Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gerbill
Azt kell mondjam, nagyon jóra sikerült a játék. Persze ezen az is segít, hogy a Magyarok játszható nép😊. Igaz, sokszori újrakezdésre, de sikerült egy igen stabil Magyar államot létrehoznom. Észrevételeim szerint, Velence a legnagyobb áruló, hiába kötök vele szerzõdést egy idõ után úgyis megtámad. De, hogy ne szemétkedjen velem, indíttattam, a pápával Velence(város) ellen egy kereszteshadjáratot, és a szent cél érdekében elfoglaltam. Most már csak egy városa van, valahol egy kis szigeten. Bizánc sem kedvel annyira(lehet, hogy azért, mert már majdnem elfoglaltam?😄) A papokkal mit lehet csinálni, hogy több skill pontot szerezzenek?

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

Nos én is a magyarokkal kezdtem 1450-ben vagyok mikortól lehet gyarmatosítani vagy egyátalán lehet-e magyarokkal?😊 Levertem a mongolokat egészen Sofiaig jöttek fel ami az enyém volt megtámadták és szegénykéket kiirtottam mire egyenesbe jöttem volna jöttek Timur Lenkék és valami eszméletlen mennyiségû és képzettségû sereggel. Phürroszi gyõzelemben de megállítottam õket kb 10 teli seregembe került szal srácok vigyázzatok velük a sivatag felül jönnek kb Baghdad Damaszkusz magasságában

Sziasztok! Meg nem sok idom volt vele jatszani, csak annyit szeretnek kerdezni, hogy mit kell ahhoz csinalni, hogy a magyarokkal lehessek... Alapbol nem adja be, valamit el kell erni??
SötétBarom
Remélem ennek gyarmatosítós kiegészítése lesz.. Az ütne.

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Végigvittem az angolokkal a rövid hadjáratot, és be is adta szépen az összes többi népet.

Van valami amit viszont nem értek:
Az aztékok mégis hogy kerülnek a képbe, amikor rajta sem lehetnek a térképen? Vagy csak historical és custom battleben kapnak szerepet?

Jobb gombot nyomsz egy sereged vezetõjére (a családtagra, aki irányítja a sereget) Ott bal alul lesz egy ikon, amit ha megnyomsz, keresztes sereggé válik a sereg. Ha szürke az ikon az azért van mert nem elég nagy a sereged létszáma, még több egységet kell beletenned.
Persze az egész csak akkor mûködik amikor a pápa jóvoltából éppen kereszteshadjárat van folyamatban.

Valaki gyorsan válaszoljon pls:Hogyan tudok csatlakozni a keresztes hadjárathoz??
Estére elvileg már lesz a gamma

addig is olvasgatok vissza bõszen, hogy teljes legyen a tár

Nem tudom nektek mi a véleményetek, de sokkal nehezebb a játék, mint a korábbi MTW - RTW páros. A magyarokkal tolom, de harcban állok a lengyelekkel, a Német-Római Császársággal, természetesen Velencével, hogy dögöljön meg, megjelentek a tatárok, délrõl Bizánc is bepipult a keresztes seregemre. Diplomáciával még alig sikerült ereményt elérnem, olykor még a pénzt sem fogadják el. Ez kezd idegesíteni, ezért odaütök nekik erõvel, gondolom engedékenyebbek lesznek.

A pápával jó viszonyban vagyok, engem nem csesztet, meg van egy nagyon magas piety-vel rendelkezõ bíborosom is, viszont kifejezetten idegesít, hogy mindig amikor épp Velence ellen támadnék, kitalálja, hogy keresztes háborút kell indítani, amivel persze megosztom az erõim és a mocsok dózse idõt nyer. Az érdekes dolog amit valaki itt lentebb leírt, velem is megesett, a némat-római császár fia, xy herceg megkeresett,- miuátn bevettem Bécset persze - hogy az apja megtébolyodott és ha kinyírom akkor az igen nagy javulást hoz majd kettõnk kapcsolatában. Történetesen assassinokkal 5-10% sanszom van erre, de katonai erõvel összejöhetne, csak apa és fia egy seregben van, nehéz lesz a herceget megkímélni, ha odacsapok nekik. Hm. Nekem tetszik.
A kitagadás nem annyira vészes fõleg az elején, ad egy kevés unrestet az összes városnak de kb ennyi.

