Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én ezzel nemigazán értek egyet. Szerintem bizáncnak nagyon elmaradott egységei vannak.

A legjobb egységei a nyugateurópai keresztény államoknak vannak(angolok,franciák, spanyolok), õket követik második helyen a keleteurópai keresztény államok(magyaroszág és lengyelország.
Na valahol utánuk következik bizánc, és a sort végül a muzulmán országok zárják.

Bizáncal sok a gond. Nem ismerik se a számszeríjat, se a páncéltörõ nyílhegyet, emiatt nincsenenek páncél ellen hatásos íjászaik. Ez az elején nem akkora gond, de amint megjelennek a teljes testet fedõ lemezpáncéllal rendelkezõ európai hadak(magyarok), onnantól semmit se érnek. Megfelelõ nehézlovasságuk csak a legutolsó istállófejlesztéssel lesz, de citadella építés elõtt semmiképp, és az már nagyon a játék vége. Egyedül a nehézgyalogság kapcsán tudnak valamit felmutatni, a Varég Õr nem rossz egység, bár a védelme minimális egy európai nehézgyalogoséhoz képest. Mivel a lemezpáncélzatot egyáltalán nemismerik a Bizánciak, ezeket se lehet megfelelõ védelemmel ellátni.

Végül a Bizánciak fegyvertárából a sima bombalövõn kívül hiányzik mindenfajta lõporos egység és hajó, ami nagyon cinkes.

Az egyetlen terület, ahol valamennyire megállják a helyüket, az a lovasíjászok, de én a lovasíjászok szerepét nem becsülném túl.
Az elején még megfelelõek, de a nyugati lemezpáncélzatok elterjedésével borzasztóan elértéktelenednek.

Emellett bizonyos egységekkel szemben a lovasíjászok halálra vannak ítélve.

Kedvencem az, amikor a monumentális lovasíjász-sereget felvonultató mongolt szétszívatom az angol Retinue Longbowmanjeimmel és Yeomanjaimmal. A hosszúíjjasok kétszer akkora távolságból képesek leszedni a mongol nehéz-lovasíjászt, minthogy õ lõhetne, és a kihelyezett karófal miatt a mongol lovasság rohamozásra is képtelen.
Az a lovasság, aki mégis rohamozni kezd, felnyársalódik a karókra, a lovasíjászokat meg halomra lövik a hosszúíjjasok, komolyabb veszteség nélkül.

Szóval véleményem szerint a Bizánci sereg az egyik leggyengébb az egész játékban, csak a muzulmánok tudják alulmúlni.

Szerintem meg aki nem játszik, az ne is okoskodjék<#eplus2>

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Szerintem túl erõs a bizánci lángszoros
A görög tûzet lövõ egység erõs?
Muszáj ilyenek lenned<#beka2>
Nektek a kieg van meg?
aaaahhhhhhhhggggggrrrrrrrrrrrrr
Tehát ha meglesz, jössz vissza, és újra megkérdezel mindent? <#beka2><#vigyor3>

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

Hát ja, már 50 év alatt is elfogy az összes ellenség 😄

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Hello!
Köszönöm a válaszokat. Akkor most már ráfekszek kicsit a diplomáciára, elvileg nem lehet 500 évig folyamatosan csak háborúzni! 😄
Hp
És különben nincs meg nekem a játék
Nem csak a szmájlik zavarnak
Kösz
Pedig segítek, de túl idióta vagy hozzá

Letöttöd, kicsomagolod, bemásolod a ...\data\world\maps\campaign\imperial_campaign könyvtárba, és keresztet vetsz az eddigi mentéseidre

Nagyon vicces<#levele>
Van amire rájöttél magadtól ?? <#idiota><#idiota><#idiota><#idiota><#zavart1><#zavart1><#zavart1>

Azt kérdeztem hogy milyen fájlokat kell másolni hogy alapból több frakciom legyen?
azért te érted amit kérdezel, ugye?

aut viam inveniam aut faciam

azért azt vedd majd egyszer észre hogy amikor sok pénzt szedsz a városból akkor elég rendesen legyalulod az épületeket.
a szövetség olyan mint a barátnõ/barát (feleség/férj) kapcsolat. sokkal könnyebb megszerezni mint azt megtartani. ápolni kell pénzzel, térképcserékkel stb.
ai, az ainak van ítélõképessége csak az van neki tulajdonképpen. számol, milyen a viszonyunk, milyen seregei vannak a szövetségesnek, milyen van nekem, plusz vagy minusz a számolás vége akkor támad vagy békén hagy.
bizánc: elõnye a nagy terület és a sokkal erõsebb seregek az elején. de aztán mivel nem fejlõdnek a többiekkel egy ütemben ezt az elõnyüket el is veszítik.

Hogy lehet ezt a fájl bemásolást csinálni hogy frakciom legyen?
Igen azt tudom. De van amikor parancsot adok és állnak tovább egyhelyben. Talán ha felrakom a legújabb patchet vmivel okosabbak lesznek, bár gyanitom marad a nagy csatáknál a bohóckodás. Azért köszi.
Üdv,

Hát erre nemigen van megoldás. Annyi talán, hogy a kiegészítõkben az AI seregnek lehet utasításokat adni nagyvonalakban.

