Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Djuree
én úgy vettem észre nagyobbat sebeznek a tornyok ha nagyobb egységmérettel játszol.

az elsõ szintû torony ellenem a fél seregem lenyilazta ostromnál. nagyon sok hulla maradat a falak alatt.

Waaaaaagh!

Annyit azért biztos számít, ha 40-80 fõs egy egység és lövi a balliszta torony/balliszta/tüzérség akkor hamarabb elfekszik a létszám. Mert ezek sebzése, létszáma nem változik az egységek létszámával.

Tehát a 4 torony az 4 torony marad, a 2 katapult az kettõ marad.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Djuree
na bakker legyalultam a pápa õszentségét, erre keresztes háborút hirdettek ellenem, mostmár a fél világgal hadban állok😄
remélem túlélem valahogy😊

Waaaaaagh!

igen gondoltam rá, de igazából az 1.2 es patch el van a gond. azt meg már szedtem le vagy 5 különbözõ helyrõl. azért kösz.
Djuree
hát én hibás kingdoms-ra tippelek. le kéne szívnod máshonnan...

Waaaaaagh!

nem általában, hanem mindig. az új pápa mindig kegyet gyakorolt. de ha már folyik a keresztes hadjárat akkor nem mindig hívja vissza.

aut viam inveniam aut faciam

kösz a válaszokat.ugy is mondta szerencsére hogy kapok még 1 esélyt most már missiokal halmoz el
Hi! van egy kis problémám a kingdoms telepítésénél, pontosabban az 1.2 es patch telepítésével. Mindig kiírja h: sfx.dat invalid or missing target. elõfordul még h voice1, voice2, és voice3 nál írja ki ugyanezt. és ugy vettem észre h sok fájlt fel sem rak illetve felül sem ír csak átugorja.
már szinte mindennel próbálkoztam: másik 1.2 patch, új windows, wimdows javítást tettem fel, szedtem új medieval t, az egész winyómat leformáztam,
de semmi.(jha és kb 1 éve még semmi gáz nem volt. simán felrakta a patcheket meg a kingdomst.) Légyszi segítsetek ha tudtok! Elõre is köszönöm!
Djuree
tudom. újat kezdtem😊

hubster: szard le a papát. engem mindig kitiltanak de még egyszer nem jött ellenem keresztes sereg...úgyis hamar meg szokott halni a pápa, és a következõ általában visszafogad...

Waaaaaagh!

Ezzel az a gáz, hogy az egységméret terén a változtatások csak új játék indításakor érvényesülnek. Magyarán attól még hogy lejjebb veszed az egységméretet, a már megkezdett játékban nem változik az egységméret.

Ha cseszeget a pápa, fizesd le ,vagy öld meg. Vagy szard le. Amikor már elég erõs vagyok tõlem indíthatnak keresztes hadjáratot ellenem...megeszem õket reggelire

rögtön ahogy az 1 provinciát amit elfoglalok.követelik vissza mivel különben kitiltanak az egyházbol akkor azt vissza adjam?Vagy keresztes haborut inditanak ellenem?mennyi idõ amig magyarországba ér a keresztes háború?
Djuree
igen az a large😊

jól beszoptam ezzel a max egységmérettel, így meg úgy szaggat néha hogy hihetetlen😄 lejjebb kell vennem kicsit a grafot😞

jók ezek a mórok, sok a könnyûlovasuk, szabad területen nincs ellenfelük, várban viszont gyíkok nagyon. nem szabad várostromba bonyolódni, ki kell menni a támadók elé.

nem is tudtam hogy ha meghal a király és nincs trónörökös akkor az a nép elbukik. így sikerült most a spanyolokat elintézni😊

Waaaaaagh!

lehet ám hogy csak 100, majd ha hazaérek megnézem.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Alapból ugye normál egységméret van?
Szerintem az nevetségesen kevés.
Én large-on szoktam játszani. Egész jól néz ki, és még városban is kezelhetõ.
Remélem nem kevertem össze a méreteket, asszem nálam a parasztok 120-an vannak, az a large ugye?

