Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az igaz hogy RTW után kurva szokatlan hogy az egységek kohéziója itt sokkal gyengébb, ezért mondtam hogy legalább 50 méter és viszonylag egyenes út mert így az összes lemaradozó lovas fel tud zárkózni mire rohamtávolságba érnek és ilyenkor már nem torpannak meg hanem végigcsinálják, nekem MINDEGYIK roham összejön amióta erre figyelek, sokkal több macera de megéri mert amire ráküldöm õket azzal már többé nem kell foglalkoznom 😊
Ha a roham ilyen megtorpanós-befuccsolós lesz az 99% azért van mert a lovasok nem voltak formációban és egy-kettõ lemaradt
(btw a patchben ezen finomítani fognak)
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
Ha szükséged van csapatokra akkor ezeket a tartalékokat veheted meg, mondjuk három slot van akkor körönként három egységet vehetsz, két kör alatt meg tudod venni mind a hatot de aztán várnod kell egy kicsit amíg megint elérhetõek lesznek.
A három slot a retrainre is vonatkozik tehát egyszerre max 3 egységet lehet újra feltölteni szal egy nagyobb veszteség után nehezebb talpra állni, muszály összevonni a maradékokat.
A város lényegesen több pénzt hoz viszont a várnak sokkal jobb a védelme én általában 3 városonként tartok egy várat, mindkettõre szükség van, magasabb szinten a városokban is már elég jó csapatokat lehet venni de az igazi elitet a várak adják.
A városok X szabad egységet engednek ez azt jelenti hogy kõfalnál pl 3 szabad egység (csak ami városban képezhetõ) aminek nem kell fenntartási költséget fizetni (kék az ikonok háttere) szal ezeket még akkor is megéri felvenni ha amúgy nem lenne rájuk szükség mert vészhelyzetben jól jöhetnek és nem viszik a pénzt.
A nehézlovasság erre való, ha a ló megindul azzal a jó adag páncéllal védve + az emberke páncélban, az életben nem áll meg magától, ha meg találkozik olyan sok emberrel amik "zárt falként" mûködnek akkor meg bevadul és nem pedig fékezni próbál. A nehézlovasság a kés, a gyalogság a vaj....
Viszont amint megakadt a roham halottak...
Spearmaneket hátulról nem tudom megfuttatni!!!
2 unit spearmen az üllõ 2 unit lovasság a kalapács és meghalnak az embereim.. ilyen a világban nincs!!!
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
viszont!
A lovasroham valami überbrutális!
Tény hogy sokkal nehezebb összehozni mint a RTW-ban, itt kell nekik felfutáshoz legalább 40-50 méter és kb egyenesen kell menniük de ha bejön akkor muhahahaha!
1 bandérium szembõl gyakorlatilag megsemmisített 1 szakasz janicsárt a maradék 4-5 ember meg azonnal bepánikolt <#hehe>#hehe>
Ja és ne nyomjátok a roham kiadásakor az Alt-ot, itt már nem kell 😊
lehet volt már kérdés de hamachival megy lanba a játék?
nem igazán sikerül nekünk!
A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Ellenben ez a visszájára fordul mikor sérült egységet töltök fel. Ugyanis ha csak 1 emberrel akarom feltölteni akkor is levon egy "kártyát", illetve erre is vonatkozik a körönkénti limit, ami szerintem már irreális.
Vár és város. A középkor így mûködött. Teljesen jó, hadd ne magyarázzam...
A lovasságot valóban elbaszták. 😞
Szintén nem értem az új egységkiképzési rendszerre mi szükség volt.
Valaki igazán elmagyarázhatná, mi a lényege.
Most annyit sejtek belõle, hogy egy kör alatt bármennyi egységet ki lehet képezni, ahányat a vár egy kör alatt ki tud állítani fejlettségétõl függõen. Szintén nem értem mi ez a baromkodás a várral és a várossal.
Sose értettem, miért érzik szükségét egyes fejlesztõk hogy a korábban remekül bevált szisztémát valami gyökeresen újra cseréljék, ami miatt megbukik az egész játék. Anno a heroes4-es is ez volt a helyzet.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
––––•(-•Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!•-)•––––
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
Mert most épp velük vok. Az a kérdésem, hogy az inkvizítorok mi alapján égetnek embereket??