Szövetséget rögtön az elején kell megkötni, akkor még gond nélkül elfogadja a másik fél.
Ha pedig a szövetség már megkötetett, akkor sem szabad nyugodtan hátradõlni. Az AI csak addig fogja tartani magát hozzá, amíg az érdekei úgy kívánják.
A másik fontos dolog, hogy "erõt kell mutatni", ahhoz, hogy békén hagyjanak.
Pl:amikor legutóbb hosszúhadjáratot játszottam az angolokkal, rögtön az elején szövetségre léptem a franciákkal. De mindíg gondoskodtam róla, hogy Caen várában(a franciákhoz legközelebbi területem volt) mindíg megfelelõ erõ (4 egység nyergeletlen hûbéri lovag, elõtte meg csõröskampós) állomásozzék. Így tudtam sokáig megtartani a békét a népeink között.
Végül aztán persze megtámadott, de akkorra már voltak Páncélozott Kardforgatóim és Yeoman íjászaim nagy számban, úgyhogy simán legyalultam õt a térképrõl.

Igen. Military access=hadsereg átvonulási egyezmény.
Azaz legálisan áthaladhatsz a másik területén.
Ha nem érted az angol nyelvet, miért nem rakod fel a játékra a kiválló magyarítást? Sokkal élvezetesebb anyanyelven játszani.

Sziasztok!
Én a megjelenés óta tolom a játékot, egyszerûen megunhatatlan! Azonban van egy olyan gondom, hogy ugye az idõ elteltével egyre nagyobb seregek lesznek így gyakran elõfordul hogy 3-4 esetleg több fullos AI seregnek kell nekimennem, és elég idegesítõ, hogy csak 1 csapatot irányíthatok, ugyanis ha AI vezéreltre állítom a többit, akkor azok mennek össze vissza, tiszta idióták, és hatalmas veszteségeim vannak, mikor taktikailag elég jól tudnám õket alkalmazni. Van erre valami megoldás, hogy több csapatot is tudjak irányítani, esetleg valahogy meg lehet növelni a sereg létszámát? Régen talán olvastam, hogy van vmi mod, amivel ez lehetséges, de akkor még nem tartottam fontosnak, most meg nem találom.
Köszi elõre is ha adtok valami használható megoldást!
Üdv,

Egyébként az egész diplomáciának nem sok értelmét látom...
Egyedül a kereskedelmi jogoknak (trade rights) van értelme, ugye jól jövedelmez. Például a szövetségnek (alliance) semmi értelme, hiába volt az egyik ország szövetségesem, hirtelen odakocogott egy nagy sereggel és megostromolta a váramat...és szövetségesem volt már vagy 20 kör óta!!!
Kicsit lehetne ítélõképessége az AI-nek.
Hp
Köszönöm a gyors választ!
Kölcsönös hadseregátvonulási egyezmény? Hmmm...
Az a military acess lenne?
Hp
Ilyet csak a mongolok meg a timuridák tudnak csinálni, hogy kifosztanak egy várost, de nem szállják meg. De ahogy te is írtad, el lehet ajándékozni. Ha nem kötsz kölcsönös hadsereg-átvonulási egyezményt valakivel, akkor amikor az õ területén grasszálsz a katonáiddal, romlani fog a viszonyotok.

Hát az már igaz, hogy a katolikus egyháznál és papságnál kevés undorítóbb szervezet létezett valaha is a világon.

De legalább manapág már senki se veszi komolyan õket, oda kerültek megbecsülésben ahová valók. <#levele>

Sziasztok!
1 kérdésem lenne! Amikor ugye elfoglalok egy várost, 3 lehetõségem van, kevés pénzért semmi pusztítás, sok pénz szerzés-lakosság megkímélése, lakosság kiirtása-kevesebb pénz. Bármelyiket választom a város ugyebár az enyém lesz. De láttam, h pl. a mongolok azt csinálták, h megostromoltak egy várost, majd kifosztották és átadták a lázadóknak. Na ezt hogy lehet?
Olyat már csináltam, h kifosztottam a várost és odaajándékoztam a pápának, h jó legyek nála, de mivel utána a seregemmel mozogtam a körzetben, még romlott is a viszonyunk..:S😄
Elõre is kössz a választ!
Hp
És ki mondta, hogy a valóságot kéne követnie? Vissza is kéne olvasni néha, nem csak spontán közbeugatni baromságokat az elõzmények ismerete nélkül, mert akkor az olyan hülyén jön ki, mint most a te hozzászólásod.