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Csak látványfokozó, semmi más hatása nincs.

Hacsak az nem, hogy a hajadat fogod tépkedni amikor a többszáz emberes egységeid a városok szûk utcácskáin próbálnak majd masírozni.
Nem érdemes a default fölé venni.

SötétBarom
Sztem semmit sem befolyásol azon kívül amit látsz..

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Az egységek mérete befolyásol a grafikán kívül bármit is?

Mármint egy lovasroham erejét mennyire veszi ki, hogy nem 40-80, hanem 120+ ember közé zúdúl?

Gondolom a leginkább a védõtornyok hatássoságát veszi el a duzzasztott létszám... =)

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Bakker én se tudtam , hogy lehet állítani az egységek méretét , áááááá mostmár végre élethûbb számokkal lesz dolgom.
nem akarlak elkeseriteni - lehet nälam bug - de kb 100 kör ota van järvänyom, pedig karantent rendelek el ha egy väros fertözött, persze van olyan kör is hogy pestis tombol, feljön a kis ablakocska hogy ez es ez a väros, de se katona, se civil nem hal bele..szal kär izgulni, nem tul sokat tehetsz, jätekficsör<#vigyor3>
Hali!

Undorító ez a pestisjárvány. Konkrétan felborította a 85 provinciás német birodalmamat...

A családfám fele már belehalt, a jövedelmem jóval lecsökkent. Kb. 10-15 körrel ezelõtt 300K florinom volt, már 0...

Persze a nyavajás mongolok is nekemjöttek, a városaimat kikerülve jönnek befelé. Mezei ütközetben két fullos seregüket bírtam eddig szétszedni és 3 családtagjukat. De belebuktam én is 3 fullos sereget és egy parancsnokot. Persze a járvány miatt nincs jövedelmem és nehezen termelem újra a seregeket.

Djuree
bakker mostlátom csak az optionsban hogy lehet az egységek méretét állítani (én másra gondoltam egységméret állításnál). én csak középsõn nyomtam, jó hülye voltam. átnyomtam maxra, jóval nagyobb csaták lesznek így😊 kezdek is egyet a mórokkal😊

Waaaaaagh!

Djuree
hát ez mekkora szopás😞 körönként -10k ember😞 írta a gém hogy elmúlik de még mindig nem akar😞 remélem 1-2 kör múlva elmúlik mert ha nem akkor elfogy a népem😄

pedig nem állok rosszul:
-spanyolok 2 fullos erõdje elfoglalva a félsziget bejáratánál, nincs is több erõdjük, szóval már nem számottevõek.
-franciáknak már csak 1 városuk van, ezek sem sokra mennek már.
-egyedül a dánok basztatnak nagyon, az a rohadt lovas harci papjuk megõrjít, állandóan menekülnek aztán visszajönnek és így tovább:S

Waaaaaagh!

Warton
Olyan épületeket kell építeni, amivel a diplomatákat képzed, akkor egy picit hamarabb elmúlik.

Djuree
az a baj európában már majdnem minden város fertõzött. angliával vagyok, a szigetek déli része is fertõzött, a szigetek északi részén van 5 város ami nem fertõzött, ez elég sovány így😞
meddig tart amúgy? amíg a fél népességem ki nem pusztul? aztán magától elmúlik?

Waaaaaagh!

Nem sokat. Lehetõleg ne segíts be a terjesztésébe, azzal, hogy pl fertõzõ csapatokat, családtagokat küldesz más helyekre. De ez nem egy influenza járvány, szal sok áldozattal kell számolni.

Djuree
megérkezett a pestis! mit lehet ellene tenni?

Waaaaaagh!

