Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A mongol szinte teljesen a lovasíjászaira hagyatkozik, amit a lekarózott yeomanok kifiléznek.
Mellesleg ha város/vár ostromra kényszeríted õket, és a városkapu mögé beraksz egy karósort(otthagyod a longbowmaneket, és majd a csata közben futnak vissza), akkor a benyomuló mongol lovasság 90%-a azonnal meghal tõle.
Ahogy jönnek a mongolok, én rögtön lenyoomom õket (3-4 kör).2-3 orvgyilkossal leszedem néhány tábornokát, így éjszakai támadásnál nem az összes seregével kell harcolnom. Full szpáhi seregeket szoktam használni. Ki szoktam kapni sokszor, de a legroszabb esetben is ugyanannyi embert vesztek, mint õ. Én tudom pótolni, de õ elfogy. Kb 2 sereget el szoktam így veszteni 1 hullám alatt.
Várostrommal sokkal kisebb veszteséggel megoldható. Íjász csak várban van, és a kevés vár miatt nekem körülményes elég íjászt vinni oda. Kb 8-12 ottoman íjász, 4-5 nafatum(a kapu felett), 4-5 nyergeletlen szpáhi/saracen milícia el tudja véreztetni az egész gyalogságát. 1-2 sereg szpáhi pedig simán elintézi a maradékot.
A legolcsóbb orvgyilkosokkal kinyírni az összes hadvezérét. Ehhez 15-20 kitûnõ orvgyilkos kell, és még így is hihetelenül nehéz.
Ne aggódj! A timuridáknál már lesz janicsár íjász és puskás is. oda már a szpáhik kevesek, õket kell használni. vootl, hogy egy jól összerakott janicsár sereggel kiálltam 5 timurid sereg ellen. Kikaptam, de az 5 seregbõl is csak hírmondók maradtak. CSak a nehézlovassága maradt, lovasíjászai, elefántajai nem maradtak, gyalogsága is csak néhány egység.
Nekem az lenne a problémám, hogy a törökökkel szeretek menni de mikorra a gazdaságom sikerül egyenesbe hozni, és egy ütõképes sereg áll a rendelkezésemre, akkor jönnek be a mongolok és teljesen szétzúzzák a gazdaságom a fojamtos egységgyártás miatt, plussz, hogy a városaim felét elfoglalják. De ha valami isteni csoda fojtán sikerül is legyõzni õket feltûnik egy újabb portyázó sereg majd mégeggy teljesen megõrítenek
De az "utánnukjövõkrõl" még nem is beszéltem!
Szóval kitaláltam, hogy csinálok egy honfoglalást a törökekkel Európában, de mindíg ugyan az történik a pénzem és a seregem elfogy + a keresztények összefognak ellenem és megtámadnak! Tud valaki segíteni?
A cd galaxisból eltûntek a total warok anno a medieval 1 goldot vettem most meg még az sincs:S
Egy másik alkalommal a timurida bevette az egész közép-keletet, egyiptomot. Van olyan is, hogy megtámadják egymást, és ezzel szépen lenullázzák a seregeiket. De olyat is láttam már hogy szövetségre léptek, és szépen felosztották a területeket: a mongol ment északnyugatnak, a timurid meg délnyugatnak. És lenyelték a fél világot. 😊
Mindegy, megyek és lew zúzom a pápát a francba
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
A fene a mongolokba, már vagy 5-6-odik ostromot verem vissza. Az utolsónál, hiába a íjászok, nem gyújtották fel, a faltorõ kost.
Néhány egységgel vissza vonultam a belsõ várba, a többivel meg feltarottam a betörõ mongolokat. Igaz, minden egységem oda lett de nekik is gyalogságuk.
Nekem meg úgy a seregem 40% marad meg. És gyalogság nélkül szépen vissza vonulhattak.
Régóra játszom vele, de nem jövök rá, miért van az hogy hol sikerül hol nem sikerül felgyújtani a faltörõkost?
Bezzeg a gépnek általában sikerül. Három század íjássz-al nem tudtam felgyújtani. Máskor simán sikerült.
Ha van rá lehetõséged, kirohamozva el lehet venni az ellenség játékszereit, és akkor hazamennek.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
A létrákat jól elhelyezem, minden oldalon legalább 1-et, úgy hogy elcsaljamn a védõket a kapuktól.
Ezekre rá szokott mozdulni az AI, és mindíg marad védtelen kapu amit be lehet törni. Érdemes úgy felállni, hogy a faltörõ olyan kapu elõtt legyen ahonnan elcsalod a védelmet.
A kost többször is lehet használni, ha végeztek, fel tudják venni megint, és menni a következõ kapuhoz.
Várakhoz is csak 1 kost szoktam vinni, csak vigyázni kell rá, hogy ne gyújtsák fel.
Ha a kapu nyitva van, csak beszaladok a lovasságtgal tábornokra, meg íjászokra vadászni. Nagy részét veszteség nélkül össze lehet így szedni, mert az utcákba keresztül-kasul rohangálva az AI mindíg megszívja. A vége már csak lõgyakorlat a fõtéren...
Van értelme 10-es képességû bérgyilkosnak átpasszoltatni a többiektõl fegyvert, illetve kiséretet? Tehát 10 fölé tornászni!
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Buktam hát a csatát sikeresen😞majd néha jobban odafigyelek mert ez a városostrom nem igazán megy még.
Nekem a kereskedõ mostmár jó helyen van de így is max 300 florint hoz körönként:S
Timbuktuban(Marrakeshtõl délre, át a sivatagon) van két aranybánya is, az amerikai régióban jónéhány van, és van még néhány elszórva a térképen.
Melyik nyersanyag a kelendõbb?
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
- A legrõsebb rohamú lovak között (sok olyan lovas van amelyiknek 8) a legjobban páncélozott, és legnagyobb támadóértékû lovas a francia Noble Knight
- De a legjobb szerintem a magyar Rolyal Banderium, mert 8-as a rohama, és very good stamina-ja van. Tehát sokat lehet vele rohamozni, mielõtt kifárad. Bgabor mondta, hogy van még valami lovas ugyanilyen adottságokkal, de már nem tudom melyik.
Ezeknek mind különbözõ a feladata, és a felszerelése is.
Nehézlovasságban például a Franciák a legjobbak. (bár én a angol lovagokat bírom a legjobban)
Könnyûlovasságban például a lengyel huszárok.
Lovasíjászoknál meg ott a sokat emlegetett török szpáhi, de a magyar nemes, meg a bizánci Vanradiotai(vagy mi a fene) se rossz.
hmmm...a legjobb lovasság?hát nem tudom mások a vélemények de nekem eddig az Angol nehézlovasok jöttek be most is Angliával viszem csak nehéz azért vmikor elég sok pénzem fogy ugy hogy nem is tudom mire megy el😄