Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nonplayable = nem játszható
playable = játszható

Szerinted mi lesz? <#idiota>

Az évszámhoz a körök helyett meg csak egy pontosvesszõ kell a desc_stratban hogy ez a sor így nézzen ki:
;show_date_as_turns

grotesk
miér dezertálnak keresztes hadjáratkor olyan sokat? nektek is ez van? vagy csak én vagyok béna?

Sziasztok!Azt szeretném kérdezni,hogy a nonplayable-t is átteszem a playable-be akkor mi lesz?És még vlmi,kijavitottam a descr_stratban hogy ne köröket mutasson,hanem évszámot,de nem mûködött és plusz nem is tudtam új kampinget kezdeni ameddig vissza nem állitottam.Erre esetleg vlkinek vlmi ötlet?

Tomalak
Ez a gyakorlatban nem tudjátok mit jelent? És én hogy tudok? 😊

haló!!! mit kezdjek az inquisitorokkal, ugyanis legyilkolták a fél családomat, és persze nem hagyják abba????,(Persze nem csodálom mer kb 100 pápát nyírtam már ki)de mégis..... 10-es assassin is elég csekély eséllyel megy ellenük, a pápa meg nem hajlandó békét kötni, akármennyivel is próbálom rávenni a kibékülésre. Egyáltalán nincs rá valami mód hogy az egész pápai frakciót kiírtsuk??
unpacker-t nem adjak ki addig nem hiszem hogy lesz, utanna meg vszinu <#smile>

http://twonline.jatekok.hu
Looserke
van olyan site, ahol az összes játékban lévõ egység adatait meg lehet nézni, mert a Rome-hoz találtam, de ehhez nem...

fizesd le <#hehe>

#1876-re ment

Sega\Medieval II Total War\Data\world\maps\campaign\imperial_campaign
könyvtárban megkeresed a desc_strat.txt fájlt,

; Custom campaign script generated by Romans Campaign Map Editor

campaign imperial_campaign
playable
england
france
hre
spain
venice
end
unlockable
sicily
milan
scotland
byzantium
russia
moors
turks
egypt
denmark
portugal
poland
hungary

Venice és Sicily közül kitörlöd az "end unlockable" szöveget és mented a fájlt 😊

Automatikusan térítik a tartomány népét ahol éppen vannak.

"macedon, pontus, armenia, dacia, scythia, spain, thrace, numidia"

Ezeket akár ezerszer is kiírthattad de játszani csak a desc_strat.txt file átírásával lehetett velük szal nyugi <#nezze>

Hali. Lenne két kérdésem. A Kardinálisnak illetve a papoknak mi a szerepük? Valamit be lehet e úgy nézni csata térképen a falvakba és városokba mint a RTW-ban?

bazza

És lám, bevégeztetik a franciskáknak. Játszadoztam velük, de nincs esélyük. Amint látjátok épp a döntõ ütközetet tervezgetjük. Lehet fogadni <#eplus2>

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

bazza
OMG bazd te mirõl beszélsz? Ha kiírtottál egy frakciót, akkor azt már választhattad új kampánynál! Shut up!<#gonosz3>

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

adios
Miért?
Végigvitted valamelyik római frakcióval, aztán lehetett lenni egyiptommal,gallokkal,görögökkel, de például arméniával,spanyolokkal,makedónokkal nem.És ezt csak a minden nép játszható móddal lehetett orvosolni.Úgyhogy nem értem miért mondod ezt.<#nemtudom>

ha lövésed sincs róla ott mivel akkor minek magyarázol hülyeséget? 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

adios
Rome-ban sem volt úgy hogy amelyik népet elfoglalod azzal lehetsz, hanem volt asszem 9-10 nép amivel lehetett kampányt kezdeni és ennyi.De ott is volt egy minden nép játszható mod, amivel aztán már valóban minden néppel lehetett lenni.

Ryleh
sorry...elkéstem egy percet😊))))<#worship>

Ryleh
lehet...a total war online magyar site-on fenn vana letöltések között a "minden nép játszható" fityfene....azt másold be,felülirod,és fenn virit az összes nemzet pajzsa...mint a Rómában....(nem irok romát.....csak😊)))

LasDen

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Gerbill
Nekem még nincs meg a játék, de a Romaban, ha jól emlékszem, úgy mentek a dolgok, hogy amelyik népet leigáztuk a kampányban, azzal játszhatunk. Szóval kiválasztotok egy Magyarországhoz közeli nációt, és gyorsan elfoglaljátok az összes magyar területet, majd mentés kilépés(esetleg játék újraindítás)és ha minden igaz, már a magyarokkal is lehet a kampányt vinni.

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

Eree én is kíváncsi lennék.

Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors győzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk őket a magaslóról.\" Mike őrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!

