Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ne vegyél részt a keresztes hadjáratokban, nem éri meg.
Ha éppen aktív egy keresztes hadjárat akkor szabadon megtámadhatod a szomszédaidat mert hiába exkommunikál a pápa, ellened csak akkor indíthat új hadjáratot ha az éppen aktív már lezárult.
Ha unod már hogy ki vagy közösítve akkor bérgyilkold le a pápát és választasd meg a saját kardinálisodat következõ pápának, sokkal engedékenyebb ha a te népedbõl van.
Adj rendszeresen pénzadományokat a pápának és akkor megúszod a kiközösítést.
Terjeszkedj keletre és délre.
Nyugaton ha letámadsz egy várost akkor öld meg a lakosságot, adj el minden épületet aztán vonulj vissza és hagyd belázadni, próbálj belázadt városokból "falat" építeni így inkább azokkal fog a szomszédság szórakozni és nem veled.
Jó az kb 180 foknak mert jobb kezes íjász jobbra nem tud lõni csak ha eltöri a gerincét <#nezze>#nezze>
Várni meg nem kell a nyílvesszõ kifogyására, ha az ALT-ot nyomva tartod akkor tudsz missile egységekkel is melee-harcot kezdeményezni.
Nincsenek már csodák... De vannak még Skodák...
Kb 7 néppel állok háboruban ugy hogy mindig ök kezdeményezték és emellett még a pápa aztmondja hogy ne bántsam öket.
A legtöbb várban védelmet kell hagynom mert bármikor megtámadhatják olyan közel vannak.
Persze a tüzszünetet nem fogadják el akármit kínálok(mondjuk lehet hogy azért mer a diplomatáim képzetlenek erre nem tudtok valami megoldást?)
Ja akikkel hadban állok:
-dánok(kezdetben kb 5 körig szövetséges volt)
-oroszok
-lengyelek
-Római bir.
-Szicília
-Velence
-egyiptom(keresztes hadijárat miatt)
Nincsenek már csodák... De vannak még Skodák...
Sikerült már megfejteni az inkvizítorok tevékenységének okait? A diplomatámat égette meg a kis piromán.
ezt hol is tom kikapcsolni?
A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját
A két bombard-ja mindössze EGYETLEN lövést(!) ereszt meg, de az TELIBE találja a hadvezéremet, aki ráadásul családtag volt...
Erre nekimentem a húsz teljesen ép testõrlovassal az õ testõrségének, akit megágyúztam már (mondván, a testõrlovasságnak úgyis ez lesz az utolsó csatája veszteségtõl függetlenül, akár gyõzünk, akár nem) le is szúrtam a francba a családtagját, de mint kiderült csak elfogtam.
Persze a csatát gyönyörûen elvesztettem (így még a családtagja is épen megúszta), valami kétszázötven foglyot ejtett az ellenfelem. Kétezret követelt volna érte.
Én meg pont elõtte raktam meg az építkezéseimet...
hihetetlen. Különösebb veszteségek nélkül felszámolta tokkal-vonóval a hadseregem. Mehetek neki megint.
De most már felbaszta az agyam, úgyhogy Kis-Ázsiából hozok janicsárokat, göröghonból Monster Bombardokat, meg szpáhikat, íjászokat, lovasíjászokat... aztán vér fog folyni.
Hogy melyikünké, azt még nem tudom. <#idiota>#idiota>
Mert itt ugye nem peasant archerekre küldöd rá a csapatot, hanem az embereidhez tökre hasonló egységre. Ezek nem remegnek meg, ha te rohamozol. Nézd meg pl. egy íjász egységet mit csinál, ha ráküldöd a nehézlovasságod max tapasztalattal és fegyverzettel/páncélzattal!Próbáld ki! A charge lényege meg az, hogy ugye be is szarjon cseppet az ellen és menekülõre is fogja. A charge értékében ugye az is bent van, hogy álló helyzetbõl milyen gyorsan képes is egy egység rohamozni. A 8 az elég jó. Sõt, nagyon jó. 5 körül vannak azok az egységek, akiknek némi nekifutás is kell, hogy elég hatékonyak legyenek, de mint mondom egy hasonló egységgel szemben mint õk, tök mindegy mekkora a charge, mert nagyon kevésszer lehet velük chargeolni.
