11765
-
#11685 Köszi. Addig próbálgattam, míg sikerült. De az ajándékokat még nem találtam meg pl. a pápa őszentsége ajándéka mindig 500 dinara. Keveslem. -
#11684 értelem szerűen csak a számokat kell átírni, figyelj a szóközökre, és ne töröld ki mert elronthatod az egészet egy félreütött billentyűvel és nem fog indulni a játék -
#11683 Az lehetetlen, akkor valamit rosszul csináltál,
minden nép benne van és külön népenként hozzárendelve a vagyonuk és a király körönkénti állandó bevétele,
ilyet keress:
denari 12000 (ez a kezdő vagyon)
denari_kings_purse 2500 (ez a körönkénti) -
#11682 Köszi, rendes vagy, de nem igazán segített a fájl. A kezdő pénz és a jutalmak nincsenek benne. Legalább is nem befolyásolja akármit is írok oda. Na és Medieval 2 a Gold Editionból (magyar). Ehhez kellene. -
#11681 descr_strat -
#11680 Sziasztok! Segítsetek kérlek. Melyik az a fájl amelyikben az összegek (kezdő pénz, jutalom pénzek, vagy pl a körök száma) vannak leírva? -
sanyicks #11679 Azok a [URL=http://indavideo.hu/video/A_gyerekmolesztalas_nem_mulatsagos]"kurva mongólok"[/URL] :D
Van valami értelmes telepíthető jóféle mod a játékhoz, ami megnöveli a térképet, jobb AI-t ad (kevesebb csalással), esetleg új népeket, és új dolgokat a játékhoz? Persze maradva a középkori, reális témában.
Keresgéltem, és már nem elérhető, vagy olyan ígéretesnek tűnő modot találtam, aminek telepítéséről meg összevissza, ellentmondásos dolgokat írt a készítő.
Meg a rakás trónokharca meg gyűrűkura marhaságokat, amik meg nem érdekelnek. -
kisokka #11678 Hídnál azért jó, mert ők támadnak és csak egy kis sávban(a hídon) tudnak csak átjönni. Ez mindenki ellen előny. A te oldaladon betömörülnek egy kis részbe, ahol le lehet mészárolni őket, e szerint kell felvonultatni a sereged.
Az 50 év meg azért jó, mert egyszerűen letelepednek és bár tovább akarnak támadni, de már nem 3-4 teljes seregeket kell legyőznöd, hanem városról városra szét lehet őket verni. -
hupe04 #11677 Ha hídnál bevárom őket nem lesznek előnyben???Mert ők íjjaznak én meg nem...A másik ,ohgy miért jó ha eltelik egy 50 év?Ők nem fejlődnek és késöb lehet őket szedni??? -
kisokka #11676 Ha kivonulnak a városból, akkor az lesz. Ha te elfoglalod a lázadó várost, akkor téged támadnak meg, ezt próbáltam már. Egyébként nem vettem észre, hogy annyira jellemző lenne a kivonulásuk egy városból, ezért is torpannak meg egy idő után. -
hupe04 #11675 Húha :D Köszi a gyors válaszokat :) Elsőnek orgyilkosokat tuti megpróbálom aztán majd hidazok. Észrevettem amúgy ,hogy az a város amit elfoglalnak kb. azonnak felszabadul és lázadó lesz. Ez miért van? És nem is akarják visszafoglalni -
kisokka #11674 Az orgyilok is jó megoldás, de nagyon nehéz ezeket levadászni. -
kisokka #11673 Többféleképpen le lehet őket győzni, de szerintem egyik sem egyszerű.
Egyszer a dánokkal úgy szivattam meg őket, hogy Kijev mellé pakoltam vagy 4 fullos seregemet, de arra a részre, ahol a hidak vannak. Ilyenkor nem jönnek át a hídon, legalábbis kiszúrták a nagyobb egységeket és megtorpantak, elindult egy részük a másik, feljebb lévő hídhoz(ott is volt 3 seregem). Így lényegében szépen ketté lehet őket szakítani és már "egyszerűbb" őket lenyomni.
Ha Bagdad felé mennek, arra még esetleg jó lehet az a megoldás, hogy egy várost átengedni nekik, de azt azonnal vissza is kaparintani. Ebben most nem vagyok egészen biztos, de ha minden igaz, akkor oszlik a frakció(rémlik, hogy próbáltam már, de már nem emlékszem az eredményre, talán egy próbát megér).
