Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nagy gondom van, hátha tud vki segíteni: már évek óta játszom a Med.II TW-vel, egészen pontosan a Steinless Steel 6.4-es moddal, kigészítve egyéb apróbb módosításokkal (2x egységméret, MSC 6.0, turkish mod - BC-s külsõ a keleti egységeknek, permanent stoneforts) - most, több újratelepítés után is azt tapasztalom, hogy gond nélkül játszok, elmentem a játékot, majd a köv. alkalommal, amikor folytatni akarom, a mentés betöltése közben "ismeretlen hibát észlel és leáll" - 3-4-gyel korábbi mentés mûködik, de a friss mentések nem, így meg nincs értelme játszani! Mi lehet a gond???
Egy ismerõs problémája:
Tört játék, Magyar verzió, mini.mds el indult eddig.
Xp újra telepítve a gépen, és ez a probléma áll fent:
Sima medieval total war mûködik, de a kiegészítõk már nem, és egy mod sem mûködik.
Újra telepítés volt párszor, crack es próbálkozás is volt de akkor még az alap se mûködött.
köszönöm elõre is helpet a nevében
bayi
Továbbá, ha jól emlékszem, akkor elcseszi a magyarítást.
Viszont nézd meg, hogy szükséged van-e rá egyáltalán. Mi a gyémánt kiadásban az alapjáték verziószáma?
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Nem tudja véletlenül valaki hogy honnan lehet letölteni a
Hegemon Ancient Wars modot ?
http://www.youtube.com/watch?v=hpozzpMxl0o
Remélem többet nem jön, mert elveszi a kedvem.
Néha elõfordul, hogy csak egy-egy város fertõzõdik, ilyenkor is csak éld túl de lehetõség szerint ne terjeszd. (mondjuk az nem rossz taktika, hogy egy fertõzött városból, kémeket küldesz ellenséges városba, minél többe......hehe )
Amúgy vannak "egészségügyi" épületek, amik csökkentik a fertõzés veszélyt de a nagy járvány akkor is jönni fog.
Mindegy megoldom, csak tudod, én még egyszer nem kezdek újat..egyszer játszok és kész. Azért nincs annyi idõm rá.
Na, köszi ismét a segítséget.
Az egyébként nem lehetséges, ott csak az a feltétele, hogy meg legyen a szint és legyen rá elég pénzed. Esetleg nincs kipipálva az építõpanelben, hogy te igazgatnád a várost. Ha gondolod, küldj egy screenshotot, hátha észreveszünk valamit.
És az lehetséges, hogy azért nem tudok bányát építeni, mert hiába vannak meg a feltételek, de nincs bányászható anyag a város területén? És ezért nem teszi be az építendõk listájába?
Nézegetek én már mindent jobbra is balra is...
Egyébként ennél a segítség résznél még van egy olyan lehetõség, hogy nem a City Browser-re mész rá, hanem kettõvel mellé(azt hiszem). Ott a város adatait lehet átnézni. Értem ezalatt, hogy mikkel kereskedik az adott város, mennyire elégedetlen a nép, és ha zúgolódnak, akkor mi az oka(!). Szóval hasznos kis panel az is, nem árt nézegetni.
Nem, egyáltalán nincs az építhetõ listában akkor már kész lenne.
Igen, pontosan ezekre gondoltam.....A City Browser-re...( csak angolul van minden ).
1. Nos én hiába viszem rá az egeret, semmit nem ír ki, hameg a jobb
gombot nyomom, akkor csak a sima infoját írja ki.
2. Én vegyesen egyenletes balanszként játszom, egységesen fejlesztek
mindent, de úgy látom, jobb lesz specializálódni.( Még tanulom a
szakmát ).
3. Jól ráéreztél, nem látom a pontos helpeket, miszerint ha lakosság
száma a mérvadó akkor hol vannak a váltóhatárok, mert ugyebár én a
sajátjaimat db-ra látom.
4. Pl. Hol van a helpben, hogy nem tudom, hogy mik a bányászható cuccok,
a bányánál nem írja...stb...hol a szén...ezüst stb. infoja. na meg
ilyen apróságok. Na, mindegy biztosan csak szokás kérdése.
