Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tomalak
Itt nincs olyan hogy visszatérnek az elpusztult országok illetve svájc nem jön meg mint az 1 ben?
Cápafogxy
Erre tud valaki mondani valamit?

Kép

LasDen
nálam még nem....2x majdnem de nem szavazott rá rajtam kívül senki 😄

A mongolok megtámadtak de rendesen. Elõször Sofiat amit rendesen visszavertem, aztán Thessalonica felé fordultak, ahol minden emberemet legyilkolták, de én is irtottam õket rendesen így a végén csak 122 emberük maradt, így 2 körrel késõbb lazán visszafoglaltam. Közben megkerestek hogy legyek a vazzalussuk, de egy kis gondolkodás után visszautasítottam. Max akkor hódolok be ha már iszonyat szarul állok (bár már most sem a legjobban). Velenceiekkel nincs sok értelmee próbálkoznom me a fr. pápa kis kedvence.....viszont a lengyeleket utálja 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

dudlibond
nálam is volt már magyar pápa, talán pont Ulászló

nekem Ulászló lett a pápa 😄
Gerbill
Valamelyik néppel le kell igázni a magyarokat, a Grand Campaignban, utána mentés, játékújraindítás és már választhatod a magyarokat is.

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

Nem tudja vki esetleg, hogy ki lehet-e iktatni a pixel shadert játék közben, hogy elmenjen a régebbi kártyákon is? Az asztali gépem jól viszi, de a koliban sajna a laptopom 128mb-s kártyája nem tud pixel shadert.

War. War never changes.

LasDen

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Hali Magyarokkal lehet menni Campaignba és ha igen hogyan?
dudlibond
Nem tudjátok hogy a papok,bishopok piety-jét a heretic-ek megégetésén kívül mivel lehet növelni, mert nagyon jó lenne pápának lenni.<#vigyor3>

Oks, thx a tippet

Terminátor14
Hallez, jó lenne ha feljönnél msn-re, most...😄

többiektõl elnézést az offért

CSAK a Fradi

Uh 1117ben járok( a magyarokkal vok) és nehéz idõket élünk...Bizáncot megtámadtam, el si foglaltam Korinthoszt, Tesszalonikit és Konstantinápolyt de az uccsó 2ben lázadás tört ki és nem tudtam visszafoglalni õket mer hatalmas volt a lázadó sereg...Eközben Milán megerõsödött és elfoglalta Zágrábot, de a velencei szövetségesek segítségével visszatudtam foglalni...ezér most megin berágtak és egy baszott nagy milánói sereg van Zágráb kapui elõtt. Nyomattam kereszteshadjáratot Milán ellen ami sikeres lett😛...leghûbb szövetségesem, Lengyelország foglalta el. Bizánc pedig kiszorult Európából...márcsak Kisázsiába vannak területei.

Kiséret alatt a bal oldali extra embereket érted akik extrát adnak? Azokat át lehet adni?? Ha igen hogy? És ez müxik akkor a family membersnél is?

http://csiri.blog.hu

Hmm mondjuk tulajdonságai alapján tényleg láma😊
Sajna a várostrom tényeg nagyon gyenge lett,pedig minden adott lenne egy nagyon komplex ostrom rendszerhez:/
Hali! Kipróbáltam a játékot, egész jó, de a várostrom pocsék, ezenkívül tele van buggal, kiadhatnának egy patchet lassan... Laptopon is akarom játszani de sajna nem tud pixel shadert a videokártyája, nem tudja vki hogy kapcsolhatnám ki ezt az effektet? Optionsben nem lehet, csak 1-es és 2-es pixel shadert ajánl fel.

War. War never changes.

srácok mitõl függ az h árulónak néznek és elveszik a seregemet?
és velencét én nem támadhatom csak õ engem?? most próbálgatom de erre még nem jöttem rá😞
Nem, nem lehet, még városban sem :/

Kösz.Akkor mégsem eztz fogjuk játszani multiban a haveromma.Tudna valaki ajánlani egy jó stratégiai játékot amiben van építkezés fejlesztés csata, olyan mint kb(starcraft)Csak középkor mint pl a (cossack 1)
LasDen
nekem a Budai várvédõ családtagom Boldyszar Antal volt.... 😄

PrasCo
😄D Szemééét...
PrasCo
Át lehet, csak egy város kell hozzá.
öld meg õket

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Valami squalorok nagy százaléka miatt lázodoznak a városok ellenem.
Mit tegyek hogy csökkentsem a számukat? (80% fölött szokott lenni)

hoy ehh

Milyen <#lama> neve van már! <#idiota>
twcenteren írták hogy az angoloknál idõnként felbukkan a Harry Potter mint pap név <#hehe>

A multiban csak csaták vannak, stratégiai rész nincs szal szövettséges csak akkor jön ha a csata elõtt külön beállítod hogy legyen.

