Medieval 2: Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zsolo007
Azthiszem le lett valahol írva, hogy nem az AIt sokkal inkább az egységeket befolyásolja a csatában a nehézség. Mennyire érzékenyek a fáradtságra, morálra ilyesmik..

SötétBarom
A campaign difficulty tulajdonképpen mit befolyásol?? Ill. A battle difficulty azt jelenti, hogy mennyire jó az AI, vagy pedig nagyobbak lesznek a seregei?

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

SötétBarom
Sztem ez idióta nehezítés lenne, hogy senkire sem számíthatok, még a 40 kör óta szövetséges népekre sem..

Ez minden csak nem realitás az a baj 😞

-------------------- by:Eligor I\'ve Got The Power

az egyiptomos dolog lehet azért volt, mert a török nagyon el volt foglalva több fronton... nem tudom... a dánosra meg: én vh/vh-n néha azt érzem, hogy a világdiplomácia általában mindegy hogy alakul az ai népek között, csak sose a játékosnak kedvezzen, sose az történjen, amit õ akar (ritka kivételek vannak persze). talán pont ezért VH...

nah jó napot
Amióta kijött én is keményen tolom a gémet, a fórumot is sokat olvasom de csak most szántam el magam hogy irjak is pár sort.
Elõszöris elõjáróban csak annyit hogy régi total waros vagyok, de van pár dolog ami nem igazán teccik nekem a med2-ben.
Elõszöris a sokat vitatott lovas roham, próbálkoztam vele én is több féle képpen, de az esetek kilencven %-ban a ahogy az elsõ lovas elérte az ellent megtorpantak, hiába próbálkoztam többféle képpen, alakzatba, anélkül, ellenhátamögé dublán klikkelve stb stb, nem nagyon akar összejönni.
Aztán ott vannak az AI csata iq-ja. Azt hittem beszarok a röhögéstõl amikor a következõt csinálta az ellen 5 csillagos generálja: felállitom a haderõt, az meg ront nekem ezerrel, a gyalogságom elõtt 20 méterrel megáll, hátat fordit és elrohan, majd megint visszajön, és ezt csinálta egészen addig amig az ijjászaim szarrá nem lõtték 😄
Ott van még pár érdekes diplomáciai (szerintem) bug is. Angolokkal vagyok, enyém az egész britt szigetek, franciaország, a spanyolok, portugálok, mórok tehát nem kevés terület körönként 50-60k a bevétel hadseregeim a legtáposabbak legnagyobbak, erre a két kemény területtel rendelkezõ dánok betámadnak, én meg mivel másfelé koncentráltam hadügyileg küldtem nekik egy diplomatát hogy kössünk békét, erre asszondja a gép "very demanding". Kérdezem magamtól mire föl bazzeg, két pillanat alatt eltaposhatnám õket mint a szart csak lusta vagyok két fronton harcolni erre nem hunyászkodnak meg hanem még nekik áll feljebb?
Ellenpéldám is van, egyiptommal vagyok jön a hülye török és blokádalá vonja az egyik városom, erre neki megyek a hajónak és elzavarom, két kör múlva jön a török diplomata hogy kössünk békét és legyen kereskedelmi egyezmény mondom jól van de adj nekem egy területet, és szem rebbenés nélkül hozzám csatolta... kiérti ezt?! Pedig még haderõm se állomásozott a környéken és nem is voltam tápos.

-------------------- by:Eligor I\'ve Got The Power

a.carkey
Milyen kártyátok van?

A medve nem játék.

Looserke
velem is elõfordult már hasonló csak egy kicsit másképp...nekem az ágyúim tûntek el, ha rájuk közelítettem, de ha kicsit messzebb vittem a kamerát, akkor megjelentek...
de ez csak 1 csatában fordult elõ, többször nem...

Mor3llo
Nincs 2 egyforma játék...

