Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na majd az Empire TWben! =)
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Viszont ha lenne ilyen lehetõség a térképen való mozgás sokkal fontosabb lenne. Ha egy nagy sereggel lekaszálod az elaprózott seregeket, vagy egy jól védhetõ helyen megfogsz egy nagyobb sereget, hiába megy jól az illetõnek a harc, egyenlõtlen csatafeltételeket teremtve õt is le lehetne gyõzni, ha nem figyel ezekre.
Azért az építkezés is fontos dolog, de nem az a meghatározó a játékban. Az mutatja meg, hogy hogyan sikerült az építkezés, hogy hány milliód gyûlik össze a játék végére. Az építkezés nem nagy tudomány, nagy városok kellenek, meg sok pénz, megvannak az épületek amiket gazdasági szempontok alapján jó sorrendben fel kell húzni, és kész.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Minden sereggel az elsõ támadás a legkockázatosabb, csak úgy szabad támadni, hogy könnyû legyen a gyõzelem. Késõbb tapasztalt sereggel és tábornokkal már sokkal könnyebb a zöldfülûeket mészárolni.
Ki szoktam használni azt is, hogy a testõrség a legerõsebb egység a játékba, és ha nyílt terepen tábornok nélkül mész csatába, kapsz egyet a gyõzelemért. Ezért aztán, ha nagyon könnyû ellenfél kerül az utamba, mindig beújítok egy csapat testõrséget.
Az így szerzett testõrségeket lehet nyugodtan zúzatni, mindig újratermelõdnek, és ha meghalnak akkor sem tétel újat beszerezni a helyükre.
Ezzel a módszerrel meg lehet kímélni a zsoldosokat, és szakadatlanul lehet hódítani.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Egyébként sem mennék semmire az AI-val kapcsolatos tapasztalatokkal, ha ember ellen kéne játszani.
Én rá vagyok specializálódva, hogy a hülye AI-t szopassam, egy értelmes ember szerintem nem szopná be a trükkjeimet.
Ettõl függetlenül én is kíváncsi lennék milyen, eddig csak lan-on nyomtam egy haverommal, aki nem sokat játszott ezzel, annak nem sok értelme volt.
Nincs meg vkinek a játék magyar nyelvû kézikönyve, pdf formátumban?
Nagyon fontos lenne!
Köszi
Fogalmam sincs mi lehet a baj.
Mikor a térképen mozogsz, van hogy hülyén akarnak közlekedni, tök más irányba indulnak el, vagy véletlenül több egységet jelölsz ki, és nem úgy lépnek ahogy kéne, akkor tényleg vissza szoktam tölteni.
Lehet azt tudni, mi az ami még megy, és mi az ami nem, nem kell trükközni.
Amikor azt a 16 körös mókát csináltam tényleg volt, hogy visszatöltöttem mert meghalt a tábornok egy eltévedt nyílvesszõtõl, de egyébként nem szoktam ilyet csinálni alapból ennél azért lassabban haladok, csak akkor ki akartam hajtani a maximumot.
Ha jól méred fel az erõviszonyokat nem lehet gond, a veszteség pótolható. A hódítás sebességét a távolságok korlátozzák, csak meg kell nyerni a csatákat.
Nem tehetek róla, hogy hülye az AI. Az a baj, hogy túl könnyen ki lehet ismerni a gépet. Nem kell sokat játszani, hogy tudjad milyen megmozdulásra mit fog reagálni. Azért van a nagy túlereje, hogy legyen egy kis esélye. Szerintem nem rossz ez így, nekem tetszik, hogy kiállok pár emberrel, és lemészárlom a römegeket.
Sokkal szívesebben olvasnám, mint azt hogy egymást sértegetitek.
ehh, lassan megen ott leszünk. kinek a pap, kinek az imam...
borsó!
aut viam inveniam aut faciam
Abban van kihívás.
(+ vajon hányszor mentettél csata és kör vége elõtt és töltöttél vissza)
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Nekem az az élmény, ha erõs a gazdaság, a földbedöngölhetek mindenkit, és szépen gyarapszik a birodalom.
Minden stratégiai játéknak az a lényege, hogy jól menjen a szekér. Nem értem mért jelent élményt a bénázás, meg saját magad szopatása.
Én az AI-hoz képest borzasztó jó tábornok vagyok, és ki is használo, ha le lehet gyõzni 10-szeres túlerõt, miért hagynám ki?
Lehet, hogy a valóságban is az a baj, hogy a vezetõk úgy irányítják az országot, ahogy te játszol. Merjünk kicsik lenni mi?<#nyes>#nyes>
Because fuck you. That\'s why.
Waaaaaagh!
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Meg szerettem volna venni a játékot de sehol nem kaphtó ötletek vagy esetleg hog yhonann lehet gyorsan letölteni( persze ezt csak priviben) :S
\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com
De szentföld is sima ügy, a Velencei kezdõ flottával.
Nekem még ispotályos lovagom is lett a 14. körben. Arra már nem emlékszem mikor foglaltam az elsõ tartományt a közelkeleten.
Waaaaaagh!
A családtagok közt elosztod a meglévõ sereget, és felveszel minden zsoldost a környéken.
Utánpótlásnak lovasokat célszerû csinálni.
Minden szomszédos tartományt meg kell támadni, minden csatát meg kell nyerni.
Néha 10-szeres túlerõ ellen kell harcolni, de addigra olyan tapasztalt lesz a sereg, meg a tábornok, hogy az is lehetséges.
Attól függ mennyi idõ alatt végzel, hogy melyuk néppel vagy. A legjobbak a velenceiek és a németek, mert körülöttük közel vannak a tartományok.
Ezen kívül figyelni kell a hódítás útvonalára. Nam szabad feleslegesen lépkedni, célirányosan minél rövidebb idõ alatt minél több tartományhoz kell odaérni.
De gondoltam próbálkozok itt elõbb 😊
Kihasználja a MED2 a 2 vagy több magos procit? Mert szerintem nem. 2 magon jóval többet kéne bírnia, mint a Rombe-ba.
Az volt a gond, hogy nagyon kevés tartományod volt, kell vagy 30-40, hogy kényelmesen ellegyél.
Célszerû rögtön a legelején megszerezni a nagyrészét, ha az megvan könnyû lesz a játék.
16 kör alatt meg lehet nyerni a játékot (45 tartomány), persze nem muszály kapkodni, de ha 20 kör alatt szerzel 30-at utána már tök könnyû lesz.