Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Apache00
A CD Galaxisban jövöhét közepére, végére várják a játékot.
Ugyhogy, aki eredetiben megveszi, annak sem kell már sokat várnia

😊)
Mayday
Nincs ezzel gond, merthogy en ugy latom, nem DVD9, hanem DVD5 alapbol. Egyreszt nem 100 megas rar file-ok vannak benne, masreszt az nfo irja, hogy 2 discs, es a krekket a DVD1-rol kell bemasolni.

Ket normal dvd ugyebar meg toredeke arban (sajnos) meg mindig a dual layernek. Igazan lemehetne mondjuk mar a duplaretegu lemez ara. (NWN2, Splinter Cell Double Agent es meg ki tudja, az uj jatekok kozul mennyi lesz mar olyan, ami DL DVD-t igenyel).

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

a lsutaság alternativ..., mivel eza forum nagyban kapcsolodik az érdeklõdési körömhöz igy id enem vagyok lusta irni, fõle gha még oly game is ami érdekel..., de nézd pl jó példa hogy holnapra két jegyzõkönyvet kéne legyártanom és már msot tudom hogy nem lessz emg 😛

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

van 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

😊)

Van már kinnt vhol magyar oldalon a reloadedes változat ?

Bucser
Az csak járulékos idõveszteség😄 lusták vagyunk tanulni😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Ha lusta lennél, nem irkálnál ennyit a fórumba 😊
ucso mondatra: szvsz mindenkit ezzel hitegetnek szal ez nem mérvadó 😄DD bár én már emggyõztem ösöket hogy nálam lustább embert ugyse ismernek szal esélytelen ezzel traktálniuk 😛

Na ez is 6.46 GB. Szóval, aki telepíti nézze már meg melyik cab fájlok kellenek neki ha english-t választ telepítéskor.
A felesleg kihagyásával sztem simán lehetne a méretet DVD5-re csökkenteni.

Csak halkan, mert ez illegális...

Bucser
NWN 2 tökéletesen mûködik és zerintem Medievallal sem lesz túl nagy gondom😄 Meg pacific Storm sem tûnik túl bugosnak és mellé még le van szedve Teljes deadwood 3-as szezon meg Weeds 2-es lesz mivel elfoglalnom magam😄 Az igazi gond a tanulásra fordított affinitással van😄 Anyám azt mondja ha olyan szorgalmas lennék mint amilyen jó felfogóképességem van akkor már 3 diplomám lenne😄

Csak lusta vagyok😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Methylisocloro
Pedig egyszerû: levizsgázol és a vizsgaidõszak végére lesz már olyan patch hogy használhatók a játékok 😊
bár ne lenne igazam

sehogy... 😄

Vagy ez lesz, vagy az... Döntsd el 😊
Bucser
Na bazze... NWN2 meg Medieval 2 hogyan lesz nekem ebbõl vizsgaidõszak??

Holnapra vártam, de úgy látszik a gyorsaság elemi ösztön egy kódfeltörõ&gémernél 😊

Kiváncsi vagyok arra vajon ez is egy hulladék lesz (mint ált. a mostani játékok), vagy tartalmilag azért hoz egy elvárható szintet. Demo ügyileg rtw róka, új gráffal azt jónapot.
ChevyG work
én is most találtam!!!!

Medieval 2 Total War (c) Sega RELOADED

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

Mayday
2006-11-09 PC Game ISOs Medieval 2 Total War (c) Sega RELOADED 140x50 MB

Nem kicsi a cuccos 😊

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

a.carkey

A medve nem játék.

számomra is..., olyanyira hogy gyk rtw volt az elsõ amiben nem nyomtam le a csaták 99%-t autora... 😛

Ja oké félreértettem 😊

Ami a menüket illeti eleinte tényleg szórakoztató lenne de az 50-ik alkalom után már nem annyira, nagyobb birodalomnál gyakran van olyan hogy körönként tucatnyi kémet gyártok mert beszivárgásnál hullanak mint a legyek, na ezeket nem akarnám mind egy külön submenüben csinálni bõven elég "strapa" hogy kattingatnom kell a városmenüben <#idiota>

Ezért nem hiányolom az assassinos videókat sem, RTW-ben elég volt video csak a csodáknak mert azt minden játékban csak egyszer szerezte meg az ember és így tényleg volt értelme de hogy körönként háromszor nézzem meg hogy az assassinom éppen felgyújt valamit...

Egyébként nemtudom számomra a kampány a játék lényege nem a csaták.
Nem ezel van a gond,hanem a menükkel mint irtam fel lehetne dobni egy ilyesmi rendszerrel öket amiket alant vázoltam.
Ez olyan Sid Meyer Pirates-osnak hangzik 😊

Total War, az egész stratégiai térkép csak azért van mert önmagukban a csaták unalmasok lennének egy idõ után, tök véletlen hogy végül a strat rész is kivállóra sikerült.

Rome topikban volt egy srác aki azt nehezményezte hogy az RTW-ben nincs kultúrális gyõzelem meg ilyen szarságok, jót röhögtem, na az már tényleg túlzás volt 😊

Én ki vagyok békülve az RTW-s diplomáciai rendszerrel, eleinte idegesített hogy az AI rendszeresen felrúgja a szövetséget meg ilyenek de idõvel megbékéltem ezzel végül is a játék a háborúkról, világuralomról és a csatákról szól elsõsorban szal érthetõ ha a szomszéd betámad van is egy ilyen mottó az egyik betöltõképernyõn hogy az erõsebbel kötött szövetségben nem lehet megbízni.
De még így is lehet jókat kavarni pl pénzzel pumpálni egy népet hogy ugorjon neki a másiknak és amikor már majdnem nyer akkor elzárni a csapot és lerohanni mindkettõt, kémekkel szemétkedni stb.

irta hogy ugyan ugy rohangálnának a mapon..., ergo me glehetne oldani hogy le lehessen õket vadászni 😊 mongyuk a vesztegetést viszont tényleg nemtom hogy menne a trontermes módszerrel

A rómás rendszerrel viszont diplomáciailag teljesen el lehet szigetelni egymástól frakciókat pl lehetetlenné lehet tenni hogy valaha is békét kössenek csak pár profi assassin kell hozzá akik levadásszák a diplomatákat, ez a tróntermes megoldással már nem mûködne.

<#eljen><#zavart1><#eljen> szvsz sokat dobtak anno a feelingen 😊

Serpa
nincs rá jó válasz.

sztem nem problémás ha manapság egyre többször, már-már a filmes trailerekkel ér fel némely játékok trailere.

ez kell a népnek, és sztem elég sokáig nem is fog megváltozni.
vmi lagymatag trailer kevesebb szemet vonz, ez a mai világ, PR.

Azok ebben a részben benne lesznek.
ott a pont, meg én a shogunos videket is nagyon hiányolom (pl bérgyilkolásnál) azok is nagyon hangualtosak voltak 😊

Zsolo007
Én egyetértek veled 😊

Mondjuk ugyanezt meglehetne pl csinálni lenne egy másik opcio stratégia,tervezés vagy ehhez hasonlo rémennél,beadna egy sátrat a háttérben pattog a tüz kintröl beszürödne a sereg morajlása közben pedig a tábornokok gyürüjében ott lenne a világ térkép,a seregeidet mutatná hol vannak,és az ellenség által felderiteteket is.Nem lenne benne semmi extra még csak ujdonság sem csak fokozná a hangulatot.Vagy a kém menü egy külön kis kocsmában lenne és ott bérelnéd fel az ügynökeid,ugyanezt meglehetne oldani mindenre.Sok jo lehetöség van a játékban ,de ehhez szerintem ilyen menüket is kelett volna gyártani ami szerintem nem lehet tul nagy feladat,hihetetlen mértékben megdobná az egészet persze lehet csak én látom igy...
ui nem értem miért nem csinálták meg ezt eddig is,egyszerü lenne megoldani és szerintem nagyot adna a hangulathoz és a játékélményhez,nem hiszem el ,hogy ilyen és ehhez hasonlo ötletek nem jutnak az eszükbe...
Szerintem az egész diplomácia rendszerre ráférne egy restaurálás,pl jo ötlet és azt hiszem a shogunban igy volt,egy tronterem ott fogadnád/küldenéd a követeket,bonyolitanád le a különféle diplomáciai dolgokat,ott ajánlhatnád fel a lányod kezét stb stb.Lenne egy menü fel lennének sorolva az országok rákattintanál kiválasztanád mit akarsz majd mondjuk 1-2 körön belül jönne a válasz,meghagyhatnák a diplomatákat stb, csak ebben a menüben lehetne velük ügyködni a térképen meg mennének ide-oda, hogy ne legyen azért kihalt az sem.Véleményem szerint ez egyben praktikus és hangulatos megoldás lenne,jo kis aláfestö zenével ááá:/
Jah...az klassz lenne, de a királylányos mászkálgatást átírhatnák valami másra...vagy jobb hatékonyságúvá. 😊

www.republiknet.hu

Át kell irni a txt-ben valamit a medieval topikban irták aszthiszem a 7-es oldalon..
a.carkey
Én is újrakezdtem Earlyrõl a magyarokkal az elsõ Medievalt. 😊
Ha mákom van, mire a 2. részt kézhez kapom végignyomom az elsõt ...

Nem emlékeztek, hogy az elsõ részben a Crusadehez mi kellett? Mitõl függött, hogy melyik nép indíthatja? A magyarokkal vmi miatt nem akart lassan 100 év alatt sem akart épülni chapter house egy fullra kiépített tartományban sem úgy, hogy nincs jelenleg futó hadjárat.

Mitõl függött, hogy tudtad-e gyártani egy elfoglalt terület egységeit? Pl. magyarokkal miért nem lehet teutonokat kreálni, ha tiéd a lovagrend területe és ott minden ki van építve? Vagy ennyire le voltak a mieink "butítva"?

A medve nem játék.

Hmm nemrég elövettem a medivelt jokat játszottam vele és gondolkoztam azon mi lenne ha azzal a grafikával csinálnák meg eztis,a kampányra rákoncentrállva kihozva belöle és az ai-bol a lehetö legjobbat.Annak a grafikának az elönye hogy kb 2-3-x-or ennyi embert is elbirna ugy a gép, és valahogy komplexebbé tehetnék,nagyobb terepek, több hadsereg egyidejü koordinálása,stb stb stb.Álmodozok:/
Meik demot probáltad? egyébként ez csak egy demo akiknek már megvan a teljes irták ,hogy a kezelhetöség a kamera javult,és a játékot eléggé jora értékelte pl az egyik ipse minden idök legjobb total war-jának titulálta pedig már a shogun ota nyomja,nagyon várom már.
értem én de azzal meg hiába van bajod nem fog megfordulni a kedvedért 😄
sajnos igy müködnek a dolgok mert ez kell a birka népnek evvan 😊

Zsolo007
Nemérted. Nekem a világgal van a bajom <#vigyor3>. Azzal, hogy ennyire grafbuzi lett mindenki. #1455-ben jó pár dolog van amivel egyetértek, bár nem sokat játszottam a demóval azt meg kell hagyni.

Sajnos ez a helyzet, grafika mindenek felett, minden más le van szarva 😞

Zsolo007
ehézkes az irányítás, amit a Rome-ban eltaláltak, itt elrontották. Igaz, felül lehet bírálni a billentyûzetkiosztást, de az egér funkcióit nem. Én például megszoktam, hogy ha az egeret a képernyõ valamelyik oldalához irányítom, akkor síkban eltolja a kamerát, de itt elforgatja. A másik, amikor ott duplán kattintottam a terület valamely pontjára (ahol nincs egység), akkor a kamera odaugrott, itt viszont a kamerát függõleges irányban megdönti.

