Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem éppen. Pénzt szerezni bármilyen nagyváros kifosztásával tudsz.
De ha a pápa ellen fordulsz elveszíted a lehetõséged, hogy fél európát ráküld az ellenséged legnagyobb erõsségeire.

Hello!
Hogy lehet egy csapattal tábort verni, tehát arra gondolok, hogy nem a várban, városban, hanem a pusztán, egy fafalas tábor, hogy lehet ilyet csinálni. Kell hozzá valami képesség?
Köszi!
És a youtubon láttam
Bizánc ugye fügetlen a pápától?
Ezt olvastam a pcdomon
Sokkal több hasznod származik belõle ha megtámadod, mintha fizetsz neki.
A keresztes hadseregért nem éri meg. Az elején nagyon jól jön az a 20000-30000 arany amihez Róma kifosztásával hozzá lehet jutni, ráadásul pár kör, és saját pápád lesz, ezen kívül lesz egy jól kiépített városod.

Egyáltalán nem logikátlan lépés, így hatékonyabb. Ebbõl a szempontból nézve az a logikátlan, ha kihagyod ezt a lehetõséget.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Ha elég jóban vagy a pápával(amihez csak elég pénz kell), akkor teljesen mindegy, melyik ország adja a pápát, úgyis azt csinálja, amit te akarsz. És mivel miután te határozod meg, ki ellen induljon keresztes hadjárat, kvázi fegyverként lehet használni a pápaságot, ezért baromira logikátlan lépés megtámadni és ellenségeddé tenni a pápát és ezáltal elesni ettõl a lehetõségtõl.

Baromság. Ha még azt se tudod, megy e a játék az ócska vistán, akkor miért is adsz tanácsokat a játékkal kapcsolatban másoknak?

Mellesleg a játékban 1400 után, a "föld kerek" felfedezés után lehet amerikába utazni, speciális hajóval, ami csak ekkortól válik elérhetõvé.

Ahoz hogy Amcsiba menny 1492-ig kell játszani
Hello!
Mikor van a "Föld kerek" nevû felfedezés (kb., mint igazából, mert akkor még nagyon messze van), hogy mehessek Amcsiba. A nagy kamányt már befejeztem kb. 1320 körül, csak folytatom, mert kell egész európa 😊. Még csak 1380-ban járok.
Köszi!

aut viam inveniam aut faciam

Scouser
Tegnap vettem meg. Elfut és hatalmas😊

You\'ll Never Walk Alone

A játék elfut vistán?
Szerintem a pápa mindíg idióta, kivéve ha saját pápád van. Én mindíg sajátot juttatok a pápai székbe. Nem szeretem mikor kitalálja nekem, hogy mit csináljak, és még pénzéhes is.
Amíg be nem veszem rómát, addig azért én is ügyelek a jó viszonyra.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Kereszteshadjáratra menni alapból nem kötelezõ.
(a játék legelején nem is ajánlott. Gyakorlatilag addig nemigen tudsz bekapcsolódni a keresztes hadjáratokba, amíg nincs egy fölös sereged, amit nélkülözni tudsz. Ugyebár ha csak egyetlen sereged van, és azzal elmégy kereszteshadjáratozni, akkor távollétedben a szomszédok megesznek)
Semmi retorziója nincs ha kihagyod a hadjáratot, legfeljebb lejebb megy egy csillaggal a megítélésed a pápánál. De az meg nem gáz, adományozol neki néhányezer pénzt és máris újra csúcson van a viszonyotok.

Hát igen már én is rájöttem, hogy a fõ technikámat nekem kell összeállítanom, csak kisebb tippekért jöttem, amiket meg is kaptam, szóval köszi.
Egész jól is haladok benne, csak a pápával nehéz megértetnem magam 😄 A drága mindig az ellenkezõ irányba mutat, mint amerre indulok, de kezdünk összeszokni. Rájöttem hogy nem is muszály keresztes hadjáratra menni a világ végére, ha elég jó kisfiú vagyok kérhetem a szomszéd országhoz is 😄
Te miért választottad ezt a nicket? Ennyire elbaszott agyú vagy? Hogyhogy még nem bannoltak? Ilyet lehet?

