Medieval 2: Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Biztosan félreértetted. Csak a kézikönyvet szokták lefordítani.
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
www.republiknet.hu
Megjött 1400, The World is round, és azt hittem, végre mehetek janicsárjaimmal aztékot aprítani. Na, hát a nagy fäszt. Keletrõl jönnek a timuridák, nyugatról a keresztesek...
Bár még utóbbiakkal van a legkevesebb baj, he-he... <#vigyor1>#vigyor1>
Szegény, szegény magyar keresztesek...
Egyik ostromtornyuk kigyulladt, egy faltörõ kosukat szétágyúztuk. Erre hátrafutott a tartalék hat(!) kosért. A másik hadserege a másik oldalon két zsoldos mongol rocket launcherrel próbálkozott szétlõni a falat, de kifogyott a munícióból.
Egyetlen ostromtornyuk viszont nekidöccent a falnak, úgyhogy ez a barom megfordította a faltörõ kosokért küldött embereit, és a többszáz gyalogost odazsúfolta egyetlen torony alá! A létrákon egyenként másztak fel, és egyenként ugrottak le a falra a gyalogosai, ahol úgy két-háromszáz nehézgyalogosom, zömmel janicsár nehézgyalogság koncolgatta fel õket.
Aztán mikor kivéreztek, kitörtem, és letapostam a nyugatról támadó haderejüket.
Röpke átcsoportosítás, és súlyosan rácseszett a keleti hadserege is.
Az eredmény: két magyar hadsereg pusztulása, két és fél scrollnyi elfogott ellenség, hála gyors könnyûlovas szpáhijaimnak és a még ellenállókat eltipró Quapukulu-jaimnak:
Bõvebben: Török részrõl kétszáz halott, magyar részrõl ezer halott és háromszázötven fogoly, köztük egy herceg és egy családtag.
Jöhetnek a dánok. <#eplus2>#eplus2>
én négy assassinomat képezgetem, az 1ik a dánoknál (hamburg) robbantgat fel minden körben egy épületet, ketten a francia kisasszonyok torkát vagdossák a hátországban, a negyedik diplomatákra szakosodott (fõleg milánóiakra😊.
2-3 akciónként szintet lépnek, már elég táposak a kicsikék!
más - érdemes (ha éppen nincs folyamatban) a pápával kereszteshadjáratot
indítatni valahová a sivatagba(minél messzebb), a sok hitbuzgó birodalom
elküldi a tartalékait a darálóba😊
\"Semmi hatalmat senkinek, szabadságot mindenkinek!\"
1.) a papjaiddal téritgeted a hitetlen területeket ( = simán ott állsz velük a területen)
2.) megpróbálod mindig teljesiteni, amiket a pápa kér
3.) szövetséget kötsz vele, és adsz neki pár körönként pénzt (pl. 500 Ft-ot, nem egy egetrengetõ összeg)
4.) templomokat, katedrálisokat épitesz
A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
Amiért angol xp-t is lehet kapni. Nem mindenki szereti az idegesítõ módon (félre)fordított tákolmányokat.
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
Én beszoktam állítani, hogy ne költekezõ legyek hanem megtakarítsam a pénzt.... 😄
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Szeretnék kérni némi segitséget a kezdésnél. Nemtudom mit rontok el de a 20ik kör után olyan minuszba vagyok hogy nemtudok mit csinálni. Azt szeretném megkérdezni, hogy ti a játék legelején mit csináltok hogy ne menjen az ember a csöd szélére? Köszönöm
Ui: elsö ilyen rpg játékom, sajnálom ha hülyeséget kérdeztem
Azért örvendetes hogy egyre több játékot probálnak meg kiadni magyarul
De ha szerencséd van akkor választhatoak lesznek a nyelvek, és akkor lesz angol lehetöség is
Ma voltam 576-ban, mert meg akartam venni a gémet, aztán mondták, hogy természetesen még mindig késik a kiadó jovoltábol. yeah...még jo hogy nálunk jelenik meg minden legkésöbb Europában. Aztán azt is mondták még a srácok, hogy ha minden igaz azért késik még 1-2 hetet, mert az Ecobit honosítja, tehát, ha minden igaz akkor teljes magyar nyelven jelenik majd meg. Ez esetben megbocsátható a késés, de remélem valamelyest azért minöségi is lesz, ha már ennyit pöcsölnek vele.
Köszönjük Ecobit! <#worship>#worship>
A rómában is elõfordult néha, hogy elnyomtam az ostromokat, de most, hogy én manuálisan vegyem be ezeket a gigantikus erõdítményeket... nincs az a pénz.
Szituáció:
Német római birodalommal a kezdetek kezdetén ostromlom Velence városát (amihez ugye a játékban egy hídon át vezet az út), némi lándzsással és nyolc egység crossbowmannel plusz némi lovasságal.
Látván hogy ostromlom a fõvárosát, a velencei hadsereg jön vissza nagy hévvel, és megtámad, miközben ostromlom Velence városát.
Betölt a harc térkép. A roppant nagy híd egyik végén én állok, megfelelõ védelmi pozícióban, a másik végén a csatát kezdeményezõ velencei sereg.
És csak áll. És áll. És nem támad. Pedig õ kezdeményezte a csatát.
Gondolta, hogy támadjak elõször én a hídon keresztül. (jaja, nyilván kézitusában rárontok majd a crossbowmanekkel a Velencei lovasságra).
Az óra ki volt kapcsolva, úgyhogy várhattunk ítéletnapig.
Visszatöltöttem, bekapcsoltam az órát. Megint betámadott, harci térképen megint semmi aktivitás. Aztán a végén sikerült nagy nehezen átcsalni és lenyomni, de ez azért nem normális dolog.
Az óra meg mégis mire jó, mert BI-ben volt olyan, hogy letelt az idõ és DRAW-ot hozott ki a játék.
pap: boszorkányokat vagy pogányokat tud megölni illetve az adot területen hitet téríteni. De választhatják kardinálisnak késöbb pápának is.
kereszteshadjárat: ha elég sok dolgot megcsináltál már a pápának és jo viszonyban vagy vele akkor a pajzsodra kattintva utánna pápa fülnél tudsz kereszreshadjáratott inditani egy olyan állam ellen akit nem szivlel a pápa. De ha a pápa kereszteshadjáratott indit akkor tudsz csatlakozni is egy hadvezéreddel. Rákatansz a hadvezéredre és ott bal alul join the crusade vagy mi.
és nem csak a spanyolokkal lehet az aztékok ellen menni. a többi érdekeséget majd kitapasztalod. ha vmit rosszul irtam javitsatok.
ui.: épp mas alt+taboltam ki a játékbol mert ideges vok a passziv ai ra mert megtámadott de nem hajlando elindulni a váram felé csak áll egyhelyben én meg azért se mék ki szval megvárom még letelik az idõ
A Pápai állammal nem lehet játszani, mert legyõztem a pápát is megöltem, mégsem tudom választani.
...hanem a dánoké. <#idiota>#idiota>
Viszont legalább ágyútornyokkal szarrálõttem a magyar kereszteseket Konstantinápolynál, Quapukulu-k, janicsárok meg szpáhik ácsorogtak tömve az utcákon, és nem kellett moccannom sem. Csak nézni a tûzijátékot, meg a visszavonulást. ^^
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Valaki pls irja le akinek van mûködõ stratégiája a lovas rohamra, valamint az amerikai felfedezéssel kapcsolatban csak annyit hogy mihez van kötve? Fejlettséghez, hajótipushoz, évszámhoz? Mert eddig akármikor inditottam hajóhadat nyugatra nem engedett tovább mint ami látszik a térképen.
-------------------- by:Eligor I\'ve Got The Power
amúgy csak azt sajnálom, h hungary fõvárosa budapest ami akkor még nemvolt, ráadásul a duna jobb oldalán mikor buda vára balon van 😊
\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Csak ezek közül választhatsz mindig.
Aztán szépen hátba lõne a saját tûzérséged. 😄
Nem szokás a hadifoglyokat beállítani saját hadseregbe. Legalábbis régen nem volt az.
A taktika a következõ:
Ha ellenséges sereg közeledik, mindegy mekkora, megtámadom õket. A lovasíjászokkal körbeveszem a sereget és szépen várok. Amikor kifogytak a nyilvesszõbõl, attól függõen, hogy menkkora csapattal állok szembe vagy lerohanom õket, vagy szépen visszavonulok. Következõ körben újból támadok. Így a lovasíjászok tapasztalat pontjait szépen lehet növelni és egyre nagyobb sebzésük lesz.
Picit problémásabb ez a taktika, ha sok gyalogos íjásszal állok szemben. Ilyenkor viszont ki lehet használni az AI bénázását és egyenként elcsalogatni az íjászokat majd közelharcban megritkítani õket. A 'hungarian nobles' kiváló erre.
hogy lehet épületet eladni?