3 féle kamera is van ha jól rémlik a demóból. Van az eredeti (shogun) aztán van a medieval/rome-os, és van egy új megint...

Amirõl te írsz az pont a shogunos, ha jól rémlik 😊

morreau
Próbáld ki: játék közben options és az egér funkciosgombját állítsd át! <#nezze>

ez midn igaz de msot õszintén egy trailerben mit lehet látványosan msát bemutatni? az interface-t? ugyis csak akkor fogod érezni azt ha kiprbálod..., a funkciókat? egyrészt nem látványos másrészt szintén akkor fogod csak rendesen értékelni ha te probálod ki sajátkezüleg... 😊

Zsolo007
Ez inkább költõi kérdés volt tudod. Tisztában vagyok a trendekkel. Engem csak az húzott fel, hogy a nagy gold tréler amitõl többen elájultak 70% arról szólt, hogy hogyan nyírják ki egymást a polihuszik 😊. Namost ez egy fpsnél tök jó, de egy stratnál nembiztos, hogy nyerõ.

Mondd meg nekem, hogy melyik csatában lesz arra idõd, hogy azt bámuld, hogy nyírják egymást az egységek...

Az elején tuti fogod bámulni, de meddig? Eleinte én is csodáltam a légiósokat RTW-ben. De ettõl nem lett jobb az AI...Viszont a játékot jól eladták vele....

Hadd ne folytassam, szerintem érted.

UI.: Modok..szerintem elég baj az, ha a készítõk a játékot úgy adják ki, hogy a játékosoknak modokkal kell javítaniuk.

Besz
Kipróbáltam a Demo-t elõzõ hétvégén, nagyot csalódtam benne. Eddig számomra rosszabb az RTW-nél. <#levele>

