Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pedig a magyarok nagyon jó helyen vannak, a kezdõegységük is brutális, és késõbb is nagyon kemény katonáik vannak. Nagyon jó keveréke a keleti és a nyugati tipusú katonáknak, tökéletes sereget lehet éösszeállítani velük.
Szerintem nagyon jó a magyarokkal játszani, az egyik legjobb nép.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Djuree
tudtam hogy megkérdi valaki😄
data/world/maps/campaign/imperial_campaign/descr_strat

itt kell átírni a timescale 2.00-át 1.00-ra, vagy amilyenre akarod.

én is ezt néztem hogy van egy end dátum, de gondolom ha többen mondják akkor tényleg lehet tovább játszani. csak nekem kicsit illúzióromboló lenne ha mondjuk 1900-ig játszanék a lovagkorban😊

Waaaaaagh!

akkor te nézd emga programm files,sega,medieval 2,data,maps,campaing,descr_evnts ott irja end datum 1530
Aha. Akkor olvasd vissza a topicot, keress rá a keresõvel vagy ilyesmi, mint más kezdõk. Akkor majd rájössz hogy rosszul tudod.

én ugy olvastam a leirásban hogy miután eltelik az 225 kör aztán váége mert ha nem lenne akkor akár 2111 is tudnánk játszani.
Minek is? Ezermilliószor el lett mondva, hogy a hátralévõ körök letelte után a játék tovább játszható, tehát az egész körszámnövelés-baromságnak nincs jelentõsége.

hol lehet beállitani hogy 225 kör helyett 450 legyen?
én a puskaporig semmilyen harci építményt nem gyártok, kivéve a jókis létrákat meg tornyokat faltörõkkel. torbacsilt már megérné de iszonyat pontatlan és lebontja a várost mire elfoglalom. úgyhogy ágyúkikg semmi.

törököknél az ottomán gyalogság várvédésben a legjobb. és viszonylag hamar - mire jönnek a mongolok addigra azért illik lenniük - elérhetõek. íjaznak és utána megvédik a falat simán.

aut viam inveniam aut faciam

Warton
Úgy veszem észre, hogy ezek a nomád népek (mongol, timurid) addig veszélyesek míg nem foglalnak el egy-egy várost, ahogy elfoglalják akkor elkezdenek csatákat veszteni. Most a timuridák elfoglalták Antiochiát, meg ami attól Észak-Nyugatra van és az a tapasztalat, hogy az ottani seregeim egyre többször állank ki nagyobb eséllyel a timurid hadak ellen. Sajnos azonban sok olyan csatát is bevállalok, amit tudom, hogy elvesztek csak azért, hogy 100-200 emberrel csökkentsem az ellenséges haderõt. Mondjuk az elfoglalt városokban nem sok örömük lehet a timuridáknak, mert teljesen lepusztítottam elõtte, azaz teljesen újra kell majd építeniük.

Kíváncsi vagyok, hogy Antiochia felõl merrefelé akarnak majd terjeszkedni? Kisázsia felé, vagy délre a volt Egyiptom felé. Érdekes volt, hogy Mosult is elfoglalták, de inkább "odaadták" a lázadóknak, nem foglalkoztak vele és továbbálltak.

Djuree
kb. én is így gondoltam hogy a mongolok kiûznek de menekülök mindig arrébb aztán bosszú ezerrel😊

hard-on asszem pont nekem való lesz😊

kösz szépen, el is kezdem törökökkel<#worship><#puszi>

Waaaaaagh!