Én angolokkal játszok, és nálam a milánóiak pokoli erõsek (1160 körül)... Nem az hogy sok területük van de a semmibõl jön 5-600-s seregekkel eccerre legalább 10el... Egy ilyet megfogtam de megint támad... Nem fogadtam el hogy megadjam magam, még én nyertem ugyan területet de nagy veszteségek árán... A Pápához is kicsit visszanyaltam magam... Szövetséges vok lengyelekkel, mórokkal, velencével... Mindegyik támadja ahogy még franciák is de egyelõre nem sok sikerrel... Keresztes hadjáraton 1 kör kellett volna hogy én szerezzem meg Jeruzsálemet hát nem így lett... Lengyelek gyorsabbak voltak... Azért elfoglaltam egy egyiptomi területet vígaszként... Bár vagy 15körig volt csak az enyém de mégis...

R0sc0
Hogyha magyarokkal szeretnék lenni akkor azt hol kell kiválasztani?

LasDen
egyre rosszabb a helyzetem....Brant nagyon nehezen tudom megtartani. Kinyírtam a frakcióvezetõjüket, aztán az örököst, de csaknem nyugszanak. Gondoltam egy diplomatával mék és segítséget kérek a lengyelektõl, erre a következõ körben jöttek és megtámadták Isila v mi városomat. Alig 100 emberem van ott. Pedig a tervem az volt, hogy míg Venice Brant ostromolja én erõt gyüjtök Bukarestben és visszafoglalom Pestet, de így nem sok esélyem marad.

Ha tovább romlik a helyzet én újat kezdek....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Ryleh
egyet hiányolok....a régihez képest....a középkor 3 részre szedését..ebben ugye kimarad??...peccsel is??...(lehet ma ultralol vagyok😊))))

hehe, mikor magyarokkal nyomtam es papa keresztes hadjaratot hirdetett, milan es nemet romai ment harcba! csak!!!

most egyiptommal vagyok, nyomom szent haborut bizanc ellen, torokkel az oldalamon erre benyomja papa keresztes hadjaratot Antiochiai varosomra! Es hanyan csatlakoznak???
Nemet romai, lengyel, francia, milan, velence, dania, spanyol..
Eloszor is torok-egyiptomi szent seregeinket porrba zuztak mikozben ostromoltuk Konstantinapolyt! Most 1 kornyire van tolem 1 nemet 1 lengyel es 1 dan keresztes sereg :-))
es kemeimmel latom hogy a tobbiek is szepen uton vannak plus meg 1 nemet sereg!

hmm, olyan konnyen ment eddig minden hogy mar epp azon gondolkodtam befikazom gamet totalwar forumon, de most storno a panasz! :-) 1ellore!

nah Allah ahkbar :-) megyek keresztyeneket oldokolni!
Ryleh
annexio ...bekebelezni....lehet egy diplomatával is sikerülhet..(bribe)...proba..és hátha

Hi! Nincs túl nagy angoltudásom, és nem értem, hogy itt mit kell csinálni. Plz valaki fordítsa le nekem, vagy mondja el, hogy mit kell csinálni. Elõre is köszi!

hoy ehh

Ryleh
hali...az nagyon LOL ,hogy ha a sziciliaiakkal tolom,és folyton kinyirom a pápai sereget??....aszthittem átteszik Avignionba,vagyy akárhová a francba..(franciába)...hgogy tiszta legyen az itáliai csizma...de ahogy kinyirom,már jön is a következõ enklávé,és nincs pardon😊))

asszem elsõbbségi szabály van, aki elõbb veszi ostrom alá a várost, hiába mész támogatni a szövidet akár 10szer akkora sereggel, az övé lesz a város.

WÁÁÁÁ de gyökér vok csak volt még 3ellenség akit lekellett ölnöm...de ÁÁÁÁ ez mekkroa kibaszás én gyõztem le a seregüket a nyomorék bizánciak megfutamodtak erre az övék lett a terület:S

PrasCo
Rohadtul katolikus leszel, csaták után (a keresztényeket) elengeded, és persze diplomácia, diplomácia agyba-fõbe...

Pluskat... izé... örülök neki.
úgy érzem ez totál szopás:
Ostrom alá vettük a szövetséges bizánccal Szófiát, de kitörtéek a lázadók...és bizánc betörte a falat aztán ott tönkre verték a bizánci sereget (nekem csak egy nehézlovasságom és két ijász egységem volt), az eleinte csak ijászokkal támogattam...de mikro jött a lázadók lovassága a bizánciak elfutottak a gecibe és én maradtam 140eberrel 300ellen...de aztán megesemmisítettem az ellenfelet és most szopok mer nincs faltörõ kosom és még a kastélyt bekéne törnöm:S de nemtudok micsinálni

Megöltem a skótokat de a pápa folyton kérte ne öljem meg õket de muszáj voltX)... Nem lehet vhogy visszakerülni a pápa kegyeibe? Ha igen hogy lehetj obba lehet vele (keresztes hadjáratokon kívül)

sztem 1.00-ra bõven elég beállítani. egyébként ezzel a megoldással az a baj, hogy a karakterek ugyanúgy 2 évenként fognak 1 évet öregedni, tehát átszámolva marad ugyanúgy minden. ráadásul felborul a balance, mivel nagyon hamar az összes épületedet föl tudod építeni, mivel körönként ugyanannyi pénzt kapsz, mint 2.00nál csakhogy itt duplaannyi kör van, ergó duplaannyi pénzed jön be "évenként". és nem csak neked 😉

Pluskast
Én most a törökökkel próbálkozom és ott nagyon érdekes, hogy a legjobb és legerõssebb egysüget a janicsár gyalogost nem a castle, hanem a város termeli ki...

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Van benne... de asszem csak az "5 nagy"-nál, a kissebb factionoknél csak egy mondat.

Próbáld ki custom battle-ben!

Hello ! Aki tolja az angolokat mondja már el hogy hol lehet az armoured spearmeneket képezni !! plz..van már fullos erödöm, de nincs a menüben...
köszi
Hmuda
<...>\SEGA\Medieval II Total War\data\world\maps\campaign\imperial_campaign\descr_strat.txt

Másolatot csináljatok, vegyétek le az írásvédelmet és lehet buherálni.

"timescale 2.00" sort átírni "timescale 0.50"-re. Sokkal lassabban fog telni az idõ (egy örökkévalóság mire megjön a puskapor pl). Így két kör lesz egy év és ennek megfelelõen fognak öregedni a karakterek is. Az, hogy most ez okoz-e még extra bugokat azt passzolom.

Akit zavar, hogy az évek helyett a körök számát jelzi a homokóra alatt az a "show_date_as_turns" sor elé rakjon egy ";"-t és máris az éveket jelzi (kényelmesebb mint a faction oldalt nyitogatni, úgysincs jelentõsége, hogy mennyi kör telt el).

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

pusztulat1
hali angolokkal tolom szerintem oszetettebb mint a rome csak magyaritás kéne es karácsonyig ellenék

Nekem is ugyanez a problémám meg még pár embernek. Jó lenne tudni hogy mi nem kerek.
Hmuda
Nem hiányzik. Türelemmel kell lenni.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Zsolo007
Egyébként nem értem ,hogy ebbeõl miért hiányzik a lelkesítõ beszéd...
Ez nagyon el volt találva a rome-ban...

aha, nagy élmény volt 😊 most toltam le az elsõ csatámat, és mára az uccsót is. én voltam a spanyolokkal, a szövim a németekkel, és 2 francia sereg ellen nyomtuk (mint pavia kb ^^)
de a franciák elég bénák voltak... a német oldalon beleparancsolták a lovasságukat (3 vagy 4 generals bodyguardot) a német alabárdos sorba, és gyalogsága gyakorlatilag nem is volt, csak ágyúi, puskásai meg íjászai... a németeknek meg ott volt a 3 osztag imperial knight, meg még néhány lovas... szóval azon az oldalon perceken belül eldõlt a csata, nálam meg... volt 4 muskétás osztagom, az ellennek meg francia íjászai... hát kb mire range-en belülre értek már hullottak mint a legyek. egyébként volt kb 10 nehézgyalogos csapata, minden féle, de valahogy elrontotta a rohamát... elõre küldött 4 egység dismounted chivalric knights ot, hogy majd jól oldalba kap velük, de szertinem nem vette észre, hogy nekem azon az oldalon van 3 egység elég felspécizett santiago lovagjai... 😄 egy roham elég volt nekik, aki túléllte már szaladt is... ezalatt a muskétásaim megtizedelték a nehézpáncélosait, akik komótasan sétálgattam a gyalogosaim felé, szal mire odaértek már a fele megpusztult... nálam se volt egy hosszú történet a csata 😊
én kb 350 embert vesztettem, 900at öltem meg, a németek 400at vesztettek és 500at öltek meg (+ ekiket menekülés közben vágtunk le)
a végén megkérdezték, hogy hogy lehet hogy ennyire durván kikaptak? ^^

zöld az icon hamachin? ha igen akkor valszinû nem hamachi sara sajnos..., lehet egyszerüen nem birja a game hamachit... (hogy direkt vagy nem direkt nem birja döntse el ki-ki vérmérséklettõl függõen 😛)

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Bucser
Nem-nem.. hamachin látjuk egymást de a game mintha nem találna ki.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

a hamachin belül se látjátok már egymást? az baj 😊 magic portot probáljátok meg portforward-al karöltve, vagy ha ugyse akkor hamachi topicban elég korrekt leirások voltak anno asszem hamachiról

Bucser
A lobby-ig jutok be de ott nem mutat semmi játékot. lehet hostolni de azt még nem néztem mert hát egymást sem látjuk haverral hamachi-n.. lehet a router miatt kellenének a portok.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF