Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Van valami amit viszont nem értek:
Az aztékok mégis hogy kerülnek a képbe, amikor rajta sem lehetnek a térképen? Vagy csak historical és custom battleben kapnak szerepet?
Persze az egész csak akkor mûködik amikor a pápa jóvoltából éppen kereszteshadjárat van folyamatban.
addig is olvasgatok vissza bõszen, hogy teljes legyen a tár
A pápával jó viszonyban vagyok, engem nem csesztet, meg van egy nagyon magas piety-vel rendelkezõ bíborosom is, viszont kifejezetten idegesít, hogy mindig amikor épp Velence ellen támadnék, kitalálja, hogy keresztes háborút kell indítani, amivel persze megosztom az erõim és a mocsok dózse idõt nyer. Az érdekes dolog amit valaki itt lentebb leírt, velem is megesett, a némat-római császár fia, xy herceg megkeresett,- miuátn bevettem Bécset persze - hogy az apja megtébolyodott és ha kinyírom akkor az igen nagy javulást hoz majd kettõnk kapcsolatában. Történetesen assassinokkal 5-10% sanszom van erre, de katonai erõvel összejöhetne, csak apa és fia egy seregben van, nehéz lesz a herceget megkímélni, ha odacsapok nekik. Hm. Nekem tetszik.
Ha vissza akarsz kerülni a hitközségbe akkor
1. A faction leadered beülteted egy csónakba és elküldöd a kalózoknak
2. lefizeted a pápát
3. lebérgyilkolod a pápát 😊
A Med2-vel még nem tolom, megvárom míg kijön, és akkor majd eredetivel vágok neki, addigra legalább egyre több és jobb modok jönnek ki, és nem sokára még a patch is kijön hozzá
http://csiri.blog.hu
Sose magyarázkodj - a barátaidnak nincs rá szükségük, az ellenségeid meg úgysem hisznek neked.
Sose magyarázkodj - a barátaidnak nincs rá szükségük, az ellenségeid meg úgysem hisznek neked.
A szövetség erõssége pedig nem igazán számít, szarul lett megcsinálva, állítólag az 1.2-es patch javítja
bgabor:
a pápát gondolom megtámadták a franciák vagy pápai kérésre nem fejeztek be egy háborút, ezért kitagadta, így indítható volt ellene a keresztes hadjárat...
az inkvizitorok nekem magyarként csak 1400 körül okoznak gondot, akkor egyszer elégették az egyik family memberem, mire én bosszúból felszámoltam a pápai államot 😄
2x tagadott csak ki a pápa 😄
Sokakhoz hasonlóan én is az angolokkal kezdtem a játékot.
Korábban már lenyomtam a Skótokat, és most hosszan elõkészítés után a franciákat akartam betámadni, két teljes sereg várt bevetésre Caenban és egy másik északi városban.
Erre a pápa kitalálta, hogy kereszteshadjáratot indít Tolouse ellen!
Természetesen Tolouse francia kézen van, úgyhogy néhány körön belül az összes valamiravaló európai nemzet nekiugrott a franciáknak.
Én meg csak pislogok itt a határon. Nem mint ha nem örülnék a nemvárt segítségnek. Csatlakozok a Crusade-hez egy harmadik pici sereggel, majd úgyis felfogadok vele kereszteslovagokat, úgy vettem észre a keresztes seregek úgyis zsoldosokból jönnek össze.
A pápa ezen akciója valami bug? Kereszteshadjárat egy velejéig keresztény ország ellen? Valamivel nagyon kihúzhatták a gyufát a pápánál a franciák. Ráadásul a bíborosi testületben (vagy miben) is a franciáknak van a legtöbb, négy bíborosuk. Szóval mégis mi a fene történhetett?
A másik dolog, hogy a pápai inkvizítorok az európában térítgetõ papjaimat egymásután égettetik meg, ezt sem igazán értem. Azóta elkezdtem templomokat építgetni, így javult a viszonyom a pápával, de a hülye inkvizítorai még mindig az én papjaimat cseszegetik. Ez miért van?
Ez a timurida ez melyik nép???<#nemtudom>#nemtudom>
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Ilyen nincs.
Dzsihád vsn Konstantinápolyon, ezt már írtam lentebb.
Nem szórakoztam, hülyére vertem két teli mongol sereget, és kivéreztettem, majd visszavonulásra kényszerítettem egy teli török sereget.
Már csak egy "teli zászlós" timurida sereg volt a városom alatt, de õk egész idõ alatt Neutral-ok voltak, sohasem avatkoztak be a buliba, pedig sûrûn a szomszédos "négyzeten" öldököltem le mellõlük szent harcostársaikat.
Szóval, három hadsereget kibeleztem, de én is iszonyúan megfogyatkoztam közben.
