Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kint még nem sikerült komolyabb vadulást okoznom. Itt is azért volt látványos, mert az összes egysége beszorult a kapu körül és ott tomboltak a fánik! =)

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Hasonló jelenetek vannak nyíltteres csatákban is.
A tábornok halála, és az ágyúzás egyenes következménye, hogy a megvadult elefántok eltapossák a saját gyalogos csapataikat.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Te nagyon profivagy .
Nekem egyszer az ellenfél harci elefántjai nyerték meg számomra a csatát. Várostromnál összezsúfololódott mindenki a kapuban.

Nekem fõleg lándzsás milicisták voltak, de pont elég volt, hogy a harci elefántok bevaduljanak. Szépen átgázoltak az összes baráti seregükön kifelémenet. Aztán kifehéredtek szépen a zászlók, mert a tiszt is elesett. =)

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Szerintem a timuridák serege keményebb.
De mivel addigra már van ágyú, és zsodos harci elefánt, sokkal könnyebb a csata.
Mongolok ellen is lehet katapultot használni, de az nehézkes, és nem éri meg, ezért aztán hiába keményebb a timuridák serege, õket már könnyebb legyõzni szerintem.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Nekem úgy tûnt, Timur csapatánál táposabb volt a mongol horda. Legalább is a statisztika szerint a nehéz lovasíjászuk, meg a gyalogosuk mindenképpen jobb volt, meg a tisztjeik is.

Timuréknál a harci elefánt volt csak a durva. Fõleg az ágyús.

Ez meg Timur Lenk volt személyesen<#bdead>

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Na megjöttek a Timuridák, kár hogy már mennek is 😄

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Djuree
falakról már nem. ha kinthagyták a létrákat lefektetve azt megint fel tudják venni. sztem így történt az csak nem vetted észre😊

Waaaaaagh!

én nem tudok róla. szerintem nem.

aut viam inveniam aut faciam

Valaki fel tudta rakni a Reality Mod 2.2?
Tegnap játszottam egy kicsit. Megleptek keményen a Timuridák!

Eddig még ilyet nem láttam, nem is értem hogy lehet megcsinálni. Jöttek várat ostromolni, az ostrom torony kigyulladt, az elefánt tüzérség nem lõtte a kapukat, csak egy létrája volt.

Na mondom máris gyõztem, hiszen citadellát védtem. Felküldtem mindenkit a falakra, ahova jött a létrával. Szépen ment a csata, nekem nem volt parancsnokom, ezért bár hatalmas veszteségeket szenvedett a falakon, csak elzavart onnan mindenkit. Átvonultam/menekültem a belsõ falakra és vártam a victoryt. Erre látom, hogy megint jön a létrákkal, meg mindenkivel. WTF? Honnan szedett megint létrát?

Nézem a külsõ falakról eltûnt. O_o El lehet vinni a már letámasztott létrákat újra?

Djuree
hát egy service pack 3 meg egy takarítás már nem ártana, de lusta vagyok ezzel foglalkozni😄

Waaaaaagh!

Bucser
Friss directX, legfrissebb driverek, A telepítés maga már vagy 2,5 éves. (ja és a memóriából ki kell írtani minden fölösleges szart)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Djuree
igen a betöltés rohadt lassú, megkajáltam mire betöltött😄😄

hát nálam játszhatatlan volt mediumon😞 vagy ennyivel jobb a 88gt vagy a 64 bites xp jobb. nekem 32 bites xp-m van. majd lehet legközelebb már 64-es xp-t tolok fel én is.

Waaaaaagh!

Bucser
Ugyanolyan gépem van mint neked csak egy 8800 GT videokártyával és a csata egyáltalán nem szaggat, csak rohadtul lassú a betöltés. (és 64 bites XP-t használok)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Djuree
hát nálam nagyon szaggat a játék medium-low grafon😞 ennél lejjebb meg nem fogom venni mert irtó szarul néz ki. maradok a med2-nél amíg nem lesz jobb gépem😞

Waaaaaagh!

Djuree
az van. akkor töltöm is!

Waaaaaagh!

Kizárlólag steamen keresztül. 😞

SötétBarom
Empire demo online. :]

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Djuree
ja tényleg, végülis logikus, kösz😊

Waaaaaagh!

mert egy szövetséges néped/e hadban áll vele/d.

Djuree
felnyomtam én is ezt a retrofit modot de egyenlõre nem veszek észre különbséget az ai-ban. az új egységek a kingdomsból jó hogy bekerültek, változatosabb a játék.

az miért van hogy egyes népekkel nem tudok szövetséget kötni? semlegesek vagyunk de nincs ott ez az opció:S

Waaaaaagh!

Neuman
Én a 2-rõl, bocs.

!!!HALA MADRID!!!

Moste az Medieval total war 1-rõl beszéls mert én az egyet kérdeztem nem a kettõrõl?
a TW Medieval 1 ??
Neuman
Mûködik Vistán, nekem home basic van 64bites és megy rajta hiba nélkül.

!!!HALA MADRID!!!

Ki hódította meg az egész európát és amerikát?
a retrofit mod megadja némely dán gyalogságnak 'frighten nearby enemy infantry'. pölö. szal nálad nem számít a dánoknál. de szerintem amúgy meg halál mindegy nekik, mert a dán gyalogosok az elsõ 100 körben hentesek alapból.

Djuree
ez csak egy ai mod, nem változtat mást😉 ezzel nyugodtan kezdhet...

Waaaaaagh!