*parthus harcmodórban , ezt kihagytam😊
Én törökökkel nyomtam legnehezebb fokozaton. Jól is kezdtem , mire jöttek a mongólok már enyém volt Kis-Ázsia kb. 9-10 régióval +Konstantinápoly. A probléma a mongólokkal kezdõdött , kiûztek KiS-Ázsiából , még Konstantinápolyt is meghódították , azért nem tudtam védekezni mert a Törökök legnagyobb gyengesége , hogy nincs erõs gyalogos egységeik janicsárok gyalogos szpáhik a mongól invázió kezdetéig , szinte csak lovasíjászaim voltam + milicisták a mongólok meg csöppet jobbak a parthus-ban(nomád lovas harcmodor) . Ezért taktikát kellett váltanom ,ha csak védekeztem volna max 10 kör és felmorzsolták volna a maradék 3 régiómat is. Lényegében 1 seregem maradt azokat is javarészt a családtagok alkották. 1280-ban már kb. 15-30 ezer florint kapsz ha elfoglalsz egy várost , így mindig kinéztem magamnak 1 gyengén védettet és bevettem , a pénzbõl ujjabb seregeket gyártottam , és ha jöttek visszafoglalni amit elvettem , csak elhúztam a csíkot. Ez így ment amíg össze nem hoztam még 1 fullos sereget immár erõs gyalogsággal felvértezve , aztán megindítottam az inváziót , kiírtottam a Magyarokat, Bizáncot aztán elfoglaltam Kelet-európa jórészét , ezalatt az erõs flottám bevédte a Boszporuszt és végül bosszútálltam a mongólokon .
Ha Törökökkel akarsz elkezdeni akkor nagy fába vágod a fejszédet , de hard módban talán könnyebb 1 kicsit😊
Djuree
franciákkal elvbõl nem lennék soha, rühellem õket😄

Waaaaaagh!

Djuree
az angolokkal meg a skótokkal már majdnem végignyomtam, én voltam minden téren a legerõebb😊 de meguntam mert könnyû lett. volt 3-4 fullos lovagseregem és senkinek még csak esélye sem volt megszorítani😊

Waaaaaagh!

szerintem kezd csak valami erõsebb, az elején alapból 5 vagy 6 választható népek közül, mondjuk francia, de angol még jobb = könnyebb , szigeten vagy, az anyaországig sosem jut el a mongol vagy a timurida horda, ha végigjátszottad minimum medium/hard fokozaton, természetesen nagy kampányt, akkor választhatsz valami specifikusabb, egzotikus népet, vagy olyat ami biztos ütközõ zónában fekszik, légy minden szomszédod ellensége laza 15 kör után<#ravasz1>
Djuree
magyarokkal lennék a legszívesebben de ott középen hamar felmorzsolnának, persze az az igazi kihívás az biztos😊
meg nincs olyan igazi jó egységük ahogy megnéztem az épület tallózóban az egységeket...

Waaaaaagh!

Djuree
beállítottam hogy a játék ne 225 körig tartson hanem 450-ig, tehát így 1 kör nem 2 év hanem csak 1. nekem a 225 kevés, szeretek lassan megfontoltan játszani, nem szeretek sietni. a 450-nél viszont jobban belegondolva az a gond hogy mire a mongolok jönnek már 2x olyan fejlett leszek mert ugye fele olyan lassan telik az idõ (a mongolok egy adott évben jönnek). tetszik érteni?😄
habár így legalább nem lesznek olyan durvák...

Waaaaaagh!

Djuree
nézem a törököknél ezt a magyar fordításban "szörny ágyú"-t vagy mit😄 1000-et sebez a falon, tehát 1 lövés 1 faldarab😮 csak azt írja marha lassan tölt de hát ez már mellékes😄

Waaaaaagh!

persze, kezdj újat, az itt szerzett információkat okosan felhasználva bölcs uralkodó légy, tehát igázd le európát, és a közel-keletet, valamint észak afrikát<#eplus2>
jogos, bár az elején gyártható bombard, meg egy mozsárágyú társaságában itt sem nagy kunszt egy citadellát leamortizálni, sõt ugye általában két likat illik ütni ha nincs egyéb behatolóeszköz, egy helyen marha könnyû beszorulni, ledaráltatni a skilles dismounted knightot<#hehe>
Djuree
bakker én tiszta hülye vagyok😄

elkezdtem az angolokkal de mikor megláttam hogy lehet az egységméretet növelni újrakezdtem mert nagyobb csatákat akartam😊
eztán kezdtem egyet a mórokkal de akadozott meg már ha volt sereg utánpótlás már nem rakta be mert nem bírta a gép😞 na jó, ez így nem jó kezdjük újra😄
újat kezdtem a skótokkal de túl könnyû így a játék normalon. na ez így megintcsak szar, kezdek egy újat hardon😄

most elkezdeném a törökökkel de van értelme? lesz esélyem hardon a fostos mongólok meg a timuridák ellen, mert ugye itt jönnek be?
mostmár sztem elég jól tudok játszani, az elõzõ 3 játékom alatt sztem belejöttem...

Waaaaaagh!

SötétBarom
Hát nemtom, én ezeket nem használom.. Ha van a seregben 2-3 culverin, pillanatok alatt szarrálõnek akármilyen falat..

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

A rome eléggé el lett cseszve, túl könnyû volt az ostrom emiatt, ráadásul a tornyokat is lehetett használni. Itt kicsit nehezebb az ostrom, szerintem ez így jó.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

en a Rome-bol ismert alääsäst hiänyolom a legjobban az ostromeszközökböl, az sosem gyulladt fel<#ravasz1>
a létra a legjobb mivel nekem a faltörõ kos is kigyullad
Djuree
én létrát sosem vittem még, lehet ki kéne próbálnom😊 az ostromtornyot sem szeretem mert könnyen kigyullad. a faltörõ a legjobb sztem...

Waaaaaagh!

Az ostrom cuccok tényleg jók, csökkentik a veszteséget, de nem volt még semmi amit egy faltörõvel, meg 5 létrával ne tudtam volna bevenni.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Djuree
majd trebucsetek kellenek, azok kivülrõl szétlövik a belsõ kapukat is, messzire lõnek nagyon és ívesen, átlõnek a falak felett, és baromi erõset lõnek, csak sajna késõbb lehet csak gyártani. így már nem lehet gond az ostrom.

Waaaaaagh!

ostromokat én is utálom ugy szenvedtem vereséget hogy túlerõben voltam.mivel 8 csapattal támadtam és abbol csak kettõ volt gyalogos és minden ostrom eszközömet elégeték igy kénytelen voltam auto matán játszani ahol legálabb kétszer kevesebb veszteség érte a csapatomat.DE most már legalább vannak katapultjaim amivel simán szét lövöm a falat messzirõl.
Ilyen elsöprõ méretû túlerõ esetén lehet, hogy tényleg megéri az automata, de én nem azért játszok, hogy a gép megcsinálja helyettem. Ráadásul sokszor túlerõben lévõ védõket kell kifüstölni, olyankor az a módszer tuti bukás.

Hát ja vannak érdekes dolgok.
A kedvencem mikor a csapatból fennmarad valaki a falon, vagy hozzáragad valamelyik ház sarkához, és akkor aztán se elõre se hátra.
A leggázabb, mikor az ellenség csinálja ugyanezt, és nem lehet megtámadni, csak nyilakkal, de azt is nem rájuk lövik, hanem a levegõbe.

Mindezek ellenére, nekem sokkal jobban szokott menni az ostromlás mint, ha automatára nyomnám. Ez fõleg a játék elején fontos, nem szabad sok áldozatot bevállalni, mert akkor nem tud a sereg továbbmenni hódítani. Ha megtorpan a hódítás, annak súlyos anyagi vonzatai vannak.

SötétBarom
KB.

Roppant frusztráló. Viszont ha nagyon minõségi a sereg, akkor nekem csomószor kihoz citadel ostromnál ilyen 30-40 ember veszteséget (!!!).. Ennyit csak azzal veszítenék, hogy odamegyek a kapuhoz..

Ha nem vagyok túlerõben, akkor pedig megvárom amíg kitámadnak.. Plusz nehézlovassággal elég körülményes ostromolni, namost az autoresolve lovasokkal is simán bevesz bármilyen erõdítményt 😄DD

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Djuree
igen, az ostrom az igazi kihívás. de sajnos elég hülyén mozognak a katonák, inkább idegesítõ. soxor nagyobb veszteségeket szenvedek kézzel mint autó csatán, a katonák hülye mozgása miatt. egyszer nem akarnak átmenni az úton, csak egy kerülõúton hajlandóak menni ahol természetesen lenyilazzák õket:S másszor nem tudnak átkelni a fal résén. de volt már olyan is hogy beszorultak a kapuba és se elõre se hátra😄

Waaaaaagh!

Érdekes lehet, gondolom veterán katonáid nincsenek.