De mindegy. Lényegtelen. Az tuti, hogy a keresztények között egy fullos ruszki tsars guardnak nincs párja 1-1 küzdelemben bármilyen lovasság ellen. De persze lehet próbálgatni! Az bizti - kipróbáltam -, hogy a keletiek közül a törökök legjobb egysége sem bírt velük.
Mondjuk az is igaz, amit Napoleon mondott az angolokról, vagyis, hogy övék a világ legjobb, de legrosszabbul vezetett lovassága ... (Nem ragozom, benne van a lényeg.)
Max. a könnyûlovas íjászokkal lehet ellenük trükközni, persze míg van nyílvesszõjük, mert ugye azokat, ha menekülnek a nehézlovasság nem képes utolérni. De ott is max. olyan egységekkel, mint a francia lovasíjászok, vagy egyéb lovas crossbowmenek, amelyek lövése átviszi a páncélt is ...
A medve nem játék.
egyébként érdekesség, hogy a janicsár nehézgyalogosok milyen eszméletlen brutálisak a lovasokkal szemtõl szemben is akár...(a többi nehézgyalogoshoz képest legalábbis tuti ^^)
A medve nem játék.
rengetegszer kilép a program. és a legbosszantóbb az,h soxor mikor csatát nyerek.1xûen kilép vagy hibaüzivel lép ki :
total war encountered an unspecified error and will now exit
ez a hibaüzi és ismétlem soxor elõjön.
már feltettem 2x. a gép elég jó hozzá.
van valakinek valami lete?
thx
A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját
Egyébként multiban (kb 10-12 csatát jtászottam) szinte verhetetlen ha az ellen két timurid puskáselefántot is alkalmaz...
A medve nem játék.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Az AI csak felállítja a seregeit és "én aztán ráérek" felkiáltással várja, hogy megtámadd. Ha nem, hát ott álltok ítéletnapig.
Milyen egységek?
+
Ostrom az más tészta.
Páncélozottság ide vagy oda, azért ha egy royal banderium emberkébe emberbe beleáll egy bosnian archer nyílvesszõje, az kevésbé fájdalmas, mint ha egy pavise crossbow militia nyílvesszõje találja el, mert az spéci átüti a páncélt elsõre ...
A medve nem játék.
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
Mert játszottam egy quick battlet aztékok vs poland.
A lengyelek bent voltak egy kis fa erõdben.
Én csak fogtam és minden egységet beparancsoltam azon a kis kapun, és szépen lassan az aztékok ledarálták a full páncélos lengyeleket.
Ugyan csak 2 nyomtam, de nem eröltettem tovább:
Russian Tsars Guard vs Turkish Qapukulu
79-68 (1 török fogságban, 1 lovas lelépett), 81-67
Biztos, hogy a Tsars Guarddal nyomtad? 😊
A medve nem játék.
Mondjuk én huge egységmérettel nyomom, szóval fog sincs, hogy milyen amikor 41 katona van egy egységben.
A medve nem játék.
Képzelj el két középkori páncéloscsapatot, amelyik - mint a filmekben - charge-al egymásnak rohan. Rohamoznak. Mindegyik charge értéke 5 és 8 között van. (Kivétel a Danish Norse War Clerics, azoknak mintha nem lenne nagy erõsségük ebben.) de mivel egalban vannak, így kiegyenlítõdtek a viszonyok, és eljött az ideje a képességeknek. vagyis a charge két szinte egyforma, egyformán viselkedõ seregnél nem igazán számított.
Ahogy véget ért a charge, kijöttek az erõsségeik vagy gyengeségeik.
Volt csata, ahol a bandériumok charge-al már az elején lenyomtak jópár ellenséges lovagot, és alig vesztettek embert (mert mondjuk a bandérium 8as charge értéke elég jelentõs). De aztán jött ugye a küzdelem, és próbáltam a legjobban kihasználni a lovasságomat.
Mindezt full armorban, legjobb fegyverekkel, legmagasabb tapasztalati értékkel végezték, persze mindkét oldalon. Az AI-t is maxra - very hard - tettem, nehogy túl hülye legyen. De nem adtam elõnyt egyik oldalnak sem - pl. hogy a Carpathia térképen a domb tetején várakozzon valamelyik lovasság, a másik meg kaptasson fel a hegytetõre, mint Nikápoly alatt.
A charge után viszont próbáltam kihasználni az általam irányított lovasság erényeit. Ált. már az elején eldõlt, hogy a magyar lovasság elõnyt kovácsolt-e a chargeból, vagy sem, de mivel az ellen is chargeolt, sok elõnyt ez nem hozott. Többnyire kiegyenlítõdtek a viszonyok a rohamok után.
Viszont utána eldõlt, hogy melyik sereg igazán erõs. Pl. a magyaroknál full páncél a ló is. Sok lovagseregnél viszont inkább a lovas van erõsítve. Ez néha jó, néha nem.
Mindig próbáltam a saját lovasságom mozgatni. Nem vártam, hogy egy helyben várjanak, míg társaikat lemészárolják, a hátsó sor - mint egy rossz hong kongi kung fu filmben - meg várja, hogy a rendezõ mikor mészároltatja le õket ... (Ezért kellett a legerõsebb(nek mondott) fokozatot beállítani.) Szóval mozgattam õket, és kb. néztem, meddig lehet velük elmenni. Ezért is volt jó a több csata.
A dánok, a gothic és teuton, és a ruszki nem igazán volt egycsoportban a magyarral, de pl. a teutonok és a gothic ellen azért sikerült velük gyõzni.
A külföldi fórumokat is olvasgattam és mindenki a lancerst és a francia lovagok csoportjait, más a spanyolokat istenítette. A magyarokról, sõt a ruszkikról szó sem esett.
A teszt viszont rávilágított pár dologra:
1. tuti, hogy a készítõk között volt dán.
2. tuti, hogy nagyobb PR értéket kapott a nyugati lovasság, mint amit a keletiek (lengyel, magyar, orosz, stb.). Ez szerintem helytelen.
3. az oroszok is vsz azért sikeredtek ilyen erõsre, mert azért nekik elsõ vonalba jutnak a mongolok, és ha nem akarták a készítõk, hogy a mongolok Rómáig vonuljanak egy lépésbõl, meg kellett erõsíteniük a keleti seregeket. Ez is helytelen szerintem, de legyen.
4. nagyon jól el van találva a lovasság. Bár csinál az ember néha vele baromságokat, de két baromira erõs lovas egység, egymás ellen, nagyon állat csatát képes produkálni. A gyalogság ellen persze alapból más a helyzet, de ugye most a lvoasságról van szó. 😊
5. roppant jó lett mindkét magyar elit lovasság. A nobles és a bandérium is.
6. nem értem, hogy ha ilyen jók voltunk <#vigyor3>#vigyor3><#wink>#wink><#sir>#sir> -, hogy a fenébe szoptunk ki Muhinál, Nikápolynál, Mohácsnál, csak, hogy a legnagyobbakat említsem.
7. ki kell próbálnom a keletiek ellen is, mert amit pl. Timurék, ill az arabok irányítanak, az nem semmi. Csak nézegettem, hogy fullosan milyen értékeket kap egy timurida vagy mongol sereg. Nos, félelmetes és egyben durva is.
8. jó lenne, ha lenne majd egy kieg, ami 1540 után vizsgálja majd a történelmet, benne a magyar hajdukkal.
A medve nem játék.
Én még csak short hadjáratokatz vívtam eddig.
Mikor jönnek az ágyúk meg a puskapor?
A legjobbnak a mieink közül a Hungarian Royal Banderiumot tartom. Picit jobbak, mint a Hungarian Knights Hospitallers.
