Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zsolo007
Ezt tény. De itt most nem azon volt a hangsúly, hogy mennyire voltak hatékonyak...

Én nem is ezzel vitatkozom hanem csak azt írom hogy a játékban(!) ez hogyan mûködik, az elsõdleges roham kegyetlen veszteségeket okoz BÁRMINEK viszont rögtön utána azonnal ki kell vonni a lovasságot különben pillanatok alat levágják õket.

Ne használom a wedge formációt, nincs igazán értelme mert minek kettévágni egy egységet ha el is lehet taposni! <#hehe>

Az igaz hogy RTW után kurva szokatlan hogy az egységek kohéziója itt sokkal gyengébb, ezért mondtam hogy legalább 50 méter és viszonylag egyenes út mert így az összes lemaradozó lovas fel tud zárkózni mire rohamtávolságba érnek és ilyenkor már nem torpannak meg hanem végigcsinálják, nekem MINDEGYIK roham összejön amióta erre figyelek, sokkal több macera de megéri mert amire ráküldöm õket azzal már többé nem kell foglalkoznom 😊

Ha a roham ilyen megtorpanós-befuccsolós lesz az 99% azért van mert a lovasok nem voltak formációban és egy-kettõ lemaradt

(btw a patchben ezen finomítani fognak)

Mor3llo
A középkorban(nem a sötétben) fordult meg a lovasság-gyalogság ellentét.Míg az ókorban, a sötét középkorban még mindent tarolt a lovasság, addig a késõbbi középkorban már a gyalogság számított ütõsebb egységnek.Ugyanis ha a gyalogság csupa páncélban volt, azt a fene sem vitte el a helyérõl.A Mailed Knight-oknak meg hiába van jobb páncélzatuk, válnak 'Heavy Cavarly'-vá, attól egy gyalogás simán felõrölheti.Éppen ezért rossz összehasonlítási alap mondjuk egy valóban nehézlovasággal a Mailed Knight.

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Apache00
Ja, mindaddig jok voltak, mig meg nem jelentek az angol hoszuijak, meg a 14. századtol az erös számszerijak, aztán meg a puskák. Innentol sündisznot vagy ementálit csináltak belöluk. A janicsárok aztán az igazi mumusaikká váltak, az összes ütközetet elvesztették ellenük

Az épületek leírásában szerepel hogy hány egységet engednek pl 6 mailed knight azt jelenti hogy az adott épület idõvel 6 knightot fog felhalmozni "tartalékba".

Ha szükséged van csapatokra akkor ezeket a tartalékokat veheted meg, mondjuk három slot van akkor körönként három egységet vehetsz, két kör alatt meg tudod venni mind a hatot de aztán várnod kell egy kicsit amíg megint elérhetõek lesznek.

A három slot a retrainre is vonatkozik tehát egyszerre max 3 egységet lehet újra feltölteni szal egy nagyobb veszteség után nehezebb talpra állni, muszály összevonni a maradékokat.

A város lényegesen több pénzt hoz viszont a várnak sokkal jobb a védelme én általában 3 városonként tartok egy várat, mindkettõre szükség van, magasabb szinten a városokban is már elég jó csapatokat lehet venni de az igazi elitet a várak adják.
A városok X szabad egységet engednek ez azt jelenti hogy kõfalnál pl 3 szabad egység (csak ami városban képezhetõ) aminek nem kell fenntartási költséget fizetni (kék az ikonok háttere) szal ezeket még akkor is megéri felvenni ha amúgy nem lenne rájuk szükség mert vészhelyzetben jól jöhetnek és nem viszik a pénzt.

Apache00
Med 1-ben is sztem a bizánciakkal volt a legnehezebb a játék, nem hiába, hiszen minden iránybol ellenséges, más vallásu népek vették körül. Nekem igy is ök votak a kedvencem, velük hoditottam meg leghosszabb idö alatt a világot, de nagyon birtam, birom az egységeit. Jó kihivás

Zsolo007
Ez szép, a gond az, hogy én legtöbbször azt látom, hogy amint érintekzésbe kerülnek az ellennel befékeznek és leállnak "rendesen" harcolni. Namost ha valaki egy kicsit is benne van a középkori európai harcmûvészetben az tudja, hogy a nehézlovasság arról szólt, hogy megindultál és addig nem álltál meg míg a.Ki nem nyírták alattad a lovat b.áttörtél az ellen falán.
A nehézlovasság erre való, ha a ló megindul azzal a jó adag páncéllal védve + az emberke páncélban, az életben nem áll meg magától, ha meg találkozik olyan sok emberrel amik "zárt falként" mûködnek akkor meg bevadul és nem pedig fékezni próbál. A nehézlovasság a kés, a gyalogság a vaj....

