Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a cdgalaxis-ban lehet kapni én is ott vettem
Szevasztok! Jó a fórum. A Rome Total Wart és kiegészítõit nem rég fejeztem be, minden néppel megcsináltam az összes pályát, a barbároknál pedig mindig elfoglaltam az egész világot. A Medieval és kiegészítõje így már érdekelne de mi a gépigénye. Boltokba pedig nem igen láttam mostanába pedig sûrûn mozgok 576-ba, és Media Marktokba.
Persze ez is igaz.

Na majd az Empire TWben! =)

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Valószínûleg igen, aki a csatatéren gyõzni tud azt csinál amit akar.
Viszont ha lenne ilyen lehetõség a térképen való mozgás sokkal fontosabb lenne. Ha egy nagy sereggel lekaszálod az elaprózott seregeket, vagy egy jól védhetõ helyen megfogsz egy nagyobb sereget, hiába megy jól az illetõnek a harc, egyenlõtlen csatafeltételeket teremtve õt is le lehetne gyõzni, ha nem figyel ezekre.

Azért az építkezés is fontos dolog, de nem az a meghatározó a játékban. Az mutatja meg, hogy hogyan sikerült az építkezés, hogy hány milliód gyûlik össze a játék végére. Az építkezés nem nagy tudomány, nagy városok kellenek, meg sok pénz, megvannak az épületek amiket gazdasági szempontok alapján jó sorrendben fel kell húzni, és kész.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

A módszerek egyébként is csak a kampány keretein belül mûködnek.

Minden sereggel az elsõ támadás a legkockázatosabb, csak úgy szabad támadni, hogy könnyû legyen a gyõzelem. Késõbb tapasztalt sereggel és tábornokkal már sokkal könnyebb a zöldfülûeket mészárolni.
Ki szoktam használni azt is, hogy a testõrség a legerõsebb egység a játékba, és ha nyílt terepen tábornok nélkül mész csatába, kapsz egyet a gyõzelemért. Ezért aztán, ha nagyon könnyû ellenfél kerül az utamba, mindig beújítok egy csapat testõrséget.
Az így szerzett testõrségeket lehet nyugodtan zúzatni, mindig újratermelõdnek, és ha meghalnak akkor sem tétel újat beszerezni a helyükre.
Ezzel a módszerrel meg lehet kímélni a zsoldosokat, és szakadatlanul lehet hódítani.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Ok, igazatok van, de ha valaki multiban szétver 5bõl 4x, akkor ha lenne hadjárat multi, ott is szétverne pár csata után.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Már leírta más is, hogy itt nem multiról van szó.
Egyébként sem mennék semmire az AI-val kapcsolatos tapasztalatokkal, ha ember ellen kéne játszani.
Én rá vagyok specializálódva, hogy a hülye AI-t szopassam, egy értelmes ember szerintem nem szopná be a trükkjeimet.

Ettõl függetlenül én is kíváncsi lennék milyen, eddig csak lan-on nyomtam egy haverommal, aki nem sokat játszott ezzel, annak nem sok értelme volt.

Sziasztok!

Nincs meg vkinek a játék magyar nyelvû kézikönyve, pdf formátumban?
Nagyon fontos lenne!

Köszi

Próbáltam játszani azzal a kiegészítõvel, de az én gépemen nem indul el.
Fogalmam sincs mi lehet a baj.

Mikor a térképen mozogsz, van hogy hülyén akarnak közlekedni, tök más irányba indulnak el, vagy véletlenül több egységet jelölsz ki, és nem úgy lépnek ahogy kéne, akkor tényleg vissza szoktam tölteni.
Lehet azt tudni, mi az ami még megy, és mi az ami nem, nem kell trükközni.
Amikor azt a 16 körös mókát csináltam tényleg volt, hogy visszatöltöttem mert meghalt a tábornok egy eltévedt nyílvesszõtõl, de egyébként nem szoktam ilyet csinálni alapból ennél azért lassabban haladok, csak akkor ki akartam hajtani a maximumot.
Ha jól méred fel az erõviszonyokat nem lehet gond, a veszteség pótolható. A hódítás sebességét a távolságok korlátozzák, csak meg kell nyerni a csatákat.

