Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az árából eltartható 2 másik egység?
Mi van, ha az a két egység, mondjuk egy saracen milíca sündisznóban, mögötte pedig egy nafatum, valóban el kell annak futni?
Az rendben, hogy 2 egységgel felér egy lovag, de ha fél sereggel harcolunk full ellen, túl nagy lesz a veszteség. Ha full serget használunk, akkor annál jobb a 2, amíg az egyik leköti a fõerõket, meg mondjuk kikap, addig másik sokmindent tehet.
A következõ probléma, az utánpótlás,amíg egy nyergeletlen lovagé 4-5 kör távolságból jön, a szarabb egységeké 1 kör alatt ott lehet.
Persze mindig az a legjobb, ha minnél változatosabb a seregünk. középhadnak a fõsereg megfogására nyílván az egyik legjobb választás a nyergeletlen lovag. (de elég 4 egység)
A lovasíjászok ellen az íjászok a leghatásosabbak, ez tény, szóval igen a gyenge pont. 4 számszeríjásznak és 3 lándzsásnak 1000 valamennyi az eltartása. ebbõl ~6 szpáhi jön ki. Mivel a számszeríjászok lassan lõnek a szpáhiknak van jóval nagyobb tûzereje.... De mindenesetre valóban 2 esélyes a csata.
6-7 longbowman simán lenyom 6 szpáhit.
3-4 nehézlovas a számszeríjászok ellen jobban végez, de a longbowmanek már nekik is nehéz lenne. Még itt sem annyira számottevõ a különbség, hogy kimondjam, hogy a nehézlovasok annyival jobbak.
Mégegyszer mondom a szpáhik legnyagyobb elõnye, hogy várban alapból lehet, sultan-race-es városban(3+4 kör), és merchant guildes városban is lehet képezni. (csak a lovas milíciák olyan ovasok, amit majdnem ennyi helyen lehet képezni, amik drágábbak és rooszabbak is a szpáhinál.)
Vagy mit csinál a szpáhi, ha szembekerül néhány lekarózott longbowmannel, vagy lándzsásokkal biztosított számszeríjászokkal?
Szóval én nem vagyok meggyõzõdve a lovasíjászok királyságáról.
Sosem értettem ezt a kelet nyugat dolgot. Minden frakció más. Lehet a lovagok a legerõsebbek, de hihetetlen drágák és újraképezni is körülményes õket. Sosem értettem, miért éri meg full lovag, páncélos egységeket csinálnii, mikor az árából 2 hasonlóan ütõképes is eltartható. Mindenesetre szerintem a szpáhik a játék legjobb lovas egysége. Lovas, kitûnõ íjász, és közelharcban sem utolsó, és közepes fenntartási költségû(abból is inkább olcsó, 175) Nem utolsósorban ha rágyúr az ember, a kis falvak kivételével mindenhol képezhetõ, ráadásul a kezdetektõl fogva.
!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Senki sem vitatja, mit mûvelt Cortez és a spanyolok az indiánokkal, és morálisan is elítéli mindenki.
De szerinted a Teuton lovagrend északkeleteurópai "vallástérítési munkálatai" nem voltak legalábbennyire véresek? Akkor nézzél szépen utána.
Ahogyan a kereszteshadjáratok meg a britanniai történések se voltak éppen vértelen események.
Az egy vérfürdõ volt bakker nem kaland<#hehe>#hehe>
Tõrbecsalta és lemészárolta az aztékok arisztokrásiáját, emellett brutálisan véres csaták zajlottak, és a végeredmény egy civiliztáció kipusztítása. Igaz, hogy alig sikerült a mûvelet után elmenekülni, de az eredmény az meglett.
!!! Nem vagyok aláírásra jogosult !!
Utána pedig tedd fel a magyarítást, és akkor magyarul tudsz játszani.
A papok vallástérítésre valók.
A végjáték francia lovagjai(lovagrendi,nemesi,csendõr,kopjás) szinte mind jobb értékekkel rendelkeznek a magyar fõúri vitéznél, annyi a különbség, hogy nekik "csak" 'jó kitartásuk' van. Good staminája, amirõl te beszéltél, a felsoroltak mindegyikének van.
Már csak az nem derült ki, hogy egy 10 éves gyerek van, és azért viselkedsz ilyen gyökér módon, vagy egy olyan tapló felnõtt vagy, aki szándékosan végez témarombolást, azáltal hogy hülyének tetteti magát, mert ebben leli beteges élvezetét. Mivel több topicban is eljátszottad ezt, amit itt, én gyanítom hogy az utóbbiról van szó.
Pl:van egy tartományod, amiben fel lehet fogadni 3 db zsoldos lándzsást. Felfogadsz kettõt, és csaták után a tartomány városában/várában tudod õket retreineltetni, hiszen a tartományban elérhetõ még hasonló típusú egység. És idõvel képzõdnek a tartományban újabb felfogadható egységek. Így lehet retreineltetni a zsoldosokat.
Ha nincs a környék tartományaiban felfogadható zsoldos frank lovag, akkor nem fogod tudni retraineltetni.
Csupán hot seatben próbáltuk anno ketten a heroes2-õt és hármat, de egy idõ után az is baromisra vontatottá vált.
A staminának szerintem is nagy szerepe van, különösen, mert képzeld, a nehézlovassággal rohamozni szoktam, újra és újra, és ilyen tulajdonsággal késõbb fáradnak el. Nem pedig ácsorogni szoktam a lovassággal, mint ahogy arra a te kis szemét megjegyzésed célozgatott.
Köszi a helpet, majd újra próbálok rohamozni! Szóval, csak ha van kürt, akkor sikeres a roham?
Nekem az ék alakazat sem jött be. Nagyon nehézkesen mozognak tõle és irányíthatatlanok a Teutonok! Ügye maguktól is rohamoznak, csak nem mindig akkor és arra, akire kellene...
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Egyébként meg tanulj meg írni,és lassan tényleg kezdessz idegesítõ lenni-.-"
A lovassági roham egyszerûen szarul van megírva,imádnak töketlenkedni.Folyamatosan törõdni kell a lovasokkal, hogy rendesen rohamozzanak,és nagy egység méreten,egy nagyobb csatánál ez elég érdekes feladat.
Zsoldosokat meg csak úgylehet, hogy felfogadsz még egy csapatot és összehúzod de akkor meg lõttek az aranygerendának.
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Kicsit késõgbb jön a lándzsás szpáhi, meg az ottomán gyalogság.
A végén meg jönnek a janicsárok, a meg a qapukulu, és a monster bombard.
Igazából minden egységük jó, csak a török íjászok, meg a gerejesek avulnak el. (az alapegységek, és milíciák, pont olyan mint az összes többi, nagyon gyengék)