Ha vissza akarsz kerülni a hitközségbe akkor
1. A faction leadered beülteted egy csónakba és elküldöd a kalózoknak
2. lefizeted a pápát
3. lebérgyilkolod a pápát 😊

Apache00
Nekem pont forditva volt, legalább 150-200 év kellett az elsö részben, hogy eröre kapjak Bizánccal, addig szinte végig védekeznem kellett, ugy hogy átlagban 5-6 ellenséges néppel volt bajom, egyedül a magyarok maradtak mindvégig szövetségesek (csodálkoztam is😊) Tehát egyértelmüe Bizánccal a legnehezebb a játék, de legalább jo kihivás, és sztem még az egységeinek felhozatala is jó.
A Med2-vel még nem tolom, megvárom míg kijön, és akkor majd eredetivel vágok neki, addigra legalább egyre több és jobb modok jönnek ki, és nem sokára még a patch is kijön hozzá

A longbow-kal még a csata kezdete elõtt lehet a karókat lerakni, ott van a karó ikonja ahol majd csata közben a tüzes lövedéké lesz.

Tomalak
2. királyomnak lengyel felesége volt a 3. nak magyar és a 4. nek ii az lesz ha le nem gyilkolják 😄
Tomalak
Én úgy vettem észre, hogy herecegnõt kérni és adni csak örököskhöz lehet illetve no name emberekehez maguktól is. Hercegnõvel másik hercegnõt kell keresni és ha az örökösödnek nincs csaja elkérheted illetve ha az övének nincs oda is adhatod.
de házasodni nem csak "noname" emberekkel tudsz? más házakba is be tudsz házasodni?

http://csiri.blog.hu

Rusid
Az agentek között a városokban megtalálod a hercegnõidet ha elérték a 16 éves kort. Kiviszed a várból õket és elindulsz férjet keresni velük kb ennyi 😊.

Sose magyarázkodj - a barátaidnak nincs rá szükségük, az ellenségeid meg úgysem hisznek neked.

Rusid
Az a "szerencsém" hogy a mongolok éppen most jönnek és a lengyeleken elöttem csúnyán átmentek szóval most legalább a lengyelek nem basztatnak, de a döghúsra a Siciliak is rákaptak sajna 😞.

Sose magyarázkodj - a barátaidnak nincs rá szükségük, az ellenségeid meg úgysem hisznek neked.

Beházasodni? Hogy lehet?
A szövetség erõssége pedig nem igazán számít, szarul lett megcsinálva, állítólag az 1.2-es patch javítja

Rusid
A lengyelek nekem is betettek elég keményen bár szerintem valami bug lehetett. A pápaválasztáson mindig rájuk szavaztam a fellázadt városait segítettem neki visszafoglalni még jeruzsálemet is odaadtam neki erre se szó se beszéd felrugja velem a szövit valami évtizedes atrocitásokra hivatkozva, hát bekaphassa. Esetleg valami ötlet miért történt meg eme csúfság? Jah és még be is nõsültem hozzá ,olyan szoros a családi kötelékem a lengyelekkel ,hogy azt ember ki nem bogozza.

A mongolok simán feltarthatóak ha a tengerszorosokat biztosítod. Északról pedig nem nagyon kerülnek mert elég erõs orosz állam szokott létrejönni.