Pont az ostrom az ahol nagyon nem mindegy hogy csinálod.
Automatán szörnyû veszteségek tudnak lenni. Én is kipróbáltam, a szép nagy seregbõl 300 ember odalett, aztán lejátszottam kézzel, és 20 embert vesztettem.<#hehe>

SötétBarom
😊 Én gyûlölöm az ostromokat. Az összeset auto-resolve-al nyomom.. Védekezés, meg a nyílt ütközet jöhet 😊

Djuree
hát most hogy felbaszta az agyam a játék. egy dán fellegvárat ostromoltam.
ritka hülye felépítése volt, ugye ez a 3 falas vár. volt 4 katapultom (2 osztag) és kb. 2x-es túlerõben voltam (igaz ez várban nem számít). az elsõ kaput kilõttem, a 2. védvonalban csak a falat tudtam mert a kapu olyan helyen volt hogy az íjászok kilõttek volna mire odaérek a katákkal. de a 3. kaput nem tudtam kilõni, a katapultok egyszerûen sehogy nem akartak átmenni a fal résén:S kénytelen voltam autócsatát nyomni amit nem szeretek csak ha legalább 3-4x-es túlerõben vagyok, de várostromkor soha. így persze nyertem simán😮 ezt a fellegvárat nincs aki bevegye tõlem. hagyok benne 4 osztag íjászt és jöjjenek ahányan akarnak, a falak meg az íjak itt verhetetlenek...

Waaaaaagh!

Djuree
én az alapra raktam az 1.2-õt és utána az 1.3-at, nálam így nem volt probléma...

Waaaaaagh!

Alapjátékra felrakom az 1.1;1.2-es patch-et eddig mükszik,de mikor az 1.3-ast raknám fel,hibaüzenetet ír ki és kilép!tud valaki segíteni??😞
Djuree
tudna valaki egy linket adni ahonnan le tudom szedni a kingdomsot (ingyenes kéne). nem találok sehol, csak olyan torrentet ahonnan nagyon lassan jön).

kösz...

Waaaaaagh!

bocs, a #8622-es természetesen nem neked szólt, djuree-nak szántam<#integet2>
Warton
Nekem is akadozott rendesen, ezért se toltam végig, ahogy a képen is látszik.

..jha jut eszembe, mikor én összetoltam egymás mellé 3 seregemet, a gép 2 serege ellen, behalt a gépem, pedig erõs kis vas, de maximális beállításokkal nem bír 6000 katonát, tájastul, effektestül kirajzolni
..hát úgy, hogy az ellen seregei általában egy kupacban vándorolnak (nomád népekre jellemzõen, amikor betörnek a térképedre kb 10 sereg áll szorosan egy kupacban, kb 15 000 timurida😊..

te is megcsinálhatod, szorosan egymás mellett több sereggel, egyet te, a többi sereged a gép irányítja, vagy te, de akkor csak egyszerre 20 egységet tudsz irányítani
Warton
Mikor a mongolokat legyõzted, hogy ne unatkozzál.

Hogyhogyhogy?

Djuree
ezek a timuridák mikor jönnek? nem is tudtam hogy ilyen nép is van:S nekem mongolok vannak csak. habár elég ez is😄

meg hogyhogy egyszerre 5 sereggel is harcoltál??

Waaaaaagh!

Warton
2 timurid seregben jelentékeny károkat okoztam, de sajnos a túlerõvel szemben semmi esélyem sem volt. <#sir>
Csináltam egy szép lovas rohamot, de néhány másodperc után úgy menekült mindenki...

nem tom melyik mappában csak egy másik forumban olvastam
ha valaki tudja az mondja meg lécives
Djuree
ez érdekelne. hogyan? valahogy a .cfg-t kell modosítani?

igaz így már játszhatatlan lenne, de megnézném milyen😊

Waaaaaagh!

ha belekotorászol a mappákba akkor még nagyobb tudod a sereg méreteket állitani
SötétBarom
Én kipróbáltam a huge-al, és kurva yo 😄 Custom Battleben a két fullos sereg így kb 4000 egység volt 😄D Látványosabb sokkal. Ostromnál is jól néz ki, hogy szó szerint nem lehet átmenni az utcán, mert emberfal jön szembe.. Viszont sztem a játékot nem befolyásolja, sõt így értelmes. A large scale mellett nem értettem néha, hogy miért nem tud elfutni a lovasság, meg ilyenek.. Így már értelmesebb.