Erre mit csinál az a köcsög?! Most, hogy a haverjai elvégezték a piszkos munkát, megtámadta Konstantinápolyt, és bevette.
De HOGYAN?! MINDEN egysége KILENCES experience-û, és hogy-hogy nem, a sereg egy zászló alatt van, de NEM fér ki két sorban. NÉGY elefántos egysége volt benne, ebbõl kettõ ágyús, csurig volt heavy lancerekkel, nehézpáncélozott lovasíjászokkal, alabárdosokkal, meg amit csak el lehet képzelni... mind, ismétlem: az összes egysége kilences exp-es. Egytõl egyig.
Aztán mögötte jött egy ugyanilyen, de kb. kétharmad ekkora sereg.
Eléálltam a környéken gyorsan összerántott, az elérhetõ legjobb haderõmmel, vagy öt családtaggal és a bazileiosszal, és az a gyökér úgy ment át rajtam, mintha ott se lettem volna!
Ha ez a fekete szarság megindul, minden túlzás nélkül állíthatom, hogy az országomnak úgy, ahogy van, lõttek. Most már fogalmam sincs, mit tudok tenni. Egyenként kéne kibelezni a fajtáját, de ötezer ember alatt nekik sem érdemes mennem, és az én legjobb egységeim is mérföldekkel rosszabbak, mint az õ bármelyik egységük!
Egyelõre felajánlotta a behódolás fejében a fegyverszünetet, amit én jobb híján elfogadtam, de ha nem csinálok valami nagyon okosat a kampánytérképen pár éven belül, akkor valami hihetetlenül nagy szarban leszek.
(Hozzáteszem: a határaimon nem gyenge államok állnak
Nekem a lovasokkal semmi bajom sincs, a seregem 80-90%át (10-20% talpas az ostromgépekhez kell ^^) lovas egységek alkotják (a lovasok kb 75%ka lovasíjász 25%ka közelharcos). A taktikám az egyszerû, lovasíjászok elõre, had lõjjék az ellenfelet, ha van neki íjásza, akkor azokat le kell rohamozni, de úgy hogy a fõsereggel ne kerülj harcba*, majd a lovasíjászokat ketté kell osztani, egy a fõsereg bal egy a jobb oldalára megy az ellenség mögé, míg a közelharcos lovasok az ellenféllel szembe (a 3 csapatod 120 fokos szögeket zár ba kb). Ezalatt folyamatossan szorod õket nyíllal, majd lovasroham mindenírányból a lovasíjászokkal együtt!! A Hungarian Noble szinte az egyik legjobb lovas egység, erõs páncélzat és viszonylag magas közelharci érték. Támadáskor kapcsoljuk ki a fire at willt vagy mit, hogy a hátsó sorokban maradó lovasíjászok ne lõjjék halomra az elõttük 2 sorral harcoló saját lovasíjászokat. A lényege, hogy az ellenfelet teljesen körbeveszed, ami miatt az egységei szinte 20-40%os veszteség után feldobják a fehér zászlót és elkezdenek futni, Innentõl kezdve a felszecskázás már csak rutin munka.
* Ha az íjászai a fõsereg elõtt egy hangyafasznyival állnak, akkor nincs választás, rögtön el kell kezdeni a lovasíjászok 2 oldalra történõ küldését és teli tárral kell megkezdeni a rohamot.
Ezzel sokkal erõsebb seregeket is sikerült már legyõznöm very hard fokozaton, az egyetlen hátránya, hogy kb 2 keményebb csata után iszonyatosak a veszteségek és pótolni kell a lovasíjászokat. Én rengetegszer szoktam alkalmazni az íjászokat közelharcosként, ha van egy jobb kis páncéljük és melee attackjuk . Várvédésnél talpas íjászokat, nyílt csatában lovasíjászokat.
De most tényleg, nem fogom ölbetett kézzel nézni hogy ENGEM megtámad egy másik, én meg ne támadjak vissza mert egy visszamaradt süveges elmebeteg kitalál valamit... Ha kitagad hát akkor kitagad, ez van, pereljen be... 😄
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors győzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk őket a magaslóról.\" Mike őrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...
A Szentföldön pl. a keresztes nehézlovasság taktikája az volt, hogy szinte mindig keresték az összecsapásokat, és ált. a nagy tömegben vonuló karavánok, vagyis a túlerõ ellen, pont azért, hogy elsõsorban féljenek tõlük (mivel ugye a muzulmánok jóval nagyobb túlerõben voltak végig, ezért sugallani kellett, hogy milyen "erõsek" a keresztesek kevesebb létszámmal is), másodsorban mert mást nem tehettek a túlerõvel szemben.
A játékban sem csináltak belõlük isteneket, de egy jól kiképzett, max páncélon és fegyverzeten lévõ templomos lovagcsapat azért jelentõs erõvel bír csatában.
A medve nem játék.
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú