Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja meg Budapest?
Ráadásul a Duna bal partján? <#idiota>

Na a sztereotipia megint gyõzedelmeskedett, éljenek a szürke bõrû magyar vámpírok a rejtélyes szultán-orvgyilkolós csatamezõn láthatatlanná válós egységeikkel <#hehe>

Egyre erõsebb a gyanúm hogy inkább egy nyugati néppel kezdem a játékot és a magyarokkal megvárok egy realizmus modot, bazmeg hihetetlen hogy mindig ezeket a fantasy egységeket erõltetik, bár megtisztelõ hogy a római Arcanik leszármazottait mi kaphattuk meg, remélem a törökök is kapnak roppant veszélyes dzsihád-papokat és az aztékoknak is jut majd kitépett szívekkel dobálódzó headhurler variáns... <#rolleyes>

Hát tényleg nem egy nagy szám, a legdurvább ami látszik az Halberd Militia és a Pavézés lándzsások (az utóbbiak azért elég kemények). A horvát baltások még használhatónak tûnnek, nagyot ütnek, páncélon keresztül is!

Viszont, az ne feledjük hogy ha gyalogságra van szükségünk, a lórol szállt lovagok a legkeményebb gyalogság, a Chivalric Foot Knights azért keményen üt oda.

De tény hogy ez történelmileg korrekt, a gyalogság a középkori magyar hadszervezetben szinte emlitve sincs, amikor volt a Hunyadiak korában, az jórészt cseh husszita zsoldosok voltak.

Most nézem bazz, nincsenek Huszárok a listán ?!!

nem..., de ez kb fél éve ilyen...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

PrasCo
Csakugyan egy rakás szar a gyalogságunk. Bár az is igaz, hogy csakugyan seggére vertünk a lovasságnak. ^^ És csakugyan az is igaz, hogy a kampánytérkép vicc. (bár ez valami atombéta, azért a lényeg - sajnos - látszik.) Sebaj...
mindettõl még rohadtul el fogok játszani én vele, az ziher. Budapest ide vagy oda...
Egyébként az a Battlefield Assasin igencsak odabasz. Mikor akartuk mi ÍGY megölni a szultánt...? ^^ Na mindegy, ennyi pénzért már tudhat valamit.
Gerbill
Csak nekem nem jeleníti meg a bannert?

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

Gerbill
Már úgy várom, hogy leigázzam egész európát a magyarokkal<#eplus2>

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

Campaign map :

The Return of the Jobbágy - velük van az erõ vazz, ezek nagyon durvák!!!

... és végül de nem utólsósorban....

nem akarja majd valaki alkalomadtán ezt a bibi-s bannert lecserélni? 😄

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Reméljük a középkorra való tekintettel, a nehézlovasság keményebb lesz, ami a mi malmunkra hajtja majd a vizet <#mf1><#mf1> a lovagok a középkor tankjai
Én az RTW- már többször végigvittem, több modban is, de még mindig a lovasíjászok a kedvenceim. Egyébként igazad van,a magyar lovasíjászok a késõbbi idõben már nem értek fel a sztyeppeiekkel.

III. András 1298-ban segítséget küldött Habsburg Albertnek Adolf nassaui herceg ellen. A magyar sereget mindenhol megbámulták amerre elvonultak a Rajna felé. A hosszú szakálluk a német lovagokra emlékeztetett, de a hajukat befonva hordták mint az asszonyok, könnyû ruházatban , páncélzat nélkül , száguldó lovon elõre hátra lõtték a nyilat. Ezt írták róluk a korabeli német krónikák. A régi lovasíjász harcmodor csak lassan tûnt el, hiszen hatékonyabb volt mint a nyugati harcmodor. Persze állandó gyakorlást igényelt, ezért tûnt el ,mikor a nemesség már nem igazán akart katonáskodni.

PrasCo
Halkan jegyzem fel zárójelben...: Marha jó nekünk ám, hogy a kezdõ országhatár a legnagyobb kínunk... <#zavart1> Még ha a tartományok számán menne a vita, azt is jobban megérteném, mint ezt a "két pixellel odébb a huszonhatos határkövet"-dolgot. Aztán pár év, és úgyis teljesen máshogy fog kinézni az országod, ahogy annak lennie kéne... ;]

A lovasíjászok meg akadtak késõbb is (ne feledjük, alig hagytuk el az évezredfordulót), a német lovagok szép lassan csordogáltak be az országba. Bár a késõbbi korokban talán már talán helyesebb lenne az "íjjal is(?) rendelkezõ lovas"-kifejezést használni, mert ha lovasíjászok is voltak azok, azért az már egyre kevésbé volt a sztyeppei harmodorral, neveléssel és világképpel bíró lovasíjász.
Egyébként megmondom õszintén, az RTW-t kétszer, a BI-t háromszor (ebbõl egyszer a totális hegemóniáig) végigtolva nekem már nagyon tele van a tököm a lovasíjászokkal, és örülnék neki, ha átérnénk már a középkorba. Vas, tömeg, és kõ. Soha szebbet. 😄
Bucser
Pedig körülbelülre ott a történelmi országhatár Havasalföld leválasztásával.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Pluskast
Nem az a gond, hanem az országhatárok rosszúl vannak megrajzólva. Ez max nagy jóindulattal hasonlít Magyarországra. Az hogy Horvátország külön van nem gond mert valóban 1080-ban még nem volt az ország része.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

+ a huszárok, ugye a legfontosabbat hagytam ki.

Voltak, a betelepült Kunokra, besenyõkre gondolj, gondolom õk lesznek valami alap horse archer, és a táposabb változatuk pedig a székelyek, a la MTW1.

Egyébként meg a normál nyugati nehézlovas, feudális egységek.

Szerintem nem rossz, vannak a magyar részek és Erdély, Wallachia külön rész és Horvátország emlékeim szerint ekkor még nem az ország része.

Én tuti úgy fogom fejleszteni mint ahogy a valóságban, a nyugati magyar rész kastélyos, feudális lesz, erdély pedig városos. 😊

Ezekrõl a Battlefield Assassinsról tud valaki valamit, létezett nálunk bármi ehhez hasonló...?

mikor jön már a demóóóó

Pluskast
Még azután is mert ugye a tatárjárás után IV.Béla visszahívta õket az országba mivel félt egy újabb tatár betöréstõl. De mindent egybe vetve, ha a lengyelek kapnak litván harcosokat akkor mi is megkaphatjuk a besenyõket nyugodtan.

Bucser
A besenyõ Kun lovasijjászok elég sokáig védték a végeket észak-kelet magyarországon. (cirka a tatárjárásig)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Pluskast
Mondjuk még esetleg elmenne a besenyõ (kun) lovas íjász egység.

Zsolo007
Ezért nem értem...

Pharaoh
A honfoglalás idején valóban volt, de utána mi is átvettük az európai harcmodort.

Zsolo007
Egyébként én nem értem ezt a lovasnyilas dolgot. Voltak lovasnyilasaink abban az idõben? Úgyértem valóban voltak ilyenek csatában használva? Egy kicsit nehezen tudom elfogadni ezt, tekintve a kor harcmodorát..

Pluskast
Jó kis szöveg de remélem hogy a realismos fiuk átrajzolják majd a térképet mert ez így ocsmányúl néz ki. Még csak nem is hasonlít az akkori magyar kirélyságra. Mint egy zsíros tintapaca.....

"Boasts a strong mix of heavy knights and skilled horse archers."
"Lacks good offensive infantry."

PARTHIA RELOADED! <#hehe>
A perfekt halálturmix, szarrábüntetem velük Európát! <#gun>

Meg a nyomi aztékokat is wehehehe <#hehe>

<#eljen>
kiváncsi vagyok ez a battlefield assasins mit fog tudni 😊

Nesze neked infó kies kis házánkról..

... BATTLEFIELD ASSASSINs, ROFLOL!

Sienkiewicz Tûzzel vassal regényének filmváltozatában, amit rendkívül jól megcsináltak a lengyelek, jól megfigyelhetõ a huszárok régi fegyverzete. Igaz, az a történet 1600-as évek közepére való.

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

A szárnyakat is használták itt nálunk is nem csak a lengyeleknél voltak szárnyas huszárok. Egyébként a török korszakban tényleg páncélozott lándzsás lovasságot jelentett a huszár.

Elég bénán néz ki az épület!

Zsolo007
Ó, akkor elnézést kérek...bennem egy 18.századi huszár képe élt <#vigyor5>

Err.. a középkori huszárok alapvetõen kopjás-(huszár)pajzsos középnehéz lovasság voltak, láncingtõl a félvértig mindenféle volt rajtuk.

Ha láttál lengyel Hussariáról képeket már (wiki!), a szányakat leszámítva a 15-16 sz-i magyar huszár dittó ugyanígy nézett ki (ti. tõlünk vették át Báthoryn keresztül)

Zsolo007
De a fegyverük a legnagyobb poén....kopja....legalábbis a képen az van..

morreau
Huszároknak combat bonus in snow?!<#confused>

Pharaoh
Magyarokról is jöhetne már valami infó.

Szerintem is menni fog nekik, csak egy ideig felmerült a Nov 24, + aki még nem hallott errõl infót. Ahogy hallom már leginkább csak az AI-t fejlesztik. Az hogy most már merik mutogatni a campaign mapet és egyre több infót jelzi, hogy a grafikai része már valszeg kész, nincsenek "placer"-ek az RTWbõl.

1, max két héten belül kell lennie demónak is.

szerintem is tartják, a videók alapján már majdnem kész a játék

Alwares
Már nagyon régóta ez az idõpont van bejelentve és szerimtem tartani is fogják..

Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400

vagy 5 vagy 6, vagy 12 vagy 24... 😛PP

+1 vagy 2 hónap. Ne legyünk naivak! <#nezze>

War. War never changes.

Az egyik videóban elhangzott a CA részérõl hogy November 11 v. 12én jön ki a program.

Zsolo007
Akkor én is, thenkjú veri mácccs

hmm, akkor én lemaradtam róla 😊

Bucser
Vótmá<#banplz>

Alwares
Csak nem a PcGuruban olvastad? <#buck> Reméljük tényleg igy lesz...

Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400