Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha van nemzet, amivel le lehet gyûrni a mongolokat, akkor az angol az.
A mongol szinte teljesen a lovasíjászaira hagyatkozik, amit a lekarózott yeomanok kifiléznek.
Mellesleg ha város/vár ostromra kényszeríted õket, és a városkapu mögé beraksz egy karósort(otthagyod a longbowmaneket, és majd a csata közben futnak vissza), akkor a benyomuló mongol lovasság 90%-a azonnal meghal tõle.

figyu fasiszta..így senki nem fog válaszolni, ha egyenként hányod ide a kérdéseid, hát kinek van ideje minden kérdésedre válaszolni..itt minden általános kérdésedre választ kapsz..: http://twonline.jatekok.hu/index.php
ha van 50 tartományod akkor nyertél, kezdj egy másikat, másik frakcioval..a mongolokat meg kenyszeritsd várostromra, ott hamar kivéreznek
Hol szoktak megjeleni a térképen a mongolok?
szerintetek az Angolokkal le tudom gyürni a Mongolokat igaz van 50 régióm de lehet abból csak a fele marad ha ezek igazán megindulnak😄engem elég rendesen támadnak+gyülekeznek mindig én lehet hallgatok most hatezgaz hozzászólására bérgyilkosokat gyártok azt ölöm a tábornokaikat😄

timuridák erõsebbek mint a mongolok?
timurid elefántokról tudtok képet küldeni?
Én most Bizáncal vagyok éppen törököket zúzom most kevés a pénzem a és a birodalmamban európai részén kevés az egység most kérdezem küldjek vissza egységeket a moongolok ellen?
Én a törökkel addigra általában mindig le szoktam nyomni Egyiptomot és Bizáncot is. Bármit csináltam elõbb-utóbb betámadott mindkettõ. Én úgy szoktam, hogy 8-9 városra jut egy vár összesen 2 vagy három szokot lenni. Szóval pénz az van. Ha piacokat építesz, hozza a pénzt is, és letelepülnek a kereskedõ céhek is. A kereskedõ céhhel tudsz városban is szpáhit képezni.
Ahogy jönnek a mongolok, én rögtön lenyoomom õket (3-4 kör).2-3 orvgyilkossal leszedem néhány tábornokát, így éjszakai támadásnál nem az összes seregével kell harcolnom. Full szpáhi seregeket szoktam használni. Ki szoktam kapni sokszor, de a legroszabb esetben is ugyanannyi embert vesztek, mint õ. Én tudom pótolni, de õ elfogy. Kb 2 sereget el szoktam így veszteni 1 hullám alatt.
Várostrommal sokkal kisebb veszteséggel megoldható. Íjász csak várban van, és a kevés vár miatt nekem körülményes elég íjászt vinni oda. Kb 8-12 ottoman íjász, 4-5 nafatum(a kapu felett), 4-5 nyergeletlen szpáhi/saracen milícia el tudja véreztetni az egész gyalogságát. 1-2 sereg szpáhi pedig simán elintézi a maradékot.
A legolcsóbb orvgyilkosokkal kinyírni az összes hadvezérét. Ehhez 15-20 kitûnõ orvgyilkos kell, és még így is hihetelenül nehéz.

Ne aggódj! A timuridáknál már lesz janicsár íjász és puskás is. oda már a szpáhik kevesek, õket kell használni. vootl, hogy egy jól összerakott janicsár sereggel kiálltam 5 timurid sereg ellen. Kikaptam, de az 5 seregbõl is csak hírmondók maradtak. CSak a nehézlovassága maradt, lovasíjászai, elefántajai nem maradtak, gyalogsága is csak néhány egység.

A mongolok a 72. évben jönnek be ha jól emlékszem.
Nekem az lenne a problémám, hogy a törökökkel szeretek menni de mikorra a gazdaságom sikerül egyenesbe hozni, és egy ütõképes sereg áll a rendelkezésemre, akkor jönnek be a mongolok és teljesen szétzúzzák a gazdaságom a fojamtos egységgyártás miatt, plussz, hogy a városaim felét elfoglalják. De ha valami isteni csoda fojtán sikerül is legyõzni õket feltûnik egy újabb portyázó sereg majd mégeggy teljesen megõrítenek
De az "utánnukjövõkrõl" még nem is beszéltem!
Szóval kitaláltam, hogy csinálok egy honfoglalást a törökekkel Európában, de mindíg ugyan az történik a pénzem és a seregem elfogy + a keresztények összefognak ellenem és megtámadnak! Tud valaki segíteni?
ZTM
Ki kéne rakni hogy tilos a warez de mielõtt ez megtörténik azelõtt vki privibe vír.ment. torr. remélem értitek remélem.
A cd galaxisból eltûntek a total warok anno a medieval 1 goldot vettem most meg még az sincs:S

