Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát én se 20 egység nyergeletlen lovagra gondoltam. 😊 Én is csak 4-6 darabot használok, középhadnak, de ott vannak még mellettük az íjászok, lándzsások és a nehézlovasság is. Persze, a sereget sokrétûen kell összeállítani, ezt nem is vitatom.

Világos, hogy a nyergeletlen lovag hihetetlen jók egy az egyben. Játszhatjuk ezt a játékot, hogy mi, mi ellen jó. a lovagok nagyon lassúak, a jobb fajta íjászok/számszeríjászok lenyomják õket, persze ez igazán 2 vs 2-nél jön elõ.(ráadásul 3 lovag árából 4 íjászt tarthatunk el..)
Az árából eltartható 2 másik egység?
Mi van, ha az a két egység, mondjuk egy saracen milíca sündisznóban, mögötte pedig egy nafatum, valóban el kell annak futni?
Az rendben, hogy 2 egységgel felér egy lovag, de ha fél sereggel harcolunk full ellen, túl nagy lesz a veszteség. Ha full serget használunk, akkor annál jobb a 2, amíg az egyik leköti a fõerõket, meg mondjuk kikap, addig másik sokmindent tehet.
A következõ probléma, az utánpótlás,amíg egy nyergeletlen lovagé 4-5 kör távolságból jön, a szarabb egységeké 1 kör alatt ott lehet.
Persze mindig az a legjobb, ha minnél változatosabb a seregünk. középhadnak a fõsereg megfogására nyílván az egyik legjobb választás a nyergeletlen lovag. (de elég 4 egység)

A lovasíjászok ellen az íjászok a leghatásosabbak, ez tény, szóval igen a gyenge pont. 4 számszeríjásznak és 3 lándzsásnak 1000 valamennyi az eltartása. ebbõl ~6 szpáhi jön ki. Mivel a számszeríjászok lassan lõnek a szpáhiknak van jóval nagyobb tûzereje.... De mindenesetre valóban 2 esélyes a csata.
6-7 longbowman simán lenyom 6 szpáhit.
3-4 nehézlovas a számszeríjászok ellen jobban végez, de a longbowmanek már nekik is nehéz lenne. Még itt sem annyira számottevõ a különbség, hogy kimondjam, hogy a nehézlovasok annyival jobbak.
Mégegyszer mondom a szpáhik legnyagyobb elõnye, hogy várban alapból lehet, sultan-race-es városban(3+4 kör), és merchant guildes városban is lehet képezni. (csak a lovas milíciák olyan ovasok, amit majdnem ennyi helyen lehet képezni, amik drágábbak és rooszabbak is a szpáhinál.)
Talán mert a nyergeletlen páncélos lovag(mindegy, milyen típusú) bármilyen gyalogos egységet lenyom egy-egy ellen? Vagy mert pl:egy nyergeletlen hûbéri lovag egység még akkor is harcol, amikor már csak tizen vannak az egységben, és amikor az árából fenntartható két másik egység már régen megfutamodott és lekaszabolták?

Vagy mit csinál a szpáhi, ha szembekerül néhány lekarózott longbowmannel, vagy lándzsásokkal biztosított számszeríjászokkal?

Szóval én nem vagyok meggyõzõdve a lovasíjászok királyságáról.

Frank lovag sok helyen bérelhetõ. (antwerp, Stettin, breslau, krakó, Paris, Rheims, Ragusa, Liszabon...), de vigyázni kell, mert pl a keresztes zsoldosokat csak kereszt idején tudnád újraképezni, és más korszakban mások bérelhetõk. Elõfordulhat, h egy idõ után már nem lehet olyan zsoldost bérelni, így nem tudod újraképezni a településen.
Sosem értettem ezt a kelet nyugat dolgot. Minden frakció más. Lehet a lovagok a legerõsebbek, de hihetetlen drágák és újraképezni is körülményes õket. Sosem értettem, miért éri meg full lovag, páncélos egységeket csinálnii, mikor az árából 2 hasonlóan ütõképes is eltartható. Mindenesetre szerintem a szpáhik a játék legjobb lovas egysége. Lovas, kitûnõ íjász, és közelharcban sem utolsó, és közepes fenntartási költségû(abból is inkább olcsó, 175) Nem utolsósorban ha rágyúr az ember, a kis falvak kivételével mindenhol képezhetõ, ráadásul a kezdetektõl fogva.
Kösz.
Elég csak a legutolsó, az 1.3-as, abban benne van a többi.

mire?