Mert az ok, hogy szép lassan bejárják egész európát /jó felderítõk😄/ de minden útjukba akadót meg akarnak égetni.
Ram-ot már rég tervezem hogy veszek 😄
az én gépemen a 2v2 online csaták élvezhetõen futnak, ha normál az egységméret és minden minimumon van, de még ennek is örülök, mert:
2.4ghz intel, 1Gb RAM, GF Ti4200... de mondom, 4000 embert még élvezhetõen megjelenít (minimumon)
de az mindenesetre tuti, hogy azzal a konfiggal pöpecül fog menni a game.
512 ram
Geforce 5900ultra
Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors győzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk őket a magaslóról.\" Mike őrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!
Valaki próbálta már a modot, milyen?
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
Rájöttem, hogy nem egyszerû mértékben szopom a szopnivalót Bizánccal.
Északon keresztények, míg keleten muszlimok élnek, míg én ortodox keresztény vagyok, vallási alapon tehát nem számíthatok "megértésre". A pápa kereszteshadai gyakorlatilag Konstantinápoly alatt haladnak el, rettegés az életem, hogy mikor dönt egyszer egy úgy, hogy Jeruzsálem helyett jó lesz az is (volt már rá példa, igaz, az a keresztessereg egy határ menti erõdöm támadta).
Mintha ez nem lenne elég, az iszlám majmok dzsihádot hirdettek Konstantinápolyra. Úgyhogy most ott áll egy fullos timurida sereg, egy fullos mongol sereg (azért csak egy, mert a másikat már tönkrevertem), és török is csak azért nem, mert õket verem, mint a répát, így kisebb gondjuk is nagyobb a Szent Háborúnál.
Vallásomnál fogva attól a lehetõségtõl is elestem, hogy keresztes, vagy iszlám vallásháborúhoz csatlakozzak, így gyûjtve farzsebbõl kicseszett nagy ármádiákat.
Na de a stratégiai szívás hagyján, taktikailag szintén nyomorék vagyok. Bizánc lényegében megragadt a késõ ókorban; a tûzfegyvereket nem ismerem gyakorlatilag (van Bombard-om, és csókolom), legfejlettebb páncéltípusom a katafrakt, hódításaim brutális térítés és eszméletlen erõsítésküldések nélkül nemigen mennek, vízen Szicília lassan, de biztosan megelõzött, nemzetközi reputációm már azért is romlik, mert a földemen rohangáló majmokat néhanapján méretre szabom...
Émmegmá' lassan visszaadom a mandátumomat, fähzom kivan má'. <#idiota>#idiota>
-játszhatóvá teszi az összes népet
-1 kör = 1 év, körszám helyett az évszámot irja ki
-Kampány mód javitások: pl. erõsebb lázadó városok
-kevésbé agresszív AI, megbizhatóbb szövetségek
-városon kívül táborozó seregeknek fenntartási költsége van
Legnagyobb újítás a modban kétség kívül az, hogy a városon/váron kívül tartozkodó seregeink után pénzt kell fizetni, így a hadjáratok költsége jelentõsen megnõtt, ami hûen tükrözi a középkor állapotokat.
hiphip
Viszont Jeruzsálemet elvesztettem.
Pápaválasztás is volt 2x. Sajnos a jelöltem 2x is elbukott, mert nem volt aki támogasson (habár megértem mér nem 😄).
Mellesleg a lengyelek is megpróbáltak vazallussá tenni de elküldtem õket a picsába... 😄
Egyébként igen hasznos, mert ha így támadsz meg egysereget, akinek a közelében van több sereg is, nem tudnak segíteni neki e képesség hiányában, tehát jól szét lehet aprózni az erejét.
Persze itt még mindig visszaköszön az RTW-s diplomácia, ugyanis az uracskám nemigen szokta érdekelni feudális alárendeltségem és feltétel nélküli lojalitásom, seggbe szokott rugdalmi egy idõ után különösebb ok nélkül...
http://csiri.blog.hu
Válaszokat köszi elõre is!
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
éljen-éljen