5. Egy kérdésem azért volna....van még vagy 110 köröm hátra, hogy véggi
vigyem az utat Jeruzsálemig ( Long Campaign ), de mi van ha nem tudom
idejében befejezni? Mivel lassan haladok...engedi a gép a további
játékot, vagy félbeszakítja? Csak mert nem szeretnék "félbemaradni" és
lassan hódítanék meg mindent.
Miklós
5.
A City Browserben azt az oszlopot kell figyelni, ami a településed. Szóval bal oldalt a település szintje, egyel jobbra a Város oszlopa(ha éppen egy várost nézel), még egyel arrébb meg a Vár oszlopa van(ha éppen várt nézel, akkor ezt figyeld.)
A bal oldalán a Browsernek pedig az épülettípusok vannak, de akár átválthatsz a másik típusú településre is, hogy megnézd miket lehetne akár építeni(bár ez ilyenkor nem oszt, nem szoroz, mert globálisan mutatja).
Van egyébként help, kattints a városra, ekkor a megépíthetõ épületekre. Itt alul találsz 3 ikont és a bal oldali lesz az. Magyarul Épülettallózó megjelenítése, angolul nem tudom mi a neve, gondolom hasonló. Itt meg lehet nézni, hogy mikortól ad be és mit.
Viszont én ezt a City/Castle kombinációt én sem értem, hogy mit akarsz vele mondani. Lehet választani, hogy egy várost várrá alakítasz át(bár gazdaságilag nem mindig éri meg és akkor a vár épületei tudod csak húzni) és fordítva. Erre gondolsz?
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Ezt a City/Castle kombinációt nem értem. Ott a bányák szürkén világítanak...Igazából nincs egy normális help ahol pl. ha rákattintok egy bányára, akkor megmutatja, hogy mi kell hozzá. Na ez a fõ gondom.
Esetleg valaki más tudja?
Ezt én is tudom, csak épp nem jelenik meg az ikon az építési listámban és ezért nem is tudok építeni......pedig van pl agy csomó szén a környéken..( A Franciákkal vagyok és most van 19 Region-om ) .
Bányákat csak olyan helyeken lehet ahol valamit lehet bányászni, érdemes ilyen területeket meghódítani mert nagyon megdobja a gazdaságot.
Nemrég kezdtem játszani vele, és egy -két dolgot nem értek:
Sehogy sem tudok bányákat építeni, mi kell hozzá? Szeretném növelni a gazdaságot.....Vagy csak bizonyos kortól mûködik a bányaépítés? Én most 1298-ban járok.
Meg nem értem a City és a Castle rendszert a City Browser-ben. Biztosan itt van a bibi......
Tudna valaki segíteni?
Miklós
2. játékos függõ ez is, a nagyon alap paraszti egységeket biztos hogy felesleges megtartani a végéig, például az angoloknál lesznek jóval jobb íjászok.
3. csak ott tudod újra toborozni a megfogyatkozott zászlóaljat ahol olyan egység képezhetõ, vagy még azt megteheted hogy ha van két csapat íjászod az egyikben 50 fõ maradt a másikban 10 akkor megfogod az ikonjukat és egymásba rakod õket, ezt csak a kampánytérképen lehet megcsinálni, csata közben nem.
4. céh pontokat kel gyûjteni, ezeket a pontokat nem látod nem lehet megnézni, például ha kardal rendelkezõ katonákat toborzol egy várba mindíg akkor elébb-utóbb kardkovács céhed lesz amely fejleszt minden közelharci egységet, ilyen elven kapod a többi céhet is.
Elkezdtem a játékkal játszani és van amit nem igazán értek!
A Skótokkal kezdtem...
1, Volt sima Peasant Archers-em és mikor már tudtam Highland Archers-t is csinálni, akkor a Peasant Archers-t csak fejleszteni tudtam, de Highland Archers nem lett belõle. Ez nem olyan upgrade-es, mint a Heroes 3? Hogy ha van egy fokkal gyengébben, akkor profibbat csinál az összesbõl? HAnem csak azt a gyengébbet "tuningolja" fel?
2, Ebböl kifolyólag lenne a második kérdésem: Érdemes ezeket az "elavult" egységeket fejlesztgetni, vagy inkább mindig az újabb egységeket "gyártsam le"?
3, Harcoltam és a 60 fõs íjászomból maradt 45 fõ. Ezt az elvesztett 15 embert már sehogy nem lehet pótolni? Vagy csak én nem tudtam? Vagy a játék elején még ilyenre nincs lehetõség, de késõbb majd lesz!?
Illetve ha nagyon elfogynának az embereim (a 60 fõs íjász csapat) a harcokban és alig maradnának oszlassam fel õket ha már pótolni nem lehet?
4, Céhek! :)
Csináltam valami Céhet, de nem tudom hogyan :)
Utána olvastam a TW FUN-on, de számomra kaotikus volt, hogy a városokban és a várakban maguktól megjelennek a Céhek!
Hogy-hogy "maguktól"? Az dönti el, hogy melyik épületet (piac, bordélyház, lovarda, balliszta épület, vagy templom, stb...) csinálok elõször? De nem értem akkor sem, hisz van olyan, hogy egy városon belül ugyan úgy van templom és bordélyház is, vagy rosszul emlékszem?!?
Elõre is köszi a válaszokat!
Tudnátok mondani valami jó oldalt ahol tudnék csemegézni?
Savaran-al annyiban nem értek csak egyet, hogy a katonaság másodlagos lenne. Jó, persze ez nézõpont kérdése, meg ki hogy szeret játszani, nem is ebben szólnék ellen, hanem az nem jó, ha téged támadnak. Márpedig M2TW-ban olyan nem nagyon fordul elõ, hogy ne támadna be valaki, még akkor se, ha szövetségesed. A határ-régiókat nem árt megvédeni, de persze tisztában is kell lenni az ellen ütõerejével, sok bakát felesleges egy helyen betoborozni, ha nem kell.
A gazdaságot, illetve a pénzt növelni meg olyan dolog, ami játékosfüggõ, van aki mindenkivel kereskedni akar, van aki leigázza a világot(én inkább ez utóbbit preferálom).
Persze az épületek leírását nem árt elolvasni a játékban, de van rá idõ, nem hajt a tatár(még...).
A papok pl. arra jók, hogy az aktuális néped vallását terjesszék, ezáltal megelõzve a vallási különbségeket, amik egy-egy régió lázongásához vezetne. Dióhéjban ez ennyi, de majd meglátod magad :)
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Nekem még nincs meg a játék, de nagyon érdekelne!!! :)
Van olyan rajongói oldal ahol minden egységnek, épületnek, népnek, feladatnak, politikának és gazdaságnak utána lehetne olvasni? Hogy hogyan érdemes politizálni, növelni a pént! Hogyan kell a városokat, várakat fejleszteni, illetve mit is érdemes? Hogy a papok, követek, kereskedõk mire is jók és, hogy hogyan kell "helyesen" használni Õket...
Egy olyan oldal, ahol elõre tudnék olvasni...
A legjobbakat persze mindenképp érdemes megtartani.
Még van egy eléggé idegesítõ dolog, az a pénzügy... egyszerûen nem tudom megérteni hogy mûködik ez ebben a módban, pedig alap medievalban nem voltam sose minuszban... A pénzügyi jelentés szerint a bevételem 14657, a kiadásom 6399. A profitom 8258, mégis a total -188, ami elég érdekes, mert gondolt egyet, még 3000-el levitte a pénzem ok nélkül.
Van egy olyan is hogy Treasury Total 5085, de mégis hogy az Istenben viszi le a pénzem minuszba, ha szinte kétszeres bevételem van mint kiadás????
Egyre jobban kezdem azt hinni, hogy azt a pénzt amit a nemeseim és a pápa ad nekem, azt nem hozzáadja, hanem szépenm levonja...
Kilop:Igen lesznek benne késõi idõszak technologiája,csak 100 évvel elöbb kezded a játékot ezért 100 körrel késõbb kapod meg õket,mint a késõi idõszakban.A hadvezér behalását így is megtudod-szöveg nélkül-,mert oldalt lejön az ikon,hogy meghalt.Ha mindenkép a szöveget szeretnéd,azt be lehet állitani,de nemtudom már hol<#nemtudom>#nemtudom>.
Még azzal van problémám, hogy van a korai és a kései kampány. Ha elkezdek koraival játszani,akkor az idõ elteltével benne lesznek a kései egységek is? Meg nem tudom miért, de nem mutatja azt, hogyha megölöm az ellenséges hadvezért, csak bemondja hogy meghalt. Ezt hogy lehet orvosolni?:)
help?
Tudnátok olyan módot mondani, amiben több vár/város van a térképen?