DaemoonHunter
Az én gépemen majdnem maxon egész jól megy, bár néha nagyon beszaggat, néha pedig a legnagyobb csatában teljesen akadásmentesen megy...érdekes:S

szerintem szedd össze a kérdéseid mert ha egyenként lököd ide floodolásért szólni fog az admin..

egyébként hogyne lennének hajók..és igen, alapból nem játszható az összes egység, min egy frakcióval nyerned kell, akár rövid kampányban is, akkor nagyjából minden nép játszható, de mindezt ezt fájl bemásolásával is elintézheted
De alapból nem lehet minden frakcioval játszani?
Vanak hajók a játékban?
A bizánciaknak nagyon jó egységeik vannak.
Nehézgyalogságban, és könnyûlovasságban õk a legjobbak szerintem.
A nehézlovasságuk is nagyon erõs, és a könnyûgyalogságra sem lehet panaszkodni.
Egyetlen hátrányuk, hogy nincs rendes ágyújuk a végén, ami azért elég ciki.

Szeretném meg kérdezni hogy bizáncnak mi az elõnye és a hátránya?
Pénzt kell neki adni. Minél többet kap annál jobban fog szeretni.
A pápa általában pénzéhes erkölcstelen ember, én meg szoktam ölni, a saját pápa sokkal jobb.

Hogyan lehetünk jóban a pápával?
Ez szép és jó, de nekem ez túl hosszútávú befektetés. Nekem nem éri meg.
Szerintem a valóságban is ott lett elrontva minden, hogy hagyták a pápát istenkedni. Még az egyházszakadás elõtt meg kellett volna szabadítani a világot ettõl a zsarnoki intézménytõl, és én ezt rendszeresen meg is teszem 😄

Itt is vannak bányák mint az egyben?
Hát ja, csak épp azt nem számolod bele, hogy én 4 csapat lovassal nagyobb pusztítást tudok végezni, meint az összes AI együttvéve 😄
Meg mivan akkor, ha foglalnak valamit, akkor az az övék lesz ugye, nem a tiéd?

Róma a legzsírosabb város fosztás szempontjából, soha nem hagynám ki.

Nálam a Med2 ment az 1700-as AMD-n is,

Most E2200 2 giga ram x1550 és majdnem maxra húzva megy, a ratyi x1550 erõsen vissza fogja

Én is várom az ETW-t. Bár én félek a gépigénytõl, azért Medieval II se szerette a felhúzott grafot nálam. (XP-n se)
X2 5400+ BE 2.8Ghz
2GB RAM
HD 3850 512BM RAM

Sõt mediumon se volt olyan maggas a frame.
Remélem az új rész kihasználja a 2 és több processzor magot. Mert az nagyon jótékony hatással lenne az egész játékra.

Én úgy tudom, hogy ha keresztes sereggel, nem a célt támadod, akkor minden ütközet után egy része fogja magát és elmegy. Mivel nem a szent cél érdekében háborúzol, hanem másra használod õket.

Nem tudom olvastátok-e( Van egyátalán Empire: TW topic? Volt tudom..de nem adta ki keresõ)

Az ETW. gépigényét? 2.4Ghz single core processor
256MB Gfx card (DX9 compaitble)
1GB RAM (For XP, 2GB if using Vista

Azthiszem februáról elnéptelenednek a középkor csatamezõi.

Miért is kéne a valóságot követnie a játéknak? Eleve, azzal, hogy játszol vele, már nem történelem hû, hiszen bármelyik néppel felépíthetsz egy birodalmat.

Az meg, hogy 1400-ba lehetett volna kihajózni teljesen rendben van. Már 1255-be említést tesznek egy portugál kéziratban a Karavella hajótípusról. Megtehette volna bárki Kolombusz elõtt, hogy fogja magát és áthajózik (ahogy a vikingek meg is tették).

keresztes seregnek egy nagy elõnye van. mégpedig az hogy nincs fenntartási költsége. tehát igenis megéri vele háborúzni. sõt, pillanatok alatt fillérekbõl fel lehet állítani mert a legdrágább keresztes zsoldos talán 110 florin... gyalogosban. a lovasra most nem emlékszem. ha szárazföldön mész akkor igen csak meg lehet vele kavarni az állóvizet mert amíg áthaladsz egy birodalmon az ai reflexbõl 'lekövet' tehát elvonja a seregeit azokról a pontokról ahova esetleg támadást indíthatsz miután elintézted hogy rátámadjon a seregedre a kedves szomszéd. kereszteseket megtámadni ugye az meg azonnali exocommunicatio. szal szerintem igenis nagy fegyver az egyház és a pápa az atombomba benne. de hát ugye ízlések és pofonok. csak megjegyeztem.

Azok is baromira jólértesülhetnek, ha ilyemiket írnak.
Az oké, hogy a valóságban 1492-ben fedezték fel amerikát, de ettõl még a játékban már 1400-tól el lehet hajózni oda. Vélhetõen fingja sincs a játékról annak, aki ilyenet írt.

Kell egy családtag/tábornok a seregedbe. Ha megfelelõ helyen állsz vele a térképen, a jobb alsó táborépítõ gombal lehet kilátótornyot vagy erõdöt építeni. Ha a gomb szürke, a hely, ahol állsz, nem alkalmas építkezésre.