Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Djuree
civ-rõl nem tudok mit mondani, egyszer próbáltam valamelyiket, nekem nem tetszett...

Waaaaaagh!

Civ 4-be a legokosabb az AI sztem is , én Med2-õt mindig is vh/vh-n toltam , de azért mindig megnyerem a kampányt. De civ4-ben..... hát ott a legnehezebb 3 szinten mindig kikaptam igaz csak kb. 3 hónapot toltam vele de akkor is durva.
jó öreg civ1... meg az én kis amigám.

aut viam inveniam aut faciam

Civilization IV! És kicsit megváltozik a véleményed fõleg védekezés terén! Igazad van csalásra épül! De ismerek olyan civ megszállott srácot aki már az 1. rész óta tolja és kimeri mondani: "nincs azonos játék" pedig már pár meccset letolt és mindegyiknél már taktikát vetett be a gép. Az azért nem rossz! A srác szerint a játék kiismerése AI terén napi szintû játszás terén is sok sok hónap! Az azért nem kutyus sztem!

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

Djuree
melyik játéknak nem gagyi az ai-ja??

majd talán 10-15 év múlva valamilyen szinten le tudják programozni egy emberi agy teljesítményét, talán...

az rts-ek ai-ja a csalásra épül, és a folyamatos támadásra, hogy folyamatosan nyomás alatt tartsa a játékost, minél agresszívabb legyen, védekezésnél esélye sincs az ai-nak semmilyen játékban. minél nehezebb a szint annál jobban. ennél többet jelenleg nem tudnak a mesterséges intelligenciák...ezért játszok én multiban mindenhol ahol lehet😉

Waaaaaagh!

Hadd szóljak bele!

TW-t nem ismerem de már most kitaláltam a történetét! "Éld át saját középkori történelmed, változtasd meg te is az eseményeket" ! Sztem elég jó történet!
És saját véleményem az AI-val kapcsolatba hogy olvastam egyik oldalon hogy az SC AI-ja istenkirály! Sztem menjen vissza Comenius Logo-zni aki ezt merte állítani vagy vegyen leckét Sid Meier-tõl. SC-nek ultra gagyi az AI-ja. AGE OF 2-jé már egész jó! TW-t nem ismerem....még.......

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

Djuree
miért lennél hülye kocka? ha ennyire bejön akkor miért ne.
én a diablo-t nyomtam végig vagy 20x...a 2-õt meg lehet mégtöbbször...😄

vh/vh nekem még túl nehéz lenne, 1 hónapja med2-õzök kb. (ráadásul elõtte sosem játszottam tw gémmel) 😊

Waaaaaagh!

Djuree
ja sztem is hagyjuk, eggyezzünk meg abban hogy a med2 egy jó játék és játszunk inkább vele ne beszéljünk róla😉 ma én is el fogom kezdeni vagy franciákkal vagy milánóval hardon😊

Waaaaaagh!

többször mint háromszor. akkor hüje kocka vagyok?

tedd vh/vh-ra azt akkor lehet még uninstallod is lesz ha normalt untad... <#hehe>

bár gyanítom a fõkocka uwu lesz <#circling>

Egen, nem nyomtam végig 3x, most fogom elõször az összes provinciát bekebelezni. De igazából Te kezdted el hasonlítgatni a két játékot úgy, hogy rossz oldalaikat hasonlítod össze. Ha az SCben nem lett volna multi, vagy valami komoly hiányossága lett volna szerinted 11 évig élt volna a sikere?

De kár is tovább vitatkoznunk. Elbeszélünk egymás mellett. Legalábbis elzárkózol a véleményem elõl teljesen.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Djuree
vagy 3x biztos végigtoltam singleben, a brood warral együtt😊

miért te 3x teljesen végigtoltad a medieval2-õt? úgy hogy az egész térkép a tiéd volt? nem hinném...legalábbis én biztos nem bírnám, túl uncsi lenne...legalábbis így hogy ilyen hülye az ai...amúgy ha lenne benne normális multi akkor biztos nem lenne unalmas, még így sem hogy nincs története...

Waaaaaagh!

Djuree
én is imádtam a warcraftot, kb. többre tartom mint az egész TW szériát együttvéve, de ez szigorúan magánvélemény😛

Waaaaaagh!

Arról beszélek neked, (csak értelmezési zavaraid vannak) hogy a Starcraft single része bármennyire is király volt, kihalt. Te hányszor is játszottad a single részét végig? 1x-2x? 3X? Akkor már megtapsollak.

Ezért te összehasonlítod az SCt a TWvel (amiben csak single van gyakorlatilag), hogy az SC 11 éve él, a TW meg hol lesz? EZ a félrebeszélés!

Erre mondtam azt, hogy akkor a CS, ami csak multi még mindig népesebb rajongótáborral rendelkezik mint bármelyik más FPS. Igaz azok lehet hogy nem is multira vannak kihegyezve, de az összehasonlítás a tiedre hajaz! =P

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Djuree
tudom, ismerem , én is jászom, igaz ma már csak a source-t😊
de hogy jön ez ide?? ne beszélj már félre légyszives.

abban igazad van hogy a multi élteti, de azért a single része is nagyon jó, a története zseniális. ugye a tw-nek nincs deka története sem, csak választasz egy népet és nyomd le az egész térképet ennyi a feladat, ez sajna nem túl változatos. idõ után nagyon uncsi...

Waaaaaagh!

na akkor veszek némi gépelési leckét megen. bocsesz. azért remélem érthetõ.

<#miaz>

ha már a starcraftról - bár az elõtt volt a warcraft is - beszélünk akkor ne a m2tw-ral hasonlítsd, a shogun volt az elsõ 2000-ben. tehát csak két év a lemaradás. és én azóta tolom. az a három hét az magán vélemény volt. a kérdésedre, szerintem lesz 11 év múlva is tw fan. ha más nem hát én. amúgy a két kategória roko, rts és rtt. csak - ás e megint a saját véleményem - ez olyan mint a kvarcjáték (rts) viszonyítva a konzolhoz (rtt). szimplán a lehetõségeket és a számomra nyújtott élményeket tekintve. egyébként imádtam a warcraftot. akkor az volt meg heroes. szerencsére megjelent a kreatív gyülekezet és összehegesztették nekünk a tw szériát.

borsó!

Ezzel jól mellélõttél cimbi. A Starcraft single része kb. 1 évig tartotta magát, azóta csak a multi élteti.

A TWben meg komoly multi ügye, mint olyan nincs is.

Ezzel az erõvel a counterstrike 1.6 (a half-life1-es) még a mai napig üt minden fpst, hisz a mai napig rengetegen játszanak vele, majd többen mint bármi mással.

Tudod a Cossacks2 hadjárat része hasonló vonalon mozog, mint a TW, de ha nem játszottál vele, akkor mirõl beszélsz?

(Térképen körökre osztott lépés, csata meg realtime)

Djuree
ha szereted az rts-eket akkor mindenképpen szerezd be, nem fogsz csalódni😊

sztem ha elõször játszol érdemes magyarítást használni hogy megtanuld mi micsoda, utánna ha már tudod a dolgokat mehet vissza az angol mert a magyarban sok a hiba meg a félrefordítás...

Waaaaaagh!

Egyre jobban kedvet kapok hogy beszerezzem a Medieval 2 TW-t. Személy szerint én RTS fun fagyok de a TW-rõl sok jót hallottam no meg élethû szép grafikája van!

#8937-es hozzászólásban lévõ linkre kattintva még jobban kedvet kaptam no meg kicsit gagyin képzeltem el a játékot mint ami valójában az! Én azt hittem hogy van egy térkép amin bábukkal megyünk majd ahol érintkezünk ott betölti a pályát csata és csókolom! Hasonlóan mint a Cossack2-ben igaz ott is volt épület vásárlás meg egység vásárlás! De örömteli számomra hogy van jó pár épület amit meg kell építeni ahhoz termelj! Szóval a TW egy tovább fejlesztett 3D-s csatákat is szimuláló RTS! Na megszerzem valahonnan az alapot+kieget! Magyarítást érdemes használni? Vagy az angol nyelven való játszás az igazi?

Djuree
"rts - szép, jó kb 3 hétig"

érdekes, a starcraft 11 éves és még mindig ez a legnépszerûbb stratégiai játék, ezt nyomják a legtöbben a mai napig, magam is.

hol lesz a medieval2 11 év múlva? sztem nem is fog senki emlékezni rá😛

errõl ennyit...

persze ez nem von le a medieval2 érdemeibõl, ez is nagyon jó játék, de közel sincs benne annyi taktikai lehetõség, ezért nem is olyan erõs multiban. ez single játék inkább, persze hot-seat-ben el fogom kezdeni haverral a hadjáratot, biztos jó móka lesz így a heroes-ok után😊

Waaaaaagh!

akkor játssz még sokat.
én személy szerint mindet szeretem. mind más stratégiát igényel. a legjobb érzés amikor rájössz mi a jó a melyikkel. <#buck>

rts vs tw: rts - szép, jó kb 3 hétig. tw - hát most is épp az egyikkel tolom.

Djuree
jó ez igaz. elég jól ki vannak egyensúlyozva a népek. de akkor úgy mondom hogy pl. a franciákkal sokkal könnyebb eredményesen játszani mint pl. valamelyik arab néppel. sztem a gyenge de gyors lovasíjászokkal, lovasokkal nem egyszerû jól játszani, inkább a lassú de masszív európai lovagok a nyerõek sztem😊 legalábbis eddigi tapasztalatom alapján...

Waaaaaagh!

Szerintem nem tudod megfelelõen értékelni a népek katonáit.
Párszor bebizonyosodott már, hogy nincs olyan, hogy legerõsebb nép, mindegyiknek van elõnye, és hátránya.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Miféle vonalakról beszélsz?
A totalwar sorozat teljesen más mint az rts-ek!
Teljesen más fejlesztés, teljesen más játékmenet, ennyi erõvel a wowhoz, vagy a sakkozáshoz is hasnlíthatnád.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Djuree
nemtom, nem sokat játszottam a 2-vel, de ha úgyis van ahogy mondod én akkor is maradok az 1-nél, még most is szoktunk lan partykon multizni vele. egy dolog nem tetszik, hogy a victoria nevû szuperhajó elpusztíthatatlan ha csak nem egy másik victoria jön szembe😊

valahogy a 2-ben elnagyoltabbak az egységek, rosszabb az irányítás és nem lehet átlátni rendesen a térképet, ja igen meg az építkezés hiányosabb volta sem tetszik. persze gondolom ezt is meg lehet szokni de én nem akarom😊 mi az 1 után mást vártunk, csalódtunk benne sajnos (...és ha nézel külföldi fórumokat az igazi rajongók mind mást vártak).

nekem a cnc meg az ageof is tetszik, mindkét sorozattal az elsõ rész óta játszok, a cnc-t csak singliben, az ageof2-3-at multiban. a starcraftban meg versenyzek is😊
de a total war persze másért jó, teljesen más stílus az elõbb említett játékoktól. most rá vagyok indulva a medieval2-re de ha kijön a starcraft2 meg arra leszek ráindulva😉

Waaaaaagh!

Szerintem egyáltalán nem lett elbaszva a 2. Sõt! Sokkal jobb mint az egy, mert:

Az egyben nem lehet elverni egy 2000 fõs sereget egy 1500, vagy 1000 fõssel. Bármit taktikázol, bárhogy manõverezel csak jobban buksz. Az nyer, akinek több a katonája és elõbb lõ. Kb. a harci fejlesztéseknek sincs sok értelmük, mert azok csak a szurony sebzését növelik, meg az ellene való védelmet. A muskéta meg ugyanúgy instant kill.

Ezzel szemben a 2ben 240 fõvel szétverhetsz 840 fõt is, ha jó helyrõl tüzelsz, jó idõben. Van morál, számít honnan támadod az ellenfelet, van értelme a formációknak stb.

Az építgetõs része direkt le van butítva. Ha neked ezért lett szarabb a 2, akkor sajnállak. Nem látod a fától az erdõt és érdekelne miért tetszik a Total War a C&C/Age vonal helyett...

Djuree
most nézem a franciák egységeit, asszem egyértelmûen a legerõsebb nép. durva lovasok, durva nyilpuskások és íjászok, durva gyalogosok:S
kezdek velük egyet hardon. igaz kicsit szar helyen vannak mert sokan vannak körülöttük de hátha az erõs egységekkel nem halok el😊

ha valakit érdekel itt megnézheti minden nép minden egységét részletesen:
http://totalwar.honga.net/faction.php?v=m2tw&f=france

akár több modban lévõ új egységeket is...

Waaaaaagh!

Djuree
jajj ez a cossacks2 mekkora egy szar lett. az 1 a kedvencem volt, rengeteget multiztam vele, nagyon vártuk a 2-õt de nagyot is koppantunk utána. nemtom hogy baszhatták el ennyire...

Waaaaaagh!

na tessék, csak rá kellett magamnak keresnem... szal a guildek (céhek) nem random jönnek. a cselekedeteid határozzák meg hogy milyen céh akar betelepülni. sok kereskedõt képzel ki akkor kereskedõcéh, sok papot akkor teológuscéh... és így tovább. és hogy ne kelljen magam állandóan idézgetnem ím a válaszom pont neked elõbbrõl. nah, hát akkor ennyit a céhekrõl röviden.