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

SötétBarom
A passive AI bug kezd egy kicsit felb*szni...

yah és VH/VH persze
Hello! Valaki lelkendezve írta hogy a bizánciakkal van, de olyan nehéz hogy összeomlik a birodalma.Mindíg vagy 3-4 nép támadja stb...gondoltam ézt tényneg kipróbálom én is, kell a kihívás..hááát 1152 -ben abba is hagyom ,majd megöl az unalom:-(( csak a velenceiek támadgatnak nem nagy vehemenciával...a törököket is csak azért támadtam meg hogy legyen már valami izgi.Különben meg hótt ratyik az early egységei...ahhh a varangian gárdát meg nincs is már türelmem megvárni...várom már valamelyik módos csapatot, hogy kicsit feltuningolják a med2-öt....
Ez egy bug, egy csomó embernél elõjött és az elsõ patch elvileg javítani fogja.

Jó a játék, csak volna egy problémám vele.
Kábé egy hete eltûntek az ostromgépek. Úgyértem, lehet õket gyártani, készíttetni csata elõtt, ott is vannak a csatatéren, csak nem látszanak.
Emiatt aztán láthatatlan ostromcuccot tolnak az embereim, és láthatatlan látrákon másznal fel a falakra. Másnál is elõfordult ez a hiba?
Igazából azért gond ez, mertha csata elején letetetem az embereimmel a battering ramot késõbbi használatra, akkor az életben nem találom meg késõbb a mapon a láthatatlan battering ramot.

legközelebb figyelj oda...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Most ennek a játéknak tényleg gagyi az AI-ja?

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

Kori
lehet hogy hülye kérdést teszek fel akkor elnézést
véletlenül a német változatot töltöttem le a német tudásom 0-val egyenlö
nem tudom az angol nyelvi fájlok tul nagyok ahhoz hogy elküldje nekem valaki?

elöre is köszi

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

Apache00
Elvileg már kaphato, gyakorlatilag nem tudom

Sziasztok!
Mondjátok már meg nekem mikor lesz kapható a boltokban a med2
köszönöm szépen
PrasCo
Barátom, ezt ne nekem írd, soha egyetlen Total Realism modot nem látott a gépem. 😛
Most sem azon szívom a fogam, hogy szar a realitás. Azon, hogy szar az AI. De legfõképpen egy-két "hanyagságon".

De ami vicc, az akkor is vicc.
Ejj,hiába probáltam kedvére tenni ennek a pápának semmi nem tetszik,rámuszitotta a fél világot,ezért bosszut esküdtem és elfoglaltam romátDDD kelet ez neki?!😊

srácok, olyan kérdésem lenne hogy, hol tudok Assassin-t és Spy-t, ilyen papot vagy mit akit meg tudnak választani!

ez a rome-ban is így volt...
Gerbill
Nekem a Heroic Victory-nál szokta ilyen kis kardal megjegyezni, hogy ott egy híres csata volt.

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

aztaa most vettem észre, hogy a nagyobb ütközeteket "elmenti" a gép, és így jelzi:

akkora sorban éremes rohamozni, amilyen hosszú az ellenséges egység(ek) sora, mert így egységnyi idõ alatt több sebzést osztasz ki, gyorsan visszahívod a lovasokat, jöhet az újabb roham, magyarul hamarabb végzel az ellennel (ha esetleg 1 roham nem elég)

ha minden úgy történne a játékban, ahogy a történelemben volt, akkor sem Egészeurópai Magyar Birodalom, sem pl dán vs timurid csata nem lenne...

Zsolo007
Én úgy vettem észre, hogy a 4 sor a legjobb 😊
Nekem legalábbis... Próbáltam 2 és 3 sort is, de úgy túl sokan vannak az elsõ sorban, túl soknak kell igazodni, és így nekem nehezebben jött össze...