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

merchant = kereskedö, es kereskedik, a kivälasztott nyersanyag közvetlen közelebe ällitäsakor, a befolyt penz összege a körök elteltevel nö, akär 7-800 florin is lehet, kepzett kereskedövel
hali!A merciant vagy ki mi az mire jó?

Elég csak a 1.3-mas patch vagy kell a többi patch.
A kaland olyan dolog, mint amikor elmész kirándulni, és találkozol egy yetivel, aztán élve jössz haza<#vigyor3>

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Meg ne sértõdjél már rajta, annyira nem illett a szövegbe az aszó, hogy ezt nem tudtam kihagyni<#awink>

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Most mit kötekedsz?
Senki sem vitatja, mit mûvelt Cortez és a spanyolok az indiánokkal, és morálisan is elítéli mindenki.
De szerinted a Teuton lovagrend északkeleteurópai "vallástérítési munkálatai" nem voltak legalábbennyire véresek? Akkor nézzél szépen utána.

Ahogyan a kereszteshadjáratok meg a britanniai történések se voltak éppen vértelen események.

Ej de szépen foglmaztad ezt meg: "Cortez kalandjai"
Az egy vérfürdõ volt bakker nem kaland<#hehe>
Tõrbecsalta és lemészárolta az aztékok arisztokrásiáját, emellett brutálisan véres csaták zajlottak, és a végeredmény egy civiliztáció kipusztítása. Igaz, hogy alig sikerült a mûvelet után elmenekülni, de az eredmény az meglett.

A kingdoms kiegészítõ nem az alapjátékba visz új funkciókat, hanem vadonatúj hadszíntereket hoz. Így a kingdoms valójában négy új kiegészítõt tartalmaz, az Americas-t, a Crusades-t, a Teutonicot és a Britanniat. Az americas értelemszerûen a spanyol Cortez amerikai kalandjait dolgozza fel, sok indián frakcióval, a Crusades a Szentföldön játszódik, ahol a Templomos és az Ispotályos lovagrend veszi fel a harcot az arabokkal, a Teutonic a német Teuton lovagrend északkeleteurópai tevékenységével foglalkozik, míg a Britannia kiegészítõben angliában harcolhatunk, ahol sok nemzet, a skótok, a walesiek, az írek és a normannok harcolnak az angolok és egymás ellen.

Nagyon vicces.
Oké.
<#taps><#eljen>Pontosan

Elég ha csak az v1.3 EU Patch-t rakomföl?
zsidók, meg cigányok

Már leírtam a #8005-ben.

A kiegben milyen új frakciók vannak?
jéé 😊

!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!

Kösz még egyszer a tippeket.
#8003-as hsz-ben felvetett problémákról mi a véleményed?

Kösz.
Jó hát. Azért ajánlom mindenkinek.

Nem szeretném ismételni magam, sok, kezdõknek való tippet leírtam a #7883 számú hozzászólásban, azt ajánlanám a figyelmedbe.

És jó a magyarítás?
Az se gond. Letöltöd az alap medieval 2- höz az utolsó patchet INNEN, telepíted, majd rárakod a magyarítást.

Csak még egy tippet kérek a pénzel alapból ókosan gazdálkodjak?
Aha, tényleg elírtam egy szinttel, de te is láthatod, hogy nincs semmi alapja annak, ahogy lehúzod a keleti népeket. Minden népnek van elõnye és hátránya is, szerintem tök kiegyenlít6ett, aki mást állít az hazudik.

Csak a medieval total war 2-tõt tudtam megrendelni.
Nincs meg a kieg.
Tedd fel a kingdoms kiegészítõt, az felpatchelni az alapjátékot is.
Utána pedig tedd fel a magyarítást, és akkor magyarul tudsz játszani.

A papok vallástérítésre valók.

Papok mire jók?
Patch kell nekem tudtok ajánlani?
Rendben. Akkor igyekezz igényesen, szabatosan fogalmazni és akkor mi majd megpróbálunk válaszolni.