Scouser
hehe😊 Akkor fogjad fel úgy, hogy a goldban nincs benne az alapjáték és máris 5000 Ft a kiegészítõ😊 LOL😊

You\'ll Never Walk Alone

Köszönöm szépen a helpet amugy aki eredetivel játszik ( de az is aki nem 😊) itt milyen a multiplayer szal az mennyire állat? 😄DD

méris?

zafir: vedd meg a goldot. az a kiráj

Djuree
hát ha a gold 5k, amiben benne van a kieg is, és a kieg magában meg 9k, akkor én megvenném a goldot, akkor is ha megvan már az alapjáték😊 4k-val jobban járok, az alapgémet meg legfeljebb eladom külön.

Waaaaaagh!

Warton
Volt egy nagyon logikus lépése a Media Marktnak még anno, hogy a Gold edition, ami tartalmazza az alapjátékot meg a kieget volt 5000,- Ft, míg csak a Kingdomsot (kieg) árulták 9.000,- Ft-ért. Akinek megvan az eredeti játék az nem fogja megvenni a Goldot, illetve ahhoz nagyon elvetemült embernek kell lenni.

Djuree
a gold editionok ált. a kiegészítõket is tartalmazzák. sztem itt is a gold az alapjátékot + a kieget tartalmazza. gondolom emiatt drágább is mint az alap😊

parancsolj:
http://www.gamestar.hu/medieval-2-total-war-gold-edition.html

Waaaaaagh!

ázsiai? 😊 csak leeht már vele nomrálisan is játszani mármitn euorpába

Prince23
Sztema simát vedd. A gold az valami ázsiai. vmi ilyesmit tudok róla.

Értem köszsönöm a következõ kérdés 😄 a gold editon miért jobb mint a sima mert most nézem hogy 2 van sza melyiket vegyem eredetibe?

az egy teljes értékû kiegészítõ, 4 különbözõ kampánnyal - britt, teuton, jeruzsálem, és délamerikai hadjáratokkal, az alapjáték megléte kötelezõ, a régi játékodat 1.5-re peccseli, tehát ha van befejezetlen hadjáratod azt fejezd be, és úgy telepítsd csak a kieg-et
oks köszi

Warton
Kell hozzá az eredeti Medieval2 is. Amúgy szerintem nem annyira jó.

aham értem 😊de ezt a régi mellé kell feltenni vagy ez egy uj játék?

Djuree
nekem a gazdaság már az alapban is túl sok😄 én csatázni szeretek, nekem az a gazdaság bõven elég😊

Waaaaaagh!

Djuree
az egy teljes kiegészítõ 3 új frakcióval, meg térképekkel. én így tudom...

Waaaaaagh!

én úgy tudom hogy az egy komplett kiegészítés
Szasiztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy nekem megvan a Medieval 2 Total War de van valami Kingdoms vagy micsoda az most egy kiegészítõ vagy pach vagy az mi??

Bucser
Most nézem, hogy vizsgaidõszak alatt kijött a DLV 6.0...

Ki kéne próbálnom. csak baromira nincs idõm játszani. valakinek tapasztalatai vele esetleg?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

küldj mellé családtagot. azt nézd meg pár kör múlva lesz neki egy csomó gyermek áldást csökkentõ tréttye. pölö.

Játszik valaki a "Deus lo Vult" nevû moddal?
Ha valaki nagyon könnyûnek, vagy unalmasnak találja az eredetit, akkor ezt érdemes kipróbálni. Nagyon sok új lehetõség van benne és a very hard végre tényleg very hard. Ajánlom mindenkinek, aki szeretne kicsit többet foglalkozni a gazdasággal, de nagyon sok új elem van benne. Nekem ez a mod jött be a legjobban.

Ui: kezdés elõtt a manualt nagyon fontos átfutni

http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=219295

Warton
Parancsnokokból súlyos hiányokkal küzködök keleten, ráadásul Bagdadban eléggé eszkalálódott a timurid kérdés.

Djuree
kösz szépen<#worship>

Waaaaaagh!

SötétBarom
Le kell lõni 😄

Menekülés ellen meg nem árt egy értelmes general.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;