Csatáik:
Hungarian Royal Banderium vs Spanish Chivalric Knights
81-79, 81-78, 81-76
Hungarian Royal Banderium vs Spanish Knights of Santiago
81-43, 81-44, 81-43
Hungarian Royal Banderium vs Spanish Conquistadores
79-38 (2 spanyol lovagnak sikerült elpucolnia), 81-40, 81-39
Hungarian Royal Banderium vs French Noble Knights
79-35 (2 francia lovag fogságba esett, a többi meghalt), 81-36, 81-39
Hungarian Royal Banderium vs French Chivalric Knights
41-79 (vereség!), 81-67, 81-70
Hungarian Royal Banderium vs French Lancers
80-74 (egy francia lovag fogságba esett), 81-75, 81-66
Hungarian Royal Banderium vs Polish Knights
80-81 (vereség!), 81-79, 81-80
Hungarian Royal Banderium vs Polish Guard
80-81 (vereség!), 81-80, 81-80
Hungarian Royal Banderium vs Russian Tsars Guard
60-80 (vereség!), 65-81 (vereség!), 66-81 (vereség!) Ez azt hiszem egyértelmû ...
Hungarian Royal Banderium vs Danish Norse War Clerics
72-80 (vereség!), 54-81 (vereség!), 78-81 (vereség!) Ez is egyértelmû ... (Talán a legszebben a dán nehézlovasság néz ki.)
Hungarian Royal Banderium vs Portugal Portugese Knights
81-70, 81-71, 81-69
Hungarian Royal Banderium vs Sicilian Chivalric Knights
81-80, 80-81 (vereség!), 81-70
Hungarian Royal Banderium vs Sicilian Norman Knights
81-70, 81-66, 81-71
Hungarian Royal Banderium vs Milanese Famiglia Ducale
81-77, 81-65, 80-70 (1 milánói lovag lelécelt)
Hungarian Royal Banderium vs German Gothic Knights
66-81 (vereség!), 75-81 (vereség!), 81-80 Éppenhogy, de 1x legyõztem õket.
Hungarian Royal Banderium vs German Teutonic Knights
67-78 (vereség!, két lovagom lelécelt), 77-81 (vereség!), 81-80 Jók, de ez még nem az igazi. Az ezüst páncél miatt kicsit jobbak, mint a royal banderium.
Ennyit a keresztény lovasságról.
Végül a két szerintem legjobb keresztény lovasság harca:
Danish Norse War Clerics vs Russian Tsars Guard
66-81 (vereség!), 70-81 (vereség!), 71-81 (vereség!)
Russian Tsars Guard vs Danish Norse War Clerics
81-70, 80-70 (1 dán lovag lelépett), 81-66
A legjobb keresztény lovas egység (talán a legjobb lovas egység a játékban) a Russian Tsars Guard. (Olyan álarca van mindegyiknek, mint a Kingdom of Heavenben volt a leprás jeruzsálemi királynak. 😊
Végül ráadásként:
Hungarian Knights Hospitaller vs Russian Tsars Guard
52-78 (vereség!; két magyar lovag lelépett), 60-81, 61-81
A medve nem játék.
Nem ragozom: vannak kritikus AI hibák, a diplomácia egy csöppet kiszámithatatlan, iszonyat bugok. (Egyébként motiválásképpen szerintem a Knights of Honorban baromi jo lett a diplomacy)
De nem ezért irok hanem mert sikerült neten küldeni! Hamachi nevü progi kell hozzá. A hamachis ip-d kell a játék preferences.cfg fájljába az ip helyére írni és menni fog!
Csináltam szobát is szal lehet jönni!
Medieval 2 - Hungary / mtw2
UI: Várom a javításokat!!!!
A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.
sztem a 180 fokra gondolsz
1. menet közben is tudtak 360fok-ban lõni
2. Általában egy kisebb csapat ment ki harcolni, míg a többiek az erdõben elbújtak, majd a kisebb csapat visszavonult az erdõbe és ott a hátukba került a nagyobb csapat az üldözõknek.