Miért is? 3*3 szint van a Medieval 2ben, a Cossacks2ben is majdnem ennyi:

http://ke pfeltoltes.hu/070815/Kir_ly__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

(a szóközt vegyétek ki a "ke p"-bõl) Szóval ez a egység egy gárda mesterlövész, mint látható 30-an megöltek már 1394 fõt! =)

Warton
Jah, csak itt egy kicsit több szint van.

Ebben a játékban is van olyan hogy x emberbõl álló forma tapasztalati pontot kap és elite lehet amit mondjuk más komolyabb csatákba bevethetek? Ugy mint a Cossacks2-be! Köszi!

na de kollega ur, isten örizz hogy ketelkedjek szavadban, de ha nem tetszik egy ceh a varosomban, akkor lebontom, felajanl egy masikat a következõ körben, az sem tetszik, mire a negyedikre rabolintok
<#nezze>..ez nekem erösen randomnak tünik
Djuree
bõven elég, még max egységmérettel is.

nincs különösebb sorrend.

alapjáték + 1.3 patch. vagy ha van kingdomsod is: alap + kingdoms + 1.5 patch.
...és ha virágbolti verziód van akkor crackelni se felejtsd el😉

Waaaaaagh!

Djuree
rakd fel a stainless steel modot és lesz😉

Waaaaaagh!

Telepítési sorrend van esetleg? Mert akkor összegyûjtöm a szükséges kellékeket!

SötétBarom
Sok is..

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

köszi a választ! Gépem elegendõ a maximális futáshoz? Nem vagyok túlbuzgó! Maximális futás alatt azt értem hogy mondjuk 1024*768 minden high!

Sziasztok
Kérdés 😊 : Ebben a játékban hog ymûködik a multiplayer? van online campg ?

SötétBarom
Nem olvastam át 😄DDD Snecik. :C

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Djuree
snecik😄

Waaaaaagh!

Djuree
az ai hülye, nehézségi foktól függetlenül. de ezt ellensúlyozza a csalással, szóval legnehezebb fokon garantáltan izzadni fox😉

Waaaaaagh!

SötétBarom
Szûk szorosokban érdemes állomásoztatni ilyen lesbõl támadó kisebb seregeket.. Lovasok/lovasíjászok a legjobbak, mivel ilyenkor az ellenség hamar felveszi a nyúlcipõt, viszont ha a 80%-uk elmenekül, alig van értelme az akciónak, azonban sok lovassal le lehet vadászni a kis sneciket, aztán meg bezsebelni a zsíros váltságdíjat, esetleg tömegesen kivégezni a sneciket.

SötétBarom
Ha erdõn állsz meg a kör végén, látod, ahogy a sereget szimbolizáló katona leguggol, meg mond valamit amiben benne van az "ambush" szó..
Innentõl kezdve, ha arra jön egy ellenséges serege, és beleakad, akkor oldalba támadhatod az erdõbõl, anélkül hogy rendezhetné a seregét, plusz morális fölényben is leszel.

visszakanyarodnék egy kicsit...mi az,hogy el tud rejtõzni a gép,vagy akár én?a "terepasztalon"??hogy lehet ezt megcsinálni,hogy ne lássa a gép az én hadseregemet??nem is tudtam,hogy van ilyen 😄 ezért is szeretem a játékot,mindig van benne valami új,nem lehet megunni,holott eddig úgy gondoltam csak a multizás ilyen..
amúgy cyrsys: szerintem minden idõk legjobb és legösszetettebb stratégiai játéka.Az AI-tól ne várj sokat (mondjuk függ attól,hogy mennyire vagy ügyes),sajnos nem tudják utolérni az MI-t,közel se..de azért sokszor meg elehet izzadni így is játék közben 😊 érdemes kipróbálni szerintem 😊
sry a hosszú dumáért
Sziasztok!

Teljesen kezdõ vagyok a játékban! Szeretnék olyan általános információkat megtudni róla hogy mivel nem mai darab a játék, ennek köszönhetõen patch-ek kiegészítõk jelentek meg hozzá! Ebbõl kiindulva mit lehet elmondani a játék AI-járól! Mert ha klasszul gondolkodik a gép akkor megéri játszanom vele! Vegyétek alapul hogy a legnehezebb fokozaton játszanék! Elõre is köszönöm!

SötétBarom
Nem.

Neuman
Valami hátrány származik ebbõl?

!!!HALA MADRID!!!

SötétBarom
crackeld -.-