Nekem a lengyelekkel sosem volt bajom, sokkal inkább a velenceiek szoktak hátbatámadni gyakran úgy hogy a vazallusa is vagyok...

bgabor:
a pápát gondolom megtámadták a franciák vagy pápai kérésre nem fejeztek be egy háborút, ezért kitagadta, így indítható volt ellene a keresztes hadjárat...
az inkvizitorok nekem magyarként csak 1400 körül okoznak gondot, akkor egyszer elégették az egyik family memberem, mire én bosszúból felszámoltam a pápai államot 😄
2x tagadott csak ki a pápa 😄

Tomalak
Pápa vmiért utálja õket amikor magyarokkal voltam folyton ellenük volt keresztes hadjárat amikor most meg a franciákkal vagyok gyilkolássza a családomat a pápa bár amióta francia a pápa is, abbahagyta. amikor magyar voltam egy darab inkvizítort nem láttam
Bamm....má elõre félek mi lesz, ha nálam beindulnak a mongolok:S...Most Velencétõl szopok...Bízánccal területharcok vannak: egyszer övé az egyik terület egyszer az enyém...A német-római birodalom befoglalta Budát is...wááá...egyre jobban húzodok Lengyelország és Oroszország felé...ha azok is betámadnak akkor nekem tutko h annyi...

Na ma nagyon fura dolog történt.
Sokakhoz hasonlóan én is az angolokkal kezdtem a játékot.
Korábban már lenyomtam a Skótokat, és most hosszan elõkészítés után a franciákat akartam betámadni, két teljes sereg várt bevetésre Caenban és egy másik északi városban.
Erre a pápa kitalálta, hogy kereszteshadjáratot indít Tolouse ellen!
Természetesen Tolouse francia kézen van, úgyhogy néhány körön belül az összes valamiravaló európai nemzet nekiugrott a franciáknak.
Én meg csak pislogok itt a határon. Nem mint ha nem örülnék a nemvárt segítségnek. Csatlakozok a Crusade-hez egy harmadik pici sereggel, majd úgyis felfogadok vele kereszteslovagokat, úgy vettem észre a keresztes seregek úgyis zsoldosokból jönnek össze.
A pápa ezen akciója valami bug? Kereszteshadjárat egy velejéig keresztény ország ellen? Valamivel nagyon kihúzhatták a gyufát a pápánál a franciák. Ráadásul a bíborosi testületben (vagy miben) is a franciáknak van a legtöbb, négy bíborosuk. Szóval mégis mi a fene történhetett?
A másik dolog, hogy a pápai inkvizítorok az európában térítgetõ papjaimat egymásután égettetik meg, ezt sem igazán értem. Azóta elkezdtem templomokat építgetni, így javult a viszonyom a pápával, de a hülye inkvizítorai még mindig az én papjaimat cseszegetik. Ez miért van?

Hajókkal torlaszold el a boszporuszt és a dardanellákat (állj rá hajóval a zöld nyilakra) és akkor nem tudnak átkelni az egységek, csak a sajátok. A fekete és az égei tengert pedig ellenõrizd hajókkal, hogy ne vigye át azzal a hadseregét (bár nekem nem szokta). Elõzõ kezdésembe 4 kimaxolt mongol sereg áll Niceanal és akart átjönni, cska nem tudott. Eközben Konstantinápolyban volt vagy 5 spearman meg 5 íjász oszt kész 😄

pusztulat1
én a dánokkal szopok 1 városa van meg vagy 5 full serege

pusztulat1
sziasztok jo a game csak kurvára hosszadalmas nem tudjátok hogy kb.mikor lesz magyaritás,mert nem nagyon értem választ köszönöm

LasDen
a tüküm kezd tele lenni a lengyelekkel....éppen kezdek egyenesbe jönni ezek meg összeállnak a milánóiakkal (aki term. a szövetségesem) és megtámadnak....hát az apjuk f*szát. a legerõsebb seregem Sofiban van. Éppen azt tervezgettem hogy rohanom le Zagrábot erre ezek beleszarnak a levesbe....Már egyik szövetségesemben sem tudok megbízni. Egyedül Bizánc az amelyben van egy kicsi bizalmam, de kitudja.

Ez a timurida ez melyik nép???<#nemtudom>

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Tomalak
Köszönööm
PrasCo
Bassza meg!
Ilyen nincs.
Dzsihád vsn Konstantinápolyon, ezt már írtam lentebb.
Nem szórakoztam, hülyére vertem két teli mongol sereget, és kivéreztettem, majd visszavonulásra kényszerítettem egy teli török sereget.
Már csak egy "teli zászlós" timurida sereg volt a városom alatt, de õk egész idõ alatt Neutral-ok voltak, sohasem avatkoztak be a buliba, pedig sûrûn a szomszédos "négyzeten" öldököltem le mellõlük szent harcostársaikat.
Szóval, három hadsereget kibeleztem, de én is iszonyúan megfogyatkoztam közben.
Erre mit csinál az a köcsög?! Most, hogy a haverjai elvégezték a piszkos munkát, megtámadta Konstantinápolyt, és bevette.
De HOGYAN?! MINDEN egysége KILENCES experience-û, és hogy-hogy nem, a sereg egy zászló alatt van, de NEM fér ki két sorban. NÉGY elefántos egysége volt benne, ebbõl kettõ ágyús, csurig volt heavy lancerekkel, nehézpáncélozott lovasíjászokkal, alabárdosokkal, meg amit csak el lehet képzelni... mind, ismétlem: az összes egysége kilences exp-es. Egytõl egyig.
Aztán mögötte jött egy ugyanilyen, de kb. kétharmad ekkora sereg.
Eléálltam a környéken gyorsan összerántott, az elérhetõ legjobb haderõmmel, vagy öt családtaggal és a bazileiosszal, és az a gyökér úgy ment át rajtam, mintha ott se lettem volna!
Ha ez a fekete szarság megindul, minden túlzás nélkül állíthatom, hogy az országomnak úgy, ahogy van, lõttek. Most már fogalmam sincs, mit tudok tenni. Egyenként kéne kibelezni a fajtáját, de ötezer ember alatt nekik sem érdemes mennem, és az én legjobb egységeim is mérföldekkel rosszabbak, mint az õ bármelyik egységük!
Egyelõre felajánlotta a behódolás fejében a fegyverszünetet, amit én jobb híján elfogadtam, de ha nem csinálok valami nagyon okosat a kampánytérképen pár éven belül, akkor valami hihetetlenül nagy szarban leszek.
(Hozzáteszem: a határaimon nem gyenge államok állnak , és az összes ellenséges...)
Ez tényleg így van, ha az ellenséges arcvonal mögé adsz ki roham vagy támadást, akkor az arcvonalat szó szerint eltolják és letarolják. Én ezt általában városi harcoknál szoktam alkalmazni. Másik:
Nekem a lovasokkal semmi bajom sincs, a seregem 80-90%át (10-20% talpas az ostromgépekhez kell ^^) lovas egységek alkotják (a lovasok kb 75%ka lovasíjász 25%ka közelharcos). A taktikám az egyszerû, lovasíjászok elõre, had lõjjék az ellenfelet, ha van neki íjásza, akkor azokat le kell rohamozni, de úgy hogy a fõsereggel ne kerülj harcba*, majd a lovasíjászokat ketté kell osztani, egy a fõsereg bal egy a jobb oldalára megy az ellenség mögé, míg a közelharcos lovasok az ellenféllel szembe (a 3 csapatod 120 fokos szögeket zár ba kb). Ezalatt folyamatossan szorod õket nyíllal, majd lovasroham mindenírányból a lovasíjászokkal együtt!! A Hungarian Noble szinte az egyik legjobb lovas egység, erõs páncélzat és viszonylag magas közelharci érték. Támadáskor kapcsoljuk ki a fire at willt vagy mit, hogy a hátsó sorokban maradó lovasíjászok ne lõjjék halomra az elõttük 2 sorral harcoló saját lovasíjászokat. A lényege, hogy az ellenfelet teljesen körbeveszed, ami miatt az egységei szinte 20-40%os veszteség után feldobják a fehér zászlót és elkezdenek futni, Innentõl kezdve a felszecskázás már csak rutin munka.

* Ha az íjászai a fõsereg elõtt egy hangyafasznyival állnak, akkor nincs választás, rögtön el kell kezdeni a lovasíjászok 2 oldalra történõ küldését és teli tárral kell megkezdeni a rohamot.

Ezzel sokkal erõsebb seregeket is sikerült már legyõznöm very hard fokozaton, az egyetlen hátránya, hogy kb 2 keményebb csata után iszonyatosak a veszteségek és pótolni kell a lovasíjászokat. Én rengetegszer szoktam alkalmazni az íjászokat közelharcosként, ha van egy jobb kis páncéljük és melee attackjuk . Várvédésnél talpas íjászokat, nyílt csatában lovasíjászokat.

en most a magyarokkal vagyok 😊 tetszik a jatek csak alacsonyon van minden sajnos de tervezek egy kis gepujjitast😊 a patchet is eltalaltak 😊 eddig minden ok 😊 de szerintem ez a papasagos kitagadas egy ratyi... ez szarul van megcsinalva 😊 mellesleg visszaterve a "birodalmamra" 😄 jo nagy 😊 mar jeruzsalem is az enyem meg 1 varos nem jut eszembe a nevem 😊 na ennyit rolam 😊
xD Az lesz mer mostmá betelt a pohár! Kezdtem végre megin a talpamra állni...7 bizánci sereget semmisitettem meg 2hadvezéremmel, és visszafoglaltam területeim...miközbe velence megin szépen betámadott...És nagy örömömre még kémeket is küldenek a fõvárosomba...Plusz a német-római császárság elkezdte ostromolni Budát egy ezer fõs sereggel:S nekem meg csak 500fõs a seregem ott...telejsen kivagyok😄

Pápával nem nagyon kell foglalkozni, engem eddig minden pápa kitagadott 😄

De most tényleg, nem fogom ölbetett kézzel nézni hogy ENGEM megtámad egy másik, én meg ne támadjak vissza mert egy visszamaradt süveges elmebeteg kitalál valamit... Ha kitagad hát akkor kitagad, ez van, pereljen be... 😄

Mor3llo
Jah, nekem is.LEgelején elfoglaltam a Brit-szigeteket skótokkal.Angliának volt még 2 gyenge tartománya Normandiában de nem akartam áthajózni és letámadni.Most pedig foghatom a fejem, ugyanis Angiláé most Franciaország egész része, és most nagyon mennek a Német-Római Birodalom felé, amely több sebbõl vérzik, ugyanis Magyarország is erõsen harapdálja keletrõl.Én most megvetettem a lábam Normandiában, kíváncsian várom mennyit erõsít rám az oroszlános király.

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

PrasCo
Hát kihívás az van, csak a kétszáz éve tartó öldöklések közepette kezd kicsúszni a lábam alól a talaj. 😊
Nekem lenne egy béna kérdésem mégpedig,hogy hogyan müködik az amikor a pénzt kapom?Mert a romeban úgy volt hogy amenyi ki volt írva a városom fölé azt meg is kaptam de itt abszolút nem<#nemtudom>,jah és hol írja azt hogy x x-re mennyi t költöttem?
basszamámeg a jóisten ezeket a velenceieket...állandoan letámadnak, aztán legyõzõm megpróbálom kiírtani de a pápa mindig beszol h kitagad ha megtámadom...és mindig azt akarja h fejezzem be az ellenségeskedést velük...õk meg szép lassan bekebeleznek...