Mivel a törökökkel vagy és feléd mennek, ezért ez nehéz, amit most írok, de anno valamelyik európai néppel megjátszottam: le se tojd őket. Ne menj arra még vagy 50 évig, amerre ők bandáznak, hanem csak utána. Lényegesen egyszerűbb szétverni őket.
Hirtelen ennyi. -
Prank #11672 hidaknál bevárni, lándzsásokkal vagy nehézgyalogsággal feltartani, íjászokkal és ostromgépekkel lemészárolni...
esetleg bérgyilkosokkal levadászni az összes családtagot... -
hupe04 #11671 Sziasztok.Van egy kis gondom :DHátha valaki ud segíteni. Törökökkel vagyok és nem meglepő gondolom ,megérkeztek a mongolok. kb. 6-8 körig csak sétálgattak területemen ,nem bántottak ,de szövettséget nem fogadtak el...Aztán bagdadot bedarálták és nekimentek mosulnak.Ott vállaltam az ütközetet és lejátszottam az ostromot.Volt kb. 6 lovas egységem elején 3 Sispahi lancerrel kirontottam (egyébként szerintem nagyon ratyi egység) és lekaszaboltam a létrásokat,toronytolókat meg faltörősöket ,hogy húzzam az időt. Jól legyakták a lovasokat de bemenekültem. (mindig ezt szoktam húzós ostromoknál) aztán a faltörőt felkapták ,de a tornyok felgyújtották. Aztán a létrákkal jöttek ,de a katonákat levágta a gyalogságom meg a külső lovasrohamom ,de ez nem oldotta meg a helyzetet ,mert a lovasság távolról nézte tovább a várat és nem történt semmi. Kb. 3000 embere állt én meg bent 800-al kuksiztam ,de nem volt már kedvem ülni mivel nem jöttek kimenni meg úgyis halál kiléptem...Szal a vár sem megoldás. Van valakinek valami jó ötlete??? Tudnék Janisar heavy infantryt gyártani ,de sztem az sem elég az üdvösséghez :(
Régebben mikor magyarokkal játszottam is tatárokkal szoptam be. Pedig akkor több időm volt,ágyúkkal meg puskákkal lőttem rájuk ,de nem kell mondanom ,hogy az se segített :D Valahogy csak lelehet őket győzni. Nem akarom ,hogy elmenjen a kedvem a játéktól ,mert megesznek a mongolok :D
Várom a jótanácsokat köszi :D -
parlucci #11670 Sziasztok!
Tud valaki esetleg olyan modot/gui-t amivel láthatóbbá válnak a térképen a papok, kereskedők, diplomaták, kémek és orgyilkosok? Vagy csak jobban áttekinthetővé válik a térkép?
Minél több egységem van a térképen, annál nehezebben látom át az egészet és sok körből kihagyom némelyiket, ami hosszú távon zavaró.
-
Angyali Érint12 #11669 Hát a tatárok miatt nem terjeszkedtem keletre, az egész háború úgy tört ki, hogy megtámadtam Svédországot, ami Dániához tartozott, mivel pontosan tudtam,hogy ott van bánya. Csak ugye Dánia LO szövetsége volt, így tört ki az egész. A magyarok terjeszkedése nagyon meglepett, hogy elfoglalták Konstantinápolyt is. -
kisokka #11668 Egy a lényeg, hogy okosan csináld. Nem lövöm le a poént, de keletre ne terjeszkedj(bár gyanítom, hogy tudsz valamit, ezért nem mentél arra).
Kb 4 országgal foglaltam el az egész világot, köztük a magyarokkal is, sok sikert. Az oroszokkal sosem próbáltam, de kedvet adtál hozzá :) -
Prank #11667 és ha jól gondolom a magyarok a szövetségeseid:) -
Angyali Érint12 #11666
Oroszország uralom a mai Lengyelországot, Dániát, és félig meddig német területeket is. -
Gubo79 #11665 Hello!