Civ4-el való talán 2-3 hetes játék után azonnal a ROM moddal toltam ami enyhén többet tud! Nem félek az ilyen Mod-októl fõleg azoktól amelyek sokak által mondva is javítanak a játékélményen! Ha így ismeri meg valaki a game-t talán nem is akar az eredetivel játszani! De valahol igazad van hogy elõször alapok, majd tapasztalat után már lehet moddolni! Ebben is van igazság! Még nem tudom ...!

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

Óriási baromság bármiféle játéktapasztalat nélkül modolgatni kezdeni.
Ennél nagyobb hülyeséget nem is csinálhatnál.

Robez84
hamacsi! 😊

\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com

sziasztok
valaki tudjah hogy lehet ( tört verzióval 😊 ) multiplayer ezni?

Na asszem én is azt csinálom hogy alapgame+kingdoms+patch+mod! Full kezdõként bevállalom már csak az AI miatt is!

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

Djuree
akkor kipróbálom majd én is. csak nehogy visszanyaljon a fagyi és így meg túl durva legyen😄
mert most ha belegondolok akkor már rég halott lenne dán birodalmam ha okosabb az ai. ellenem vannak a lengyelek a németek a skótok a portugálok a franciák😄 lehet nem kéne összevissza hódítgatni😄

Waaaaaagh!

POI33
Én anno csak ezzel a moddal játszottam a medieval-t és nagyon meg voltam vele elégedve. Csak ajánlani tudom.

Robez84
Nem baj csinálj egy tesztjátéékot hogy mi mit csinál aztán kitérdekel hogy mi lesz a végeredmény legalább tudod hogy "az" a gomb mire való!
Utána ha már tudsz mindent akkor jáccál élesbe!
Amugy nem értem hogy miért nem müxik a magyarítás...tökéletesen kéne müködnie!nem lehet hogy rosszhelyre telepitted???

\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com

Djuree
ha valakinek kevés a gépi ai akkor itt a retrofit mod meg a kingdoms egységek a nagy hadjáratba is belekrülnek ha felrakjuk a Kingdoms_Units_Addon_for_Retrofit_Mod-ot.

itt a link:
http://www.twcenter.net/forums/downloads.php?do=cat&id=26&sort=downloads

ha valaki felrakja írja le a véleményét az új ai-ról. én most nem rakom fel mert nem akarom újrakezdeni a hadjáratomat.

Waaaaaagh!

Djuree
na hát azért nem ennyire egyszerû annak aki nem tud angolul. egyáltalán nem mind1 mire klikkelsz.

Waaaaaagh!

ja csak nemakarok egy elenségnek pénzt fizetni vagy egy várat át adni
dronkZero
Nem kell hozzá angol tudás. Mindenre rá kell klikkelni , és rájössz, hogy mûködik.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

felraktam a játékot és a magyarositást de amikor rámek a magyaritot medievalra akkor hiba üzenet nélkül kidob csak angolul tok jácani angolul meg nemtok
tenyleg
Tényleg nem fut?
kizärt
Robez84
Csak máár jöjjön...<#vigyor3>

Így van , a Total War-ok , minden hibájuk ellenére még mindig nagyon jók, a Rome-al és a Meddó2-vel és amióta megjelent játszom, gyakran elõ-elõ veszem

És úgy két hét és jön az Empire...

A Cossacks2 AIja? Hm. Stratégiai térképen nagy dolgokra nem kell számítani. Támad. A szövetséget nem nagyon rúgja fel, csak ha már majdnem ketten maradtok.

A harc közben figyelni kell legnehezebb fokozaton. Hajlamos átkarolni, közvetlen közelrõl tüzet nyitni (ott az lényegesen többet sebez, mint távolabbról és az újonc századok morálját azonnal szétveri). Túlerõt csoportosítani egy pontra.

Kedvenc taktikája, hogy ha túlerõt mutat fel egy vonallal szemben, akkor szépen lõtávra gyalogol, sortûz, majd visszabattyog. Majd jön a köv. század, majd a 3. is ugyanezt csinálja. Addig az elsõ kb. betárazott és kezdõdik elõlrõl. Így bár a sortüze elég gyenge eredményt okoz, de szépen lassan kicsinál. Ha te is sortüzet rendelsz el, akkor mind3 századával közel megy, és ha van töltött puska, azt az arcodba süti el és szuronyrohamot indít el.

Az építgetõs csatákban elég gyors és aggresszív. Mondhatni kemény dió. Az AI gyengéje a védekezés, kiépített védelem elleni harc (erõd, tornyok, ágyúk) és az ágyúk elleni harc általában.

Rég játszottam vele, de szerintem erõsebb a csata AIja mint a Medieval2-nek, viszont a csata nem annyira sokszínû mint itt.

Szerintem mindenképpen szerezd be. Mióta kijött, tolom a játékot és újra és újra elõveszem. Szerintem igazán kiválló játék, és nem véletlen, hogy bár több mint két éves, mégis pörög a topicja. Sok nagyra tartott, híres játékot tudnék mondani, amivel két év múlva már a kutya se foglalkozik. (például a crysis is ilyen)

Az meg, hogy very hardon se kihívás, hülyeség. Persze hogy nekünk nem kihívás very hardon, amikor két éve toljuk már egyfolytában. Ennyi idõ alatt jól kiismertük a játékot, ezért megy könnyen nekünk. Ne aggódj, te normalon is kapkodni fogod a fejedet, és bele fog telni jónéhány játékba, mire átlátod és megérted az egészet, és elkezded igazán jól játszani.

Szóval szerintem mindenképpen szerezd be, mert ez azon kevés játékok egyike, amit megéri megvenni.