Hello. Láttam a korábbi hsz. ekben hogy problémátok van a lovasrohammal /nálam is /...vagyis hogy a rohamozó lovasok amint elérik az elsö gyalogost lefékeznek, és a többi csak lassan vánszorogva csatlakozik. Én ezért a következö egyszerû trükköt csinálom: nem klikkelek az ellenségre, hanem inkább a csapat mögé a terepre klikkelek duplán. így át akarnak rajtuk vágtatni.persze majd biztos lesz késõb valami patch vagy mod ami javítja ezeket a bosszantó hibákat.
Jó, na és melyikkel lesz normális? Na majd megpróbálom, csak egy röpke játszás után elment a kedvem tõle... de majd meglesem...

Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors győzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk őket a magaslóról.\" Mike őrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!

sorry így:

Uhhh Bizánc felrugta a szövetséget, és megtámadott...Barn-t elfoglaltál és aztán tovább nyomultak Buda felé...telejsen felkészületlenül voltam és megtámadták Budát. Az elején teljesen bezuzták a védelmem, de íjászokkal szépen ritkitottam õket...aztán jött egy lovasroham és ien nyomorék katonákkal ellenálltam, és visszavonultak. Oldalról még beáramlott pár gyalogos de azokat lepusztítottam a lovasággal. Aztán az íjászoknak elfogyott a nyiluk, és levittem õket a csatatérre és tömegbe nem is voltak rosszakxD. Elég neccesen nyertem.

Kösz, mostmár képben vagyok. <#worship>

Sziasztok! Meg nem sok idom volt vele jatszani, csak annyit szeretnek kerdezni, hogy mit kell ahhoz csinalni, hogy a magyarokkal lehessek... Alapbol nem adja be, valamit el kell erni??
3P
Van-e már biztató hír a magyarítás kapcsán, azaz sikerült-e már szerkeszteni a szöveg fájlokat?

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

a.carkey
Az El Cid címû filmben (Charlton Hestonnal - "Ben Hur" - a fõszerepben) pl. Valencia védelménél, Ben Jusuf mórjai ellen Cid lovasai fáklyákat hajítottak picivel roham elõtt a szintén velük szembe rohamozó mór nehézlovasság felé, miáltal a tûz és a láng egy idõre megfékezte a mór lovakat, lelassultak, és így a keresztény sereg simán kihasználhatta ezt. Mire a túlerõ észbe kapott, már a keresztény gyalogság is odaért, és egálba hozta a dolgokat.

A Szentföldön pl. a keresztes nehézlovasság taktikája az volt, hogy szinte mindig keresték az összecsapásokat, és ált. a nagy tömegben vonuló karavánok, vagyis a túlerõ ellen, pont azért, hogy elsõsorban féljenek tõlük (mivel ugye a muzulmánok jóval nagyobb túlerõben voltak végig, ezért sugallani kellett, hogy milyen "erõsek" a keresztesek kevesebb létszámmal is), másodsorban mert mást nem tehettek a túlerõvel szemben.

A játékban sem csináltak belõlük isteneket, de egy jól kiképzett, max páncélon és fegyverzeten lévõ templomos lovagcsapat azért jelentõs erõvel bír csatában.

A medve nem játék.

Mor3llo
Vittek is végbe, mert ha megnézed a elsõ sorokat akkor száltak szét rendesen ott az emberek.De azok a lándzsaszerûségekt megvédték a hátrább levõ sorokat.

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Zsolo007
A longbowsoknak van ez a karós képességük. Mikor lehet "kiépítettni" velük?

Apache00
Igy is nagy pusztitást kellett volna véghezvinniük a skot gyalogság elsö soraiban, ezt a részt elbaszták rendesen a filmban, persze látványosnak látványos volt

Mor3llo
Igen, erre a legjobb példa az angol lovasroham a Rettenthetetlen filmben volt.Igaz, ott azért jóval nezehebb volt a lovasságnak azok miatt a fák miatt, de elgondolhatjuk, ha azok az lándzsafélék nem lettek volna ott, milyen pusztítás ment volna végbe az elsõ sorokban.Amint a lovasok benntebb kerültek, a skót gyalogosok könnyedén lekaszaboltál õket.