Ja, lehetne de annak semmi értelme, simán szarráverni a gépet az nem csalás.

Nem tehetek róla, hogy hülye az AI. Az a baj, hogy túl könnyen ki lehet ismerni a gépet. Nem kell sokat játszani, hogy tudjad milyen megmozdulásra mit fog reagálni. Azért van a nagy túlereje, hogy legyen egy kis esélye. Szerintem nem rossz ez így, nekem tetszik, hogy kiállok pár emberrel, és lemészárlom a römegeket.

Jaja, te már mondtad. Nyilván azóta se tûnt föl neked, hogy a vita a hadjárat részrõl szól, nem pedig a csatákról, amiket multiban is lehet játszani.

Persze, de úgyis lehetne játszani hogy beírom hogy akármi csalást és akkor hopp dejó vagyok csak ez megöli a játékélményt.

Engem nem érdekel hogy ki sértegeti a másikat.
Egyszer írtam nektek, hogy akinek nagy a mellénye a saját játékstílusával, és ez másnak nem tetszik, akkor hajrá! Multi csatára fel és írjon a gyõztes egy elemzést.

Sokkal szívesebben olvasnám, mint azt hogy egymást sértegetitek.

nem kell, de nem ärt ode sem vinni
A kereskedõket afrikába kell vinni?
Lassan az 'egymás játékstílusának minõsítgetését' is felvehetnénk a listára (#8695), mert megint amiatt borult ki a liszt.

Személyeskedést, egymás minõsítgetését mellõzzük.

ehh, lassan megen ott leszünk. kinek a pap, kinek az imam...

borsó!

aut viam inveniam aut faciam

Bucser
Tedd fel a deus lo vultot aztán kíváncsi vagyok megy-e a "középkori Blitzkrieg".... (kötve hiszem).

Abban van kihívás.

(+ vajon hányszor mentettél csata és kör vége elõtt és töltöttél vissza)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Hát biztos vannak páran akiknek az jelenti a játékélményt, hogy gyengék, egy kupac fos a birodalmuk, és a létezés peremén tengõdnek, persze úgy is lehet játszani.
Nekem az az élmény, ha erõs a gazdaság, a földbedöngölhetek mindenkit, és szépen gyarapszik a birodalom.

Minden stratégiai játéknak az a lényege, hogy jól menjen a szekér. Nem értem mért jelent élményt a bénázás, meg saját magad szopatása.
Én az AI-hoz képest borzasztó jó tábornok vagyok, és ki is használo, ha le lehet gyõzni 10-szeres túlerõt, miért hagynám ki?

Lehet, hogy a valóságban is az a baj, hogy a vezetõk úgy irányítják az országot, ahogy te játszol. Merjünk kicsik lenni mi?<#nyes>

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Így is lehet! 😊 Rakd rá a magyarítást, és teljesen elveszíted a "játékélményt", már amennyiben ismerõs eme fogalom.

Because fuck you. That\'s why.

dobhatnál egy képet róla, én nem vettem ilyet észre
Djuree
én ilyet nem vettem észre:S

Waaaaaagh!

Djuree
576, cd galaxis, media marktok, rohadt nagy áruházak. a galaxisban tuti van, a honlapjukon tényleg nincs, hívd fel õket, bármit beszereznek😉

Waaaaaagh!

Ez engem is érdekelne. Ez egy bug, vagy mi?

media markt, szombathely
Warton
Szerintem Media Marktban beszerezhetõ.

SötétBarom
Te nem érzel 😄DDDDD

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy érkezett -e már olyan grafikai patch ami kijavítja azt, hogy ha kizoomolunk csatában akkor sprite-okká válnak az egységek ? Olyan ocsmány az , Rome-ba sem volt ilyen. Olyan mintha a Medieval 1 lenne .

torrent? esetleg?