nem is figyeltem meg pontosan..kb 1300-as évek eleje, közepe..de javítsatok ki ha nem
Mongolok Mikor jönnek?
Mit szúrtál el tom?Én a pápával nem kinlódok néha egy kis lové neki azt megnyugszik nekem nem vele van bajom hanem a mongolokkal mostmár hogy van 50 regionom állandoan engem támadnak😄Azt a pápa néha segit néha nem😄

nyilt terepen szerintem erösebbek a mongolok mint en, ezert värostromra kenyzseritem öket, ott egy könyebb sereggel is felmorzsolhatom a seregeiket..ha nyilt terepen kell harcolnom ellenük akkor:...a sok lovasijjäsz ellen nälam is jol bevält a karofal möge telepitett yeoman ijjäszok, valamint en rendszeresen toborzok landsknecht, vagy swiss pikeman egysegeket, azokat hasznälva vedelemnek, es culverinnel ritkitom a sorait, a ket szeleken pedig hospitalos lovagok aratnak lohätrol
persze, simän lehet igy is, olyan sok nagy hadjäratot meg nem jätszottam vegig, de gondolom ez is random dolog, meg attol is függ hogyan keszitetted elö a betörö hadaknak a terepet, magyarul milyen nemzeteket hagytäl az utjukba, mennyire erösek, stb...a mogolok a most nälam szepen mär stettin värosät ostromoljäk, a nemetek tertjäk fel öket eppen, ami nekem jol jön, addig is van lelegzetnyi idöm, ätcsoportositani a spanyol frontrol seregeket
A mongolok és a timuridák útvonala nem mindíg ugyanaz. (legalábis vh/vh nehézségi fokozaton). Nekem volt hogy a mongolok eljöttek a dán fõvárosig(németország fölé), egyenesen keletrõl, és útközben bedaráltak az oroszoktól kezdve a lengyeleken át mindenkit.
Egy másik alkalommal a timurida bevette az egész közép-keletet, egyiptomot. Van olyan is, hogy megtámadják egymást, és ezzel szépen lenullázzák a seregeiket. De olyat is láttam már hogy szövetségre léptek, és szépen felosztották a területeket: a mongol ment északnyugatnak, a timurid meg délnyugatnak. És lenyelték a fél világot. 😊

Erõsnek erõs vagyok...és menetel is egy seregem Róma felé. Csak elõb kellet volna. Elszúrtam.

Van valami taktika a mongolok ellen?
Hát akkor én is reszketek tõlük.
ezert irtam csak 99%ot 😊)..ha valaki megtämad azert mert megveded magad tuti nem ätkoznak ki..ha a päpa ker hogy ezt a nepet ne tämadd meg mert kidob a kerszteny sportkörböl, akkor az ellnfeled (ha kereszteny ö is)is kap egy ugyanilyen üzit, ha erre meg is betämad öt közösitik ki, ilyenkor szabad preda, üssd-vägd nem lesz päpai következmenye..ha mär kellöen erös vagy keresztre huzhatod a päpät is<#ravasz1>
hát igazatok van elég hülyén támadtam de tanultam belõle jó ez izgi legalább😄megfogadom a tanácsokat ki is probálom mindjárt ebéd után nyomok is vele😊a mongolok engem is gyalulnak elég erõsek télleg én pl 5 támadásukból 2-öt ha sikerül visszavernem😄azt csak jönnek csak jönnek de hát ez van

Nem csak könnyü egységeik vannak?
dehogyis
Három századdal lõttem és nem gyulladt fel... a fene beléjük. Közben mondom hurrá a a pápa keresztes hadjáratot hirdet a mongolok ellen. Csak én kivagyok átkozva...és a keresztes hadak...megtámadtak! Antinoc a célpont, de a dánok megtámadják Hamburgot. Le pofozom õket, erre minden országgal romlik a viszonyom...hát most hagynom kéne hogy elfoglalják a váramat?