Because fuck you. That\'s why.

Ahogy látszik is, mindenki más stílusban gyakja ellenfeleit <#wink> Ettõl ismerszik meg a jó játék, hogy sokféle stílust enged érvényesülni. Én mindig változtatom, hol qrva agresszív vagyok, hol pedig csak építkezem, és várom, hogy provokáljanak. Sztem minél több stílust próbálj ki, ez a játék már régen túlnõtt a "teljesítem az objective-t és gyõzök" gagyiságon, nem véletlenül enged tovább játszani a gyõzelmi feltételek teljesülése esetén is. Önmagáért játszd oszt kész.

A timuridák ellen ágyú kell, meg nehézlovasság, és egy 10 csillagos tábornok.
Érdemes felvenni zsoldos elepántokat, így már teljesen egyenértékû a sereg a timuridákéval.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

ahogy az orosz mondja: its up to you.
a rövidet azért érdemes elsõnek mert akkor legalább kinyitottad az összes többi népet.

Majdnem elfelejtettem megkérdezni, hogy ti a rövid, vagy a hosszú hadjáratot részesítitek elõnyben? Azért gondolkodtam el rajta, mert ha vége, úgyis benn maradhatok, tehát nem tudom melyikkel járnék jobban.
köszi a tippeket, próbálkozom <#circling>
A csatákban már nincs gond, azt kezdem kiismerni, és addig nincs is súlyos probléma, amíg meg nem jelennek a timurádok az az egyetlen akivel még nem sikerült felvennem a harcot, de most újra ötletgazdagon vágok neki 😄
Ha jól megy a csatázás, lehet úgy is játszani, hogy minden pénzedet elköltöd katonára, még a zsoldodokat is felveszed, és nekiugrasz a világnak. Az elsõ 2 körben nem tudsz építeni semmit, de aztán meg mindent.
Ha így játszol tök mindegy ki kivel vagy. Mindíg meg kell támadni az összes szomszédos tartományt. A nagy városookat érdemes kifosztani, így nehéz lesz rendet tartani, de ha sok katonád van lehet menni tovább.
A kis városokat ki kell írtani, hogy rend legyen. Ha ezt csinálod gyorsan nagy leszel és erõs. Igazából nem is kell megállni, a lendület kitarthat a végéig is, így pár kör az egész. De ha megállsz, egy szép nagy és gazdag birodalommal kezdhetsz játszani, úgy meg sokkal könnyebb.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

si vis pacem, para bellum(igen még mindig sznob vagyok)
szal építsd ki a gazdaságod és akkor nem lesz olyan nép akivel ne tudnál sikeresen harcolni. minden fegyvernemnek van ellenfele. csak meg kell találni - többnyire oda is van írva mi jó az elefántok/lovak/gyalogosok/gyufaáruslányok ellen - érdemes odafigyelni az egységek leírásaira mert a színes történelmi leírás mellett mindig ott a technikai tanács is. tényleg sokat lehet ebbõl a játékból - is - tanulni.
de mint elsõ mondatomban utaltam rá, gazdaság. én ebben az útban hiszek. gyõzd le vagy gyõzd meg <#hehe>

Scouser
Nem is értem, hogy eddig miért nem foglalkoztam ezzel a játékkal. Pedig a történelemórákon is mindig az tetszett a legjobban, amikor egy-egy nagy hadvezér valami váratlan húzással megfordította egy csata menetét akár kemény emberhátrányból is. Ráadásul Foglalkozni kell az ország irányításával is és hála az égnek nem Civ4 szintû mélységben... Már csak a keddi vasúti forgalmi vizsgámat várom meg és utána nincs megállás😊

You\'ll Never Walk Alone

Persze, a felpeccselt full jobban fut mint a demo, ez mindíg így van.
De mondjuk a 30 FPS már így is elég jó, nem kell nagyobb.