Sziasztok
Meg szerettem volna venni a játékot de sehol nem kaphtó ötletek vagy esetleg hog yhonann lehet gyorsan letölteni( persze ezt csak priviben) :S

Nincs ilyen. A Romeban még volt, itt nincs.

Robez84
Hy! Lehet hogy beszéltetek már róla(ezesetben elnézést hogy ujrakérdezem), de van olyan lehetõség a játékban hogy csatán kívûl megnézhesd a városodat?Mármint 3D-s nézetben? És ha igen akkor hol van leirva vagy modolni kell? Elöre is köszönöm.

\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com

Warton
Attól függ. Magyarokkal már az elsõ körben van lovasság. De ez nagyban függ attól, hogy az adott várnak mekkora lakossága van, illetve, hogy milyen katonai objektumokkal rendelkezik.

Ti nektek hányadik körben van lovasság és nehéz gyalogság?
Már a shogun-t is legnehezebb fokozaton játszottam.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Djuree
hát grat hozzá. jól nyomod. de ugye nem easy?😊

Waaaaaagh!

A németekkel Rómát kell, a Velenceiekkel meg Bizáncot.

De szentföld is sima ügy, a Velencei kezdõ flottával.
Nekem még ispotályos lovagom is lett a 14. körben. Arra már nem emlékszem mikor foglaltam az elsõ tartományt a közelkeleten.

Warton
Azért ezt jó volt látni:

Djuree
igen a németekkel én is olvastam egy ilyen taktikai útmutatót, ott is kb. 20 kör alatt megvolt vagy 30-35 tartomány. végülis ez a lényeg hogy nem szabad hagyni fejlõdni az ellent.

Waaaaaagh!

SötétBarom
Akkor sem tudom elképzelni nagyon, hogy 16 kör alatt valaki még Jeruzsálemet is beveszi.. :o

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Hát az olyan, hogy a családtagokkal elindulsz a szélrózsa minden irányába.
A családtagok közt elosztod a meglévõ sereget, és felveszel minden zsoldost a környéken.
Utánpótlásnak lovasokat célszerû csinálni.
Minden szomszédos tartományt meg kell támadni, minden csatát meg kell nyerni.
Néha 10-szeres túlerõ ellen kell harcolni, de addigra olyan tapasztalt lesz a sereg, meg a tábornok, hogy az is lehetséges.

Attól függ mennyi idõ alatt végzel, hogy melyuk néppel vagy. A legjobbak a velenceiek és a németek, mert körülöttük közel vannak a tartományok.
Ezen kívül figyelni kell a hódítás útvonalára. Nam szabad feleslegesen lépkedni, célirányosan minél rövidebb idõ alatt minél több tartományhoz kell odaérni.

SötétBarom
Na ez érdekelne.. Hogy a rákba?

igen, mindkét mag melózik
Djuree
sztem is ki. nekem is az van...

Waaaaaagh!

Djuree
16 kör alatt???😮
hogy? ehhez már valami kegyetlen profizmus kell!

Waaaaaagh!

A végén még felteszem a játékot wazze, ha te nem akarod. XD
De gondoltam próbálkozok itt elõbb 😊

Szerintem ki XD

Örülök, hogy ennyire aktív a topik, úgyhogy megragadom az alkalmat kérdeznék valamit az aktív játékosoktól.
Kihasználja a MED2 a 2 vagy több magos procit? Mert szerintem nem. 2 magon jóval többet kéne bírnia, mint a Rombe-ba.

Szerintem a törökökkel sem nehéz.
Az volt a gond, hogy nagyon kevés tartományod volt, kell vagy 30-40, hogy kényelmesen ellegyél.
Célszerû rögtön a legelején megszerezni a nagyrészét, ha az megvan könnyû lesz a játék.

16 kör alatt meg lehet nyerni a játékot (45 tartomány), persze nem muszály kapkodni, de ha 20 kör alatt szerzel 30-at utána már tök könnyû lesz.