Nagy gondom van, hátha tud vki segíteni: már évek óta játszom a Med.II TW-vel, egészen pontosan a Steinless Steel 6.4-es moddal, kigészítve egyéb apróbb módosításokkal (2x egységméret, MSC 6.0, turkish mod - BC-s külső a keleti egységeknek, permanent stoneforts) - most, több újratelepítés után is azt tapasztalom, hogy gond nélkül játszok, elmentem a játékot, majd a köv. alkalommal, amikor folytatni akarom, a mentés betöltése közben "ismeretlen hibát észlel és leáll" - 3-4-gyel korábbi mentés működik, de a friss mentések nem, így meg nincs értelme játszani! Mi lehet a gond??? -
bayarder #11664 hali
Egy ismerős problémája:
Tört játék, Magyar verzió, mini.mds el indult eddig.
Xp újra telepítve a gépen, és ez a probléma áll fent:
Sima medieval total war működik, de a kiegészítők már nem, és egy mod sem működik.
Újra telepítés volt párszor, crack es próbálkozás is volt de akkor még az alap se működött.
köszönöm előre is helpet a nevében
bayi -
#11663 ööö, az egy telepítő szerintem. -
amobaa #11662 Arra lennék kíváncsi, hogy hova kell bepakolni azt a fájlt, melyik mappába -
#11661 Arra érdemes figyelni, hogy többféle változata van a javításnak, a gyémánthoz az kell, amit a goldhoz adtak ki, különben nem fog neked települni.
Továbbá, ha jól emlékszem, akkor elcseszi a magyarítást.
Viszont nézd meg, hogy szükséged van-e rá egyáltalán. Mi a gyémánt kiadásban az alapjáték verziószáma? -
#11660 Ha az amire gondolok, akkor egy sima telepítő, kétszer rákattintasz és feltelepül :) -
amobaa #11659 Helló! Megvettem a gyémánt kiadást, de mint láttam, egy javítást kell hozzá letölteni, ezt le is töltöttem, de fogalmam sincs mit kellene kezdeni azzal a fájllal. Tudna valaki segíteni? -
joboruz #11658 Üdv
Nem tudja véletlenül valaki hogy honnan lehet letölteni a
Hegemon Ancient Wars modot ?
http://www.youtube.com/watch?v=hpozzpMxl0o -
IvanJacint #11657 Udv fent van valaki a http://twonline.hu oldalon???
-
komenco #11656 Igen valószínűleg a pestis az..( a fél seregemet elvitte )....köszi a tippet, akkor valahogy átvészelem..és nézem az eü. épületet is.
Remélem többet nem jön, mert elveszi a kedvem. -
Agaba72 #11655 Pestis járvány van. A játékban legalább egyszer van egy nagy pestis járvány amikor rengeteg város fertőződik meg (nem csak a tieid ). Az ellenszere, hogy túl éled, egy idő után elmúlik. amire vigyázni kell, hogy a fertőzött városból senkit ne vigyél "tiszta" városba, mert terjed a járvány akkor. Lehetőleg csapat, vezér, ügynök stb. mind maradjon a városban, amíg le nem cseng az adott járvány.
Néha előfordul, hogy csak egy-egy város fertőződik, ilyenkor is csak éld túl de lehetőség szerint ne terjeszd. (mondjuk az nem rossz taktika, hogy egy fertőzött városból, kémeket küldesz ellenséges városba, minél többe......hehe )
Amúgy vannak "egészségügyi" épületek, amik csökkentik a fertőzés veszélyt de a nagy járvány akkor is jönni fog. -
komenco #11654 Egy csomó városban valamilyen fertőzés van, mi a baj? Mit kellene csinálni, hogy helyreálljon a rend? Az Istennek sem jövök rá. -
komenco #11653 Nem tudom, hogy kell, nem használok ilyesmit.
Mindegy megoldom, csak tudod, én még egyszer nem kezdek újat..egyszer játszok és kész. Azért nincs annyi időm rá.
Na, köszi ismét a segítséget.
-
kisokka #11652 Ha odateszed magad, akkor a végére fogsz érni, de ha nem, akkor kezdesz egy újat, több tapasztalattal. Nekem rendszeres volt az újrakezdés a Total War összes eddigi részével, amivel játszottam, elsőre mindig csődbe vertem magam Utána megy már könnyen, csak ki kell ismerni a rendszert.
Az egyébként nem lehetséges, ott csak az a feltétele, hogy meg legyen a szint és legyen rá elég pénzed. Esetleg nincs kipipálva az építőpanelben, hogy te igazgatnád a várost. Ha gondolod, küldj egy screenshotot, hátha észreveszünk valamit.