Engem érdekel a játék de tényleg nem tudom megfogalmazni a kérdéseimet
15 Éves vagyok hát igen nem vagyok valami olvasó személy csak a Kurt Rieder könyvek érdekel általában magamba olvasók?
Mellesleg ajánlanám figyelmedbe a milánói hercegi családtagot, meg a szicíliai normann lovagot, amit szintén hozzák a fõúri vitéz(royal banderium) paramétereit. Õk mind rendelkeznek a 'nagyon jó állóképességgel'.
A végjáték francia lovagjai(lovagrendi,nemesi,csendõr,kopjás) szinte mind jobb értékekkel rendelkeznek a magyar fõúri vitéznél, annyi a különbség, hogy nekik "csak" 'jó kitartásuk' van. Good staminája, amirõl te beszéltél, a felsoroltak mindegyikének van.

Nem, az a baj hogy nem tudsz rendesen fogalmazni, látszik hogy nem vagy olvasott személy. Emelett hülyeségeket kérdezel/beszélsz állandóan.

Már csak az nem derült ki, hogy egy 10 éves gyerek van, és azért viselkedsz ilyen gyökér módon, vagy egy olyan tapló felnõtt vagy, aki szándékosan végez témarombolást, azáltal hogy hülyének tetteti magát, mert ebben leli beteges élvezetét. Mivel több topicban is eljátszottad ezt, amit itt, én gyanítom hogy az utóbbiról van szó.

Zsoldosokat retreinelni akkor lehet, ha az adott tartományban felfogadható másik, azokos típusú egység.

Pl:van egy tartományod, amiben fel lehet fogadni 3 db zsoldos lándzsást. Felfogadsz kettõt, és csaták után a tartomány városában/várában tudod õket retreineltetni, hiszen a tartományban elérhetõ még hasonló típusú egység. És idõvel képzõdnek a tartományban újabb felfogadható egységek. Így lehet retreineltetni a zsoldosokat.

Ha nincs a környék tartományaiban felfogadható zsoldos frank lovag, akkor nem fogod tudni retraineltetni.

Nem, valóban nem játszottam északába nyúlóan heroesokat.

Csupán hot seatben próbáltuk anno ketten a heroes2-õt és hármat, de egy idõ után az is baromisra vontatottá vált.

Mi a báj az írásommal díszgráfiás vagyok?
A statokról beszéltünk, abban van jobb is.
A staminának szerintem is nagy szerepe van, különösen, mert képzeld, a nehézlovassággal rohamozni szoktam, újra és újra, és ilyen tulajdonsággal késõbb fáradnak el. Nem pedig ácsorogni szoktam a lovassággal, mint ahogy arra a te kis szemét megjegyzésed célozgatott.

Bocs, a heroesest nem neked szántam, hanem bgabornak. Ugyanis tõle idéztem azt a szöveget! 😉

Köszi a helpet, majd újra próbálok rohamozni! Szóval, csak ha van kürt, akkor sikeres a roham?

Nekem az ék alakazat sem jött be. Nagyon nehézkesen mozognak tõle és irányíthatatlanok a Teutonok! Ügye maguktól is rohamoznak, csak nem mindig akkor és arra, akire kellene...

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Scottt
Ha megvan akkor szépen megtudod magad is nézni.
Egyébként meg tanulj meg írni,és lassan tényleg kezdessz idegesítõ lenni-.-"

A lovassági roham egyszerûen szarul van megírva,imádnak töketlenkedni.Folyamatosan törõdni kell a lovasokkal, hogy rendesen rohamozzanak,és nagy egység méreten,egy nagyobb csatánál ez elég érdekes feladat.

Zsoldosokat meg csak úgylehet, hogy felfogadsz még egy csapatot és összehúzod de akkor meg lõttek az aranygerendának.

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Az elején a szpáhik, naftások, török íjászok, szaracén gyalogság.
Kicsit késõgbb jön a lándzsás szpáhi, meg az ottomán gyalogság.
A végén meg jönnek a janicsárok, a meg a qapukulu, és a monster bombard.

Igazából minden egységük jó, csak a török íjászok, meg a gerejesek avulnak el. (az alapegységek, és milíciák, pont olyan mint az összes többi, nagyon gyengék)

Megvan a játék csak azt szeretném meg kérdezni hogy a törökõknek melyik a legjobb egységei?