Mindegy, megyek és lew zúzom a pápát a francba

De nekik csak könnyü egységeik vannak?
mindenkit aki el es mozog😊
a timuridäk megfigyelesem alapjän delnek tartanak mingid (sziria, egyiptom)ha az elöttük beözönlött mongol hadat senki nem darälta fel, es felbukkanäsuk pillanatäban nem jo ujjat huzni a le nem települt 10-15 ezres timurida haderövel, meg kell värni mig szetszorodnak, letelepednek, akkor van esely lezuzni öket, es valoban velük szemben a legnehezebb egyeben a legelvezetesebb nyerni
Általában kiket támadnak meg a mongolok?
ezt szinten az AI dönti el, neha van ugy hogy ijjäszom sincs, de a bästyäk automatän felgyujtjäk a kost, vagy amikor a kapu alä ernek forro olajjal gyujtja fel az automata vedelem, törödnöm sem kell vele...de ha legaläbb 2 egyseg ijjäsz lövi tüzes vesszövel, 99 % hogy felgyullad mire a kapuhoz er
Én mindíg kiírtom õket mielõtt bármit elfogllnának. Az a játék csúcspontja, azok a legjobb csaták.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

eleg erösek, de az igazän ütös had utännuk jön, lehet reszketni: a timuridäk..talälkoztam olyan timurida sereggel amiben 9 (!) elephant atillery-s egyseg volt, persze hogy elpäholt😊)
Engem még nem támadtak meg a mongolok.De megkérdezem erõsek a mongolok?
Bizony, jelenleg a németekkel két várat, Acre-t meg Gázát, azt hiszem védem a mongolok ellen.Gyilkos dolog.

A fene a mongolokba, már vagy 5-6-odik ostromot verem vissza. Az utolsónál, hiába a íjászok, nem gyújtották fel, a faltorõ kost.

Néhány egységgel vissza vonultam a belsõ várba, a többivel meg feltarottam a betörõ mongolokat. Igaz, minden egységem oda lett de nekik is gyalogságuk.
Nekem meg úgy a seregem 40% marad meg. És gyalogság nélkül szépen vissza vonulhattak.

Régóra játszom vele, de nem jövök rá, miért van az hogy hol sikerül hol nem sikerül felgyújtani a faltörõkost?
Bezzeg a gépnek általában sikerül. Három század íjássz-al nem tudtam felgyújtani. Máskor simán sikerült.

Cssak a szerencsén múlik úgy ahogy leírtad, lõni kell a tüzesnyíllal, és várni a csodát.

Ha van rá lehetõséged, kirohamozva el lehet venni az ellenség játékszereit, és akkor hazamennek.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Én városokat úgy szoktam bevenni, hogy 1 faltörõ kost viszek, meg 5 létrát.

A létrákat jól elhelyezem, minden oldalon legalább 1-et, úgy hogy elcsaljamn a védõket a kapuktól.
Ezekre rá szokott mozdulni az AI, és mindíg marad védtelen kapu amit be lehet törni. Érdemes úgy felállni, hogy a faltörõ olyan kapu elõtt legyen ahonnan elcsalod a védelmet.
A kost többször is lehet használni, ha végeztek, fel tudják venni megint, és menni a következõ kapuhoz.

Várakhoz is csak 1 kost szoktam vinni, csak vigyázni kell rá, hogy ne gyújtsák fel.

Ha a kapu nyitva van, csak beszaladok a lovasságtgal tábornokra, meg íjászokra vadászni. Nagy részét veszteség nélkül össze lehet így szedni, mert az utcákba keresztül-kasul rohangálva az AI mindíg megszívja. A vége már csak lõgyakorlat a fõtéren...

Faltörõ kost és ostromtornyot hogy lehet könnyen felgyújtani? Néha automatikusan felgyújták még a paraszt íjászok is õket, valamikor meg koncentráltan lövetem õket és akkor sem gyullad ki...

Van értelme 10-es képességû bérgyilkosnak átpasszoltatni a többiektõl fegyvert, illetve kiséretet? Tehát 10 fölé tornászni!