Néhány tipp:
-A szövetségeket(és a kereskedelmi egyezményeket) a játék LEGELEJÉN építsd ki. Ekkor még örömmel lép szövetségre veled bárki. Utána már kialakulnak a különbözõ klikkek, szövetségi rendszerek amiket nehéz megbontani.
-Kereskedelmi egyezményt MINDENKIVEL kössél.
-Mindig lépj szövetségre a pápával, minél hamarább.
Próbálj tengerparti városokat elfoglalni és felépíteni, mert a tengeri kereskedelemben van a nagy pénz. Persze tengeri-kereskedni is csak akkor fogsz tudni másokkal, ha elõtte kereskedelmi egyezményt kötsz velük.
-Ha valaki tüzszünetet akar kötni veled, sose add ingyen. Kérjél pénzt vagy várost cserébe. Amígy "nagylelkû" a fogadtatás a diplomáciai képernyõn, addig el fogják fogadni a kérésed.
-Az ellenségeid városai ne félj megtámadni, és kifosztani. Az ellenséges városok kifosztásából szerzett pénzt forgasd vissza a gazdaságba, tehát pénztermelõ épületeket építs belõle.(ilyenek:piac,kereskedelmi rakpart, út, kikötõ)
-mindig figyelj oda rá, hogy katonailag ne vállald túl magad.
Ha túl sok katonád van, a fenntartási költségek elviszik a bevételeid és nem tudsz fejlõdni. Drága (200 pénz fölötti)fenntartási költségû egységbõl ne építs túl sokat. Az elején hanyagold a nehézlovasságot, azok a legdrágábban fenntartható egységek.
-Az elején, amíg nem jössz rá a dolgok menetére, játsz valamelyik könnyebb nemzettel(pl:angolok, skótok). Ne a magyarokkal kezdj, õk nem kezdõ játékosoknak valók, mert szar helyen vannak és technológiailag elmaradottak a nyugati szomszédaikhoz képest.
-Ha szeret a pápa, próbáld meg befolyásolni, ki ellen induljon keresztes hadjárat. Próbálj meg keresztes hadjáratot indíttatni a legnagyobb ellenséged fõvárosa/várai ellen. Ha nem kedvel eléggé a pápa ehhez, adományozz pénzt neki, attól megkedvel.
-Ha elfoglalsz egy ellenséges várost, amit nem tudsz megtartani, adományozd a pápának. A pápát nem sokan támadják meg.

Kábé ennyi. Attól még hogy egyelõre nem látod át a játék rendszerét, az nem jelenti azt hogy hülye vagy az ilyen játékokhoz. Csak egyelõre nem látod át a helyzetet. Ha sokat játszol ez meg fog változni.

Scouser
Egyébként a Demo-nál ugye jobban fog futni a játék ha megveszem? Most 1440*900-ban minden a legmagasabbaon, kivéve a shadow mert az disabled, 30 fps körül vagyok az Otumba vagy milyen csatában az Aztékok ellen.

You\'ll Never Walk Alone

Eredetileg azért jöttem fel ide, hogy megkérdezzem van-e egyáltalán fegyver ami megfelel a timuridádok elefántjai ellen, de az utóbbi hozzászólásokat olvasva rendesen kétségbe estem. Szeretem ezt a játékot, de úgy tûnik nem nekem valók ezek a körökre osztott stratégiák. Közepes szinten próbálok érvényesülni, de ezerrel a halálomon vagyok, szóval akármilyen technikai tanácsot örömmel fogadok, ha te very hardon egyáltalán életben maradsz...
Keresztes hadjáratra még csak emberem sincs, mert mindenki vállvetve harcol a fronton, még a legutolsó paraszt is (persze csak képletesen, mert olyanokat nem használok). A diplomáciában pedig hiába ajánlok fel akármit, a szövim lesz egy nép aztán a kövi körben sunyin lerohan. Most meg ezek a timuridák...
-(legalább
életed egyik legjobb döntése lesz, garantált pár ezer óra (legalább történelmi kalandozást vásárolsz 7 rugóért<#nezze>
Scouser
Hát nincs mese ez egy hatalmas játék... Megyek és megveszem nagyon durva