Na meg papoknál van a piety-n kívül egy csomó más is:
+eligibility
+purity
+violence stb
fogalmam sincs ezek mire jók <#fejvakaras>

Játszott már valaki multival?( ha van multi)Mert nekem nincs meg a játék és kiváncsi vagyok hogy multiban hogy jöhet-e erõsítés egy másik szövetséges néptõl amikor én csatázok?Ja és van a játékban lan?
Az a rómában volt, itt már kicsit más a helyzet.

A lázadók eleve nagyon visszavetik a kereskedelmet szal csak azért megtartani õket hogy legyen min gyakorolni nem nagyon éri meg ráadásul itt már nem a kapitányok a legkönnyebb célpontok.
Gyakorlásra a legjobb a szabotás, még a gyengébb assassinok is 50-70% eséllyel gyújtogatnak.
Retinue-t ahogy eddig észrevettem nem lehet átadni egymásnak szal mindegyiket egyenként fel kell fejleszteni, nekem jelenleg két 10-es assassinom van de egy közepes merchant pl csak 30% eséllyel megy nekik szal merchant ellen egy másik merchant a nyerõ, assassinnal a szabotás és a családtag vadászat ami igazán megéri plusz az abszolút kezdõ agenteket még meg lehet velük ölni.

Assassint a 10-es fölé is lehet fejleszteni mert megjelent egy csomó rejtett tulajdonság, az egyik assimnak 10 pointja van agent-em de van még egy extra pontja assassinon is (egy young apprentice retinue adja, sajnos nem tudom hogy az assassin pontokat mivel lehet növelni) szal ez a 10+1-es assi jobb mint a másik kimaxolt.

SötétBarom
TWben volt annyira tápos assasinom, amivel kiirtottam az enemy egész családját.. Amikor a faction leaderrel próbálkoztam, akkor sajnos a helyszínen kivégezték.. RIP

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

PrasCo
Csapkodd le kisebb lázadó hadak kapitányait. Abszolút lényegtelen célpontok elhullatásának esélye még béna bérgyilkos mellett is relatíve nagy, és kitûnõk tanulópénznek.
Aztán ha kiképzel egy komoly (legalább hetes-nyolcas) bérgyilkost, már mehetsz vele öldökleni. Úgy ötvenéves kora után valamikor viszont keress egy jó kezdõ és fiatal bérgyilkost (más-más képességûek "születnek", ha kiképzel egyet, lehetõleg keress egy igazi tehetséget, amelyik alapból hármas, de minimum kettes Subterfuge-û), és add át neki a kíséretét, mielõtt az öreg meghalna. És ezzel valamennyire átmentetted az addig elért "képesítésed" a bérgyilkossal. Itt már jóval kevesebb és komolyabb gyakorlás is elég, hogy ismét egy kitûnõ bérgyilkosod legyen.
Medi 1-ben úgy volt, hogy állandóan gyilkolászni kellett velük a saját diplomatákat (itt nem lehet) és akkor fejlõdtek.
Itt már nem lehet, csak idegen diplomatákon gyakorolni, amely nemzet meg ha lebukik az assim, akkor balhézik...

www.republiknet.hu

Devids Pro
Assasinokat hogy lehet fejleszteni? Ha valakit emg akarok velük öletni, akkor annak nagyon kicsi az esélye hogy sikerül is, és így mindig már elsõ küldetéskor meghalnak. Van valami más fejlesztési lehetõség is?
Nektek is iszonyat rossz %-al akarnak sikerülni az assasin küldetések??
Némelyik emberem már 4 kemény csillagos, de még mindig 20%-ot ér csak el...

www.republiknet.hu

LasDen
Konstantinápolyt elfoglalták a mongolok és háborút hirdettek ellenem...nem lepett meeg...
Milan tovább próbálkozik, de egy szép haddal mindig elverem. A pápá kicsit hülye. Elõször ad egy küldit hogy foglaljam el a lengyelek egy városát aztán meg egym ásikat hogy ne harcoljak velük....LOL
Milan mivel megtámadta Pestet kiátkozták 😄
A mongolokra vmennyire felvagyok készülve, hisz a külsõ területeimet elég rendesen megerõsítettem...de hogy mi lesz..
Ha segítség kell azt meg nem nagyon tok kérni, mert csak sok paraszttal vagyok körbevéve...