-
komenco #11651 5 napja játszom ( elég sok időt ) és elhasználtam 108 kört..szóval a felét és csak 19 vidékem van, úgyhogy nem fogok a végére érni....
És az lehetséges, hogy azért nem tudok bányát építeni, mert hiába vannak meg a feltételek, de nincs bányászható anyag a város területén? És ezért nem teszi be az építendők listájába?
Nézegetek én már mindent jobbra is balra is... -
kisokka #11650 Ez jó kérdés, hogy mi van akkor, nekem még sosem sikerült "nem megcsinálni" a fő célokat. 110 kör az rengeteg idő még, bár hirtelen ránézésre kevésnek tűnik. Ettől én is állandóan be voltam tojva, hogy időben meg tudjam csinálni, aztán annyi köröm mindig maradt még hátra, hogy belefért egy laza világuralom is
Egyébként ennél a segítség résznél még van egy olyan lehetőség, hogy nem a City Browser-re mész rá, hanem kettővel mellé(azt hiszem). Ott a város adatait lehet átnézni. Értem ezalatt, hogy mikkel kereskedik az adott város, mennyire elégedetlen a nép, és ha zúgolódnak, akkor mi az oka(!). Szóval hasznos kis panel az is, nem árt nézegetni. -
komenco #11649 Igen, gondoltam hogy elírtad, de értem...
Nem, egyáltalán nincs az építhető listában akkor már kész lenne.
-
kisokka #11648 Na most egy kicsit jobban felébredve javítanám magamat. A City Browserben nem azért szürke, mert nem tudod megépíteni, hanem azért, mert még nincs megépítve(mert itt ugyebár nem lehet építeni, csak nézelődni). Ha a tőle jobbra eső szintfeltétel is szürke, akkor nem tudod megépíteni. Ha az építhető épületek listájában benne van, viszont ott is szürke, akkor meg egyszerűen nincs rá pénzed. -
komenco #11647 Kösz a segítséget Kisokka..
Igen, pontosan ezekre gondoltam.....A City Browser-re...( csak angolul van minden ).
1. Nos én hiába viszem rá az egeret, semmit nem ír ki, hameg a jobb
gombot nyomom, akkor csak a sima infoját írja ki.
2. Én vegyesen egyenletes balanszként játszom, egységesen fejlesztek
mindent, de úgy látom, jobb lesz specializálódni.( Még tanulom a
szakmát ).
3. Jól ráéreztél, nem látom a pontos helpeket, miszerint ha lakosság
száma a mérvadó akkor hol vannak a váltóhatárok, mert ugyebár én a
sajátjaimat db-ra látom.
4. Pl. Hol van a helpben, hogy nem tudom, hogy mik a bányászható cuccok,
a bányánál nem írja...stb...hol a szén...ezüst stb. infoja. na meg
ilyen apróságok. Na, mindegy biztosan csak szokás kérdése.
5. Egy kérdésem azért volna....van még vagy 110 köröm hátra, hogy véggi
vigyem az utat Jeruzsálemig ( Long Campaign ), de mi van ha nem tudom
idejében befejezni? Mivel lassan haladok...engedi a gép a további
játékot, vagy félbeszakítja? Csak mert nem szeretnék "félbemaradni" és
lassan hódítanék meg mindent.
Miklós
5.
-
kisokka #11646 Ja látom mi a gondod. Akkor City Browser a neve az Épülettallózónak. Ott azért szürke a bánya, mert a mellette lévő feltétel még nincs teljesítve. Ha ráviszed a bányára az egeret, ki is fogja írni, hogy még nem építheted meg. Ez akkor van, ha még nincs meg a következő szintje a városnak.
A City Browserben azt az oszlopot kell figyelni, ami a településed. Szóval bal oldalt a település szintje, egyel jobbra a Város oszlopa(ha éppen egy várost nézel), még egyel arrébb meg a Vár oszlopa van(ha éppen várt nézel, akkor ezt figyeld.)
A bal oldalán a Browsernek pedig az épülettípusok vannak, de akár átválthatsz a másik típusú településre is, hogy megnézd miket lehetne akár építeni(bár ez ilyenkor nem oszt, nem szoroz, mert globálisan mutatja).