You\'ll Never Walk Alone

Ebben van igazság, de én éppen azt szeretem benne, hogy mikor leülök játszani, elsõsorban kikapcsol, és nem kihív <#smile> Van elég kihívás a rílvörldben. Azért itt is rendesen el lehet cseszni sok mindent, én el is szoktam, pl. legutóbb túl hamar akartam Velencét a magyarokkal, amolyan Nagy Lajos módjára, és nem lovagkirályom lett, hanem halott királyom. Very hard/very hardon odafigyelést igényel, és átgondolt stratégiát. Persze én sokat építkezem, diplomácia trükköket vetek be, szabotálok assassinokkal, téríek, keresztesháborúzom meg minden, így ritkán lesz unalmas egy kampány.

Ja, de a kingdomsal fetápolt medieval2 alapból 1.3-as verziójú.
Azóta kijött egy kisebb patch a kingdomshoz, azt én felraktam, de ez nem érinti a magyarítást, remekül mûködik vele. Mondjuk ez nem túl meglepõ, lévén hogy az a legújabb patch a kingdomsot patcheli, a magyarítás meg csak az alapjátékot magyarítja, tehát nincs közük egymáshoz. Szvsz amúgy is az alapjáték a tutibb.

Torzonborz
buta az MI. játssz online más játékos ellen . abban van a kihívás . 😉

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Tényleg jó játék, csak szerintem túl könnyû. Jobb lenne ha lenne benne egy kis kihívás. Én úgy keresem a kuhívást, hogy nekimegyek 10-szeres túlerõnek is, az azért nehéz, de gazdasági vonalon semmi kihívás nincs benne. Csak tudni kell mi mire való, és használni, nem nagyon lehet taktikázni.
Pl. civ4-et ezer féle képpen lehet játszani, csak ott nincs csatatér.

A Goldban benne van a Kingdoms kiegészítõ is, simán megéri ennyiért. Egyébként nagy valószínûséggel ez a legjobb játék a világon, nem túl bonyolult, de nem is túl gagyi, hangulata elsõosztályú, és a látvány szinte mûvészi színvonalú. A végtelen variációs lehetõségekrõl is érdemes szót ejteni, gyakorlatilag minden kampánynak más a lefolyása és a kimenetele, és ezerféle stílus szerint játszhatsz. És nem igaz, hogy az árnyékok gagyik <#smile>

hi,
Csak a pontosítás kedvéért, jól látom, h. version 1.3-hoz készült?

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

Azoknak akik most ismerkednek a játékkal, ajánlanám a kiválló magyarítást. Jelenleg 75%-os, már csak a legkevésbé fontos szövegrészek maradtak lefordítatlanul.

Scouser
Mennyire érdemes megvenni a Gold Edition-t? Mert kb 7k ft-ért láttam a Media Markt-ban, de az alapjáték meg 2500 huf az 576-on. Demo alapján óriási ez a játék....

You\'ll Never Walk Alone

Bizánc a kedvencem
Bizánc
Nyilvánvalóan a csata részekre gondolt, ahol igenis fontos az FPS, merthogy valósidejû a csata.

Scottt
Igen mert egy egy stratégiai játék azért érzed 20fps körül még folyamatosnak😊

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Scouser
És talán a teljes verzió felpeccselve jobban is fog futni mint a demo....

You\'ll Never Walk Alone

Szerintem teljesen más stílus a két játék. És a civ4-ben közel sincsenek ilyen jóminõségû csaták.

Simán futni fog. Nekem valamivel gyengébb gépem van, és az árnyékok kikapcsolása mellett minden maxon van, max felbontás, élsimítás, ansioszûrés stb. És 30 FPS felett van.

Nem annyira erõforrás igényes, a mai gépek simán viszik már.(kivéve ha jönnek majd a mongolok)

Jól tetted. Az árnyékok lelövése hihetetlenül sokat dob az FPS-en, ráadásul ha teljesen kikapcsolod õket, pár óra játék után már egyáltalán nem érzed a hiányukat.

Nekem maxon fut, de az árnyékokat én se kapcsolom be.

Anglia.