Gerbill
Szerintem mediumon, vagy minumumon. De várostrommal ne próbálkozz, mert szaggatni fog. Nekem is 9600am van, csak 768 RAm mégis szaggat egy kicsit a várostrom. A többi mediumon, simán elmegy, lehet hogy még nagyob beállításokon is. A füvet és az árnyékot érdemes low-ra venni, vagy teljesen kikapcsolni, mert az is lassít sokat.

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

Nos? 😊

Ha a pápa kitalálja hogy legyen egy kereszteshadjárat attól még nem kell feltétlenül résztvenni benne, én az elsõ hadjáratot simán elpasszoltam viszont megragadtam az alkalmat hogy nekiessek a szomszédaimnak, persze rögtön kiközösített de ugye éppen aktív volt a Jeruzsálem elleni crusade szal amíg az le nem zárult addig ellenem nem kezdhetett egy másikat. <#hehe>

<#vigyor>bad smile
thx <#bee1>
tobias88
A teljes gamenek nemkell ss2!
PrasCo
Az újvilágot?

Fogsz egy nagy rakás Carrack-ot, és kimész a Gibraltári-szoroson. Nekiindulsz a nagy büdös semminek, és ha átléped a feketeséget, szépen "felderít" a flottád hatókörében, ami itt amúgy eléggé kicsi. Nekem 10-12 kör volt Bizánctól eljutni Dél-Amerikáig. Aztán ha egyszercsak szárazföldet lász, kipöccent egy felugró ablakot, hogy "America discovered".
HI
letötöttem a demot és az a gond, h. nem is tölt be <#szomoru1>
a leírásban az van h. ss2-s proci kell neki. Magyarul nem fut AthlonXP-ken ? egyébként ti4200 64M lenne esély a futtatására?
R0sc0
most kezdtem el a játékot és az elsõ hoditásam alkamábol porig romboltam bukarestet... haha

Radeon 9600, 512MB-al hogy futna a game? 😄

Tomalak
Szerencsére nálam a pápa utálja az ilyen himihumi népeket (Milam, Velence, Sicily) mindig õk ugatnak, a nagy a Német-Római Császárság meg hihetetlen looser.
LasDen
Én úgy emléxem hogy vhol azt olvastam a játékban ha arra a szintre érünk akkor mehetünk felfedezni az új világot.....
Nah de:
A lengyelek végül is lógva hagytak, de a Milan az próbálkoik tovább. Jött a diplomata, hogy legyek vazzalus, term elküldtem a picsába. Utána jött 1 700 fõs sereggel Bp ellen, amit 300 katonámmal védtem. A csata kimenetele nem volt kétséges és végül el is foglalták Bp-t, de nehéz ütközetben adta csak fel. A kezdésnél véletlenül rosszul álltam fel a falaknál ezért jobbnak láttam ha visszavonulok a központba és hagyom a csudába a fal védelmét (nos ez késõbb jól jött 😄). A sergem 2/3-a városi milicista volt a másik része meg magyar cavalry. Meglepetésemre a milicisták nagyon sokáig feltartották az ellenséget, aminek a következménye hogy 400 emberét lekaszaboltam. De így se tuttam elkerülni a vereséget.

Szerencsémre pont az elõzõ körben indítottam egy nagyobb serget Zágráb ellen, amivel így Buda felé kellett fordulnom. 2 kör alatt odais értem és szerencsémre a falat még nem javították ki, így 100 alatti ember veszteséggel vissza is foglaltam Budát. De nem nyugszik a paraszt és megin jön egy sereggel.

A pápa meg magyaráz hogy nyugodjak le. Elõször hogy Velencét hagyjam és akkor nagyobb elismerésem lesz. Most meg hogy MIlant hagyjam, ha nem akkor kiátkoz........köcsög...ez a hála hogy hatalomra segítettem...

a.carkey
Elvileg ilyen lesz a campaign térkép:

A medve nem játék.

a.carkey
Ahogy igazából is történt ... 😊

Az egyik fájl szerint ha meglesz a "world_is_round" event, akkor lehet elkezdeni gyarmatosítani.

Ilyeneket ír még a fájl:

"unhide America"

ill.

";-- America discovered --
monitor_event TileSeen not FactionType aztecs
and not FactionType slave
and IsPositionInRect 0 48 40 141
historic_event america_discovered event/america_discovered.bik
terminate_monitor
end_monitor"

Ha nem, akkor mindez a kiegekben lesz benne (gondolom). Talán akkor a Shogunt is átültetik MTW2-be. 😊

A medve nem játék.