Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ugyhogy, aki eredetiben megveszi, annak sem kell már sokat várnia
Ket normal dvd ugyebar meg toredeke arban (sajnos) meg mindig a dual layernek. Igazan lemehetne mondjuk mar a duplaretegu lemez ara. (NWN2, Splinter Cell Double Agent es meg ki tudja, az uj jatekok kozul mennyi lesz mar olyan, ami DL DVD-t igenyel).
- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
😊)
Van már kinnt vhol magyar oldalon a reloadedes változat ?
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A felesleg kihagyásával sztem simán lehetne a méretet DVD5-re csökkenteni.
Csak halkan, mert ez illegális...
Csak lusta vagyok😄
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
bár ne lenne igazam
Kiváncsi vagyok arra vajon ez is egy hulladék lesz (mint ált. a mostani játékok), vagy tartalmilag azért hoz egy elvárható szintet. Demo ügyileg rtw róka, új gráffal azt jónapot.
Medieval 2 Total War (c) Sega RELOADED
P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!
Nem kicsi a cuccos 😊
- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...
A medve nem játék.
Ami a menüket illeti eleinte tényleg szórakoztató lenne de az 50-ik alkalom után már nem annyira, nagyobb birodalomnál gyakran van olyan hogy körönként tucatnyi kémet gyártok mert beszivárgásnál hullanak mint a legyek, na ezeket nem akarnám mind egy külön submenüben csinálni bõven elég "strapa" hogy kattingatnom kell a városmenüben <#idiota>#idiota>
Ezért nem hiányolom az assassinos videókat sem, RTW-ben elég volt video csak a csodáknak mert azt minden játékban csak egyszer szerezte meg az ember és így tényleg volt értelme de hogy körönként háromszor nézzem meg hogy az assassinom éppen felgyújt valamit...
Total War, az egész stratégiai térkép csak azért van mert önmagukban a csaták unalmasok lennének egy idõ után, tök véletlen hogy végül a strat rész is kivállóra sikerült.
Rome topikban volt egy srác aki azt nehezményezte hogy az RTW-ben nincs kultúrális gyõzelem meg ilyen szarságok, jót röhögtem, na az már tényleg túlzás volt 😊
Én ki vagyok békülve az RTW-s diplomáciai rendszerrel, eleinte idegesített hogy az AI rendszeresen felrúgja a szövetséget meg ilyenek de idõvel megbékéltem ezzel végül is a játék a háborúkról, világuralomról és a csatákról szól elsõsorban szal érthetõ ha a szomszéd betámad van is egy ilyen mottó az egyik betöltõképernyõn hogy az erõsebbel kötött szövetségben nem lehet megbízni.
De még így is lehet jókat kavarni pl pénzzel pumpálni egy népet hogy ugorjon neki a másiknak és amikor már majdnem nyer akkor elzárni a csapot és lerohanni mindkettõt, kémekkel szemétkedni stb.
sztem nem problémás ha manapság egyre többször, már-már a filmes trailerekkel ér fel némely játékok trailere.
ez kell a népnek, és sztem elég sokáig nem is fog megváltozni.
vmi lagymatag trailer kevesebb szemet vonz, ez a mai világ, PR.
www.republiknet.hu
Ha mákom van, mire a 2. részt kézhez kapom végignyomom az elsõt ...
Nem emlékeztek, hogy az elsõ részben a Crusadehez mi kellett? Mitõl függött, hogy melyik nép indíthatja? A magyarokkal vmi miatt nem akart lassan 100 év alatt sem akart épülni chapter house egy fullra kiépített tartományban sem úgy, hogy nincs jelenleg futó hadjárat.
Mitõl függött, hogy tudtad-e gyártani egy elfoglalt terület egységeit? Pl. magyarokkal miért nem lehet teutonokat kreálni, ha tiéd a lovagrend területe és ott minden ki van építve? Vagy ennyire le voltak a mieink "butítva"?
A medve nem játék.
sajnos igy müködnek a dolgok mert ez kell a birka népnek evvan 😊
Sajnos ez a helyzet, grafika mindenek felett, minden más le van szarva 😞
3 féle kamera is van ha jól rémlik a demóból. Van az eredeti (shogun) aztán van a medieval/rome-os, és van egy új megint...
Amirõl te írsz az pont a shogunos, ha jól rémlik 😊
Mondd meg nekem, hogy melyik csatában lesz arra idõd, hogy azt bámuld, hogy nyírják egymást az egységek...
Az elején tuti fogod bámulni, de meddig? Eleinte én is csodáltam a légiósokat RTW-ben. De ettõl nem lett jobb az AI...Viszont a játékot jól eladták vele....
Hadd ne folytassam, szerintem érted.
UI.: Modok..szerintem elég baj az, ha a készítõk a játékot úgy adják ki, hogy a játékosoknak modokkal kell javítaniuk.
