Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De ha a pápa ellen fordulsz elveszíted a lehetõséged, hogy fél európát ráküld az ellenséged legnagyobb erõsségeire.
Hogy lehet egy csapattal tábort verni, tehát arra gondolok, hogy nem a várban, városban, hanem a pusztán, egy fafalas tábor, hogy lehet ilyet csinálni. Kell hozzá valami képesség?
Köszi!
A keresztes hadseregért nem éri meg. Az elején nagyon jól jön az a 20000-30000 arany amihez Róma kifosztásával hozzá lehet jutni, ráadásul pár kör, és saját pápád lesz, ezen kívül lesz egy jól kiépített városod.
Egyáltalán nem logikátlan lépés, így hatékonyabb. Ebbõl a szempontból nézve az a logikátlan, ha kihagyod ezt a lehetõséget.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Mellesleg a játékban 1400 után, a "föld kerek" felfedezés után lehet amerikába utazni, speciális hajóval, ami csak ekkortól válik elérhetõvé.
Mikor van a "Föld kerek" nevû felfedezés (kb., mint igazából, mert akkor még nagyon messze van), hogy mehessek Amcsiba. A nagy kamányt már befejeztem kb. 1320 körül, csak folytatom, mert kell egész európa 😊. Még csak 1380-ban járok.
Köszi!
Amíg be nem veszem rómát, addig azért én is ügyelek a jó viszonyra.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
(a játék legelején nem is ajánlott. Gyakorlatilag addig nemigen tudsz bekapcsolódni a keresztes hadjáratokba, amíg nincs egy fölös sereged, amit nélkülözni tudsz. Ugyebár ha csak egyetlen sereged van, és azzal elmégy kereszteshadjáratozni, akkor távollétedben a szomszédok megesznek)
Semmi retorziója nincs ha kihagyod a hadjáratot, legfeljebb lejebb megy egy csillaggal a megítélésed a pápánál. De az meg nem gáz, adományozol neki néhányezer pénzt és máris újra csúcson van a viszonyotok.
Egész jól is haladok benne, csak a pápával nehéz megértetnem magam 😄 A drága mindig az ellenkezõ irányba mutat, mint amerre indulok, de kezdünk összeszokni. Rájöttem hogy nem is muszály keresztes hadjáratra menni a világ végére, ha elég jó kisfiú vagyok kérhetem a szomszéd országhoz is 😄
Because fuck you. That\'s why.
Érdemes felvenni zsoldos elepántokat, így már teljesen egyenértékû a sereg a timuridákéval.
a rövidet azért érdemes elsõnek mert akkor legalább kinyitottad az összes többi népet.
aut viam inveniam aut faciam
A csatákban már nincs gond, azt kezdem kiismerni, és addig nincs is súlyos probléma, amíg meg nem jelennek a timurádok az az egyetlen akivel még nem sikerült felvennem a harcot, de most újra ötletgazdagon vágok neki 😄
Ha így játszol tök mindegy ki kivel vagy. Mindíg meg kell támadni az összes szomszédos tartományt. A nagy városookat érdemes kifosztani, így nehéz lesz rendet tartani, de ha sok katonád van lehet menni tovább.
A kis városokat ki kell írtani, hogy rend legyen. Ha ezt csinálod gyorsan nagy leszel és erõs. Igazából nem is kell megállni, a lendület kitarthat a végéig is, így pár kör az egész. De ha megállsz, egy szép nagy és gazdag birodalommal kezdhetsz játszani, úgy meg sokkal könnyebb.
szal építsd ki a gazdaságod és akkor nem lesz olyan nép akivel ne tudnál sikeresen harcolni. minden fegyvernemnek van ellenfele. csak meg kell találni - többnyire oda is van írva mi jó az elefántok/lovak/gyalogosok/gyufaáruslányok ellen - érdemes odafigyelni az egységek leírásaira mert a színes történelmi leírás mellett mindig ott a technikai tanács is. tényleg sokat lehet ebbõl a játékból - is - tanulni.
de mint elsõ mondatomban utaltam rá, gazdaság. én ebben az útban hiszek. gyõzd le vagy gyõzd meg <#hehe>#hehe>
aut viam inveniam aut faciam
You\'ll Never Walk Alone
De mondjuk a 30 FPS már így is elég jó, nem kell nagyobb.
-A szövetségeket(és a kereskedelmi egyezményeket) a játék LEGELEJÉN építsd ki. Ekkor még örömmel lép szövetségre veled bárki. Utána már kialakulnak a különbözõ klikkek, szövetségi rendszerek amiket nehéz megbontani.
-Kereskedelmi egyezményt MINDENKIVEL kössél.
-Mindig lépj szövetségre a pápával, minél hamarább.
Próbálj tengerparti városokat elfoglalni és felépíteni, mert a tengeri kereskedelemben van a nagy pénz. Persze tengeri-kereskedni is csak akkor fogsz tudni másokkal, ha elõtte kereskedelmi egyezményt kötsz velük.
-Ha valaki tüzszünetet akar kötni veled, sose add ingyen. Kérjél pénzt vagy várost cserébe. Amígy "nagylelkû" a fogadtatás a diplomáciai képernyõn, addig el fogják fogadni a kérésed.
-Az ellenségeid városai ne félj megtámadni, és kifosztani. Az ellenséges városok kifosztásából szerzett pénzt forgasd vissza a gazdaságba, tehát pénztermelõ épületeket építs belõle.(ilyenek:piac,kereskedelmi rakpart, út, kikötõ)
-mindig figyelj oda rá, hogy katonailag ne vállald túl magad.
Ha túl sok katonád van, a fenntartási költségek elviszik a bevételeid és nem tudsz fejlõdni. Drága (200 pénz fölötti)fenntartási költségû egységbõl ne építs túl sokat. Az elején hanyagold a nehézlovasságot, azok a legdrágábban fenntartható egységek.
-Az elején, amíg nem jössz rá a dolgok menetére, játsz valamelyik könnyebb nemzettel(pl:angolok, skótok). Ne a magyarokkal kezdj, õk nem kezdõ játékosoknak valók, mert szar helyen vannak és technológiailag elmaradottak a nyugati szomszédaikhoz képest.
-Ha szeret a pápa, próbáld meg befolyásolni, ki ellen induljon keresztes hadjárat. Próbálj meg keresztes hadjáratot indíttatni a legnagyobb ellenséged fõvárosa/várai ellen. Ha nem kedvel eléggé a pápa ehhez, adományozz pénzt neki, attól megkedvel.
-Ha elfoglalsz egy ellenséges várost, amit nem tudsz megtartani, adományozd a pápának. A pápát nem sokan támadják meg.
Kábé ennyi. Attól még hogy egyelõre nem látod át a játék rendszerét, az nem jelenti azt hogy hülye vagy az ilyen játékokhoz. Csak egyelõre nem látod át a helyzetet. Ha sokat játszol ez meg fog változni.
You\'ll Never Walk Alone
Keresztes hadjáratra még csak emberem sincs, mert mindenki vállvetve harcol a fronton, még a legutolsó paraszt is (persze csak képletesen, mert olyanokat nem használok). A diplomáciában pedig hiába ajánlok fel akármit, a szövim lesz egy nép aztán a kövi körben sunyin lerohan. Most meg ezek a timuridák...
You\'ll Never Walk Alone
Azóta kijött egy kisebb patch a kingdomshoz, azt én felraktam, de ez nem érinti a magyarítást, remekül mûködik vele. Mondjuk ez nem túl meglepõ, lévén hogy az a legújabb patch a kingdomsot patcheli, a magyarítás meg csak az alapjátékot magyarítja, tehát nincs közük egymáshoz. Szvsz amúgy is az alapjáték a tutibb.
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Pl. civ4-et ezer féle képpen lehet játszani, csak ott nincs csatatér.
Csak a pontosítás kedvéért, jól látom, h. version 1.3-hoz készült?
!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

You\'ll Never Walk Alone
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
You\'ll Never Walk Alone
Nem annyira erõforrás igényes, a mai gépek simán viszik már.(kivéve ha jönnek majd a mongolok)
Nekem maxon fut, de az árnyékokat én se kapcsolom be.