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

nem szabad egy faltörö kosra bizni a kapu betöreset, egy ossztag ijjäsz simän felgyujtja, akkor löttek a bevetelnek, legaläbb meg 2 egyseg leträst is vigyel, vagy tämadj több kaput, több faltörö kossal, vagy katapult, ägyu, stb..
na hát a mai egyik csatát érdekesre sikeredett😄Megtámatdam egy nem is tom large town-t vagy vmit azt képzeljétek kinn voltam a seregemmel ugye voltunk vagy 1250 kb Angolok.Benti védõk kb 400-an akiket simán lenyomhattam volna de nem így jött össze.😞Mindössze egy faltörõ kosom volt odavittem közel is az ijászaimat hogy míg betörik a kaput lõjjék a város védõket.erre mire odaértem a faltörõ kosommal felgyujtották az egészet a benti nyilasok😄😄
Buktam hát a csatát sikeresen😞majd néha jobban odafigyelek mert ez a városostrom nem igazán megy még.
Nekem a kereskedõ mostmár jó helyen van de így is max 300 florint hoz körönként:S

bär bgabor leirta mär..a legjobban hozo helyek: velecentöl eszak-keletre 2 ezüstbänya, dubrovnik tol eszak-keletre egy aranybänya..bizänc körül 4 selyem forräs (selyemut) irto jol hoz, az ott ällo kereskedöm 789 florint hoz körönkent (assassin vigyäz rä😊, kb sziria területen so, egyeb jol hozo forräsok, bagdad mellett 2 selyem forräs, alexandria mellett sokat hozo forräsok, aztän a nilus menten elefäntcsont, arany, rabszolga forräs..timbuktunäl arany es rabszolga ahogy bgabor is irta...amerikäban csak most kötök ki, ott nem tudom meg..egyebkent tettem egy probät otthon, anglia területen (angol frakcioval jätszom )egy tapasztalt kereskedöt ott hagytam egy gyapju forräsnäl legaläbb 50 kör erejeig, az alapbol 25 florint hozo forräs, csak 35 florinra nött, tehät vannak olyan forräsok amik nem sokat emelkednek, mig egyes forräsaok mint pl abizänci selyem, 230-rol akär 800 florinig is feltornäszta egy kereskedöm...neha pedig eler egy bizonyos összeget aztän csökken a bevetel, olyankor hagyom parlagon, majd egy mäsik kereskedöt küldök oda pär kör utän
A legkelendõbb az arany, azzal akár 800 pénzt is tud hozni egy képzett kereskedõ körönként. De az a legritkább is egyben.
Timbuktuban(Marrakeshtõl délre, át a sivatagon) van két aranybánya is, az amerikai régióban jónéhány van, és van még néhány elszórva a térképen.

Nekem van két fullos kereskedõm is, ezüstbánya mellett állnak Velencétõl északra. Jól kiépített utak mellett és csak 148 florint hoznak körönként!

Melyik nyersanyag a kelendõbb?

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Milyen ágyúk vannak mert láttam egy videót ahol a törökök nagy ágyúval lõtte Konstantinápolyt falát egész szépen leomlott egy lõvéstõl?
- A legjobban páncélozott, és legnagyobb támadóértékû lovas az orosz Tsars Guard, viszont rohamozásban gyenge, 5 bónuszt kap.
- A legrõsebb rohamú lovak között (sok olyan lovas van amelyiknek 8) a legjobban páncélozott, és legnagyobb támadóértékû lovas a francia Noble Knight
- De a legjobb szerintem a magyar Rolyal Banderium, mert 8-as a rohama, és very good stamina-ja van. Tehát sokat lehet vele rohamozni, mielõtt kifárad. Bgabor mondta, hogy van még valami lovas ugyanilyen adottságokkal, de már nem tudom melyik.

A patch milyen híbákat javítki?
A nehéz lovasságra gondolok.
Konkrétan milyen loavasságra gondolsz? Nehézlovasság? könnyûlovasság? Lovasíjászok?
Ezeknek mind különbözõ a feladata, és a felszerelése is.

Nehézlovasságban például a Franciák a legjobbak. (bár én a angol lovagokat bírom a legjobban)
Könnyûlovasságban például a lengyel huszárok.
Lovasíjászoknál meg ott a sokat emlegetett török szpáhi, de a magyar nemes, meg a bizánci Vanradiotai(vagy mi a fene) se rossz.

Melyik frakcíóval játszottál még?
köszi a választ ezt nem tudtam még😊
hmmm...a legjobb lovasság?hát nem tudom mások a vélemények de nekem eddig az Angol nehézlovasok jöttek be most is Angliával viszem csak nehéz azért vmikor elég sok pénzem fogy ugy hogy nem is tudom mire megy el😄

Melyik frakcíónak a legjobb a lovassága?