Nehézkes az irányítás, amit a Rome-ban eltaláltak, itt elrontották. Igaz, felül lehet bírálni a billentyûzetkiosztást, de az egér funkcióit nem. Én például megszoktam, hogy ha az egeret a képernyõ valamelyik oldalához irányítom, akkor síkban eltolja a kamerát, de itt elforgatja. A másik, amikor ott duplán kattintottam a terület valamely pontjára (ahol nincs egység), akkor a kamera odaugrott, itt viszont a kamerát függõleges irányban megdönti.
Átláthatatlan a csatamezõ. Túl szép, és részletes a környezet, az aljnövényzet. Ha felülrõl ránéztem a hadseregre, akkor nem tudtam kivenni az egységek típusát. Íjász, vagy gyalogság az ott oldalt? Rá kell közelíteni, vagy ki kell jelölni az egységeket ehhez. Így eltartott egy ideig, amíg megjegyeztem mi hol van. Rome-ben csak felülrõl ránéztem, és egybõl belõttem mindezt. Jó, ki lehet kapcsolni a füvet, de az se segít sokat.
Elég lett volna egységenként egy zászló, sokszor jártam úgy, hogy közepes magasságból szemlélõdve a zászlók tömkelege eltakarta a hadakózó feleket. Meg miért irreálisan magasak? 6-8 méterre saccoltam õket.
Célravezetõbb, nemcsak erõforrás kímélõ volt az, hogy egy egységben azonosan néztek ki az emberek. Itt ezt a klónozást elhagyták, véges számú variáció létezik csapaton belül. Ennek az az eredménye, hogy ha szorosan egymás mellett áll két eltérõ csapat, akkor egymásba olvadnak. Nem lehet gyorsan felmérni, meddig tart az egyik, és hol kezdõdik a másik, ami például akkor fontos, ha kijelölés nélkül akarod felmérni az egység létszámát. Vagy próbálja meg valaki csata közben megtalálni a saját, vagy az ellenség vezérét! A Rome-ban csak a tisztek kaptak eltérõ megjelenítést, ott ez gyorsan ment.
Kivégzések, és test a test elleni küzdelmek. Az effekt szintjét a legmagasabbra állítva is alig tapasztaltam ilyet, ezért nem sokat vesztünk, ha ezt levesszük. Aztán volt, amikor csak egyhelyben állt a fickó, majd hirtelen véres lett a páncélja, pedig nem csinált semmit. Zavart, amikor egy pihent egységet a csata kellõs közepébe irányítottam, a futás ki volt jelölve. Futottak is rendesen, de amint az elsõ sorok elérték az ellent és elkezdtek harcolni, a lemaradó többség gyaloglás fogta a dolgot, vagy néhány egyszerûen lecövekelt.
Volt még egy idegesítõ effekt, ha egyáltalán annak lehet nevezni, mindenesetre szemrontó hatása az van. Ágyúlövések esetén megremegteti a képernyõt. Irtó zavaró, ezt minek kellett? Elképzelem, milyen lett volna ezzel például a Blitzkrieg, ha ott is ilyen hülyeséget alkalmaztak volna.
A textúrák pedig elmosottak, az arcokat nehezebb kivenni, mint az elõzõ részben. De ezt arra fogom, hogy nem elég jó a videokártyám.
Szerintem a lovasság gyengébb lett.
Összegezve, a grafikára túl sok hangsúlyt fektettek, ez meg is látszik, mert tényleg szép lett, de ez rontja az átláthatóságot, az irányítás hatékonyságát. Kicsit olyan érzésem volt, hogy nincs beleszólásom a történésekbe, zajlik minden magától, majd a túlerõ dönt alapon. Arra jó, hogy szép videókat lehessen készíteni, vagy gyönyörködni a közelharcban. Másra nem.
Van azért pozitív véleményem is róla. Remekül optimalizálták a játékot, elég jól fut még ez én gépemen is (majdnem teljes beállítás mellett), ami bevallom, nem egy mai darab. Bár magasra véve mindent, mintha nyúlna az egész, de nem szaggat. Meg talán az, hogy a csata tovább tart, nincs olyan hamar vége. Másrészt az ellen használ tartalékot, nem küldi rád az egészet egybõl. Bár lehet, hogy itt csak a scriptek miatt volt így.
Elnézést a hosszú szövegért, és a negatív hangvételért. Persze nem felejtettem el, hogy ez még csak a demo. Csak kíváncsi vagyok véleményetekre! Nekem ez maradt meg a demo után.
"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz
De most már kibirom ezt a pár napot, nem is baj hogy ide késöbb érkezik, mert legalább nyugodtan tudok tanulni a jövöheti nyelvvizsgámra. Azért remélem nem fog annyit késni a magyarországi megjelenés, mint anno a Rome esetében.
Amugy nekem meg pont a Shogun nincs meg eredetiben, az elsö eredetim a Myth:The fallen lords volt, ami máig az egyik kedvenc stratégiám. Ha megcsinálhatnák Total War szerüen azt a játékot, nálam mindent vinne.
jah, és ma postázták el Angliából a med2-met 😊😊 remélem péntekre itt lesz, angliában már játszanak vele (meg németo.-ban is)