25 emberrel elvertem 80 embert! (az a 25 ember íjász volt, magyarok, gyalog) a Holy Roman Empire ellen nyomtam, és már ilyen tök fejlett lovagjai voltak. az ilyen bárdos vagy milyen embereim simán lenyomták, megöltek talán 5embert, szal igaziból 45-en indultunk harcba... de azért mondtam 25t mert azokkal NYERTEM meg. Na akkor kezdõdjék a történet:
A Magyarok híres hadicselét akartam használni (visszavonulást tetetni majd váratlanul megállni és szarrá ijjazni õket) na, amikor megnyomtam az állj gombot, megálltak az ijászaim, és a hülye ai egységei is. tõlem olyan 10M-re. álltak egyhelyben mintha nem tudnának mozdulni én meg leálltam lövöldöztem õket íjjal, annyit reagáltak, hogy aki elhullott annak a helyére állt egy ember. és igy kényelmesen leszedegettem mindet, és végül Heroic Victory lett xD
szal vmi hihetetlen gyökér ez az AI, remélem ezt moddal, vagy patchel javítani fogják mert ez igy ratyesz
Amúgy kezd fordulni a kocka.
Kezdem úgy érezni, hogy nem is különösebben olyan nagy mûvészet ez. A Szent Német-Római Birodalom sokkal inkább központi helyen van, és több oldalról szívja a szívnivalót, BÁR hozzá kell tenni, megfelelõ feljõdési ütem esetén megfelelõ egységeik is vannak.
Viszont bizánc egységei sem olyan rosszak így belegondolva, mint annyira látszanak. Régimódiak, az igaz ugyan, és más taktikákat igényelnek, mint a késõbbi fejlettebb hadseregek; de a francba is, nekem tetszenek.
Most már eljutottam arra a szintre, hogy EGYVALAMI nem tetszik Bizáncnál. Hogy Timur Lenk drágálatos (kibaszott) elefántjai miatt nem mehetek le velük taktikai szintre magam csatázni, különben kifagy a gép; pusztán stratégiai képernyõrõl viszont soha a büdös életbe' nem fogom megverni õket, ha ez így megy tovább.
Úgyhogy agypihentetõnek a törökökkel is belekzedtem kicsit.. hááát... segg egyszerû. Jó íjászaik vannak, erõs gyalogság, széleskörûen felhasználható könnyûlovasság, talán így az elején még hiányzik az igazán komoly nehézlovasság
Bizáncot (hehehe...) verem, ahogy azt illik; délkeleten meg egyiptom próbált meg keményíteni, de szánalmasan gyenge próbálkozás volt.
Egyedül a tengereken kényelmetlen kicsit Bizánc után a játék, de itt is csak annyira, hogy messze sincs meg a régi szép totális tengeri hegemóniám, de azért a szállításokat biztonságosan el tudom intézni, illetve a nyomorék blokádokat tönkre tudom verni.
(Amúgy Portugália mi a fäsznak köt bele a törökökbe egy szál blokáddal? Mégis, mi értelme volt ennek? <#idiota>#idiota> )
Amugy azt meg nem várhatjuk el, hogy tökéletes legyen egy ilyen bonyolult, részletesen kidolgozott game. Gondoljunk csak bele, hogy a pár évvel ezelötti Med1 mennyivel egyszerübb rendszerrel rendelkezett (persze akkor még az is hihetetlenül jo volt, söt még ma is az nekem) Minél jobban fejlödik a sorozat, annál több hibalehetöség merülhet fel kétségtelenül. Idegesitöek tudnak lenni nagyon, de ne már csak a hibákat vegyük észre mindig (pláne ha nem eredetivel játszunk), sztem a fejlesztök nem direkt hagytak benne hibákat, gondolom szoritotta öket a határidö.
Sztem korrekt iparosmunkát végeztek (egyetlen más stratégiában nem ujitanak ennyit mint a TW sorozatokban, gondoljunk csak az Age of sorozatra akár), a hibáktol meg eltekintek, feltéve ha csinálják a beigért javitásokat 😊