Apache00

oké, nekem most telepíti a gamet csak, de ha felrakta, jobban meglesem a beállításokat, és megnézem mit állíthattál el! amugy szivesen a segítséget

aham, szóval te a billentyûzetre gondoltál.. azt hittem a menüs beállításokra. Lehet, hogy van olyan shortcut, amivel olyat tudok beállítani/kikapcsolni, amit a fõmenüben nem?
Köszi az ötletet. Amint hazaértem, meglesem a shortcut listát. Sajnos a neten nem találtam.
PrasCo
Várj egy kicsit, a városoknál szép lassan el szokotti indulni egy szekér, van úgy, hogy leradírozza kör végén az utakat grafikailag a progi. De szard le, a lényeg, hogy a város scrollján látszódjon a kereskedelem.

@haxoror - semmi kamikázét. <#idiota> Csak eleddig nem értettük, miért jön néha össze a roham, és miért nem. Ilyenek érdekeltek pl. hogy statikus alakzat ellen effektív csak a roham, és társai.

Amúgy érdekes megfigyelni a polszkikat meg a magyarszkikat Campaign kezdéskor. Kinek mit ír ki elpusztítandó(!) népként. Magyarként többek között a feladatod (asszem) small campaign-ben a lengyelek kiirtása - és fordítva.
Esetet nem kommentáljuk...
próbáld végig a gombokat, de én az m+k környékén keresgetnék 😉

valószínû, csak arra nem tudok rájönni, h mit 😄
lehet elnyomtál valamit!

nem, egy csomó nemzettel van trade-right-om. Kereskedelem is van a városok között, csak szekerek és kereskedõ hajók nincsenek.
Lenne még egy kérdésem: Mire jó a lovasoknál a "háromszög alakzat", ad plusz sebzést, vagy miben jobb mint az alap?

Srácok! Lejött, az a kérdésem hogy lehet átállítani azt hogy 1kör=0,5 év legyeN?

SötétBarom
Nem szûnt meg véletlenül mindenkivel a trade right-od???

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

teljesen el vagyok keseredve, eltüntek a kis kereskedõ kocsik a stratégia térképemrõl (a teljes térképrõl.. tehát olyan utakról is ahol nincs ellenséges sereg). Próbáltam variálni a grafikus beállításokat, de sehogy sem tudtam visszahozni. Tud valaki megoldást erre a hatalmas problémára?? Így most teljesen sivár lett a látkép.. <#szomoru1>
ha ismerték is, lándzsák híján eléggé megszívták volna 😄D

ezt hívják "improved AI diplomacy"-nak ^^

haha, addig örülj, amíg a szöviddel nincs határterületed, mert utána ellenségkét kell tekintened ^^

Rusid
Nálam is ez volt kb 30 kör útán nekem jött pedig elötte elég jó viszonyunk volt, ez valami bug lehet.

Sose magyarázkodj - a barátaidnak nincs rá szükségük, az ellenségeid meg úgysem hisznek neked.

A vazallus dologhoz annyit, hogy gyakorlatilag elfogadod a fensõbbségét a másiknak (vagy õ a tiedet, és odatartja a popsiját 😄 )

3 dologgal jár:

- szövetséget köttetik
- a vazallus területére szépen át lehet gyalogolni a kapcsolatok romlása nélkül
- és a ami a legfontosabb, a vazallus körönként PÉNZT fizet az hûbérurának ellentételezésként <#nezze>

Gyakorlatilag arra jó, hogy ütközõállamokat tudsz létrehozni a határ mentin... 😊

Skoda120L
Szerintem a charge akkor hatékony ha szét van húzva a lovasság 2 sorba

Nincsenek már csodák... De vannak még Skodák...

Zsolo007
Szabadtéren valóban mûxik. Városban? Nem. Ott képtlen vagyok charge-ra bírni a lovasokat...

Ha belegondolok hogy eddig mi a szart mûvelhettetek a lovassággal... <#hehe>

Azt jelenti hogy szabadon lehet seregekkel mászkálni annak a területén akivel kötötted.

A szövettségfelmondós dologhoz meg annyit hogy te sem fogod bejelenteni 1-2 körrel elõtte hogy lerohanod õket szal ez így fair! <#hehe>

Skoda120L
ja meg még valami a military accesa mit jelent? még nem jöttem rá.

Nincsenek már csodák... De vannak még Skodák...