Nehézkes az irányítás, amit a Rome-ban eltaláltak, itt elrontották. Igaz, felül lehet bírálni a billentyûzetkiosztást, de az egér funkcióit nem. Én például megszoktam, hogy ha az egeret a képernyõ valamelyik oldalához irányítom, akkor síkban eltolja a kamerát, de itt elforgatja. A másik, amikor ott duplán kattintottam a terület valamely pontjára (ahol nincs egység), akkor a kamera odaugrott, itt viszont a kamerát függõleges irányban megdönti.
Átláthatatlan a csatamezõ. Túl szép, és részletes a környezet, az aljnövényzet. Ha felülrõl ránéztem a hadseregre, akkor nem tudtam kivenni az egységek típusát. Íjász, vagy gyalogság az ott oldalt? Rá kell közelíteni, vagy ki kell jelölni az egységeket ehhez. Így eltartott egy ideig, amíg megjegyeztem mi hol van. Rome-ben csak felülrõl ránéztem, és egybõl belõttem mindezt. Jó, ki lehet kapcsolni a füvet, de az se segít sokat.
Elég lett volna egységenként egy zászló, sokszor jártam úgy, hogy közepes magasságból szemlélõdve a zászlók tömkelege eltakarta a hadakózó feleket. Meg miért irreálisan magasak? 6-8 méterre saccoltam õket.
Célravezetõbb, nemcsak erõforrás kímélõ volt az, hogy egy egységben azonosan néztek ki az emberek. Itt ezt a klónozást elhagyták, véges számú variáció létezik csapaton belül. Ennek az az eredménye, hogy ha szorosan egymás mellett áll két eltérõ csapat, akkor egymásba olvadnak. Nem lehet gyorsan felmérni, meddig tart az egyik, és hol kezdõdik a másik, ami például akkor fontos, ha kijelölés nélkül akarod felmérni az egység létszámát. Vagy próbálja meg valaki csata közben megtalálni a saját, vagy az ellenség vezérét! A Rome-ban csak a tisztek kaptak eltérõ megjelenítést, ott ez gyorsan ment.
Kivégzések, és test a test elleni küzdelmek. Az effekt szintjét a legmagasabbra állítva is alig tapasztaltam ilyet, ezért nem sokat vesztünk, ha ezt levesszük. Aztán volt, amikor csak egyhelyben állt a fickó, majd hirtelen véres lett a páncélja, pedig nem csinált semmit. Zavart, amikor egy pihent egységet a csata kellõs közepébe irányítottam, a futás ki volt jelölve. Futottak is rendesen, de amint az elsõ sorok elérték az ellent és elkezdtek harcolni, a lemaradó többség gyaloglás fogta a dolgot, vagy néhány egyszerûen lecövekelt.
Volt még egy idegesítõ effekt, ha egyáltalán annak lehet nevezni, mindenesetre szemrontó hatása az van. Ágyúlövések esetén megremegteti a képernyõt. Irtó zavaró, ezt minek kellett? Elképzelem, milyen lett volna ezzel például a Blitzkrieg, ha ott is ilyen hülyeséget alkalmaztak volna.
A textúrák pedig elmosottak, az arcokat nehezebb kivenni, mint az elõzõ részben. De ezt arra fogom, hogy nem elég jó a videokártyám.
Szerintem a lovasság gyengébb lett.
Összegezve, a grafikára túl sok hangsúlyt fektettek, ez meg is látszik, mert tényleg szép lett, de ez rontja az átláthatóságot, az irányítás hatékonyságát. Kicsit olyan érzésem volt, hogy nincs beleszólásom a történésekbe, zajlik minden magától, majd a túlerõ dönt alapon. Arra jó, hogy szép videókat lehessen készíteni, vagy gyönyörködni a közelharcban. Másra nem.
Van azért pozitív véleményem is róla. Remekül optimalizálták a játékot, elég jól fut még ez én gépemen is (majdnem teljes beállítás mellett), ami bevallom, nem egy mai darab. Bár magasra véve mindent, mintha nyúlna az egész, de nem szaggat. Meg talán az, hogy a csata tovább tart, nincs olyan hamar vége. Másrészt az ellen használ tartalékot, nem küldi rád az egészet egybõl. Bár lehet, hogy itt csak a scriptek miatt volt így.

Elnézést a hosszú szövegért, és a negatív hangvételért. Persze nem felejtettem el, hogy ez még csak a demo. Csak kíváncsi vagyok véleményetekre! Nekem ez maradt meg a demo után.

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

Apache00
Ja a szemetek, már biztos elfoglalták a fél világot (talán már csak mi tartjuk magunkat a német és angol hoditok ellen😊)
De most már kibirom ezt a pár napot, nem is baj hogy ide késöbb érkezik, mert legalább nyugodtan tudok tanulni a jövöheti nyelvvizsgámra. Azért remélem nem fog annyit késni a magyarországi megjelenés, mint anno a Rome esetében.
Amugy nekem meg pont a Shogun nincs meg eredetiben, az elsö eredetim a Myth:The fallen lords volt, ami máig az egyik kedvenc stratégiám. Ha megcsinálhatnák Total War szerüen azt a játékot, nálam mindent vinne.

én arra emlékszem, hogy amikor megláttam a shogunról a képeket valamelyik akkori játékos újságban, meg elolvastam a cikket, na akkor lettem szerelmes a total warba 😊 "Ezt a játékot meg kell vennem!!") 😊 az volt az elsõ játék amiért pénzt adtam ki.... ^^
jah, és ma postázták el Angliából a med2-met 😊😊 remélem péntekre itt lesz, angliában már játszanak vele (meg németo.-ban is)

már rég...

mar lelehet szedni német verziot 6gb