Viszont amint megakadt a roham halottak...

Bucser
Nem az irreális az hogy wedge formában rohamozok odaér az elsõ ember erre megtorpan az egész, felsétál a vonalig és lemészároltatja magát...

Spearmaneket hátulról nem tudom megfuttatni!!!

2 unit spearmen az üllõ 2 unit lovasság a kalapács és meghalnak az embereim.. ilyen a világban nincs!!!

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Zsolo007
Szerintem nem az igazi 😊. Ha engem kérdeztek <#vigyor3> én leginkább egy montázst tundék elképzelni, melyben benne van a logó, van kép a stratégiai részrõl, meg a taktikairól is... amolyan rövid bemutatás a játékról...

A lovasság közelharcban tényleg hajlamosabb elvérezni (ami ANNYIRA nem irreális)
viszont!
A lovasroham valami überbrutális!
Tény hogy sokkal nehezebb összehozni mint a RTW-ban, itt kell nekik felfutáshoz legalább 40-50 méter és kb egyenesen kell menniük de ha bejön akkor muhahahaha!
1 bandérium szembõl gyakorlatilag megsemmisített 1 szakasz janicsárt a maradék 4-5 ember meg azonnal bepánikolt <#hehe>

Ja és ne nyomjátok a roham kiadásakor az Alt-ot, itt már nem kell 😊

ZaJanga
hali!
lehet volt már kérdés de hamachival megy lanba a játék?
nem igazán sikerül nekünk!

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

LasDen

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

LasDen
Tudom nem nagy szám, de engem ár zavart a "banner"...úgyhogy párperc alatt összedobtam ezt:

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Zsolo007
Szerintem teljesen jó az új rendszer. Meghatározott darab van egy körben egy egységbõl és csak x körönként kapsz utánpótlást, így ha valamire nagy a "kereslet" akkor nehezebb "termelni" és a másik, hogy fejlettségtõl függõen kapsz slotokat, ahány slot annyi egység egy körben. Így két odlalról is fogva vagy és legalább van valami realitása is a dolognak, nem úgy mint a fél évente egy...
Ellenben ez a visszájára fordul mikor sérült egységet töltök fel. Ugyanis ha csak 1 emberrel akarom feltölteni akkor is levon egy "kártyát", illetve erre is vonatkozik a körönkénti limit, ami szerintem már irreális.

Vár és város. A középkor így mûködött. Teljesen jó, hadd ne magyarázzam...

A lovasságot valóban elbaszták. 😞

Van benne valami. Nekem ma egy csapat town militia állított meg 3 csapat mailed knightot ostromkor. Nem értem minek kellett kiherélni a lovasságot, a Rome-ban pontosan megfelelõ volt.
Szintén nem értem az új egységkiképzési rendszerre mi szükség volt.
Valaki igazán elmagyarázhatná, mi a lényege.
Most annyit sejtek belõle, hogy egy kör alatt bármennyi egységet ki lehet képezni, ahányat a vár egy kör alatt ki tud állítani fejlettségétõl függõen. Szintén nem értem mi ez a baromkodás a várral és a várossal.
Sose értettem, miért érzik szükségét egyes fejlesztõk hogy a korábban remekül bevált szisztémát valami gyökeresen újra cseréljék, ami miatt megbukik az egész játék. Anno a heroes4-es is ez volt a helyzet.

Bucser
Leültem játszani egy kicsitz és ammondó vagyok, hogy a lovasságot ezen formájában akár ki is lehetett volna hagyni a játékból... Szóval hogy egy 140 fõs Welsh longbowman csapat amit hátba kaptam megállítja a 80 fõs mailed knightokat.. nos mit mondhatok erre?? Broáf.... Ez valami hihhetetlenül szar.... Ebben a formában a lovasság játszhatatlan...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Falabu
Szerinted igazából nem ezt csinálták?<#zavart1><#zavart1>

&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;&#8226;(-&#8226;Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!&#8226;-)&#8226;&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;

És jó a játék AI-ja? 😊

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

Játszott már vki a Pápai Állammal??
Mert most épp velük vok. Az a kérdésem, hogy az inkvizítorok mi alapján égetnek embereket??
Mert az ok, hogy szép lassan bejárják egész európát /jó felderítõk😄/ de minden útjukba akadót meg akarnak égetni.

Bucser
Kamera módot tudod állítani az options game options-ben...

