteszem a fõváros titulusát egy másikra..igy a vérfrissités is megvan,pénz is,és mivel ugyis likvid a birodalom terjeszkedése,,,igy indokolt ez(szerintem).abban nem láttam még extrát,hogy a birodalom melyik részén jobb a capital helye...középen,hátországban stb,....

Lehet, hogy még más is befolyásolja a fõváros helyének hatását.
Úgy tûnik a fõváros mérete, és mintha még a benne lévõ épületek is számítanának.
Igazából próbálgatni kell, mert esetenként furcsa dolgok jönnek ki.
Ja és a fõvárosba biztosan kell egy jó könyvelési képességekkel megáldott családtag. (máshova nem szoktam rakni, a többiek harcolnak)

Épp a legutóbbi játékomban láttam amint az idióta gép egy szép nagy várat átépített várossá. Szerintem azért mert alapból az volt a fõvárosa. Nemhogy átrakta volna egy nagy városba<#falbav>

A várak lassabban nõnek mint a városok, ezért a nagy várakat mindíg megtartom, viszont minden kis várból várost csinálok, hogy termeljen pénzt.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

A korupciót nagyban befolyásolja a fõváros helye. Ha kikötõvárosban van sokkal hatásosabb mint a belsõ városok, de mindenképp legyen a birodalom közepén, mer a távolság is nagyon sokat számítt. A harmadik szempont, hogy nagyon jó városban legyen, ami alapból is sokat hoz.
Ha már jó nagy vagy talán Velence a legjobb választás<#wink>

Az épületek tényleg elég keveset számítanak, bár a felsõ szinteken már érezhetõ.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Köszi szépen a gyors infót, és a magyarítást
Hát igen, kiválló játék. A medieval2 meg az Oblivion az a két játék, amit semmilyen körülmények között nem törölnék a gépemrõl.

De akkor a lényegre:
1:Amerikának a keleti partvonala már az alapjátékban is elérhetõ.
A nagy felfedezések korában(1400) építhetõvé válik majd egy nagyobb hajóosztály (karakk), amivel már át lehet kelni az óceánon.
2:Az a diplomata bizony lefizetni próbálja a városodat(megvesztegetés).
Küldj rá egy orgyilkost vagy vesztegesd meg egy saját diplomatával.
Ugyanakkor ez a probléma inkább zavaró, mint veszélyes, én óriási rajongója vagyok a játéknak, és méd soha nem láttam olyat hogy egy város ellenséges vesztegetés miatt átállt volna.
3:A korrupciót tapasztalataim szerint nemigazán lehet csökkenteni, de próbád meg a közrendet fokozó épületek építését(városháza és fejlesztései), hátha attól lejjebb megy.

Végezetül mint minden új játékosnak, ajánlom figyelmedbe a kiválló minõségû Magyarítást a játékhoz.

Sziasztok
Tegnap vettem meg a játékot (jobb késõbb mitn soha), és nagyon tetszik. Tudom, hogy nem illik így bombázni titeket kérdésekkel, de az utóbbi 5 oldalon sehol nem találtam rájuk választ:
1. Amerika az alap játékban is benne van, vagy valamilyen kiegészítõ kell hozzá, hogy megjelenjen?
2. Idõnként látom, hogy egy másik nép diplomatája odamegy a városomhoz, meghajol mintha beszélni akarna, és ennyi. Semmi nem történik. Ilyenkor mit csinál?
3. megnéztem a költségvetésem, és a "korrupció vagy egyéb más" résznél ott van 3000, ami a jövedelmem nagyrésze. Hogy elehtne megakadályozni a korrupciót?
Elõre is köszi a válaszokat
ok, tehát tényleg hülyeséget mondtam, bocs<#zavart1>
PsyhoApu
64 bites Vista-m van, sp1-es. Semmi gondom a játékkal

http://kutyuszoba.blog.hu/

izé... én vista alól nyomom. igaz csak 32es

aut viam inveniam aut faciam

lehet hülyeseget mondok, de szerintem nem megy semmilyen vistän, en probältam, de nekem nem sikerült elinditani😞
Neuman
64bites Vistával megy a játék?

!!!HALA MADRID!!!

Igen, csak a "föld kerek" esemény után lehet megépíteni citadelben vagy huge cityben ha van már dockyard. (Asszem az alapból a legmagasabb kikötõ.)
Scottt
Olyan fejlett város kell ami rendelkezik kikõtvel.Aztán ott elõbb-utóbb beadja, hogy fejleszthetsz, olyan dokkot,bár az is lehet, hogy még nem jár abban az évben^^

Bocsi az elõbb elírtam nem dockyard, hanem drydock.
Hello!
Mi kell ahhoz, hogy carrack-ot (nagy hajó amivel át lehet jutni amcsiba) tudjak csinálni? Ha a régióban váram van, persze teljesen kifejlesztve minden (Citadel is persze), az épületlistánál azt mutatja, hogy csak városban tudom a Naval Dockyard-t csinálni, ha város alapú a régió, ott meg azt mutatja, hogy csak kastálynál tudom csinálni. OK gondoltam magamban, lehet, hogy át kell konvertálni a várost várrá és akkor lehet, vagy fordítva, várat várossá, de így is az elsõ probléma jön vissza.
Segítsetek.
Köszi!