Zsolo007
Nemsemmi mennyi szufla van abban a gef4-ben 😊. Nemhiába...nagyon jól sikerült sorozat volt.

thx az infót
Ram-ot már rég tervezem hogy veszek 😄
el fog rajta futni, de sztem ruházz be még egy 512es ramra.
az én gépemen a 2v2 online csaták élvezhetõen futnak, ha normál az egységméret és minden minimumon van, de még ennek is örülök, mert:
2.4ghz intel, 1Gb RAM, GF Ti4200... de mondom, 4000 embert még élvezhetõen megjelenít (minimumon)

nem hiszem 😛
de az mindenesetre tuti, hogy azzal a konfiggal pöpecül fog menni a game.

wezzel hogy fog menni ? : 2800 Amd barthon
512 ram
Geforce 5900ultra
Egyébként nemtom :S... nekem valahogy nem jön be a játék. Bár lehet, hogy csak a szar kamera állás miatt... az picit nem az igazi :S.

Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors győzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk őket a magaslóról.\" Mike őrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!

Kedves Pras, nagyon tetszett a szentségelés, igazi kedvcsináló Bizánchoz. Én is velük kezdtem, de aztán kiváncsi lettem a keresztesháborúsdira, így inkább a szicíliaiakat /jó szó mi/ választottam pár kör után

Valaki próbálta már a modot, milyen?
3ghz HT, 1GB RAM, 7950GT sem? Jó mondjuk nem vagyok maximalista a grafika terén de azért 1024*768 és medium és ultra high közötti beállításokra gondoltam.

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

PrasCo

Rájöttem, hogy nem egyszerû mértékben szopom a szopnivalót Bizánccal.
Északon keresztények, míg keleten muszlimok élnek, míg én ortodox keresztény vagyok, vallási alapon tehát nem számíthatok "megértésre". A pápa kereszteshadai gyakorlatilag Konstantinápoly alatt haladnak el, rettegés az életem, hogy mikor dönt egyszer egy úgy, hogy Jeruzsálem helyett jó lesz az is (volt már rá példa, igaz, az a keresztessereg egy határ menti erõdöm támadta).
Mintha ez nem lenne elég, az iszlám majmok dzsihádot hirdettek Konstantinápolyra. Úgyhogy most ott áll egy fullos timurida sereg, egy fullos mongol sereg (azért csak egy, mert a másikat már tönkrevertem), és török is csak azért nem, mert õket verem, mint a répát, így kisebb gondjuk is nagyobb a Szent Háborúnál.
Vallásomnál fogva attól a lehetõségtõl is elestem, hogy keresztes, vagy iszlám vallásháborúhoz csatlakozzak, így gyûjtve farzsebbõl kicseszett nagy ármádiákat.
Na de a stratégiai szívás hagyján, taktikailag szintén nyomorék vagyok. Bizánc lényegében megragadt a késõ ókorban; a tûzfegyvereket nem ismerem gyakorlatilag (van Bombard-om, és csókolom), legfejlettebb páncéltípusom a katafrakt, hódításaim brutális térítés és eszméletlen erõsítésküldések nélkül nemigen mennek, vízen Szicília lassan, de biztosan megelõzött, nemzetközi reputációm már azért is romlik, mert a földemen rohangáló majmokat néhanapján méretre szabom...
Émmegmá' lassan visszaadom a mandátumomat, fähzom kivan má'. <#idiota>
legnagyobb egységszámnál egy 8fõs csata elérheti a 24000 ezer fõt is, de sztem a felét se bírja el 1 gép sem fullon röccenés nélkül ^^

LasDen
Megvan az elsõ játékmenetet javító mod MTW2-höz, ami gyorsan két javításon is átesett igy 1.2-es verzió tölthetõ le. Deus lo vult 1.2 részletei:

-játszhatóvá teszi az összes népet
-1 kör = 1 év, körszám helyett az évszámot irja ki
-Kampány mód javitások: pl. erõsebb lázadó városok
-kevésbé agresszív AI, megbizhatóbb szövetségek
-városon kívül táborozó seregeknek fenntartási költsége van

Legnagyobb újítás a modban kétség kívül az, hogy a városon/váron kívül tartozkodó seregeink után pénzt kell fizetni, így a hadjáratok költsége jelentõsen megnõtt, ami hûen tükrözi a középkor állapotokat.

hiphip

Martin Rome
vki nem tudja h az mitöl függ h hány biborosom lehet?

LasDen
Mélypont és siker....Hosszú védekezés után elveszítettem Bran városát és ezzel a lendülettel visszamentem és visszafoglaltam. Utána nem nyugodtam és tovább mentem Pest felé, ami szintén siker volt. Így most minden a régi. Bár az anyagi helyzetem elég szar. Terveim szerint átlendülök ellentámadásba, de jött a hír, hogy jönnek a Mongolok.

Viszont Jeruzsálemet elvesztettem.

Pápaválasztás is volt 2x. Sajnos a jelöltem 2x is elbukott, mert nem volt aki támogasson (habár megértem mér nem 😄).

Mellesleg a lengyelek is megpróbáltak vazallussá tenni de elküldtem õket a picsába... 😄

Ha a tábornokodnak van Night Fighter képessége. (RTW-ben legalábbis így volt.)

Egyébként igen hasznos, mert ha így támadsz meg egysereget, akinek a közelében van több sereg is, nem tudnak segíteni neki e képesség hiányában, tehát jól szét lehet aprózni az erejét.
éjjeli csatát mikor lehet játszani?

PrasCo
Mikor erõsen benne voltam a szarban, simán belementem, hogy valakinek a vazallusa legyek, legalább békén hagy. Sõt, szövetségesként a külügy is kissé elsimul.
Persze itt még mindig visszaköszön az RTW-s diplomácia, ugyanis az uracskám nemigen szokta érdekelni feudális alárendeltségem és feltétel nélküli lojalitásom, seggbe szokott rugdalmi egy idõ után különösebb ok nélkül...
Ez azt jelenti, hogy az egyik ország elveszíti függetlenségét és a másik állam vazallusa lesz. A dolog nagyon egyszerû, kell keresni egy ellenséget, a szarig kell verni és utána egy diplomatával odamenni hozzá és a cease fire mellett rá kell tenyerelni a "become vassal" sorra. Ha elfogadja akkor a vazallusod lesz.

http://csiri.blog.hu

Sziasztok! Nagyot örvendeztem mikor megláttam hogy megjelent ez a játék! Nyár eleje óta vártam. Szeretnék némi információkat róla. Annyit tudok hogy gépigényes, de ez az én szemszögembõl megvan oldva, így a hardver igénye gyakorlatilag nem számít. Mennyi lehet a maximális populáció? Ha 1000-ekben beszélünk akkor megvagyok nyugodva. Valóban összetettebb mint a rome total war? Meg esetleg írhattok sajátosságait is ami a Rome-ba nincs meg de itt megvan és pozitívum. A mesterséges AI mennyire jó?

Válaszokat köszi elõre is!

Voltan
A "klaszikus RTS-t" meg úgy értettem, hogy hagyományos.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Voltan
Félreértettél, én is imátom a TW sorozatot. Nem a bejövésrõl beszélek, csak nagyon más a játékmenet mindkettõben. Ezért nem jó összehasonlítási alap.

ki kell ugrani az abalkon és megjavul

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Mor3llo
ehhh...keress vissza, vagy twonline.jatekok.hu fóruma

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

miert van az hogy 1 kor 2 ev?? 😊 hogy lehet ezt megszuntetni?😊
Mor3llo
Attól függ kinek mi jön be.Nekem nem jön be ez az álomvilágos, orkos, varázslós vmi.

Voltan
Szerintem nem lehet egy Warcraft szintû klasszikus RTS-t összehasonlítani egy Total War stílusú nagy sereges RTS-sel.

Mor3llo
Sztem a Warhammer és a Warcraft 3 elég komolytalan játék, legalábbis én soxor csak unottan nyomtam végig az elsõ pályákat és utána uninstall.Age of Empires még vhogy jó, mert elég nagy kultusza van, de még mindig nem az igazi.A Total War sorozatokba teljesen bele tudod élni magad, h akár 3000-es ember felett Te rendelkezel.De nekem igazán az tetszik benne, hogy nem kis életcsík van a fejük felett, hanem ahogy éppen az adott szituáció hozza.Ha egy csapás által meghal, hát meghal.Valaki a csata közepén van, és túléli.Sztem ez a csodálatos benne.

miert van az hogy 1 kor 2 ev?? 😊 hogy lehet ezt megszuntetni?😊
heh, az M2TW-bõl többet adtak el az elsõ héten, mint pl a Age of Empires III, Civ IV, Warhammer 40k és Warcraft 3-ból a saját elsõ heteik alatt 😊
éljen-éljen

csak akkor dezertálnak, ha nem nyílegyenesen a keresztes hadjárat céljául szolgáló város felé viszed õket. de akkor nagyon gyorsan 😊